Eşlerinizin sizlerden maddi destek beklentileri var mı???

Ben çalışmıyorum daha önce 2 yıl çalıştım... eşim çalışıp çalışmamam konusunda nötr olduğu için bana bıraktı sen bilirsin kendini nasıl iyi hissediyorsan öle yap bence sorun yok diyor... bende çocuklarımı kendim büyütmek istediğim için evde olmayı tercih edenlerdenim... ama maddi yönden sıkıntı yaşasaydık kesinlikle çalışırdım çocuklarımı o zaman anneme yada kayınvalideme emanet ederdim...

çalışan bir arkadaşım bebekleri olduğunda çalışmak istemediğini söylemiş eşine ve eşi tepki göstermiş çocuğa annemde bakabilir sakın işi bırakmayı düşünme demiş kesin bir tavırla... bana tuhaf geldi böyle dayatma... bence kadının tercihine bırakılmalı hem çalışma hayatı hem ev işleri hem çocuklar üstüne kocaların, kayınvalidenin istekleri kadın bin parçaya bölünmek zorunda kalıyor çok zor bir durum...eşim çalışmak zorundasın deseydi hoşuma gitmezdi doğrusu

Eşimin tepkisi :
Boşa okumadın, elbette istediğin müddetçe mesleğini yaparsın.
Ama mesleğin dışında çalışmana izin vermem.
İstemiyorsa da şuan işi bırak benim maaşım bize yeter.

Bana sor bu duruma ne diyorum:
hahayyy diyorum hatta nanayy...
Günümüzün erkekleri parayı seviyor.
Kadının para getirmesi öyle hoşlarına gidiyor ki valla.
Açık açık demelerine gerek yok anlamak zor değil..

Aklıma bir filmdeki delinin repliği geldi..
Paran var mı? Paran var mı? Paran yoksa adam değilsin... diye diye geziyodu

şahsen benim kocam yayılmıyo, içi rahat etmiyo zaten benden daha titiz yemek yapmak temizlik yapmak vs gibi dayatmalar yok, istemezsem yapmam ama tabiki yapıyorum, o da yapıyo yemekten temizliğe kadar herşey ortak, ben makinayı doldurduysam o boşaltır misal,ya da ben çamaşır astıysam o katlar yerleştirir, ayrıca faat demişya kadının para getirmesi hoşlarına gidiyo diye,evet gidiyo tabiki,benim de hoşuma gidiyo

valla ben çalışmayı istemesem önce babam kafamı kırar , ilk eşimden bahsettiğimde daha işini gücünü öğrenmeden senin çalışmana müdahale edicek bi tip değil demi demişti sakın haaa demişti düşünün daha işini parasını öğrenmeden neden çünkü onun parası babamı ilgilendirmiyor zaten kızına güveniyo e oda koca adam 3 kuruşta olsa evine bakabilecek ki evlenmeyi düşünüyorlar diye düşündü...

hele bide parasızlık içinde yüzüp karımı çalıştırmam diyenler varya tam sopalık

ayy ne güzell, benim eşim aşırı titiz bende pasaklı pis değilim ama aşırıya kaçan titizliğim yoktur, temizliği sırf beni gaza getirmek için beraber yaparız ara sıra yapamadığı günler beynimi yer bitirir kemirir , ben tek yaptıysam peşimde dolanır kon trol eder bi açığımı yakalarsa yine beyni mi yer sonra kavga ederiz olay tatlıya bağlanıırr bak yine sinir oldum

evet işin bide o yönü, babam emekli ikramiyesinin yarısını benim üniversiteme harcadı üstüne kpss kursu, iş bulmadan evlenmek yok derdi hep annem, bazı şeyler birazda aileden geliyo demek ki, çalışmıcaksa ne diye okul okur bi kız bunu anlayamam ben, niye canını üzsün senelerce erkenden kalkıp okula gitsin dirsek çürütsün ki, amaç kendini geliştirmekse kursa gider kitap okur bol bol kültür sanat programı izler vs

yerler silincek mesela ben masanın kenarından dolanıveririm ama eşim çeker kaldırır altınıda siler illa
benziyoruz seninle

yerler silincek mesela ben masanın kenarından dolanıveririm ama eşim çeker kaldırır altınıda siler illa
benziyoruz seninle

ayyyyy aynıı bide yani benden güzel yapıyo 4-4 lük desem yeri var ben biraz savsaklıyorum sanırım yada temizliğin sonlarına doğru yorgunluktan belki üstün körü yapıyorum ama beraber yaptıkmı ev mis gibi oluyor ay ne güldüm sabah sabah

benziyoruz seninle

Tıpkı biz
Benim eşim Başak burcu aşırı titiz
Bende Boğayım rahatıma düşkünüm

Geçen hafta şehir dışına çıkmıştık
Bugün annemler gelecek ( 13:00 e kadar çalışıyorum )
Evi eşim süpürdü sildi, herşeyi kaldırdı bir güzel

Bende üşendim çakma yaş pasta ile börek attım fırına, yarın kısır da yaparım diye düşündüm
Mutfağı toparlayamadım en son , biraz uzanayım dedim uzanırken uyumuşum
Sabah kalktım mutfakta mis gibiydi

anacım ben de Başağım ama beni bebekken iki kere havaya atıp bi kere tutmuşlar

anacım ben de Başağım ama beni bebekken iki kere havaya atıp bi kere tutmuşlar

Ben Boğayım
Cips kola tv keyfime düşkünüm
onlar bitince de uzanarak tv izlerim

Ne kadar marifetliyim dimi
Beni istemeye geldiklerinde de annem birebir söyledi
Eşimin anneannesi dedi ki olsun, benim torunum yapar dedi

kızlar biz çok benziyoruz valla, muhtemelen ailelerimiz de benzer yapıda keşke aynı ilde olsaydık,temizlik günleri yapar birbirimizin evini temizlerdik :)
bende günle bozdum kafayı ev alma gününden sonra çalışan bayanlar için temizlik günü de tutabilir

benimki de başak burcu aşırı titiz seninki iyi söylenmeden yapıyor benimki bana baskı kuruyor bende aslan bucu olduğumdanmıdır rahat yapımdanmıdır bilm iyorum o dedikçe temizlikten soğuyorum resmen

valla biizm yapçamız temizlik gününden hayır gelceni sanmıyorum kesin muhabbete dalardık ben mutfağı severim ikramlar yapar sizi de ayartırdım

benimki de başak burcu aşırı titiz seninki iyi söylenmeden yapıyor benimki bana baskı kuruyor bende aslan bucu olduğumdanmıdır rahat yapımdanmıdır bilm iyorum o dedikçe temizlikten soğuyorum resmen

Şimdi şimdi öyle
Önceden ayar ediyordu beni
İşten geliyoruz, metrobüsle gelmişiz tıklım tıklım, benim halim bana yeter yani
Anahtarla kapıyı açtıktan sonra şurda şu mu var bu mu var silinse mi gibi şeyler söylüyordu

Trafikten sonra sinirli olurum ben ve nefes bile almadan bunu deyince kızdım
Birşey varsa var kapıdan girer girmez o işi mi yapacağım
Bi nefes almam lazım, sonracıma yemek var
Aynı yoldan gelmesek durumu da bilmiyorsun sanıcam, birşeyden rahatsız oluyorsan git kendin sil bana deme dedim

Arada yine diyo ama
Kaynanadan betersin diyorum
Biraz biraz duruluyo gibi..

Son düzenleme:
kaynana demişken benimki Nisanda ilk defa evime gelicek, eşim izin alıcak evde olucak ama ben işte olucam, önceden bi dolu yemek yapıp dolaba depolasam mı yapmazsam ayıp mı olur, yapıp depolayıncada günlerce beklemiş yemek mi der, temizlik konusunda orayı burayı didiklermi ki valla çok stresliyim bu konuda, dip bucak temizlicem ama benim dip bucağımla onun ki örtüşecek mi bilemedim

bakalım bende yola getirmeye çalışıyorum zamanla daha da düzene sokcam umarım , benim kine bazen temizlik yapçam diyorum hemen başlıyo taktiklere boğazını sıkınca susmayı gerektiğini anlıyo zamanla suscak umarım

Eşinle beraber önceden dip köşe temizlik yap, o bilir annesinin temizliğini zaten
Yemek bilmiyorum bence gerek yok, kaç gün kalacaklar.. Uzunsa yani çok beklemiş olur yemekler..
Eşin de evdeymiş o yapar biraz, biraz da sen gelince tamamlarsın.. Arada dışardan da birkaç birşey alabilirsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…