eşlerinizle ne gibi sohbetler edersiniz

• Konu Sahibi Konu Sahibi as25
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Oglen yemege gelir tv yi ac evlilik prog. İzleyecek bizimkisi.bisey soylesem sus dur der.yemegini yer zorlada olsa -akli tvde dir- wc ye gider lepsword oyunu var telefonumda abartisiz bir saat wcde o oyunu oynar sonrasi ise gec kaldimmmmmmm......

Aksam eve gelir yine wc ve yine telefon...sonrasi mutfakta kendince ayakustu biseyler atistirir. Gelir kosesine kurulur kumanda elinde ve hadi dizi izlemeye....

O arada bizim tombis "baba baba"dige seslenir oglanla oynar... Sonra oglanla ben ilgilenirim saat olur 10 bucuk.oglan uyur biz konusmaya baslariz havadan sudan.bebrgim gece emmeye saat basi kalktigi ve ayri odada yattigi ve de sabahin7 bucugunda uyandigi icin uykum gelir zorumlada olsa yatak odasina geceriz bilgisayar var film acariz ancak be filmin onuncu dakkasinda ruyalar alemine dalarim...

Biz daha sevgiliyken böyleyiz, benimkisi yemek yerken konuşmayı sevmez, yürürken konuşmayı sevmez, dinlenirken konuşmayı sevmez falan filan. Ama ben susmam mantıklı mantıksız konuşurum yanında:36:

Biz zaten öyle siyasetten edebiyattan falan da konuşamayız, fikirler bazen fazla zıt kaçıyor birbirimize dalıyoruz.:15:

Allah size kolaylıklar versin, bu konuda ben de kötüyüm.

valla bizim evdede en çok ben konuşurum eşim sadece.... evet ...hayır ...hıhı..tabi..yok gibi yorumlar yapar ama ben yine de mutluyum seviyorum bu adamı yaa... konuşmasa da seviyorum valla :16:olsun diyorum bazen beni dinlemesi de önemli... konu sahibi arkadaş gibi bazen bende düşünüyorum acaba ne konu açıyım diye... zaten ruhumda çok konuşma potansiyeli var açıyorum da açıyorum... konudan komşudan...ailemden... onun ailesinden.. o gün bi yere gittiysem noktasından virgülüne kadar herşeyi.. :1: konuştuğum insanları... neler konuştuğumu... üzüntülerimi sevinçlerimi... sinir olduğum şeyleri...hatta sokakta gördüğüm insanları ... sevdiğim bir kediyi bile anlatırım... çocukluğumdan anılar anlatırım bazen... çok sümüklüydüm ben çocukken...burnumdan baloncuklar çıkardı diye..:52:gülmekten yarılır... balıklarım var 2 tane... yemlerini nasıl yediklerini falan anlatırım...birisinin ismini eşimin ismini koydum bazen derim ki balığa sesli sesli.. adaşın konuşmuyor benle sen konuş canım derim .. hemen gülüverir :35: bazen yanına otururum görmez tabiri caizse zorla sürtünürüm omzuna takılırım şakalaşırım beni görsün diye... gerekirse bıktırıncaya kadar gıdıklarım ...:33::33: o günkü yaptığım işlerden... yaptığım ütüden tut deterjanımın iyi olup olmadığını bile anlatırım... aldığım yemek tariflerini... başladığım diyetlerimi... denediğim tatlı tariflerimi bile aklıma ne gelirse pat dışarı dökülüyor anlıcağın...:35: yani ben konuşmasam eşim hayatta konuşacak konu bulamaz... huydur bu karakter canım değişmez bi insan.. kayın babam da çok konuşmaz çünkü ona çekmiş heral... bizimde henüz çocuğumuz yok. ama önemli olan konuşcak ortak yön olması diğil bence...muhabbet önemli olan.... aşk varsa bitmiştir herşey... yada işe aşkınızı tazelemekle başlayabilrsiniz...evinize farklı bi heyecan getirin inşallah çözersiniz bu sıkıntınızı :10:

valla bizim evdede en çok ben konuşurum eşim sadece.... evet ...hayır ...hıhı..tabi..yok gibi yorumlar yapar ama ben yine de mutluyum seviyorum bu adamı yaa... konuşmasa da seviyorum valla :16:olsun diyorum bazen beni dinlemesi de önemli... konu sahibi arkadaş gibi bazen bende düşünüyorum acaba ne konu açıyım diye... zaten ruhumda çok konuşma potansiyeli var açıyorum da açıyorum... konudan komşudan...ailemden... onun ailesinden.. o gün bi yere gittiysem noktasından virgülüne kadar herşeyi.. :1: konuştuğum insanları... neler konuştuğumu... üzüntülerimi sevinçlerimi... sinir olduğum şeyleri...hatta sokakta gördüğüm insanları ... sevdiğim bir kediyi bile anlatırım... çocukluğumdan anılar anlatırım bazen... çok sümüklüydüm ben çocukken...burnumdan baloncuklar çıkardı diye..:52:gülmekten yarılır... balıklarım var 2 tane... yemlerini nasıl yediklerini falan anlatırım...birisinin ismini eşimin ismini koydum bazen derim ki balığa sesli sesli.. adaşın konuşmuyor benle sen konuş canım derim .. hemen gülüverir :35: bazen yanına otururum görmez tabiri caizse zorla sürtünürüm omzuna takılırım şakalaşırım beni görsün diye... gerekirse bıktırıncaya kadar gıdıklarım ...:33::33: o günkü yaptığım işlerden... yaptığım ütüden tut deterjanımın iyi olup olmadığını bile anlatırım... aldığım yemek tariflerini... başladığım diyetlerimi... denediğim tatlı tariflerimi bile aklıma ne gelirse pat dışarı dökülüyor anlıcağın...:35: yani ben konuşmasam eşim hayatta konuşacak konu bulamaz... huydur bu karakter canım değişmez bi insan.. kayın babam da çok konuşmaz çünkü ona çekmiş heral... bizimde henüz çocuğumuz yok. ama önemli olan konuşcak ortak yön olması diğil bence...muhabbet önemli olan.... aşk varsa bitmiştir herşey... yada işe aşkınızı tazelemekle başlayabilrsiniz...evinize farklı bi heyecan getirin inşallah çözersiniz bu sıkıntınızı :10:

yazını okuduktan sonra ayy bu kızcağızda ben gibi dedim...kullanıcı adını bi baktımmm anaaaaa dediiimm yok yook ben sana diorum sen benim kesinlikle ruh ikizimsinn bu kadar mı benzer yahu hayat yaşantımız vs... aynı bnm nişanlımı ve beni tarif etmişin be ablacııııkkk :)

bu akşam tutrudu maç izlicem dıye bende mecbur izledim onla maçta düşene kalkana güldüm one bune dıye sordum tabı herzamankı gıbı ofsaytında ne demek olduğunu sordum anlattı anlattı yıne anlamadım

yanı uzun lafın kıssası durum a göre gunluk ne yaşıyorsak ne izliyorsak aklımıza bişi takılıyorsa hepsını konuşuruz işte

gunduzde telefonda konuşuruz bazen aynı şeyi defalarca konuşuruz ama bızbırbırımızle konuşmaktan keyıf alıyoruz galıba çünkü eşim normalde pek konuşmayı sevmez
eşle konuşalacak konular dıye bişimi varkı

maşallah kk çiftleri kumru gibi Allah bozmasın diyelim:nazar::nazar:
biz ailecek sadece akşam yemeğinde konuşuruz sonra herkes işine bakar
ama ben bunu şikayet etmek için yazmadım halimden memnunum
:27::27:
bunun bi nedeni de her konuda birbirimizin ne düşündüğünü ne söyleyeceğini bilmemiz sanırım yani demek istediğim siyaset vs.. gibi genel konularda:27:
hakikaten ya biz niye konuşmuyoruz daha şimdi sorguladım bak:27:

Son düzenleme:
Oğlumdan sohbet etmeye pek fırsat kalmıyor diyebilirim:1:
Oğlum konuşmayı çok seviyor(9 yaşında) azıcık geveze bir çocuk:1:
sürekli soru sorar hep bir merak içersinde durmadan babasına ve bana birşeyler sorar...
yemekte sohbet ediyoruz gün içersinde neler yaptığımızdan bahsediyoruz...
oğlum okulda yada derste yaptıklarını yaşadığı dialogları anlatır ballandıra ballandıra:9:
sonra ben masayı toplayıp bulaşıkları yerleştirip çayı demleyene kadar onlar
baba oğul ders yapıyorlar sonra yine baba oğul maç özetlerini izliyorlar ben
o arada kızımla ilgileniyor oluyorum daha sonra çocukları yatırıyoruz...eşim tv karşısında
koltuğa uzanır... karşı koltukta ben uzanırım kucağımda leptopla...arada konuşuruz
laf atarım arada o bişiler sorar falan... hatta bazen ben leptopa bakarak konuşurum sonra
bi bakmışım adam uyumuş ben kendi kendime konuşuyorum:9:
(Bu arada belli günler dizilerimiz var onları izleriz beraber elimizde çekirdek bir taraftan dizideki
karakterlere yorum yaparız karı koca çok kaptırıyoruz da kendimizi) :9:

Son düzenleme:
her telden konuşuyoruz biz alakalı alakasız :1:
biraraya geldimmi hiç susmayan çiftlerdeniz,nasıl oluyor konu nerden açılıyor bilmiyorum ama işteyken bile sürekli bi msjlaşma hali mevcut...
işyerimizde çalışan bi ablamız var geçen gün bana kızım siz evde hiç konuşmuyomusunuz dedi,neden diye sordum sürekli vırt vırt msj sabaha kadar ne yazıyosunuz birbirnize ne buluyosunuz bukadar konuşucak dedi :1:

bilmiyoki evde 5 dakika dur durak yok...

canım bizde konuşuruz vır vır diil ama gzeceleri görüştüğümüzde susmayız yani:)

ben evlenmeden önce kocayla en fazla napılırki diodum
şimdi market alışverişi,pazar,kıyafet,o bu şu sinema,herşeyi bi kız arkadaşımla yapabildiğim herşeyi yapıorum:)))))

dedikodu da yapıorum valla onun arkadaşı benim pek sevmediğim arkadaşım sevdiklerimin yapmam ama yaptıkları güzel şeyleri anlatırım:)))) aileler tv de gördüğüm bişey , herşey bizim konumuz olabilir burda denk eldiğim yazılar
mesela futbol yorumu dinlio ordaki adamlar hakkında yorum yaparım:) geçen kaleci muslera nın adını yuslera biliorum diye yarım saat güldük:))))))

konuşmuyosa çenesi boş durmasın diye çekirdek koy önüne belki yedikçe açılır çenesi futbolmu izlio sende katıl ona
sevmesen bile anlamaya çalış ne bilim.:)

Bizde evde konuşmaya çalışırız ama iki başak olunca hemen kavgaya dönüşür oyuzden susar film izleriz ama msjlaşmaya gelince döktürürüz garip bi birliktelik:)

esım yurtdısında gorevlı oldugu ıcın bız sadece haftada bırkac defa telefonda sohbet edebılırız konumuz ıse cocuklardır genelde zaten artık evın ıdaresı su bu falan benım aslı gorevım oldugundan konusu bıle gecmez maalesef kızların okulu dersı saglıgı sıhhatı bebegın sıhhatı vs bunlardır sırf sımdı malum dogum yaklastı ızne gelecek doguma mı gelsın yoksa sonra gelsınde aılecek tatılmı yapalım vs dıye planlar yapmaya calısırız kısısel bır sey bır sıkıntı falan anlatmam uzaktakı adama ne anlatıcam kı anlatsam ne yapacak elı kolu yetısmez ben kendı gobegımı kendım keserım hep rabbıme sukur ıste boyle bızım tek sohbet konumuz cocuklarımız

Bizde eşimizle okadar tatlı konuşyruz ki akşam gece hiç bitmesin,tv evde olsa muhabbeti keser bitiirir,yatak muhabbeti çok daha zevkli olyor
eşinizi konuşturmaya bakın o konuştumu sizde o keyfi alır konuşurusunuz.

ne güzel maşallah keşke bizde öyle saatlerce sohbete dalabilsek :1: yok evleneli 6 yıl oldu evleneli ama eşimle hiç saatlerce muhabbet ettiğimiz olmamıştır ama akrabaları gelsin hiç susmaz benimle öyle değil. kardeşlerini de hafta da iki üç gün görür vakit geçiririz ama hep kardeşim önceden şunu yapmıştık hatırladın mı bunu yapmıştık falan der gülerler muhabbet ederler ama benimle öyle değil. çünkü birşey paylaşıp çok vakit geçiremiyoruz genelde misafirlerimiz olur akşamları da dışarı çıkmaz evin içinde de çok birşey yapılmıyo hep maç izler yorumlarını dinler. öyle film kitap sanatla alakası yoktur. en sonunda futbolcu olacağım beni daha çok görürsün tv de diyorum yine tık yok:50:

ben de ilk mesajınızı okuyunca kesin yeni evliler diye geçirmiştim içimden. çok enteresan.. biz de eşimle 6 yıldır evliyiz ve konuşamayacağımız hiçbir konu yok. dedikodu bile yapıyoruz.. :1: zamanla insanların ilgi alanları, dertleri, alışkanlıkları vs. ortak oluyor galiba. hep aynı şeylere kızmaya, aynı şeylerden zevk almaya, aynı şeylerden sıkılmaya başlıyorsunuz. bu durumda da sohbet kendiliğinden akıp gidiyor. ama bu neden sizde böyle olmamış anlayamadım..

Bazen çekişmeli olur sohbet dediğin, bazen tatlı bazen monolog şeklinde hikaye tarzı...
Bu sınıflandırılamaz... :34:

Ben de nişanlıyım nişanlım ya çok konuşmayı sevmiyor ya da ben fırsat vermiyor olabilirim.. Ben çok konuşurum gerekli gereksiz bazen ben bile ay ne kadar çok konuştum der susmak isterim ama konuşmadan duramıyorum.. Ben de bu olayı şimdi fark ettim. Bu olaya bir el atayım karşılıklı sohbet haline getirmeyi öğreneyim. Ben de bu çene düşüklüğü nişanlım araba kullanırken çok oluyor.

Evde geveze olan benim.. Eşim daha sessizdir.. Fakat onun da çok güzel taklit yeteneği var.. Tv de gördüğü veyahut günlük hayattaki komik birinin taklidini yapar gülme krizlerine gireriz...

Günlük işlerden bahsederiz... Ben gün içerisinde olan olayları ayrıntısıyla anlatırım... Arada dinliyormuş gibi yapıp tv ye daldığı çok olmuştur :1:

Gelecekten..hayallerimizden... hayatımdaki insanlardan...yaşadığım olaylardan..herşeyden konuşurum... Eşimde dinlemeyi sever... Şu tv olmasa daha güzel olacak her şey aslında...

Çocuğum yok ama çocuk olsa daha da konular artar herhalde...

EŞİM AGIR DIR , BEN ONA GÖRE DAHA HAREKETLİYİMDİR, BEN ÇOK KONUŞURUM BAKTIM PEK İSTEKLİ DEĞİL SORULAR SORARIM SORARIM İŞTEN VS NE OLURSA :) AÇILIR SONRA, MUTFAKTA TUTABİLİRSEM UZUN KONUŞUYORUZ TV YOKYA :) TV OLUNCA SESSİZİZDİR, YATAK ODASINDA BİR KERAMET VAR HERALDE ÇOK UYKUM GELSE BİLE YATAGA YATINCA ÇENEM DÜŞER YAZIK BAZEN DİNLİCEM DERKEN UYUYA KALIR , BAZENDE SOHBET UZAR GİDER SABAH UYANAMAYIZ GEÇ KALMA FELAN :)

BEN DE ANLATIRIM HERŞEYİ EŞİME YORUM YAPARKEN AÇILIYOR YAVAŞ YAVAŞ :) AMA AİLE İÇİNDE DE SAKİNDİR AKRABALARDA FELAN ARADA ÖYLE ÇOK VIRVIR DEĞİL, ZATEN SEVMEM CIVIK ERKEKLERİ BENLE CIVISIN YETER :)))) :p

bizde böyleyiz
eşim bayılır ama beni konuşturmaya
bende çok severim konuşmayı
hiç birşey yapmazsam öperek taciz ederim
o benim dizimde konuşur ben onunkinde
hee bi de biz yemeklerimizi mutfakta yeriz tv nin esiri olmayalım
yemekte sohbet edelim diye
öyle çok konuşan bir erkek değil ama onun bir sözünden bir espirisinden ben dünyaları çıkartırım
bazen sırf anlatacaklarım varsa tv yi açmam konuşalım diye
o da karşı gelmez sağolsun
yani allahtan tv esiri değiliz ikimizde
hiçbirşey bulamazsak oturur kitap okuruz
yada çocuk gibi oynaşırız :1:

Esimle hersey konusuruz ama sohbetimizin yuzde doksani oglumuzla ilgilidir. bugun bunu yapti yeni bisey ogrendi bak su fotoyu cektim bak su videoya deriz bi bakmisiz kendimizi kaybetmisiz cocuk icerde uyuyor olur ama sanki karsimizdaymis gibi sevmeye baslariz. Snra ogun olan bitenlerden konusuruz sonra acariz kitap bikac sayfa ben okurum bi kac sayfa esim sesli okuruz birbirimize.bugunlerde bir kitap almis soru cevap seklinde o bna sorar ben ona sorarim boyle gider :)

hepiniz alemsiniz valla:-)
yalnız herkes nedense çocuktan konuşuyo bizim yok şu an çok istiyoruz ama olmuyo:-(inşallah olsun bizimde sohbetlerimiz kendiliğinden gelişir. ama şu dönemde çok sıkılıyorum bende eşime herşeyi anlatıyorum ama dinlemiyo sus akşama kadar başım şişti yorgum diyo tv ile ilgili yorum yapsam karşılık vermiyo sanki duvarla konuşuyorum gibi yatakta da hemen uyuyo sinemadan çok sıkıldığı için gitmiyoruz dışarı çıkma anlayışı sadece yemek yedirmek. hal böyle olunca da bir süre sonra da ben konuşmak istemiyorum çünkü karşımda konuşan söylediklerime yorum yapan sizlerin kocası gibi bir erkek yok:43: bende sizler ne gibi sohbet ediyorsunuz diye sormak istedim acaba böyle sabahlara kadar muhabbet edenler başka konular mı açıyo fikir alayım dedim:18:

Back
X