Esmer ten..

sosally

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
323
11
38
Ankara
Bu konu bana çok saçma geliyor ama sizinle de paylaşmak istedim. Esmer tene sahip insanların devamlı bi' aşağılanması söz konusu gibi, ben bununla çok karşılaştım sanki yy'lar öncesi zenci kölelik dönemindeyiz :) ben de esmer tenliyim aşırı koyu bir tenim olmasa bile (ki olsa ne olacak sanki) sürekli insanların iğneleyici laflarıyla, alaylarıyla karşılaşıyorum. En basitinden sınıfta koyu tenle ilgili bir konudan bahsederken arkadaşın teki beni de örnek göstermişti dalga geçerek. Başka bir örnek bir arkadaşla buluşacaktım bana ben seni fark ederim hemen zenci gibisin zaten demişti. Olmayan bir şeyi kompleks haline getirmeye başlayacağım yakında.
Genel olarak bakarsak da ülkemizde hep bir 'sarışın kadın' hayali vardır. Esmer kadına kızıl saç yakışmaz, siyah giyse yakışmaz, şu yakışmaz, bu yakışmaz diye diye bitiremediler gitti.
ten rengim de şu yani :44: ;

$fdh.webp

ten renginde öyle dalga geçilecek kadar bir koyuluk yok. ama illa kafana takılıyorsa bu durum sana bir yöntem söylicem çok işe yarıyor bende eskiden kiloluydum sürekli dalga geçerlerdi tabi şimdi zayıfladım ama her neyse bana mesela sen gelme beren araba taşımaz gibi şakalar yaparlar eskiden çok üzülürdüm o şakalara karşık bende aa evet ben gelirsem araba çöker diyip kahkahaya vurdugumda artık kimse bana iğneleyici laflar sokamadı yani sende şöyle yap evet esmerim esmerler her zaman çekici olur yada evet ortamda hemen beni görebilirsiniz çok karayım allah vergisi deyip geç o zaman dalga geçmekten bıkarlar

ten renginde öyle dalga geçilecek kadar bir koyuluk yok. ama illa kafana takılıyorsa bu durum sana bir yöntem söylicem çok işe yarıyor bende eskiden kiloluydum sürekli dalga geçerlerdi tabi şimdi zayıfladım ama her neyse bana mesela sen gelme beren araba taşımaz gibi şakalar yaparlar eskiden çok üzülürdüm o şakalara karşık bende aa evet ben gelirsem araba çöker diyip kahkahaya vurdugumda artık kimse bana iğneleyici laflar sokamadı yani sende şöyle yap evet esmerim esmerler her zaman çekici olur yada evet ortamda hemen beni görebilirsiniz çok karayım allah vergisi deyip geç o zaman dalga geçmekten bıkarlar

Ya zaten gülüyorum şakaya katılıp geçiyorum eğer kafaya taksaydım şimdiye kompleksten kafayı yemiştim :) son olarak saçımı boyatma fikri geldi aklıma renk falan araştırırken hep esmere yakışmaz tarzı yorumlar gördüm bir de arkadaşım da kalkıp sen esmersin saçını boyatsan da çok renk yakışmaz deyince "Yeter ulaaan." diyesim geldi :37:

Maalesef var böyle bir eğilim. Filmlerde, reklamlar da oynatılan insanlar da genellikle beyaz ırkın güzel özelliklerini taşıyor. Güzel tanımını da beyazlar belirliyor. Beyaz ırkın esmer tenlileri de genellikle tarlada, çiftlikte çalışan, alt tabaka olarak adlandırılan insanlar oluyor. Ancak 1970'lerden sonra bronz ten bir statü sembolü olmuş. Esmer insanlar (orta dogulular, kuzey afrikalılar, hispanikler vs.) avrupada, amerikada çoğalıp, meslek sahibi olup, zenginleştikçe bu önyargı yavaş yavaş kayboluyor. Esmer bir kızdan bahsedilirken bile esmer güzeli deniyor (esmer olmasına esmer ama güzel yani ). Boşvereceksin. Zencilerin dediği gibi gel sen benim esmer k.çımı öp diyeceksin!

Maalesef var böyle bir eğilim. Filmlerde, reklamlar da oynatılan insanlar da genellikle beyaz ırkın güzel özelliklerini taşıyor. Güzel tanımını da beyazlar belirliyor. Beyaz ırkın esmer tenlileri de genellikle tarlada, çiftlikte çalışan, alt tabaka olarak adlandırılan insanlar oluyor. Ancak 1970'lerden sonra bronz ten bir statü sembolü olmuş. Esmer insanlar (orta dogulular, kuzey afrikalılar, hispanikler vs.) avrupada, amerikada çoğalıp, meslek sahibi olup, zenginleştikçe bu önyargı yavaş yavaş kayboluyor. Esmer bir kızdan bahsedilirken bile esmer güzeli deniyor (esmer olmasına esmer ama güzel yani ). Boşvereceksin. Zencilerin dediği gibi gel sen benim esmer k.çımı öp diyeceksin!

Ahahah çok haklısın, ikoncanların solaryuma ne paralar harcadığını görüyoruz :) aslında problem tamamen insanları kategorize etmeyle alakalı, sen esmersin, sen beyaz tenlisin şöyle böyle. Bunlara ne gerek var ve bunları yapan insanların eline ne geçiyor anlamıyorum.

seninle dalga geçen o arkadaşlarını hayatından çıkarırsan da güzel bir temizlik olur senin için:49:

Benim bir arkadaş da çok esmer hep arkadaşlarla takılırız o da güler geçer.
Düşündüm de alınıyor mudur acaba o da?
Biz alay maksatlı demiyoruz ki ama onun bariz özelliği esmerliği mesela bana da kaşımla (seyrek hemen bozulur:)) ilgili laf söylerler.
Burnum hafif kemerli:) onunla ilgili bir şeyler derler hiç batmaz, onlarla ben de alay ederim kendimle.
Ama bu sanırım samimiyetimizden kaynaklı.
Başkası burnuma laf dese üzülür müyüm acaba yok ya üzülmem haklıdır yani:27:
Ha bu arada arkadaşımın esmerliği o kadar güzel ki başka renk ona yakışmazmış yani:)

Benim bir arkadaş da çok esmer hep arkadaşlarla takılırız o da güler geçer.
Düşündüm de alınıyor mudur acaba o da?
Biz alay maksatlı demiyoruz ki ama onun bariz özelliği esmerliği mesela bana da kaşımla (seyrek hemen bozulur:)) ilgili laf söylerler.
Burnum hafif kemerli:) onunla ilgili bir şeyler derler hiç batmaz, onlarla ben de alay ederim kendimle.
Ama bu sanırım samimiyetimizden kaynaklı.
Başkası burnuma laf dese üzülür müyüm acaba yok ya üzülmem haklıdır yani:27:
Ha bu arada arkadaşımın esmerliği o kadar güzel ki başka renk ona yakışmazmış yani:)

Asıl problem insanların bunu aşağılayıcı bir şekilde dile getirmesi yoksa samimi arkadaşlar arasındaki ufak takılmalar problem olmaz kimse için.. Allah böyle yaratmaış hepimiz de kabullenmişiz zaten nedir bu değiştirilemeyecek bir şeyle dalga geçme çabaları anlamıyorum ki :44:

Ben solaryuma da giriyorum ama bronz tenliyim sacimi sari yapinca yuzum daha acik durdu. Banada yskismaz demislerdi gayette guzel duruyor. Arkadaslik gonderirsen gorebilirsin

Senden daha koyu bir rengim var. Buna rağmen son derece memnunum. Bronzlaşmak bizim için sadece yarım günden ibaret. Esmerlerin ayrı bir havası olduğunu düşünmüşümdür. O sac yakışmaz bu sac yakışmaz diyenler de saçma geliyor. Asıl beyaz tenli insanlara açık renk saclar daha çiğ duruyor. Sloryuma girip bronz olmaya çalışıyorlar.
O arkadaşlarına siz de ölü gibi bembeyazsiniz desen hosuna mı gidecek acaba?
Bence bir gün bozmayı dene. :34:
Bazı insanlar şakanın dozunu eşek şakasına çevirecek kadar abartabiliyorlar.

Canım dert etme bizim solaryum salonumuz var insanlar bu sıcakta bronzlasmak için ne ter dönüyorlar bi görsen seninki doğal işte ne güzel :)

Senden daha koyu bir rengim var. Buna rağmen son derece memnunum. Bronzlaşmak bizim için sadece yarım günden ibaret. Esmerlerin ayrı bir havası olduğunu düşünmüşümdür. O sac yakışmaz bu sac yakışmaz diyenler de saçma geliyor. Asıl beyaz tenli insanlara açık renk saclar daha çiğ duruyor. Sloryuma girip bronz olmaya çalışıyorlar.
O arkadaşlarına siz de ölü gibi bembeyazsiniz desen hosuna mı gidecek acaba?
Bence bir gün bozmayı dene. :34:
Bazı insanlar şakanın dozunu eşek şakasına çevirecek kadar abartabiliyorlar.

benimle dalga geçen insanın yüzü sivilce dolu + o kadar zayıf ki çok fena duruyor bu tarz şeyler bile benim gözüme çok batmamıştır insanız sonuçta..

Bence bir insanı güzel yapan teninin rengi değildir.Yüz hatları muntazamsa teninin rengi farketmez.
İnsanlar da bir garip...Sanki sizin esmerliğinizi yerdikçe kendileri güzelleşecek...

bizim akrabalar arasında da beyaz ten takıntısı var. ben esmerdim küççükkene beni hiç beğenmezlerdi :)))) şimdi ten rengim kışın beyaz, yazın esmer. ama güneş kremiyle istediğim an beyaz olabiliyorum. çok memnunum :)

iyide sen esmer değilsin ki seninki daha ziyade buğday ten, ama bence belli tenlere yakışan var yakışmayan var yani, parfümde bile etkili ten rengi,mesela çağla şıkel çok esmer bana göre hele bide sarı yapmıştı o saçları çingene gibi olmuştu,ama bi halle berry melez ama güzel yani,ben beyazım ama şikayetçiyim :27:

Güzel olmanın esmerlikle veya beyaz tenlilikle alakası yok..En basit örneğini vereyim tuğba büyüküstün esmer bir bayan ama türkiyenin en güzellerinden... kimsenin de onu dışladığını ezmeye çalıştığını sanmıyorum..eğer size öyle davranıyorlarsa sorunu esmerlikte değil çevrenizde aramak lazım:34::34::34:

Son düzenleme:
Canim ya insanlar burda almanyada tonlarca para veriyor esmer olmak icin,ve inan ki almanlar esmerlere cok imreniyorlar :) inan ki o sorun degil aksine sana verilen bir nimet.

Esmer olmakta güzeldir,sarisin olmakta.

Saglik olduktan sonra insanlik olduktan sonra sen takma takintili insanlari ;)

iyide sen esmer değilsin ki seninki daha ziyade buğday ten, ama bence belli tenlere yakışan var yakışmayan var yani, parfümde bile etkili ten rengi,mesela çağla şıkel çok esmer bana göre hele bide sarı yapmıştı o saçları çingene gibi olmuştu,ama bi halle berry melez ama güzel yani,ben beyazım ama şikayetçiyim :27:

Cagla S!kel Cennet Mahallesindeki rolü aklima geldi :)) daha az önce seyrettim hahaha.

Konu sahibi arkadas sahiden sen bugday tenlisin gibi geldi banada.

Benim esimin kollari günesten kap kara ve bazen kendi kollarimida esmer saniyorum ve isigin önünde aci gercegi görünce diyom anaaa benim kollarim o kadarda esmer degil.

Hem ben türkiyedeki bazi kuzenlerimden biliyorum ki diyorlar ayyy ne güzel beyaz tenli olmak,onlarada diyorum aksine bircok beyaz tenlide esmer olmak istiyor.

Hem birde avrupalilarin cogu bi bilseniz koyu gözlere ve kara ka$a nasil bayiliyorlar.

Vallahi ten rengimi artık bilmiyorum, bu gidişle dalga geçmeler sayesinde kendimi siyahi gibi hissedicem :D

Back
X