- 10 Haziran 2010
- 84.676
- 355.180
- 898
- Konu Sahibi yogurtbogurtlen
-
Kendimi sizin yerinize koysam bende böyle bisey yapmayi düşünebilirim cart curt olacagina ilerdeki zaman icin bi gelir kaynagi olur:)Biliyorum beni topa tutacaksiniz sakin yorum yaparsaniz sevinirim :)
Esimden gizli ev almayi dusunuyorum bunu neden yapacaksin derseniz bir sey alalim dedigimde; artik borca girmek istemiyorum sehir sehir gezmek istiyorum diyor
50.000 lira birikmis param var, almak istedigim ev 180.000 lira kalanini kardesimle konustum kredi kullanacak kiraya verecegim, bulundugu bolgedeki kira geliri 600-800 arasi odemeleri beni zorlamayacak planim bu.. kredi bitince esime soylemeyi dusunuyorum 5 yil sonra yani
Freelance calisiyorum web masterim ve cocuklar nedeniyle evden yurutuyorum isimi gelirim iyi tabi esim 3 te 1 kismini biliyor paramda oyle birikti..arkadasa, ese, dosta para dagitmaya bayildigi icin boyle davranmak durumunda kaldim
Esim hep benim arkamdan ulke ekonomisi yurutuyorsun der kismen hakli 5 yil sonra supriz burasi bizim desem sasirmaz
Ama
Yanlis bir sey mi yapiyorum bilmiyorum yorumlarinizi bekliyorum
Biliyorum beni topa tutacaksiniz sakin yorum yaparsaniz sevinirim :)
Esimden gizli ev almayi dusunuyorum bunu neden yapacaksin derseniz bir sey alalim dedigimde; artik borca girmek istemiyorum sehir sehir gezmek istiyorum diyor
50.000 lira birikmis param var, almak istedigim ev 180.000 lira kalanini kardesimle konustum kredi kullanacak kiraya verecegim, bulundugu bolgedeki kira geliri 600-800 arasi odemeleri beni zorlamayacak planim bu.. kredi bitince esime soylemeyi dusunuyorum 5 yil sonra yani
Freelance calisiyorum web masterim ve cocuklar nedeniyle evden yurutuyorum isimi gelirim iyi tabi esim 3 te 1 kismini biliyor paramda oyle birikti..arkadasa, ese, dosta para dagitmaya bayildigi icin boyle davranmak durumunda kaldim
Esim hep benim arkamdan ulke ekonomisi yurutuyorsun der kismen hakli 5 yil sonra supriz burasi bizim desem sasirmaz
Ama
Yanlis bir sey mi yapiyorum bilmiyorum yorumlarinizi bekliyorum
Merhaba canım.Bende buna benzer şekilde bir arsa aldım,gizlemek anlamında değil de,bir anlamda saf dışı ederekGünaydın paylaşabilir misiniz
Kartını ver yesin demedimki.Ben bunu kazanıyorum al kartımı mı demem gerekliydi zaten sorduğu yok, onun hesaplarını dahi ben yönetiyorum. Düşünün taşındığımız evin ki kiracıydık o zaman elektrik, su, doğalgaz faturaları talimattan çıkarmadığı için 1 sene boyunca ödenmeye devam etmiş. Bizden sonra taşınan kişiler de hiç bilgi vermeyip bir sene bedavaya elektrik, su, doğalgaz kullandı. Ben bunu fark etmesem belki böyle devam edip gidecekti. İade de etmediler. Eşim böyle bir adam aynı şeyi yapsın ben gurur duyarım.
Ahhahhah benim eşimde böyle der,tek yanımda olsaymışsın,trilyonluk arsalarımız olurdu şimdi der.Bulunduğumuz bölgede yıllar önce yeni yerleşimler kurulmaya başladığı zaman,3 5 kuruşa alınacak en kötü yerler bugün 500 600 bin lira,buralardan beğenipte almamışlarEşim hep 5 yıl önce yogurtbogurtlen ile tanışsaydım junior ali ağaoğluydum. Arkamdan ülke ekonomisi döndürüyor, varlık fonu gibi karım var benim der.
Evden çalışmak tamamen mecburiyet çocuklarımla ilgilenebilmem için başka seçeneğim yoktu. Bazen ofisten hiç farkı olmuyor aslında pijamalar ve dağınık saçlar dışında :))
Kızacağını sanmıyorum. kızma lüksü zaten yok beni bunca sorumluluğun altına soktuğu için benim kızmam daha mantıklı :))
Merhaba canım.Bende buna benzer şekilde bir arsa aldım,gizlemek anlamında değil de,bir anlamda saf dışı ederek
Eşimin ailesinin düşünce yapısı; harca harca,dök saç,kalırsa eğer,ev araba alınır,bak bakalım kalmış mı,Aa yok,ee kolay mı zaten bu zamanda, şeklindeydi.Kötü alışkanlıkları yoktu ama,hesapsızlık vardı.
Bizim hesabımız onlardan ayrıydı ama,elimde aynı düşünce yapısıyla yetişmiş bir eş vardı.
-Canım,küçük bir arsa alsak mı,dağbaşından bile olsa olsun?
-Alamayızki canım şimdi,dur şu şöyle olursa,sonra böyle olursaO zaman alırız.
Ama ben biliyorum ki,çocuklar küçükken alamazsak,masrafları arttığında tamamen hayal olur.1 gün 5 gün boyle derken baktım eşim hiç oralarda değil,aldım kağıdı kalemi,lafı bırakıp icraata geçtim.
düğünümden kalan bir kaç bilezik,çocukların doğum ve sünnet takıları,ne varsa ortaya döktüm.Bir hesap yaptım.Eksiği ablamdan borç alarak tamamladım.Ve ancak dağ başından arsa alabileceğim meblağa,annemlerin sokağından bir arsa aldım.
Adam başka şehre yerleşeceği için,ailesinden kalan arsaları elden çıkarıyordu.Eşime,arsanın resmi işlemlerini yapmaya giderken söyledim ancak.
Ağzı açık kaldığı için tek kelime edemedi.
Çocukların takılarını filan biliyordu elbette,ama ciddiye almıyordu.
Durumun ayrıntılarını öğrenince,ablamdan aldığım borcu da ona yıktığım halde,o kadar memnun oldu ki...E adam dedim,madem niye boşa çenemi yordun?Bazen erkekler bunları düşünemiyor.Ben sana al derim.Ama alır almaz eşine söyle.Mülk sahibi olmak kimin hoşuna gitmez?Ben tapu memurunun odasına girdiğimde ayaklarım yere basmıyordu .Eşinde eşim gibi iyi karşılayacaktır bence...Ama gizlersen dünyanın bin türlü hali var...
Kartını ver yesin demedimki.
Ama ne kadar maaş aldıgını bilmemesi tuhafima gitti sadece.
Eşiniz çok vurdum duymaz demekki.
Süper aynı benKeşke eşimde şimdi çıkıp burası bizim evimiz dese gerçi Kıyameti koparırım benden gizli başka ne iş çevirdin diye:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?