Esten gizli ev almak

Öyle eşe böyle yapmak normal geldi. Parayı çar çur eden bir adam var ortada. Alın ama alınca söyleyin beş yıl beklemeyin.

Kendimi sizin yerinize koysam bende böyle bisey yapmayi düşünebilirim cart curt olacagina ilerdeki zaman icin bi gelir kaynagi olur:)

Boyle bir karari tek basiniza alcaksaniz neden evlendiniz? Evlendiginizde esinizin parayi biriktirip mal mulk edinme degil de anin tadini cikarma derdinde oldugunu bilmiyor muydunuz? Esiniz ani biriktirme derdinde siz malk mulk. Hayat tarziniz tamamen zit. Once maas gizlenir sonra ev alinir saklanir sonra ne olacak? Burda kalacak mi? Araba da alip sattim diyorsunuz. Ortak paydada bulusmaya calismayacaksak evliligin anlami ne ki? Esim bana maasini az soylese cok bozulurum. Madem bu kadar guvenmiyorsun ve kendi kafana gore hareket ediyorsun bosan oyle yap ne yapacaksan. Bana cok yakisiksiz geldi kusura bakmayin. Evliligin de suyunu cikardiniz. Simdi sanki kari kocalar resmiyette evli ama herkes kafasina gore. Birbirimize uyum saglayalim yok, bir seyleri istisare edelim yok. Bana gore evlilik gizli sakli isler yapmayacak kadar kiymetli bir sey. Degmez yani. Ev icin bile olsa.

bence iyi fikir hele eşe dosta para dağıtıyorsa alın hem sizin hem çoçuklarınız rıskını dağıtıyor gibi alın derim

Günaydın paylaşabilir misiniz
Merhaba canım.Bende buna benzer şekilde bir arsa aldım,gizlemek anlamında değil de,bir anlamda saf dışı ederek
Eşimin ailesinin düşünce yapısı; harca harca,dök saç,kalırsa eğer,ev araba alınır,bak bakalım kalmış mı,Aa yok,ee kolay mı zaten bu zamanda, şeklindeydi.Kötü alışkanlıkları yoktu ama,hesapsızlık vardı.
Bizim hesabımız onlardan ayrıydı ama,elimde aynı düşünce yapısıyla yetişmiş bir eş vardı.
-Canım,küçük bir arsa alsak mı,dağbaşından bile olsa olsun?
-Alamayızki canım şimdi,dur şu şöyle olursa,sonra böyle olursaO zaman alırız.
Ama ben biliyorum ki,çocuklar küçükken alamazsak,masrafları arttığında tamamen hayal olur.1 gün 5 gün boyle derken baktım eşim hiç oralarda değil,aldım kağıdı kalemi,lafı bırakıp icraata geçtim.
düğünümden kalan bir kaç bilezik,çocukların doğum ve sünnet takıları,ne varsa ortaya döktüm.Bir hesap yaptım.Eksiği ablamdan borç alarak tamamladım.Ve ancak dağ başından arsa alabileceğim meblağa,annemlerin sokağından bir arsa aldım.
Adam başka şehre yerleşeceği için,ailesinden kalan arsaları elden çıkarıyordu.Eşime,arsanın resmi işlemlerini yapmaya giderken söyledim ancak.
Ağzı açık kaldığı için tek kelime edemedi.
Çocukların takılarını filan biliyordu elbette,ama ciddiye almıyordu.
Durumun ayrıntılarını öğrenince,ablamdan aldığım borcu da ona yıktığım halde,o kadar memnun oldu ki...E adam dedim,madem niye boşa çenemi yordun?Bazen erkekler bunları düşünemiyor.Ben sana al derim.Ama alır almaz eşine söyle.Mülk sahibi olmak kimin hoşuna gitmez?Ben tapu memurunun odasına girdiğimde ayaklarım yere basmıyordu.Eşinde eşim gibi iyi karşılayacaktır bence...Ama gizlersen dünyanın bin türlü hali var...

Kartını ver yesin demedimki.
Ama ne kadar maaş aldıgını bilmemesi tuhafima gitti sadece.
Eşiniz çok vurdum duymaz demekki.

Ahhahhah benim eşimde böyle der,tek yanımda olsaymışsın,trilyonluk arsalarımız olurdu şimdi der.Bulunduğumuz bölgede yıllar önce yeni yerleşimler kurulmaya başladığı zaman,3 5 kuruşa alınacak en kötü yerler bugün 500 600 bin lira,buralardan beğenipte almamışlar

Geçenlerde bir evlilik terapisti tv de söylerken duymuştum demekki bu gibi durumlar için söylenmiş "evlilik çıplaktır" buradaki çıplaklık fiziksel değil eş ve çift olmanın şeffaflığı... mutfak bütçesinden arttırıp küçük birikimler eşleri cezbeder adamı özel hissettirir lakin bu bende konu ev büyük bir birikim 5 yıl sonra izahı zor olabilir ve yahut en azından bu 5. Yıldan sonra sanırım güven sorunu oluşabilir diye düşünüyorum

Gizli bir kuruş bile tutamazdım böyle bişeyi asla yapamazdım. Eşimin bana olan güveni sarsılabilir, benim açımdan boşanma sebebi bile.

Elinize sağlık çok güzel bir şey yapmışsınız
Hanımlara örnek olmalı bence

Kartını ver yesin demedimki.
Ama ne kadar maaş aldıgını bilmemesi tuhafima gitti sadece.
Eşiniz çok vurdum duymaz demekki.

Maaşlı çalışmıyorum yaptığım iş üzerinden paramı alıyorum. sürekli meblağ değişiyor ve bunun bilgisini eşime vermek zorunda değilim diye düşünüyorum.
Evet fazla rahat bir insan

Gizli gizli ev almayi da ilk kez duyuyorum, saklanabilecek bir sey degil ve ne olursa olsun cok cok ayip bir sey. Aynisini esiniz size yapsa kiyameti koparirsiniz. Madem cekinceleriniz var esinizle ilgili bosanin o zaman. Guvenmediginiz kocayla beraber yasamak neden?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…