• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşyalarımı herkese veriyorum

Teşekkür edip geçmeyi öğrenmeniz lazım.
Çocuklukla ilgili bir durum olabilir. Belki çocukken paylaşarak vererek kendinizi kabullendirmişsinizdir bazı ortamlara.
Madem farkındasınız dizginleyin kendinizi. Birkaç kez sadece teşekkür edip geçin mesela yapın bunu.
Ay karşıdakiler de neden alıyorki...
Benim de böyle bir kuzenim var. Eteğin güzelmiş desem, vereyim der ya da verirdim ama yeni aldım falan der😄
Oysa ben istemiyorumki, sadece beğenimi sunuyorum. Ama o sürekli verme peşindedir.
Durdurun kendinizi, ille verecekseniz ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunun düzenli şekilde.

Siz kötü olmayı yanlış anlamış olabilirsiniz
ayakkabısı yırtılmış ve alacak parası olmayana alınır
Ama atıyorum bende puma onda normal mağaza ürünü olabilir gidipte puma niye alayım var sonuçta
Yada bende renk renk onda 3 renk olabilir
Gidip niye alayım yahu
Bileklik zaten ayrı mevzuymuş
Bi insanın altın bilekliğe ihtiyacı olabilirmi 🙄
ben ihtiyaci vardir demedim ki. bir arkadasim kolumdaki bileklige aa guzelmis dese ona vermeyi teklif ederim hatta verdigim de oldu. icten gelen bir sey bu onu soyluyorum.

zaten mesajimda da aslinda yetistirilme tarzimdaki bir yanlisligi anlattim. yoksa yardimin ihtiyac sahibine yapilacagini ben de biliyorum sagolun.

Vermezsem ne kadar cimri vs demelerini istemem şahsen
Size cimri derlerse ne olacak? Sizin için bu ne ifade ediyor? Bu düşüncenin de temelinde bazı kaygılar var. Onaylanma kaygısı olabilir, veya diğer dediğim şeyler.

Herkese merhaba
İyi geceler
Sizlere danışmak istediğim bir konu var, normal miyim değil miyim bilmiyorum
Fikirlerinizi bekliyorum
Evet başlıkta yazdığım gibi eşyalarımı isteyen herkese veriyorum hayır diyemiyorum ama sonra pişman oluyorum
Örnek verecek olursam istemeyene bile veriyorum
Mesela biri elbisesine uygun şal bulamadığını söyledi bugün ve bende hemen o renk bende var vereyim istersen dedim ve verdim
Başımdaki taç ı beğendi biri beğendiysen vereyim dedim ve verdim
Evime gelen misafir bişeyi beğendiği zaman hemen verme teklifi ediyorum
Tatbiki beğenende alıyor
Bazıları değerli bazıları değersiz
Değerinde değilim zaten kendim teklif ediyorum vermeyi
Ama sonradan bu huyumdan pişman oluyorum
Tacımı çok seviyordum bidaha aynısını bulmam zor ama verdim
Neden böyleyim
Ve
Basıl vazgeçerim bu huyumdan
Şimdiden teşekkürler
Verme

Ahh canım konunu takipteyim .evde birşey bırakmadım hepside el işi .ben daha pişman olmadım ama bitince pişman olcagima eminim patik namazlık baş örtusu lif havlu kıyafet 🤣 ceyizliklerimdi .ben zaten evlenirken hediye etmiştim paketleyip... Aynı insanlara tekrar verdim 🤭 neden böyleyiz acaba.hayir eve namaz kılmaya gelen misafir olsa birşey veremicem ona yanıyorum.son 1 tane kaldı çünkü

Imkaniniz varsa bu konuda profesyonel destek almanizi tavsiye ederim. Maddi imkanlariniz izin vermiyorsa kendinizi gelistirmek icin Videolar ve kitaplar arastirabilirsiniz. Maalesef su anda evde degilim yoksa size bir kac kitap tavsiye ederdim. Kafadan simdi önerebilecegim: Bir örnek Dogan Cüceloglu (Mekani cennet olsun insallah). Youtube da özgüven ve özsaygi ile ilgili bir cok videolari var. Kitaplarini da cok severim. Türkceye yeni tercüman edilenlerin arasinda Stefanie Stahl in "Icindeki cocuk bir yuva bulmali" kitabini da önerebilirim. Kirilma noktamizi bulmak icin hikayemizin basindan baslamamiz gerek.
Pamukannesi profesyonel destek almadan video ve kitap okumakta profesyonel destek gibi etkili olabilirmi bazen bende istiyorum destek ama maddi imkanlarım yeterli değil

Pamukannesi profesyonel destek almadan video ve kitap okumakta profesyonel destek gibi etkili olabilirmi bazen bende istiyorum destek ama maddi imkanlarım yeterli değil

Söyle söyliyim imkan varsa her zaman ilk profesyonel destek alinmasini öneririm. En azindan bir doktor ile görüsülmesi lazim cünkü bazi fiziksel durumlar psikolojik rahatsizliklara da yol acabiliyor. Türkiyedeki saglik sitseminin bu konularda nasil isledigini bilmiyorum. Almanyada bir terapi gerekiyorsa saglik sigortasi onu bir süre karsiliyor cünkü. Terapi almaya maddi güc yetmiyorsa hicbirsey yapmamaktansa videolari izlemek ve kitap okumayi her zaman öneririm. Mesela ben depresyondayken zamaninda bir cok korkular ve düsünceler ile de bogusuyordum. Terapinin yaninda hep birseyler okudum, hem kendimi hem durumumu daha iyi anlamak icin. Bir cok korkumu ve yalnis düsüncelerimi de böyle cözebildim. Hatta hala psikoloji kitaplari ve öz sevgi/öz saygi ile ilgili kitaplari severek okurum.

Herkese merhaba
İyi geceler
Sizlere danışmak istediğim bir konu var, normal miyim değil miyim bilmiyorum
Fikirlerinizi bekliyorum
Evet başlıkta yazdığım gibi eşyalarımı isteyen herkese veriyorum hayır diyemiyorum ama sonra pişman oluyorum
Örnek verecek olursam istemeyene bile veriyorum
Mesela biri elbisesine uygun şal bulamadığını söyledi bugün ve bende hemen o renk bende var vereyim istersen dedim ve verdim
Başımdaki taç ı beğendi biri beğendiysen vereyim dedim ve verdim
Evime gelen misafir bişeyi beğendiği zaman hemen verme teklifi ediyorum
Tatbiki beğenende alıyor
Bazıları değerli bazıları değersiz
Değerinde değilim zaten kendim teklif ediyorum vermeyi
Ama sonradan bu huyumdan pişman oluyorum
Tacımı çok seviyordum bidaha aynısını bulmam zor ama verdim
Neden böyleyim
Ve
Basıl vazgeçerim bu huyumdan
Şimdiden teşekkürler
Müsaitseniz bir kahve içmeye geleyim mi size 🤣 şaka bi yana sevilme kabul görme isteği bu bildiğin. İlk önce düşünmeden konuşmamayı ilke edinin. Bu dürtüyü hissettiğinizde kendinize bir sorun bakalım gerçekten verici olmak istiyor musunuz… Benzeri bir durum bende de var, ufak şeyler hediye alır ya da kendimden veririm ama yaş aldıkça ve insanlar gözümde değer yitimine uğradıkça azaldı.

Müsaitseniz bir kahve içmeye geleyim mi size 🤣 şaka bi yana sevilme kabul görme isteği bu bildiğin. İlk önce düşünmeden konuşmamayı ilke edinin. Bu dürtüyü hissettiğinizde kendinize bir sorun bakalım gerçekten verici olmak istiyor musunuz… Benzeri bir durum bende de var, ufak şeyler hediye alır ya da kendimden veririm ama yaş aldıkça ve insanlar gözümde değer yitimine uğradıkça azaldı.
Ufak bir aydınlanma yaşadım gibi
Şuan kendimi dizginlemek için neler yapabilirim onu düşünüyorum

Benimde buna benzer bi huyum vardi,mesela birisi bisey dese hemen atlardim ben yaparim diye.atiyorum arkadasim misafirim gelecek nasil yetistircem dese aaa dur ben sana yardim ederdim derdim.kim ne dese hemen yapardim.simdi akillandim asla yapmiyorum.farkettim de ben insanlar beni sevsin diye yapmisim bunu ama kimseden de deger gormedim.suan hic takmiyorum herkes icin daha degerliyim

Benimde buna benzer bi huyum vardi,mesela birisi bisey dese hemen atlardim ben yaparim diye.atiyorum arkadasim misafirim gelecek nasil yetistircem dese aaa dur ben sana yardim ederdim derdim.kim ne dese hemen yapardim.simdi akillandim asla yapmiyorum.farkettim de ben insanlar beni sevsin diye yapmisim bunu ama kimseden de deger gormedim.suan hic takmiyorum herkes icin daha degerliyim
Nasıl aştınız

ben de minik bir öneri verebilirim bu yollardan hala gecen/gecmeye çalışan biri olarak; cesaret edin ve korkularınızla yüzleşin. yavaştan kendinizi geri çekin, hep verdiğiniz (maddi-manevi) ilişkilerden bakın bakalım artık eskisi gibi vermediğinizde ne oluyor? o insan hala yanınızda mı değil mi? aslında kırılma noktası buna cesaret edebilmek. vermediğiniz zamanda da (hesapcılıktan bahsetmiyorum) karşınızdaki sizi "kötü insan" olarak suclu hissettirmiyorsa, anlayışlıysa, bir değişme yoksa o insanlar sizin için doğru insanlardır.

Nasıl aştınız
Evlenince esim izin vermemeye basladi tabi ben yine devam.tabi bunlari yaptigim zamanla daha toyum.simdi 29 yasindayim yaş aldikca aklim basima geldi.kimse beni sevsin diye ugrasmiyorum hatta istesem yine yaparim ama canim hic yapmak istemiyor.sizinki benimki gibi degil vermeyin siz surekli verdikce kimsenin gozunde bi degeri olmuyor.bi kere verseydiniz kiymetli olurdu.simdi herkes amaaann o nasilsa herkese veriyor bize de versin kafasinda.

Back
X