• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşyalarımı herkese veriyorum

Nayro

☕️
Pro Üye
Anneler Kulübü
8 Temmuz 2012
1.434
966
323
Herkese merhaba
İyi geceler
Sizlere danışmak istediğim bir konu var, normal miyim değil miyim bilmiyorum
Fikirlerinizi bekliyorum
Evet başlıkta yazdığım gibi eşyalarımı isteyen herkese veriyorum hayır diyemiyorum ama sonra pişman oluyorum
Örnek verecek olursam istemeyene bile veriyorum
Mesela biri elbisesine uygun şal bulamadığını söyledi bugün ve bende hemen o renk bende var vereyim istersen dedim ve verdim
Başımdaki taç ı beğendi biri beğendiysen vereyim dedim ve verdim
Evime gelen misafir bişeyi beğendiği zaman hemen verme teklifi ediyorum
Tatbiki beğenende alıyor
Bazıları değerli bazıları değersiz
Değerinde değilim zaten kendim teklif ediyorum vermeyi
Ama sonradan bu huyumdan pişman oluyorum
Tacımı çok seviyordum bidaha aynısını bulmam zor ama verdim
Neden böyleyim
Ve
Basıl vazgeçerim bu huyumdan
Şimdiden teşekkürler

Elinizdeki vererek kendinizi kabul ettirmeye calisiyorsunuz galibe. Bence cözümü öz sevgi ve sınır cizme.
Evet bunuda düşündüm olabilir gibi
Ama etrafımda değer görüyorum fikirlerime önem verilir genelde yani genel olarak çevremde sevilen biriyim
İşte bilinçaltımda bi sıkıntı olmalı

Malınızın kıymetini bilerek vazgeçebilirsiniz bu huyunuzdan 😅

malım kıymetlidir benim öyle her” aaa çok güzel” diyene vermem ,siz de teşekkür edip geçin duygusallaşmaya gerek yok
Çok haklısınız ama o an ağzımdan hemen çıkıyor bir anda olur tabi diye nasıl kendimi dizginlerim

Ama etrafımda değer görüyorum fikirlerime önem verilir genelde yani genel olarak çevremde sevilen biriyim

Mesele etrafin bizi görmesinden önce bizim kendimizi nasil görmemiz. Cogu zaman ya sevginin karsiliksiz olmamasi ile erken tanismisiz yada icimizde insanlarin bizi sadece biz oldugumuz icin sevdiklerine inancimiz yok. Eskiden de bizim haklarimiz ve öz cizgilerimiz cok ezilmisse onlari sonradan korumak zor geliyor

Teşekkür ederim ama inanın çözemiyorum kendimi neden kendim verip daha sonra pişman oluyorum
Eşyalarınızı yeterince sahiplenmiyomusunuz acaba paylaşmak güzel tabi sizin durum biraz farklı biri birseyi begendiginde surdan aldim sende al demeyi deneyin

Mesele etrafin bizi görmesinden önce bizim kendimizi nasil görmemiz. Cogu zaman ya sevginin karsiliksiz olmamasi ile erken tanismisiz yada icimizde insanlarin bizi sadece biz oldugumuz icin sevdiklerine inancimiz yok. Eskiden de bizim haklarimiz ve öz cizgilerimiz cok ezilmisse onlari sonradan korumak zor geliyor
Yazınızın çok mantıklı ben bu durumdan kurtulmak için ne yapmalıyım ve durumumu nasıl araştırmalıyım öözüm bulmak için

Çok haklısınız ama o an ağzımdan hemen çıkıyor bir anda olur tabi diye nasıl kendimi dizginlerim
Öyle birden değil de o an kendinizi kontrol edin mesela ,teşekkür edip konuyu geçiştirebilirsiniz,belli ki naif bir yapınız var hemen siz teklif ediyorsunuz ama bence bu pek iyi bir şey değil sonra kullanılmaya çok müsaitlik yaratır bu durum

Eşyalarınızı yeterince sahiplenmiyomusunuz acaba paylaşmak güzel tabi sizin durum biraz farklı biri birseyi begendiginde surdan aldim sende al demeyi deneyin
İşte bu durumu bilenlerde artık isteme konumunda söylüyorlar beğendiklerini ben hayır diyemiyorum ama demeliyim yani durumumun adı ne nasıl aşarım

Öyle birden değil de o an kendinizi kontrol edin mesela ,teşekkür edip konuyu geçiştirebilirsiniz,belli ki naif bir yapınız var hemen siz teklif ediyorsunuz ama bence bu pek iyi bir şey değil sonra kullanılmaya çok müsaitlik yaratır bu durum
Kesinlikle bir kişi tarafından kullanıldığımı düşünmeye başladım ve çok rahatsız oldum
Aslında öyle aşırı naif bi insanda değilim
Saygı ve sevgi çerçevesinde yanaşırım herkese
İşte bugün artık tak etti siz değerli kadınlardan bilgi almak istedim

Ailenizin çocukken size davranışları ile ilgili olabilir mi?

Bence yardim almalisiniz forumda cozulebilecek bir konu degil gibi. Cevremdede sizin gibi insanlar var cok suistimal ediliyorlar. Umarım care bulursunuz.

Peki annemizin de eli böyle açık mı? O da başkalarına bir şeyler verir mi?
Yok annem öyle değil
Yani anneme çekmemişim
Annemin bişeyi beğenildiği zaman ve hatta birisi tarafından istenildiği zaman bile annem vermez
Teşekkür eder
Aldığı yeri söyler vs

Kesinlikle bir kişi tarafından kullanıldığımı düşünmeye başladım ve çok rahatsız oldum
Aslında öyle aşırı naif bi insanda değilim
Saygı ve sevgi çerçevesinde yanaşırım herkese
İşte bugün artık tak etti siz değerli kadınlardan bilgi almak istedim
O an vermeyince kendinizi mahcup hissettiğinizden düşünmeden vermek istiyorsunuz ,bunun altında kendinden çok başkalarının mutluluğunu önemseme durumu olabilir ,bu da muhtemelen aileden gelen sizin farketmediğiniz olaylar neticesinde oluşmuştur ..

Biri beğenince vermek zorunda gibi hissetmeniz gerekmediğini kendinize öğretin ,böyle bir dünya yok yani ,böyle durumlarda teşekkür edip geçilir önce siz kabullenin bunu ,malınızı paranızı sahiplenin ,benim bir rujum bile kıymetlidir yani ,sınırlarınızı koruyun

Back
X