ev alabilen arkadaşlar yardım lütfen!!

sersemsinem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
837
714
123
Arkadaşlar Merhaba;

14 aylık evliyim ve evliliğimin ilk gününden beri maddi sıkıntılar çekiyorum.Şimdiye kadar hiç ohh diyemedim, istediğimi alamadım, yapamadım.
Hep eksik kaldım bi'şeylerden.Şubat ayından itibaren çok ağır diye sınıflandırabileceğim bi kredim bitiyor.Şuan kirada oturuyorum ve kiramda çok yüksek.
Ev almak istiyorum.Fikirlerinize ihtiyacım var, ev alanlar evlerini hangi şartlarla aldılar?

kredi mi çektiniz, borç mu aldınız birilerinden, peşin mi aldınız?
kredi faizleri çok mu fena? ne kadar taksit ödüyorsunuz ayda?
çıkamıyorum işin içinden, altından kalkamazmışım gibi geliyor, yüreklendirin beni biraz.
lütfen yardım edin.

slm canım biz ev almadık arsa aldık evet kredi faizi çoktu on yıla kadar ödeeme yapacaz madem cok kira ödüyosun onun yerine kira parasını kredilere ver bence herşeyin bir zorluğu var ev şart birde bankalar keşke faizide düşünse 100bintl verip 30bin tl faiz yada daha çok alıyolar istiyor

aylık geliriniz-giderleriniz nedir,bunlara göre konuşmak gerek ve bu işe kalkışmak gerek..artı şuan da krediler0.93 oranında denilene göre dahada düşüşe geceçek az da olsa bizde 5 ay evvel aldık,kiralık ev alırken,ummuduğum kadarda zor değilmiş,başa gelen çekiliyor..Rabbim gönlünüze göre versin dilerim arkadaşım..

sağolun kızlar, aylık gelirim 3bini buluyor ama giderim yani borçlarımız çok çok fazla.
Şubattan sonra 900liralık bi kredi bitiyor.o zaman girsem mi bi eve diyorum ama hangi yol daha avantajlı karar veremiyorum.
emin evim diye bi kuruluş varmış.Katılan var mı o organizasyona?

3000tl ayda gelir bu zamanda iyi ..gerçi şu bir gerçek ki ne kadar gelir varsa okadar gider olabiliyor..bence ev alın derim..900lük kredinizde bitiyorsa hemen bir ev hazırlığna girin..sonuçta şuan kirada ödüyorsunuz ama boşa gitmiş olacak ödediğiniz kira parası..hiç değilse kredi borcu olduğunda borç oluyor ama sonunda ödediklerinizle eviniz sizin olmuş olacak..900lük kredi artı şuan ödediğiniz kira masrafı inanın ev aldığınızda rahatlamış olacaksınız

canım özelden gönderemiyorum kayınıma satmıştık onbintl karla oda butun kredi borçlarını bi kerede ödeyip 130bin karla sattı durum sıkıştığı için sattık yazık oldu şimdi o arsa olsaydı maddi olarak bi sıkıntımız olmazdı neyse sağlık olsun bu arada dediğim gibi paran kiraya gideceğine krediye gitsin enazından ev sana ait olur

Emin evim gibi çeşitli kuruluşların yaptığı organizasyonlardan uzak durun derim. İyi mi kötü mü bilmem ama uzak durmakta fayda var.

Bence kredi borcunuz biter bitmez paranızı bağlayın bir evin kredisine. Kira öder gibi ev sahibi olun. Biraz sıkıntı çekseniz de ilerde çok rahat edersiniz.

3000 liralık bir gelir fena değil tabi yaşadığınız şehire göre de durum fark eder. Eğer köşede bir miktar birikmişiniz varsa onu önden verip üzerini de 120 ay vadede konut kredisi çekip makul bir eve girebilirsiniz 120 aylık vadede ödediğniz faiz çektiğiniz kredi kadar olacktır ama paranız havaya değil sizin olan bir şeye gidecektir.

borcları sıfırladıktan sonra aylık 2000 ı ev taksıtıne yatırsanız kıranız olmayacagı ıcın 1000 tl yemek ev gıderı olsa yıne odersınız

Ben olsam,bir krediden kurtulmuşken hemen başka krediye girmem.
900 liralık kredi bitince,her ay 500 veya 400 lirayı bankaya yatırıp,peşinat biriktirmeye çalışırım.
Bu arada kira madem çok yüksek,biraz daha küçük ve kirası az olan bir eve çıkmayı düşünebilirim.
1-2 sene toparlanıp rahatladıktan sonra,gelirime bakarım,ona göre krediye girerim.

cnm biraz birikmişin olmadan hepsini krediyle alman seni çok zorlar ve zarar edersin

Tabi ki ev alın!Şu an ödediğiniz kira minimum 800-900,
900'lük bir kredi borcunuz da bitiyormuş.O parayı böyle güzel bir amaca bağlamazsanız,
yok olup gidecek.Çok da gözünüzde büyütmeyin.Kira ödemeyip kendi evinizde oturucaksınız.
Kira ödediğiniz miktardan az biraz fark ödeyerek.
Sonunda sizin olacak bir evi ödeyeceksiniz.Bence değer...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…