Ev alma ve altın meselesi

Direk konuya geçiyorum arkadaşlar.
Ben iki üç yıl önce 190 gr altını Kendi babama verdim borç olarak bir sene önce eşim bitcoin almak için babamdan 10 bin TL kadar altını istedi ve babam verdi. Zarar ettik bitcoin işi battı ve on bin havaya uçtu boşyere

şu an kaynatam bize ev alacak ve ev yaklaşık 650bin TL

eşim dedi ki babana söyle altınları versin babama yardım edeceğim hiç olmazsa emlakçı parasını öder eve de kalan parayla tadilat yaparız dedi. Bende tamam dedim ve babamda şuna 120 gr altınımız var babam zaten borcu hazırlamış kuyumcuda duruyordu

İstedim parayı babam da kızdı niye her seferinde senin altınlarına güveniyor evi tamir için altın mı bozulur bitcoin için de istedi sonra boşa gitti para falan diye bi ton laf söyledi bana ben de tabi biraz gaza gelip eşime işte iyi düşündün mü boşa gitmesin para falan diye laflar söyledim ve eşimde alındı ben sizin paranıza kalmadım diye laflar söyledi ve biraz dargın ve sinirli arada kaldım tamam yarın parayı hesabına yatıracak dedim istemiyorum dedi kullanmayacağım o parayı ihtiyacım yok deyip duruyor ne yapmamı önerirsiniz

Altın olarak kuyumcu da kalsın mı yoksa nakite çevirip alıp eşime mi vereyim çok arada kaldımbi fikir verin lütfen
Vermem ihtiyacları yok boşa istiyor olabilir al kendi hesabına bankaya koy

Genelde olan kadında para varsa bir bahaneyle ya babası alıyor ya eşi sanki biz kendi paramızı yemeyi bilmiyoruz kimseye verme kendi özencini al

Esin baba oğul birlikte is yürütmüyor sadece, babasina guveniyor babasi olmasa esin hicbisey yapamaz zaten evi alacak olan da babasiymis. O yüzden bu şımarık adama 1 kurus bile verme. Eger parana ihtiyaci olmasaydi 10 bin lira gibi ufak bi parayı istemezdi ve ev alacaksa da senin altinlari istemezdi. Güya gurur yapiyor simdi de esasen gurur da degil zaten arkada baba var. Sen bozdurma altın maltın bana kalırsa evide alma. Sonra kaynana eve gelip koltuğun yerini degistirmesin ne de olsa söz sahibi olacaklar😂😂😂

Bu arada altın neden elin kuyumcasinda kalıyor onu da anlamadim. Türkiye bankalarinin kasalarına kıran mı girdi herhalde kuyumcu bankadan daha güvenilir

bence babanız ayıp etmiş, siz söz söyleseniz anlarım ama babanızın karışması saçma olmuş. ayrıca neden kuyumcuda dursun alın altınınızı altın olarak bir banka hesabı açtırın lazım olursa çekersiniz.

ailelerimize güvenip evlenmediğimiz gibi onlara güvenip durumumuz olmayan şeylere de kalkışmamak mantıklı olandır. Bu karşılıklı olmalı tabiki.

Herkes aynı şartlara sahip değil amacım yargılamak değil yanlış anlaşılmasın ama;
eşiniz babasına güvenip ev almaya kalkışıyor,
babanız kendi cebinde olmayan para ile iş yapıyor sonra borç arıyor.

Durumunuz olana kadar ev almayı erteleyin bence yarın kp aldı bu evi diye başınız ağrır. Ki sizin babanız bile eşinizle sizin altınlarınızı heba bile etseniz kullanmanıza karışmış. Oda karışır yeri gelince.

Sadece bu konuyu okuyunca ne olacak verin diye geçiyor insanın içinden de daha bir ay önce boşanmak istediğinizle ilgili konu açmışsınız. Esinizden şiddet görüyormussunuz.

Babanızda bir durumları biliyorsa altınları vermenizi istememekte son derece haklı. Yarın ne olacağınız belli değil bu durumda vermeyin tabi ki altın falan.

Babanızın karışması baya saçma olmuş. Hani yine bitcoin alcak olsa da fikrini söylese derim ki düşündüğünden öyle diyor. Sonuçta ev için harcanacak evde sizin eviniz. Babanızın gazına gelerek eşe patlamak da saçma olmuş. Eşinizin yerinde olsam bende almazdım parayı. Altınları alamayacaksa eşiniz. Kalsın altın olarak bozdurmayın ve bankaya yatırın

Bu altın sadece size mi ait yoksa eşinizle size mi ait.
Babanız niye karışıyor ki. Senin altınına güveniyor diyor, kendiside sizin altınınıza güvenmiş borç aldığına göre. Kendi oturacağınız ev için harcamayacaksınız da ne yapacaksınız. Babanız keyfi yetince kuyumcudan alıp size mi verecek. Ne saçma. Babanız bana göre %100 haksız.

Kocanıza laf eden babanızda sizin altına güvenip borç istemiş farkındaysanız. Aynı şeyi kayınpederiniz yapsa ortalık karışırdı. Ayrıca kuyumcuda niye dursun alın en kötü altın hesabı açarsınız.

kuyumcu altınları alıp kaçarsa işte ozaman cümbüş var demektir ,:KK45:

Kp 650 bine ev alıyor babaniz hala 120 gr altinimi dert ediyor tabiiki isteyecek esiniz bitcoin isine zaten zarar icin girmemiştir nasip kısmet. Babaya laf düşmez bence

O zaman ev kp adina olacak. Altinlar gidecek. Boşaninca da konu sahibi hem evsiz hem de altinsiz kalacak.

Ama oyle bir durum yoksa, ev esinin adina olursa altini versin.
Boşanma konuşulan evlilikte hiç kimse 600 bin tl lik evi riske atmaz.

Altınları kuyumcudan alın kendi adınıza hesabınıza yatırın evde de su an da oturuyorsunuz yanlış anlamadıysam demeli tadilata çok da gerek yok oturulacak kıvamda biraz zaman geçince yavaş yavaş tadilat ettirirsiniz beni yanlış anlamayın ama 650 bine ev alan kaynataniza emlakçı parası devede kulak kalacaktır. Kafaya da takmayın birde evi de bence üzerinize alın eğer ev adınıza olacaksa isterseniz altınları verin bence net br durusunuz olsun dünyanın binbir turlu hali var esiniz tabi üzülüyorsunuz o da üzülüyor belki ama dünya hali yapacak Birsey yok kaynataniz kendi öz iradesiyle ev alıyor size
Ev kendiüzerine olacak eşim kendi adına babama biraz yardım için altınları istedi

o da dogru. Benim de aklima o geldi. O zaman ev kp adina olacak. Konu sahibi Altinlari boşuna vermis olacak
Altınları bozdurdum ve eşimin hesabına yollattım eşim dünden beri istemem falan diyordu şimdi paranı alıp sana getireceğim senin parana ihtiyacım yok diyor evi de babama aldırmayacağım dedi ve aramız baya limonla

Boşanma ihtimaliniz yüksek.
Altınlara dokunmayın.
Siz düşünemediğiniz için babanız sizin geleceğinizi korumak istiyor.
Babam biraz da kenarda olsun ne olur ne olmaz yokluk olur diye dedi ama ben bozdurup altınları eşimin hesabına yatırdım ve eşim ben istemiyorum parayı sana getireceğim ihtiyacım yok evi de babama aldırtmayacağım dedi ne yapacağımı şaşırdım

Altınları bozdurdum ve eşimin hesabına yollattım eşim dünden beri istemem falan diyordu şimdi paranı alıp sana getireceğim senin parana ihtiyacım yok diyor evi de babama aldırmayacağım dedi ve aramız baya limonla
Bence numara yapiyor, parayi kabul etmeyeceğinizi biliyor. Parayi alip kp adina da ev alacaklar. Olan paraya olacak.

Mesela ben olsam, babam bana ev alacak olsa, ben de yahu şu adama biraz yardım edeyim diyerek eşimden ailesine borç verilen parayı istesem, eşim de babasının gazına gelip bana carlasa var ya, eşim o evi rüyasında göremez.
Eşimin babası cingözlük yapacak, benim babam bize ev alacak. Yok öyle üç kuruşa beş köfte. O evi aldırmaktan vazgeçer üstelik eşimin de canına okurdum.
Bu olayda ilk suçlu sizsiniz. Evlilik kurumuna saygısızlık etmişsiniz.
Ev babasının üzerine olacak ve eşimden hariç bir kız iki oğlan kardeşi daha var.

Back
X