- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
İSKİ bize de 50 küsür geldi, evde 3 kişiyiz, tamam elektriği atın bi de ona bakalım. Elektriğin 37 gelmesinin imkanı yok kusura bakmayın, zira bizim İstanbulda arada gidilip kalınan boş bir evimiz var ona bile 70 lira fatura geldi, içinde kimse yaşamadığı halde.Hayır istda yaşıyorum tamam öyle pahalı bi ilçe de değil ama mah arası.. Ne alakası var faturalar dan nasıl bi ilgi isteyebilirim sizceneyse onu yazdım su faturam 35 elektrik faturam 37 geldi yani telefonlara 2 kişi 40 tl ödedik . Bu durumdan polemiğe çeksem ne olacak.
anladım o zaman olabilir evet.erken uyuyorsanız pc tv kullanmıyorsanız o şekilde fatura gelebilir.biz gün içinde 2 pc bir tablet kullanıyoruz 2 tv devamlı açık ayrıca.herkes farklı şeyleri izlemeyi seviyor çünkü.kısıtlarsak psikoloji bozulur bu seferde evdekilerin.ince hesap olmaz dediğim örnek vereyim.geçen hafta mutfak musluğu bozuldu eşim uğraştı yapamadı apartman görevlim yaptı ona 80 tl malzemesine 75 tl verdik.bu hafta arabamı çarptım o da tamire gidecek gibi gibi.yani belirli bir para olmaz bir şey çıkar evdeki hesap çarşıyı tutmaz.çocuksuz evle çocuklu evin masrafı bile apayrıdır.sadece servis bile 400 tl büyük şehirdeAvrupa yakasında oturuyorum . Yani pahalı bi ilçe değil . Evde PC yok okula giden çocuk yok.. eşim kimyasal bi işte çalıştığı için işe gidip geliyor evde iş durumu olmuyor .
Halkalıda yaşıyorum, eşimde bende çalışıyoruz. 20 gün hiç evde olmadığımda bile bu rakamlarda fatura ödemedim.1 tane buzdolabı çalıştı üstelik... Çok çok ilginç...Avrupa yakasında oturuyorum . Yani pahalı bi ilçe değil . Evde PC yok okula giden çocuk yok.. eşim kimyasal bi işte çalıştığı için işe gidip geliyor evde iş durumu olmuyor .
Faturayı bulamadım atacaktım elime sadece su ft geldi .. 37 geldi neden imkan olmasın gecen ayda 42 tl ödedim aşağıdaki komşuma da aynı geliyor kusura neden bakayım neyse o siz bilirsiniz inanmak isteyebilirsiniz su böyle geldiyse elektrik neden gelmesin . Her odayı yakmıyorum ben mutfakta yemek yersek yanıyor sadece salonda tvnin Led ni kullanıyorum . Çok acil bir şey olmadıkça ışık kullanmıyoruz elektriği yani ..İSKİ bize de 50 küsür geldi, evde 3 kişiyiz, tamam elektriği atın bi de ona bakalım. Elektriğin 37 gelmesinin imkanı yok kusura bakmayın, zira bizim İstanbulda arada gidilip kalınan boş bir evimiz var ona bile 70 lira fatura geldi, içinde kimse yaşamadığı halde.
Biz de araba yok yani gerek duymadık kalabalık değiliz . Tv kullanıyoruz ama Led i var arkada bu yuzden aksamları ışığı da gerek kalmıyor..anladım o zaman olabilir evet.erken uyuyorsanız pc tv kullanmıyorsanız o şekilde fatura gelebilir.biz gün içinde 2 pc bir tablet kullanıyoruz 2 tv devamlı açık ayrıca.herkes farklı şeyleri izlemeyi seviyor çünkü.kısıtlarsak psikoloji bozulur bu seferde evdekilerin.ince hesap olmaz dediğim örnek vereyim.geçen hafta mutfak musluğu bozuldu eşim uğraştı yapamadı apartman görevlim yaptı ona 80 tl malzemesine 75 tl verdik.bu hafta arabamı çarptım o da tamire gidecek gibi gibi.yani belirli bir para olmaz bir şey çıkar evdeki hesap çarşıyı tutmaz.çocuksuz evle çocuklu evin masrafı bile apayrıdır.sadece servis bile 400 tl büyük şehirde
Bulamayacağınızı tahmin etmiştim zaten, su ile elektrik bir mi Allah rızası için skfjsjfjjd.Faturayı bulamadım atacaktım elime sadece su ft geldi .. 37 geldi neden imkan olmasın gecen ayda 42 tl ödedim aşağıdaki komşuma da aynı geliyor kusura neden bakayım neyse o siz bilirsiniz inanmak isteyebilirsiniz su böyle geldiyse elektrik neden gelmesin . Her odayı yakmıyorum ben mutfakta yemek yersek yanıyor sadece salonda tvnin Led ni kullanıyorum . Çok acil bir şey olmadıkça ışık kullanmıyoruz elektriği yani ..
Bizde ev alacağız ama şimdilik 1 yıl erteledik faiz oranları çok yüksek düşer inş bakalım ..
Size aylık 3_4 bin yetmez mi ? Faturalar mutfak vs Max 1500 gitti 1500 ,2000 kalır yetmez mi anlamadım sanki yeter gibi biraz kısarsanız..
anladım o şekilde az gelir evet.ama çoğu kişi bu şekilde yaşayamaz ki.ben karanlıkta asla oturamam mesela.gece 3 de uyusam 3 e kadar o ışık yanar.şu anda habertürk izliyorum aynı anda buraya yazıyorum tam yanımda kızım telefonla video izliyor diğer odada eşim tv izliyor .fırın çalıştı bugün 2 kere çamaşır yıkadım.evi hergün süpürüyorum yarısını mutlaka.robot süpürge süpürüyor günlük bir de.bunlar lüks değil ki kuzum.lüks 1000 tl ye saçını yaptırmak 500 e krem almak 2000 e çanta almak olabilir dar gelirli orta gelirli için.maskeyi 2 3 gün mü kullanalım.3 kişi dışarı çıksak 2 şer maskeden 6 maske ediyor biz de.kısacak şey var kısılmayacak şey var.sen de haklısın biz deBiz de araba yok yani gerek duymadık kalabalık değiliz . Tv kullanıyoruz ama Led i var arkada bu yuzden aksamları ışığı da gerek kalmıyor..
Neden sürekli yalan söylüyormuş gibi bir tavır sergiliyorsunuz ki? Elektrik faturası aynı ilçenin farklı mahallelerinde bile değişkenlik gösteriyor. Bu da cevredeki kacak elektrik kullanımı veya baska (!) seylerden kaynaklı... ben hic 200ün altında fatura ödemedim ; camasır mak asla tam dolmadan acmam (su israfına karsıyım) asırı fırın acmam, ama acan bol keseden harcayan arkadasım 110 falan ödüyor.... hic elektrik acmıyor fırın camasır ve bulasık makinesini aktif kullanmıyorsanız arada acılan tv + sürekli enerjiye baglı ürünlerle birlikte birde sanslı bir mahalle de oturuyorsanız gayet olası. Alaylık bir durum yok.Bulamayacağınızı tahmin etmiştim zaten, su ile elektrik bir mi Allah rızası için skfjsjfjjd.
Bize de su 50 lira geliyor, elektrik 230 lira geliyor. Öyle çok müsrif değiliz, ben 12ye kadar yatarım haftanın 2 günü evde değilim, annem 7de işten gelir sadece kardeşim var evde o da bütün lambaları açıp oturmuyor yani. Neyse.
Kendi adıma anlamaya çalışıyorum. Tüm gün çalışıp akşam 3-4 saat yaşadığım ve 20 gün olmadığım eve bile 35-40 TL su, elektrik faturasi gelmiyorsa nedenini merak etmem normal değil mi? Sanırım benim yaşadığım semt lüks kalıyor bu durumda... Nasılsa bunlar lüks semtte yaşıyor, ödesin akıllılar mi diyor devlet??Neden sürekli yalan söylüyormuş gibi bir tavır sergiliyorsunuz ki? Elektrik faturası aynı ilçenin farklı mahallelerinde bile değişkenlik gösteriyor. Bu da cevredeki kacak elektrik kullanımı veya baska (!) seylerden kaynaklı... ben hic 200ün altında fatura ödemedim ; camasır mak asla tam dolmadan acmam (su israfına karsıyım) asırı fırın acmam, ama acan bol keseden harcayan arkadasım 110 falan ödüyor.... hic elektrik acmıyor fırın camasır ve bulasık makinesini aktif kullanmıyorsanız arada acılan tv + sürekli enerjiye baglı ürünlerle birlikte birde sanslı bir mahalle de oturuyorsanız gayet olası. Alaylık bir durum yok.
Yalan söylüyormuş gibi bir tavır takınmadım,çünkü inanmadım kusura bakmayın. Ben mesela elektriğin mahalleye göre bu kadar değişebildiğini bilmiyordum.Neden sürekli yalan söylüyormuş gibi bir tavır sergiliyorsunuz ki? Elektrik faturası aynı ilçenin farklı mahallelerinde bile değişkenlik gösteriyor. Bu da cevredeki kacak elektrik kullanımı veya baska (!) seylerden kaynaklı... ben hic 200ün altında fatura ödemedim ; camasır mak asla tam dolmadan acmam (su israfına karsıyım) asırı fırın acmam, ama acan bol keseden harcayan arkadasım 110 falan ödüyor.... hic elektrik acmıyor fırın camasır ve bulasık makinesini aktif kullanmıyorsanız arada acılan tv + sürekli enerjiye baglı ürünlerle birlikte birde sanslı bir mahalle de oturuyorsanız gayet olası. Alaylık bir durum yok.
Valla çok merak ettik kk olarak biz bu durumu 2021 Şubat ayı doğalgaz faturanızın fotosunu atın da görelim hepimiz.Hayır memleketten gelmiyor. Elektrik su doğalgaz telefon bu kadr faturalar + mutfak 1350 başka masrafımız yok. Kışın nasıl 400 500 fatura gelir doğalgaz anlamıyorum benm en kışın ortasında geçen kış 275 tl kuruşluk geldiapartman aidatım vs yok merdiven parası veriyorum sadece ..
İşte burda alıskanlıklar devreye giriyor... geçenlerde burda aksamları sadece yumurta yiyen bir üye vardı. İnsanlar öyle ya da böyle alıskanlıklarına göre hareket ediyor. 1500₺ tek kisi yasayan benim bile aylık mutfak masrafım değil, benimki daha fazladır ama işte alışkanlıklar/önceliklerYalan söylüyormuş gibi bir tavır takınmadım,çünkü inanmadım kusura bakmayın. Ben mesela elektriğin mahalleye göre bu kadar değişebildiğini bilmiyordum.
Hadi tamam kabul ediyorum hatalı olabilirim elektrik faturası bu kadar gelebilir ama asıl dalga geçip alay etmek çocuklu bir aileye kalkıp fatura + mutfak 1500 tutuyor idare edebilirsiniz demek. O dalga geçer gibi mesaj yazınca sorun olmuyor ben inanmayınca mı sorun oluyor. Faturasını atsa kusura bakmayın bi an kendi bilgi eksikliğimden dolayı sorguladım der geçerim bu kadar basit ve büyütmeye gerek yok. Farkındaysanız neyse diyip konuyu kapattım zaten.
ben inandım 275 geldiğine kısıyordur doğalgazı gece yatarken kapatıp sabah açıyordur mümkündür yani.elektriği de anlattı nasıl harcadığını çocuk ta yokmuş doğru söylüyor bence.ama bu üyenin kıstası normal bir aile kıstası değil baz alınamaz orası doğruValla çok merak ettik kk olarak biz bu durumu 2021 Şubat ayı doğalgaz faturanızın fotosunu atın da görelim hepimiz.
Aynen öyle, hadi bizde harcadığımız için geliyor 200 lira gözümüze gelmiyor. Dedemlerle aynı mahalledeyiz ben hsftada bir kek yaparım fırına yemek atarım, peki onlara 130 lira gelecek kadar ne yapıyor olabilirler. Evde ne ütü çalışıyor, ne fırın, ne mutfak robotu en mikser. 3 günde bir bulaşık hafta bir çamaşır açılır arada her hafta birimiz gidip yemeğini temizliğini yapar döneriz 180 lira fatura gelir. Sorgulamak ayıp mı, ben açıkçası inanmadım sorguladım bu da benim vatandaş olarak en doğal hakkım. Burada devletin araya girmesi gerekir ben 1 birim kullanırken kaçak kullananlar yüzünden 5 birim ödüyorsam bunu sadece bana/mahalleme ödetmemesi gerekir. Bu şekilde adaletsizlik oluyor çünkü.Kendi adıma anlamaya çalışıyorum. Tüm gün çalışıp akşam 3-4 saat yaşadığım ve 20 gün olmadığım eve bile 35-40 TL su, elektrik faturasi gelmiyorsa nedenini merak etmem normal değil mi? Sanırım benim yaşadığım semt lüks kalıyor bu durumda... Nasılsa bunlar lüks semtte yaşıyor, ödesin akıllılar mi diyor devlet??
Nasıl isterseniz öyle düşünün sıkıntı yok. 230 lira mıBulamayacağınızı tahmin etmiştim zaten, su ile elektrik bir mi Allah rızası için skfjsjfjjd.
Bize de su 50 lira geliyor, elektrik 230 lira geliyor. Öyle çok müsrif değiliz, ben 12ye kadar yatarım haftanın 2 günü evde değilim, annem 7de işten gelir sadece kardeşim var evde o da bütün lambaları açıp oturmuyor yani. Neyse.
Ben kacak elektriğin yoğun kullanıldığı bir yerde şehirde calısıyorum, o yüzden sizden daha fazla gözlemleme sansım olmustur muhakkak. Kacak elektrik kullanımı cok ciddi fark ettiriyor, izinde oldugum aylarda bile cok ciddi faturalar ödüyorum. Kaçak elektriğin %80 oranında düştüğü komşu yerde yasayan arkadasım izindeyken 10₺ ödüyor. Bence gayet acık bir fark. Kastım lüks semt degildi tabi ki:) ailem benden farklı bir sehirde ve oldukca lüks bir semtte yasıyor ama onlar bana göre daha tutarlı ödüyor. En azından kullandıkları icin 300₺ ödüyorlar.... ben kullanmadanKendi adıma anlamaya çalışıyorum. Tüm gün çalışıp akşam 3-4 saat yaşadığım ve 20 gün olmadığım eve bile 35-40 TL su, elektrik faturasi gelmiyorsa nedenini merak etmem normal değil mi? Sanırım benim yaşadığım semt lüks kalıyor bu durumda... Nasılsa bunlar lüks semtte yaşıyor, ödesin akıllılar mi diyor devlet??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?