- Konu Sahibi kedishimalya
merhabalar.. evlendiğimizde yani 2009 senesinde 450 tl kirada + 200 tl aidatla bir evde oturduk.. ama bir gün kapı çalındı ve ev sahibimiz evi satıvermiş hemde bizden habersiz.. kendimi sokağa atılmış gibi hissettim.. iş bulurum ümidi ile eşimin şehrine geldim evlilikle ama işsiz kaldım ve eşimin maaşı sadece 1680 tl idi.. ve biz gözümüzü kararttık ev aramaya başladık.. hali hazırda 15 bin civarında düğünden kalma borçlarımız vardı ve sadece 20 bin liralık altınımız vardı.. bu durumda 5 bin tl ile bu işe kalkışmış olduk.. iyi ki de kalkmışız.. evi alalı mayısta 2 yıl olacak.. 90 bin kredi çektik, geri ödemesi 1247 tl.. 10 yıl boyunda ödeyeceğiz.. 2si gitti kaldı 8.. günler çok çabuk geçiyor.. ilk yıl çok zorlandık.. ama Rabbim kolaylığını veriyor ki sizin şartlarınız bu işe girişmek için çok uygun.. bence hazır işiniz varken ve para birşekilde akarken birikim yapmak en mantıklısı.. geçtiğimiz ağustos ayında eşim iş değiştirdi şu an 3 bin maaşı var ek gelirleri de oluyor.. bazı aylar 4 bazı aylar 5 kazanıyoruz.. ama borcu tıkır tıkır ödüyoruz.. evliliğimin ilk 2 yılı borç harç ödemek sıkıntı çekmekle geçti ama çok şükür ağustostan beri rahatız..
elini taşın altına koymadan bu devirde mal mülk sahibi olunamıyor.. bir arabamız vardı onu da aralıkta sattık ve şimdi üstüne birşeyler katıp daha iyisini alma düşüncesindeyiz..
Allah yardımcınız olsun ama kira olayı zor iş.. elin evine dünya para vereceğine bir iki yıl sıkıntı çekip ev sahibi olmak daha mantıklı.. bir de 10 yıl güzünüzü korkutmasın.. biz eşimle enflasyon ıvır zıvır değerlerine göre ufak bi istatistik yaptık 6. seneden sonra ödenen kredi tutarı çok çok düşük bir rakam oluyor.. yani sonuçta maaşınız artacak ama ödemeniz yıllarca aynı rakamda sabit kalacaK.. tabi bir öneri de şu sıralar kredi faiz oranları çok yüksek.. onu yakından takip ederseniz düşük değerlere kredi kullanabilirsiniz..
Teşekkürler doğru diyorsun zaman cabuk geçiyor 10 yıl kirada otursam hiç değişmese fiyatı ki değişir illa toplam 85 bin ev sahibine odicem.en azından bankaya öderim bari kendi evimde otururum sonunda o ev benim olacak diye düşünüyorum evet belki 2 ev parası kadar odicem bankaya ama faizler çok yüksek oldugu icin suan böyle ılerde düşerse tekrar yapilandiririz diyorum