Ev almak mı yoksa kirada oturmak mı mantıklı?

Her yorumu dikkate aldığımı bilmenizi istiyorum kızlar çok hoşuma gitti vakit ayırıp yazmanız çok sagolun.Bugun bir araştırma yaptım faizler dususe gecmis Nisan gibi 1 in altına iner diyorlar:) hadi ins diyelim.Buarada esim özel sektör ben devlet memuruyum esimin özelde olması zaten beni düşündürüyor Allah korusun da işsiz kalması durumunu da dikkate alarak hesap yapıyorum sanırım aylık ödemenin benim maaşımın altında olması en mantiklisi çok garantici bir yapım var yani bizim 135 bin tl yi geçmeyen bir ev almamız en uygunu sanırım ama o fiyata temiz ev yok burada ama araştırmaya devam edicim

ev konusu acil degilse ki yazından acil olmadıgını anlıyorum sana şöyle bir öneride bulunabilirim, biz evi sıfır aldık ama aldıgımızda inşaat halindeydi, 1 yıl sonra oturulacak hale geldi, ama biz 35-40 milyar kar etmiş olduk, evi satsak 35-40 milyar fazla alırız yani, krediyi o yılın kirasını kapatacak sekilde fazla cekip, 1 yıllık kirayı ödedik daha sonra maaşlarımızla krediyi ödemeye başladık, hem kredi hem kirayı aynı anda ödeyebilecekseniz buna gerek yok tabi
ve dedik ki keşke insaata temelden girmiş olsaydık, degil 35-40, 60-70 milyar kara gecerdik o zaman:34:

Son durumu anlatayım yine fikrinize ihtiyacım var esimle takistik bu yüzden:(.Simdi 2-3 hafta once bı ev bulduk çok icim ısınmadı ama yeri güzeldi fiyatı da 130 dü ancak icine 20 bin civarında tadilat gerekiyordu çok kötü bakımsızdi yani oturulabilir degildi sonra kayınvalidem 20 bin verecgini söyledi biz de 100 bin çekelim diye düşündük ancak sonra masrafıyla ev 155 bini bulacaktı fazla geldi.Dun de bir ev baktık daha once 170 isterken. Şimdi 155 istiyor ama eve yine 20 binden aşağı olmayan masraf var tadilat icin ..ev bize 175 bine gelcek..Dun baya istekliydim eve bayıldım yeri yönü etrafı çok hoş icime sindi neyse sonra sahibiyle pazarlığa oturduk adam inatçı en son 154 dedi emlakçı 2000 istedi tapu vs masrafı 3500 ev cikti 160 bin üstüne 20 bin tadilat ( kayınvalide verecem dedi ama bügün konuştuk icini yaptırmayın öyle oturun ne olacak vs dedi benim canım sıkıldı)yani zorla veriyor gibi ben de hesap yaptım aylık ödeme 2000 oluyor korktum nasıl öderiz 10yil :(eşimde kızdı bana karar değiştirip duruyorum diye ev almaktan tamamen vazgecmeliyim sanırım

Merkeze uzak ev projeleri var. Nerede yaşıyorsun bilmiyorum da İstanbul için esenyurt falan gibi düşün. Şehre pek yakın olmayan evler ucuz oluyor. Sen kirada otur, onların birinden ev al. Halam aldı benim. Toplam 79bin'e denk gelecek. Şu an satmak istede 50 bine yakın fazlasına satabiliyor. Çok kar edecek. 790 lira aylık ödemesi, aylardır da 450 liradan kiracı oturuyor aldığı evde. Siz de öyle yapabilirsiniz. İleride de o evi satar, üzerine çok daha az kredi çekersiniz.

konu sahibinini bilmem ama benim ilgimi çekti.

Her yorumu dikkate aldığımı bilmenizi istiyorum kızlar çok hoşuma gitti vakit ayırıp yazmanız çok sagolun.Bugun bir araştırma yaptım faizler dususe gecmis Nisan gibi 1 in altına iner diyorlar:) hadi ins diyelim.Buarada esim özel sektör ben devlet memuruyum esimin özelde olması zaten beni düşündürüyor Allah korusun da işsiz kalması durumunu da dikkate alarak hesap yapıyorum sanırım aylık ödemenin benim maaşımın altında olması en mantiklisi çok garantici bir yapım var yani bizim 135 bin tl yi geçmeyen bir ev almamız en uygunu sanırım ama o fiyata temiz ev yok burada ama araştırmaya devam edicim

:d dün emlakçı bana düşüyor faizler dedi.yaz boyunca düşecekmiş.

kesinlikle ev alın ..ev alacağınız yeri iyi araştırın çok uygun taksitlerle ev satan şirketler var..toki var..kiraya ödenen para boşuna giden paranıza oluyor kira öder gibi evinizin taksitlerini ödeyin uzun vadeli alın ne olur ki..nasılsa kirada otursanız sürekli kira vermeyecekmisiniz öyle düşünün ödemesi az vadesi uzun olsun..direk kendi kredi sağlayan şirketler var mutlaka size tavsiyem evinizi alın kira öder gibi taksitle ödeyin..hayırlı olur inşallah sizin için

Mrb,
Günlerdir kararsızım fikirlerinizi bekliyorum arkadaslar.Durum su; eşimde ben de çalışıyoruz esim 2000 civarı benim de 1900 civarı aylık kazancımız var çok şükür.daha onceden birikmiş 30 bin tl birikim var bunun yanında kiradayiz yıllık 8500 tl veriyoruz,her ay 600 kusur ödediğimiz bir kredi var 2 yıl ödenecek daha,her ay ödediğimiz öğrenim kredisi var 250 tl ve 700 tl kredi kartı var bu ikisi Temmuz'da bitiyor yani sifirlaniyor.

Sorun su Temmuz'dan sonra aylık 600 tl kredi dısında bir taksitimiz kalmıcak ve de kiranın yıllık ödemesi gelecek 8500 tl.Bu durumda yaza 8500 tl yi vereceğime ev kredisi cekip kendi evimize mı gecsek yoksa kirada oturup biraz daha birikim mı yapsak hangisi mantıklı bilemiyorum çünkü konut faizleri yüksek ve alacağımız ev nerden baksan 150 bini bulur 10 yillik ceksek aylık ödemesi 2000 tl ye yakın.ne dersiniz çok mü yüksek ödeyebilirmiyiz diye korkuyorum

Siziz harcamalarınıza göre değişir bu arkadaşım...Ama aylık 1300 liranız kalıyor...Yemek elektrik su ısınma vb ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek misiniz bu miktarla....kredi kartı ekstrelerinize bakın karar vermeden önce bence...

kesinlikle ev alın ..ev alacağınız yeri iyi araştırın çok uygun taksitlerle ev satan şirketler var..toki var..kiraya ödenen para boşuna giden paranıza oluyor kira öder gibi evinizin taksitlerini ödeyin uzun vadeli alın ne olur ki..nasılsa kirada otursanız sürekli kira vermeyecekmisiniz öyle düşünün ödemesi az vadesi uzun olsun..direk kendi kredi sağlayan şirketler var mutlaka size tavsiyem evinizi alın kira öder gibi taksitle ödeyin..hayırlı olur inşallah sizin için
Haklısın ancak ben esime kabullendiremiyorum ki uygun fiyatli olan evleri...almısken iyisi olsun diyor durum su ki çok sıkıntıya düşeriz diye korkuyorum çünkü kredi dısında giderlerimiz var fatura mutfak ve 600 Tl bir tüketici kredimiz var yani elimize çok az kalınca nasıl gecinicez esime kalsa sıkarız biraz diyor ama evde her türlü ödemeyle ben ugrastiigim icin ona kolay geliyor elimize 250 gibi bisey kalicak harçlık mı yapayım mutfak masrafı mı..ben korkuyorum açıkcası alıştığım standardın altına düşmek değil korkum çok çok altına düşmek...

Bir de su var annesi 20 bin verse de durum aynı bir de kayınvalidemin yarın bigun basıma kakmasini da düşünüyorum bana kalsa onun yardımı olmadan kendi cebimize gore alalım ama yok..

Haklısın ancak ben esime kabullendiremiyorum ki uygun fiyatli olan evleri...almısken iyisi olsun diyor durum su ki çok sıkıntıya düşeriz diye korkuyorum çünkü kredi dısında giderlerimiz var fatura mutfak ve 600 Tl bir tüketici kredimiz var yani elimize çok az kalınca nasıl gecinicez esime kalsa sıkarız biraz diyor ama evde her türlü ödemeyle ben ugrastiigim icin ona kolay geliyor elimize 250 gibi bisey kalicak harçlık mı yapayım mutfak masrafı mı..ben korkuyorum açıkcası alıştığım standardın altına düşmek değil korkum çok çok altına düşmek...

Bir de su var annesi 20 bin verse de durum aynı bir de kayınvalidemin yarın bigun basıma kakmasini da düşünüyorum bana kalsa onun yardımı olmadan kendi cebimize gore alalım ama yok..

bence gençliğinizde ne yaparsanız yaparsınız eş,inn de almaya gönlü varsa bence evinizi alın ilerde daha da zor gelecek size başlananan iş bitmiş iştir bana göre ..allah yardımcınız olur zamanla maaşlarınız da artar biraz idareli olursunuz gereksiz keyfi harcamalarınızı kısarsınız bence sorun kalmaz geliriniz iyi bu gelirle güzel bi daire alıp huzurla oturun içinde bence de almışken iyi bir ev alın..bazen hayat cesaret gerektiriyo cesaret etmelisiniz bişeylere sahip olmak için..bana kira çok boş yere ödenen bir para gibi geliyor düşünsenize öde öde elde var 0 bir dünya para ödeyip sonrada biri çıkın evimden diyor ve çıkıyorsunuz...bu bana göre çok kötü bunun yerine her ay kira öder gibi evinizi ödeyin..aileniz de destekler sizi..

Siziz harcamalarınıza göre değişir bu arkadaşım...Ama aylık 1300 liranız kalıyor...Yemek elektrik su ısınma vb ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek misiniz bu miktarla....kredi kartı ekstrelerinize bakın karar vermeden önce bence...

Yok tatlım 1300 kalmıyor kredi kartı ekstresi aylık ort suan 700 yazdan sonra 400 e düşecek taksitler var eben bunları düşününce eşim de amma çok detay düşünüyorsun diyor ama evin kasası ben de gelir gider ne biliyorum o bilmiyor sadece kendine güveni çok;) öderiz diyor da ben zamanında çok maddi sıkıntılar çektim öğrenciyken bu gunlere kolay gelmedim ve o günleri hatırlamak bile istemiyorum,tekrar o kadar maddi sıkıntı çekmemek icin korkuyorum ama eşime anlatamıyorum..yani anlamıyor beni yaa

Yok tatlım 1300 kalmıyor kredi kartı ekstresi aylık ort suan 700 yazdan sonra 400 e düşecek taksitler var eben bunları düşününce eşim de amma çok detay düşünüyorsun diyor ama evin kasası ben de gelir gider ne biliyorum o bilmiyor sadece kendine güveni çok;) öderiz diyor da ben zamanında çok maddi sıkıntılar çektim öğrenciyken bu gunlere kolay gelmedim ve o günleri hatırlamak bile istemiyorum,tekrar o kadar maddi sıkıntı çekmemek icin korkuyorum ama eşime anlatamıyorum..yani anlamıyor beni yaa

aslında benzer durumlardayız ki ben yanlış yapan durumundayım şuan...biz de bi heves ev aldık...ama standart konusunda şuan sıfırın altındayız hele bi de eşim askere gitti...yani yemesen içmesen önceki kredi kart borçlarını kapatamıyorsunki çok şey çıkıyor insanın önüne...şuan ben evimi çok sevsem de eşime sürekli telefonda acaba geri mi versek diyorum...

bence gençliğinizde ne yaparsanız yaparsınız eş,inn de almaya gönlü varsa bence evinizi alın ilerde daha da zor gelecek size başlananan iş bitmiş iştir bana göre ..allah yardımcınız olur zamanla maaşlarınız da artar biraz idareli olursunuz gereksiz keyfi harcamalarınızı kısarsınız bence sorun kalmaz geliriniz iyi bu gelirle güzel bi daire alıp huzurla oturun içinde bence de almışken iyi bir ev alın..bazen hayat cesaret gerektiriyo cesaret etmelisiniz bişeylere sahip olmak için..bana kira çok boş yere ödenen bir para gibi geliyor düşünsenize öde öde elde var 0 bir dünya para ödeyip sonrada biri çıkın evimden diyor ve çıkıyorsunuz...bu bana göre çok kötü bunun yerine her ay kira öder gibi evinizi ödeyin..aileniz de destekler sizi..

Ah canı keske kira öder gibi olsa taksit ama ben su a 700 kira oduyorum konut kredisi 2000 tl olucak :( yılda kıraya verdigim paradan çok bankaya faiz odicem aslında tek mantıklı yönü 10 yıl sonra 2 ev parasi da ödesem o ev benim olacak yoksa o kadar faiz akıl karı değil nerdeys çektiğinin 2 katını oduyorsun

aslında benzer durumlardayız ki ben yanlış yapan durumundayım şuan...biz de bi heves ev aldık...ama standart konusunda şuan sıfırın altındayız hele bi de eşim askere gitti...yani yemesen içmesen önceki kredi kart borçlarını kapatamıyorsunki çok şey çıkıyor insanın önüne...şuan ben evimi çok sevsem de eşime sürekli telefonda acaba geri mi versek diyorum...

İste ben de onu düşünüyorum sevdiğim evde oturcam ama maddi olarak biteceksem mutsuz olurum sonradan satmaya kalksak ta bir dunya zarar etcez yani Allah göstermesin ama insanlık halı 10 yıl bu. Esim özel sektörde bir isten çıksa batarız benim aldığım para krediyi bile ödemez bırak geçinmeyi

Ah canı keske kira öder gibi olsa taksit ama ben su a 700 kira oduyorum konut kredisi 2000 tl olucak :( yılda kıraya verdigim paradan çok bankaya faiz odicem aslında tek mantıklı yönü 10 yıl sonra 2 ev parasi da ödesem o ev benim olacak yoksa o kadar faiz akıl karı değil nerdeys çektiğinin 2 katını oduyorsun

zor bir karar ,ama şunu da söylemeliyim çocuk yokken veya küçükken böyle yatırımlarda fayda var.
okul çağına geldikten sonra çocuklar, para arttırmanız biraz zor.(ben sizin olmayan çocukları ikiledim)

bana ev almak daha mantıklı gelıyor .
elın evıne haybeden her ay para odemek
sana hıc bır kazanc saglamaz .
onun yerıne kredı cekerım .kıra oder gıbı
kendı evımın borcunu oderım .en azından bır kazancım
var .

Eğer çok faiz ödemek istemiyorsanız, özel inşaatların 3 5 yıl 0 faizli ev uygulamaları var. Onlardan faydalanabilirsiniz. Mesela Ankarada bir dolu firma var, isim veremiyorum reklam olamsın diye. 30 bin peşinat verip kalanı 5 senede 0 faizle ödeyebiliyorsunuz. Yılda sadece 2000 ekstra ödeme yapıyorsunuz. Hem sıfır ev alıp hemde faizsiz ödeyebiliyorsunuz. Yoksa bankalara bu kadar faiz verilmez yazık günah ya.

ne kadar güzel bir konu... inan ki 1 yıldır bunu düşünüyorduk biz de...

en sonunda geçen gün kirada olmanın daha iyi olduğuna karar verdik. bizim oturduğumuz yerde kiralar düşük, ama satınalmak istediğinde kiraya oranla fiyatlar çok yüksek..

bizim de biraz birikmişimiz var. en iyisi o paranın geliriyle kirayı ödemek dedik. çünkü biriktirdiğimiz parayla oturduğumuz evi almamız imkansız. 10 yıllık kredilere de baktık. ev anormaller fiyatlara geliyor, aylık taksitleri de bizim ödeyemeyeceğimiz paralara çıkıyor. Allah korusun ödemeyip de satmak istesek o kadar kolay ve çabuk ev de satılmaz..

hem şimdi evde ne sorun olsa ev sahibine söylüyoruz yaptırıyor:) (bu kısım biraz teselli tabii.. yoksa banyoyu mutfağı istediğim gibi yaptırabilmeyi isterdim)

bana ev almak daha mantıklı gelıyor .
elın evıne haybeden her ay para odemek
sana hıc bır kazanc saglamaz .
onun yerıne kredı cekerım .kıra oder gıbı
kendı evımın borcunu oderım .en azından bır kazancım
var .

kira öder gibi olmuyor canım yaa... keşke olsa...

biz 900 tl kira veriyoruz. ama oturduğumuz evi satın almak istediğimizde, evin değerinin yarısı bile kredi çeksek aylık taksitler 2bin liralara çıkıyor...

Bence en mantıklısı yatırım yapmak yani biz öyle yaptık....ama bunu yaparken kira öder gibi ödemeli bir ev bulduk...yaptırdık sıfırdan tasındık mis gibi hem oturuyoruz hemde 600 kredisi var 120 ay....hamilede kaldım iyiki çok ödemeli bir plan seçmemişiz diyorum...ve sonuç biz evi alalı 9 ay oldu.şimdi firmalar buraları değerlendirmek istiyor yani ev en az 3 e katlayacak inş:) bence 150binlik bir daire değilde daha uygun birşey bakın ki kredilerin altında ezilmeyin...insan yiyip içip gezmek te istiyor ve bebekler her zaman planlı olmuyor:) insan strese giriyor para bitince:) ve yatırım sayılabilcek bir yerden araştırın.iyice araştırın.....kolay gelsin.

Eğer çok faiz ödemek istemiyorsanız, özel inşaatların 3 5 yıl 0 faizli ev uygulamaları var. Onlardan faydalanabilirsiniz. Mesela Ankarada bir dolu firma var, isim veremiyorum reklam olamsın diye. 30 bin peşinat verip kalanı 5 senede 0 faizle ödeyebiliyorsunuz. Yılda sadece 2000 ekstra ödeme yapıyorsunuz. Hem sıfır ev alıp hemde faizsiz ödeyebiliyorsunuz. Yoksa bankalara bu kadar faiz verilmez yazık günah ya.

evet bende bunu söyleyecektim siz benden önce bahsetmişsiniz :1:
bankadan kredi işi çok sıkıntı yani ama öte yandan kiraya verilen paralar çöpe gidiyo resmen :26:
insanın içinde kalıyo evlat acısı gibi o her ay 1000 tlye yakın ödenen kira paraları :31:
en güzeli bu tarz firmaların kredisiz faizsiz uygulamalarıyla ev almak..

Son düzenleme:
Back
X