Ev almak mı yoksa kirada oturmak mı mantıklı?

belki de ev kirasına her yıl yapılan zamlarla o kadar yılda ödediğiniz faiz kadar parayı veriyorsunuzdur. bence kendi evin gibisi yok.

Bu fiyata bu krediyi ödemek için 0,60 lardan kredi çekmiş olmanız lazım ve şuan için bu oranlar nerdeyse imkansız en iyi oran bile 120 ay vadede 1,00 iken bekleyip düşmesini beklemek hayal perestlik olur..

hem bankacılık ve sigortacılıkı mezunu olmamdan kaynaklı hemde bankada iş tecrübem olmasından kaynaklı birz ileri görüşlü davrandm diyebilirm tamamen bu kredi işinde bnm hislerimle hareket ettik tam ocak ayıydı ve kredi çektiğimz banka 20 gün snra bşka bir bankaya satılıyordu öyle bir anı yakaladım.0.77 ile aldık. çk da düşük bir dosya masrafı ile diyorm ya bu kredi işini bilmeden girmk işe ck mantıksız.

şu an da faizler bnkadan bnkaya değişmekle beraber 0.93- 1.38 bandından ilerliyor özel bankalara dikkat devlet bankaları terch edilmeli mümkün olduğu kdr. kredi sözleşmesi mümkün olduğnca oknmaya çalışılmalı.ve özel sektör çalışanıysanız mutlaka işsizlik sigortası yaptırmanızı öneriyorm...özel bankalar yalap şalap kredi kullandırıyor snra böyle iş kaybı gbi durumlrda müşteri ck sıkıntıya giriyor.

Peki bunun için tavsiyede bulunabilirmisiniz bize bankanın içinde olmasakda kredi oranlarını takip ediyorum ama dediğiniz gibi mutfagında olmak farklıdır..Nelere tam dikkat edip önlem alınır yada ne pazarlık yapılır her kuruş kıymetli heleki faiz konusunda..

Peki bunun için tavsiyede bulunabilirmisiniz bize bankanın içinde olmasakda kredi oranlarını takip ediyorum ama dediğiniz gibi mutfagında olmak farklıdır..Nelere tam dikkat edip önlem alınır yada ne pazarlık yapılır her kuruş kıymetli heleki faiz konusunda..

bazı bankaların faizleri düşük gibi görnür ama dosya masrafı adı altıdna aldıkalrı hizmet ücretleri çk yüksektir aynı durumla bizde karşılaştık faiz uygun ama faiş bir dosya masrafı çıkartmşlardı vazgeçtik bir de hemen oldu bittiye getirmeye çalışıyorlar herşeyi ağır adım atın dıyorm ya iyice okuyun araştırın soruşturun..
kredilendirme aşamasında hayat poliçesi dask ve konmut sigortası yapıyorlar özellkle konut sigortasınn poliçesini iyice inceleyin gereksiz temınatlarla doldurupo primleri şişirebilme ihtimalleri oldkça yüksek helede karşılarına gidip toruduğunzda sizn faiz konusunda ve bu sigorta olaylarıyla ilgili pek bişey bilmediğinizi gördkleri zmn kafalarına göre hareket edebliyorlar. sorsan risk nedir diye bilmeyen insanlar oturmş sigorta poliçesi kesiyorlar orda o yüzden bnkaya araştırarak gidin derim.

birde faiz oranını yıllığa vurun öyle karşılaştırın yni size söyledkleri faiz oranı aylıktır atıyorm 0.93 demişlerdir ama onu yıllığa burduğunzda asıl faiz oranını bulursunuz.

ancak en en önemlisi kafanıza takılan bir sorunun cevabını karşınızdaki bankacı bilmiyorsa o bankayla kesinlikle iş yapmayın derim dha kendisi bilmeyen insanlar ilerde dha çk uğraştırıcklar düşünsenize her yıl sgrta poliçeleri yenilenecek evin her yıl aynı sorunu yaşayan insan fıtık olur evin borcu bitene kdr herhlde.birde konut projesini kestirmeyin hemen fiyat alın onu yazın bir kenara birde gidin dışarıdaki sgrta şirketlerınden acentelerden fiyat alın karlılaştırın işinize gelmıyorsa kredi bankanızdan yaptırmayınbazen akıllılık edip burdan yapmak zorundayız falan diyorlar. külliyen yalan siz bşka şirketten yaptırıp poliçenin üzerine "daini mürtehin: XXX BANK " diye not düşürüyorsunuz onlrda o bnkaya poliçeyi fakslıyorlar işte olay bundan ibaret :)

kredi kullanırken eğer emekli ya da kamu çalışanı değilseniz mutlaka eşlerdne birini kefil gösteriyorlar hem kredi kimin adına çekildiyse o kişiye hemde kefile hem hsp açıp hesp kartı yoılluyorlar hemde kredi kartı taa en baştan nelerin altına imza attığınızı iyi okuyun eğer snradan kredı kartı gönderirlerse bankaya dönüp biz istemedik diye tepkinizi gösterin bunu her zaman yapıyorlar ve kapatmak da zorundalar direnin başarıya ulaşacaksınızdır.

Bence İyi biyerde Bir Ev almak Daha Mantıklı Hani Bişi Olursa Parasal Sıkıntı en Azından Bi Eviniz Olur Çok zora Gelirse Satarsınız .

Bu bilgiler ileride işime yarıyacak size çok tşk ederim yazmışsınız uzun uzunda hakkınızı helal edin.. (: Her cümleyi okudum ve not aldım bilinçli olmak adına çok güzel bir yazı..

Kızlar durumumuz uygun görülüyor ancak esimin istediği evler 170-180 bine çıkıyor elimizdeki para yetmiyor ki..geçenlerde birden bir ev beğendik ben de itiraz etmedim krediye başvurduk eksper dusuk verdi eve dolayısıyla banka 175 binlik eve 150 bin verdi ve kredi alabileceğimiz miktar 110 bin nasıl altından kalkarız dedim eşime..çok tartıştık en son son kurusa kadar hesapladik bu evi alsaydık cebimizde 10 tl dahi kalmıyordu sonuçta kredi 2000 den aşağı olmuyor kredi kartı ev masrafı faturalar vs derken zaten para kalmıyor ancak sorunumuz su; alacagimiz semt çok canlı evler kıymetli ama bakımsız ve mutlaka icine 20-25bin masraf gerekiyor iste burda tıkanıyoruz nakitimi az bankalar dusuk veriyor ... Benim de icime sinmiyor cebimdeki son paraya kadar kredi mı ödeyecez kızlar? Hayat akıp gidiyor daha cocuk yapmadık yas oldu 30 durmadan erteliyoruz neyse devamına geliyim esim çok istedi öderiz dedi ama krediyi kullanmadan önceki aksam bir baktı hesaplara ne kadar çok sıkısacagimizi gördü onu bırak eksiye düşecek bir de evin icini de yaptiramicaz para kalmıyor anca evi alacaz o sekilde otururuza donüyordu olay sonuçta evden vazgeçildi ben ev konusunu kapattım kirada otururz dedim konu kapansın diye ama bilmiyorum artık sonrasında ne olur...

Hayır uygun fiyatlilara girmiyor yok kucuk yok yeri kötü inanın aylardır ev arıyoruz gına geldi..

Son düzenleme:
hem bankacılık ve sigortacılıkı mezunu olmamdan kaynaklı hemde bankada iş tecrübem olmasından kaynaklı birz ileri görüşlü davrandm diyebilirm tamamen bu kredi işinde bnm hislerimle hareket ettik tam ocak ayıydı ve kredi çektiğimz banka 20 gün snra bşka bir bankaya satılıyordu öyle bir anı yakaladım.0.77 ile aldık. çk da düşük bir dosya masrafı ile diyorm ya bu kredi işini bilmeden girmk işe ck mantıksız.

şu an da faizler bnkadan bnkaya değişmekle beraber 0.93- 1.38 bandından ilerliyor özel bankalara dikkat devlet bankaları terch edilmeli mümkün olduğu kdr. kredi sözleşmesi mümkün olduğnca oknmaya çalışılmalı.ve özel sektör çalışanıysanız mutlaka işsizlik sigortası yaptırmanızı öneriyorm...özel bankalar yalap şalap kredi kullandırıyor snra böyle iş kaybı gbi durumlrda müşteri ck sıkıntıya giriyor.

Haklısın bankalar inanılmaz ..hele birinin yakınınından bile geçmem bı daha.bir de bu sigortalarda öyle bir fark ediyor ki bankalar arası inanamadım..neyseki kredi konularını iyi biliyorum bankalara çatır çatır kavga ediyorum yedirmem hakkımı

Haklısın bankalar inanılmaz ..hele birinin yakınınından bile geçmem bı daha.bir de bu sigortalarda öyle bir fark ediyor ki bankalar arası inanamadım..neyseki kredi konularını iyi biliyorum bankalara çatır çatır kavga ediyorum yedirmem hakkımı

bir sigortacı tavsiyesi olarak diyorm ki bankaların sgrta şirketlerınden yaptırmayın zorunlulukmş gbi gösteriyorlar öncekigün bir poliçeyle karşılaştık bankdan kesilmş büyk bir otel poliçesi her poliçede neredeyse 2000 tl prim frkı vrdı inanamadım :)

benim su aralar dertli oldugum bir konu.
2011 martinda ev aldik. evin degeri 154.000tl idi 4 yillik cektik. ilk yil asiri zor gecti 40 000tl pesinat verdik ama
banka sigortasi masrafi tapu emlakci 10.000tl de oyle gitmistir yaklasik. simdi aylik 3.250oduyoruz ama cok zorlu geciyor esim cok mutsuz
ve aldigina cok pisman. ben israr etmistim alalim diye cunku biz ydisinda yasiyoruz ve esyalarimiz kiraladigimiz bir evdeydi
ayda 750 oduyorduk 800 e cikmisti son ay. bende onu odeyecegimize ev alalim esyalarimiz koyalim evi odeyelim hem buralarda
calismanin bir getirisi olsun dedim ama sanirim hata yaptim. bu kadar mutsuz olucagimizi dusunmemistim. esimin maasi iyi ama burasi hem cok pahali bir ulke hemde sabit giderde cok. 2 yil bitti gibi 2 yil kaldi. 2015 nisan -mayis gibi bticek borc. esimin burda isi temmuza kadar
temmuzdan sonra yine is bulmasi lazim bulmazsa ocagimiz batti. askerligide erteletmisti biz iyice dusunup tasinmadan karar verdik
simdiki aklim olsa almazdim evi bu kadar sikintiya degmez diye dusunuyorum
evi kiraya verelim dedik ama esyalarimiz var diye oda olmadi esimde istemedi bende israr etmedim. bir odaya teptik esyalari.
3+1 ev. simdi kizkardesim oturuyor. en azindan eve bakmis oluyor.
bizde durum boyle yani bence ev almak cok zor ve birikmis cok olunca alinmasi lazim.

Bence kardeşiniz az biraz kira ödemesi yapsın sizinde eliniz rahatlasın..Yada eşyalarınızı daha ucuz bir depoya koysanız evi kiraya verseniz daha iyi olmaz mı..

Mrb,
Günlerdir kararsızım fikirlerinizi bekliyorum arkadaslar.Durum su; eşimde ben de çalışıyoruz esim 2000 civarı benim de 1900 civarı aylık kazancımız var çok şükür.daha onceden birikmiş 30 bin tl birikim var bunun yanında kiradayiz yıllık 8500 tl veriyoruz,her ay 600 kusur ödediğimiz bir kredi var 2 yıl ödenecek daha,her ay ödediğimiz öğrenim kredisi var 250 tl ve 700 tl kredi kartı var bu ikisi Temmuz'da bitiyor yani sifirlaniyor.

Sorun su Temmuz'dan sonra aylık 600 tl kredi dısında bir taksitimiz kalmıcak ve de kiranın yıllık ödemesi gelecek 8500 tl.Bu durumda yaza 8500 tl yi vereceğime ev kredisi cekip kendi evimize mı gecsek yoksa kirada oturup biraz daha birikim mı yapsak hangisi mantıklı bilemiyorum çünkü konut faizleri yüksek ve alacağımız ev nerden baksan 150 bini bulur 10 yillik ceksek aylık ödemesi 2000 tl ye yakın.ne dersiniz çok mü yüksek ödeyebilirmiyiz diye korkuyorum

İşleriniz hakkında garantiniz varsa yani çıkma gibi riskiniz yoksa bence de almalısınız. Zaten ayda bir miktar kira gideriniz var.. biraz daha koyarsın senin evin olur..kötü olasıklıklara karşı “gelir güvencesi sigortası” tavsiye ederim; en azından destek olur…

kız kardeşiniz kira ödemeden mi oturuyor sizin evinizde ?

Bence kardeşiniz az biraz kira ödemesi yapsın sizinde eliniz rahatlasın..Yada eşyalarınızı daha ucuz bir depoya koysanız evi kiraya verseniz daha iyi olmaz mı..

suan kira odeyemiyorlar elleri sikisik onlarda borc yapms bankaya onlari bitirmeye calisiyorlar. boclari bitince baslamak istiyorlar da 1 yili alicak .kira konusunda onlarda rahatsiz bu durumdan ama hakikaten durumlari olsa oderler. biz bu yaz tr ye gelicez vadeyi uzatip miktari biraz uygun hale getiricez cunku bu miktar bizi hayli zorluyor hesapladim bu temmuza kadar toplamda 110.000 odemis olucaz.az para degil. pesinat, masraflar ve aylik krediler dahil. odedk ama bizde mahvolduk ya. Allaha sukur yine ama esim cok mutsuz buraya gelmisiz iyide maas aliyoruz 1 kurusu hesabini yapiyoruz diyor oda hakli
Ustumuze basimiza dogru durust birsey aldigimiz yok. zaten cocuklardan bizede sira gelmiyor. ins yeniden is bulur su aylik odemelerde 1000tl nin altinda yapariz da biraz nefes aliriz. 10 yillik olsun ufak ufak odersek insana cok dokunmaz en azindan

birde esim kiraci olayina cok soguk bakiyor. koyu birilerine denk geliriz basiiz agrir diyor. o yuzden bende israr edip bunaltmak istemedim. bilmiyorum neyin dogru oldugunu ama ev alip odemek desteksiz cok zormus.

Biz de su siralar evimizi satmaya calisiyoruz.yurt disindayiz ve evimiz mustakil 3+1 tek katli ve kucuk bir ev.
Esim bu evi aldiginda bekarmis.3 kucuk cocugum ve artik eve sigamaz durumdayiz esimi zor ikna ettim.4 yada 5 odali ve 2 banyolu iki katli bir ev istiyorum.
Su siralar evi birine satmak icin kontrat yaptik ancak burda ev satmak cok zor.
Yaklasik 1 aylik bir prosodor.oncelikle evin icini disini incelemeye biri geliyor.
Daha sonra rapor hazirliyor ki genelde karsi taraf sizden ev tadilati adinda indirim istemesi oluyor.Eger anlasma saglanirsa bu seferde bankadan bir adam getiriyorlar.
Eger bankadan gelen expert te evin degeri icin tam para bicerse ozaman alabiliyor karsi taraf.bu arada evi alan kisinin kredisi de iyi olmali.
En sonunda ise harita muhendisi geliyor.
Evi satan kisi ise hem kendi emlakcisina hemde karsi tarafin emlakcisinin parasini oduyor.bir de tapu masraflari var tabi.
Bu arada esim evi alirken 30 senelik almis.ayda 500 dolar oduyorduk.100 bin dolarlik bir ev ve yillik vergisi ise 1250 dolar.
150 dolarin ustune cikmayi bizde istemiyruz banka faisinden cok yillik geliri cok olucak diye.
Ornegin gorumcen yeri iyi bir yer oldugu icin 500 bin dolara ev aldi ve yillik 15bin dolar vergi veriyor.
Bizim burda da kirada turmak daha ucuz aslinda ancak 3 cocukla apartman yoneticileri bizi istemez.cunku bir aprtman kopleksin tek kisi alip yonetiyor.

bu insanlar nekadar rahata alışmış ya. lafım size değil, bazı yorumlara. 1400 tl ile geçinebilirmisiniz diyen var. ben asgari ücretle çalışıyorum eşiminde kendi işi ayda 1000 tl anca net kalıyor. 550 tl ev kirası ödüyoruz. zaten doğalgaz elektrik falan filan o 1000 tl yetmiyor bile. bende bikaç taksit var onları ödüyorum. ben bile ev almayı düşünüyorken siz almazsanız yazık derim. bitirin taksitlerinizi hemen girin bi eve. ödeme seçeneklerini değerlendirirsiniz. size uygun olanı elbet bulursunuz.

bak bi örnek vereyimde bence biraz daha cesaretlenin. bende 5 aylık evliyim sağa sola ufak tefek borçlarımız var. şimdi diyorum ki o borçlrı bitireyim yaza kadar, kredi çekeyim 6-7 bin tl lik bi araba alalım. 1000 tl ile ev geçindiririz bende krediyi öderim diyorum. en azından mal sahibi oluruz. tabi kısmet...

Back
X