Ev almakmi kirada devammi..

Izmir için bu fiyat, tabi daha yüksek normalde ama,biraz ikna konuş falan uygun fiyata girdik uzaktan tanıdık diye,evde lüks falan değil 20 25 yıllık bina
Anladım kiranız uygunmuş. Bende istanbulda nerede dedim.. Ben Üsküdarda oturuyorum. 25 yıllık evler 1800 -2000 tl den başlıyor.
Konularınıza baktım biraz..
Eşiniz çok kafasının dikine giden biri..
Ev işini beklemeye almanız lazım.
Veya eşiniz iş değiştirip maaşı arttıracak yoksa zor.
Hamileliği sakın geçirmeniz lazım..

Önce çocuğu düşünün..

Meraba k.k.iyi akşamlar.fikir amaclı çok kararsız kaldım buraya yazmak istedim.kiradayiz evleneli 2 buçuk yıl oldu eşim kirada oturmaktan nefret ediyo ev sahibide cins bazı şeyler zoruna gidiyo şimdi burayı anlatmayayım. 600 kora veriyoruz bu sene 700 750 falan olcak..ev almak istiyoruz çok uçuk olmasın diye en fazla 200.000lik evlere bakıyoruz buldukta içimize sindi masraflar falan 215 paramiz herşeyimiz 60 binimiz var kalanı kredi aylık ödeme 2200 maaş 4 bin oda bazen bazen 3.500 çalışmıyorum hamileyim bende çalışamam . bana faiz oranları yüksek geliyor ve zoruma gidiyo ama kim vercek sanki bu kadar parayı mecbur sonuçta. Bizde çocuk doğunca masraflar artıcak falan kalan para 1 buçuk civarı fatura market mutfak eşim iş yemek yol vs bana harçlık derken para kalmiyo sizce almakmı kirada kalmakmi?çok gözüm korkuyo yapamazsak diye
Çocugunuza ailenız baksın.Sizde calışın .Ev alın.

Meraba k.k.iyi akşamlar.fikir amaclı çok kararsız kaldım buraya yazmak istedim.kiradayiz evleneli 2 buçuk yıl oldu eşim kirada oturmaktan nefret ediyo ev sahibide cins bazı şeyler zoruna gidiyo şimdi burayı anlatmayayım. 600 kora veriyoruz bu sene 700 750 falan olcak..ev almak istiyoruz çok uçuk olmasın diye en fazla 200.000lik evlere bakıyoruz buldukta içimize sindi masraflar falan 215 paramiz herşeyimiz 60 binimiz var kalanı kredi aylık ödeme 2200 maaş 4 bin oda bazen bazen 3.500 çalışmıyorum hamileyim bende çalışamam . bana faiz oranları yüksek geliyor ve zoruma gidiyo ama kim vercek sanki bu kadar parayı mecbur sonuçta. Bizde çocuk doğunca masraflar artıcak falan kalan para 1 buçuk civarı fatura market mutfak eşim iş yemek yol vs bana harçlık derken para kalmiyo sizce almakmı kirada kalmakmi?çok gözüm korkuyo yapamazsak diye
Kirada kalmak bu sürede yapabilirseniz birikim yapmak
Çünkü bu çocuk doğunca beziydi ilaçları vs sütün olmazsa maması derken onlar bin lirayı buluyor bence sizde ise girin öyle bir durumda
Yoksa geçinemezsiniz bu şartlar altında

yok ne iki haftasi daha hastaneden cikip eve gitmeden biter o bez bebekler 2 gr sut iciyo hop kaka gunde 8 9 u buluyo
Ay inanmıyorum bu bez muhabbeti abartı değil o zaman baya sürekli bez almak lazım. Ben bebeğe iyi gelip gelmeyeceğini görmek için en küçük paketi aldım 40 tane var içinde. Birkaç gün sonra tekrar almak gerekecek o zaman.

Kizlar bez mevzusunda biz ilk olarak prima kullandik sonra fiyattan dolayı molfix aldik ama cok sızdırdı. Sonra bir arkadaş bim in bezini önerdi. Bilsem daha once kullanirdim prima kalitesindeymis.islak mendilide saf su uni baby aldim. Tek tek alinca cok pahali ben internetten arastirip koli ile aliyordum o zaman 3 de 1 fiyatina geliyordu..6 ay yetiyordu. Ara ara indirimler oluyor sürekli takip edince denk geliyor

Bütçeniz ev almak için uygun değil sanki, zorlanırsınız, bebeğinizi rahat rahat büyütün, olmazsa ev sahibini değiştirin.

Kizlar bez mevzusunda biz ilk olarak prima kullandik sonra fiyattan dolayı molfix aldik ama cok sızdırdı. Sonra bir arkadaş bim in bezini önerdi. Bilsem ilk günden kullanirdim prima kalitesindeymis.islak mendilide saf su uni baby aldim. Tek tek alinca cok pahali ben internetten arastirip koli ile aliyordum o zaman 3 de 1 fiyatina geliyordu..6 ay yetiyordu. Ara ara indirimler oluyor sürekli takip edince denk geliyor
Ben kağıt havluyu ılık suyla ıslayıp siliyor, tuvalet kağıdıyla da kuruluyordum, bu da güzel bir çözüm :)

Elbet ev alirsiniz ama gercekten uygun zaman mi?
Kiti kitina gecineceksiniz o parayla. Hatta belki gecinemeyecksiniz. Belki ekonomik sebeplerden çocuğun tadina varamayacaksiniz. Misal, şu moda bebek spasina goturmek isteyeceksiniz belki ama maastan size kalan parayla goturemeyeceksiniz. Ya da daha kaliteli bir bebek arabasi isteyeceksiniz,alamayacaksiniz...belki allah korusun bir saglik problemi cikacak tahlillere tedaviye cuvalla para dokmeniz gerekecek.-en basitinden on cocugun beşinde olan sarilikta bile küvezler ateş pahasi...
Kaldi ki eve ciktiniz
O ev arti sizin. Tuvaleti mi kokuyor? Siz usta cagiracaksiniz. Gelen adam bilmemne borusunu mu degistirmek istedi, ödemek zorundasiniz. Rutubet problemi mi var? Cozmek zorundasiniz. Evin icine girince yalıtımın rezalet oldugunu mu farkettiniz? Bebekli ev soguk olmaz. Usta çağırıp yalitimi yaptirmalisiniz. Pimapenler ruzgar sizdirsa ellerinizden oper.
Kaldi ki simdik esyalariniz o eve cuk oturacak mi? Belki de mutfaginiz kucuk olacak daja kucik bir mutfak masasina ihtiyac duyacaksiniz. Ya da yeni ev daha büyük olacak-cücük gibi kalacak esyalariniz yeni birsey almaya heves edeceksiniz. Dolabiniz odaniza sigmayacak-yeni dolap siparis edeceksiniz.
Dogalaz açtırma, su actirma parasi, nakliye ve hamal masrafi...
Yani tasinmak icin en kotu zaman.
az bekleyin, cocugunuz doğsun hele. Biraz şu stresli ve asiri masrafli zamanlari atlatin...
Sonra siz de ise baslarsiniz, önünüzü görüp girisrsiniz boyle bir ise

Ben kağıt havluyu ılık suyla ıslayıp siliyor, tuvalet kağıdıyla da kuruluyordum, bu da güzel bir çözüm :)

Bende denedim ama ufak parcaciklar kaliyor diye bıraktım kullanmayı. Zor işler Allahtan sütüm oldu mama kullanmadik .hele simdi hersey daha pahali. Sanki fiyatlar ileri biz geri gidiyoruz

Ay inanmıyorum bu bez muhabbeti abartı değil o zaman baya sürekli bez almak lazım. Ben bebeğe iyi gelip gelmeyeceğini görmek için en küçük paketi aldım 40 tane var içinde. Birkaç gün sonra tekrar almak gerekecek o zaman.
bebege hangi bezle baslayacaginiza karar verip onunla devam edin surekli denemek degistirmek iyi degil
ilk aylar ve dis cikardigi donenler cok fazla bez gidiyor stok cok yapmayin cunku 2 numaraya cabuk geciliyo bittikce alin ama 40 da yetmez yani

Kizlar bez mevzusunda biz ilk olarak prima kullandik sonra fiyattan dolayı molfix aldik ama cok sızdırdı. Sonra bir arkadaş bim in bezini önerdi. Bilsem daha once kullanirdim prima kalitesindeymis.islak mendilide saf su uni baby aldim. Tek tek alinca cok pahali ben internetten arastirip koli ile aliyordum o zaman 3 de 1 fiyatina geliyordu..6 ay yetiyordu. Ara ara indirimler oluyor sürekli takip edince denk geliyor
bende primadan molfixe dondum 20.ayda ama pek sorun yasamadik sizdirma konusunda falan ama bahsettikleri gibi 12 saate kadar koruma yok o kesin bu sadece primada var sanirim
islak mendil yerine ilik su ile pamukta iyi oluyor ama ben 6.aydan sonra bunaldim bu isten ve islak mendile gectim uni babynin islakligi ve dokusu gayet guzel bencede

Elinize kalan para çok az malesef. Bebeğiniz emmezse bır kutu mama 150 tl her hafta almak zorundasın. Bezler desen aldı basını gitti. Bebek rahatsızlansa hastaneden 250 den aşağı çıkamıyorsun. Bunun her ay dolu kıyafeti var. Market alışverisi yapsan 2 poşete dünya kadar para veriyoruz. Bilmiyorum şu durumda zor gibi.

Elbet ev alirsiniz ama gercekten uygun zaman mi?
Kiti kitina gecineceksiniz o parayla. Hatta belki gecinemeyecksiniz. Belki ekonomik sebeplerden çocuğun tadina varamayacaksiniz. Misal, şu moda bebek spasina goturmek isteyeceksiniz belki ama maastan size kalan parayla goturemeyeceksiniz. Ya da daha kaliteli bir bebek arabasi isteyeceksiniz,alamayacaksiniz...belki allah korusun bir saglik problemi cikacak tahlillere tedaviye cuvalla para dokmeniz gerekecek.-en basitinden on cocugun beşinde olan sarilikta bile küvezler ateş pahasi...
Kaldi ki eve ciktiniz
O ev arti sizin. Tuvaleti mi kokuyor? Siz usta cagiracaksiniz. Gelen adam bilmemne borusunu mu degistirmek istedi, ödemek zorundasiniz. Rutubet problemi mi var? Cozmek zorundasiniz. Evin icine girince yalıtımın rezalet oldugunu mu farkettiniz? Bebekli ev soguk olmaz. Usta çağırıp yalitimi yaptirmalisiniz. Pimapenler ruzgar sizdirsa ellerinizden oper.
Kaldi ki simdik esyalariniz o eve cuk oturacak mi? Belki de mutfaginiz kucuk olacak daja kucik bir mutfak masasina ihtiyac duyacaksiniz. Ya da yeni ev daha büyük olacak-cücük gibi kalacak esyalariniz yeni birsey almaya heves edeceksiniz. Dolabiniz odaniza sigmayacak-yeni dolap siparis edeceksiniz.
Dogalaz açtırma, su actirma parasi, nakliye ve hamal masrafi...
Yani tasinmak icin en kotu zaman.
az bekleyin, cocugunuz doğsun hele. Biraz şu stresli ve asiri masrafli zamanlari atlatin...
Sonra siz de ise baslarsiniz, önünüzü görüp girisrsiniz boyle bir ise
Çok güzel açıklayıp özetlemişsiniz olayı.aslinda okadar haklısınız ki..bende vazgeçtim zaten ne yeri ne zamanı hakkımızda hayırlısı inşallah.. teşekkür ederim.

2,5 yil oldu ev alalı
Ilk 1,5 sene biraz zorlanabilirsiniz ama sonrasi iyi..kirada da oturdum anlarım cok zor hele ki ev sahibi kendini bilmez biriyse daha da zor oluyor
Bana göre ev alin biraz dişinizi sıkicaksıniz ve kendi evinizi ödeyeceksiniz boşuna kira vermiyceksiniz

Herkes bir evi olsun ister ancak peşinat ve gelir yetersiz. Bir de bebek gelecek. Çok zorlanıp strese girersiniz. Siz de çalışın demişler de eğitim ve tecrübe var mı ? Üstelik bebek var.

merhaba,

bebeginizi saglikla kucaginiza alin. su an ev almak icin pek dogru degil gibi bence. elinize cok az para kalacak bu aile huzurunuzu da kacirir, gerilirsiniz. bebek öncesi extra strese gerek yok. biriktirebildiginiz kadar cok biriktieip pesinatinizi arttirmaya calisin. faizler uygun aslinda simdi, siz de yuksekten ucmayip makul evlere bakmissiniz, hatali yaptiginiz hic bir sey yok ama sorun zamanda.

bu sartlar altinda calismiyorsunuz diye de kendinizi sikmayin. hamile kadina calis diyen insanlari da anlayamiyorum cidden.

Back
X