• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev ekonomisi

nsnslc_11

Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2016
152
189
23
35
arkadaşlar merhaba. Konuyu evli arkadaşım adına açıyorum.
Yaklaşık 2 yıllık evli. İlk 1 yıl çalışıyordu bu yıl maalesef işsiz.eşinin maaşı 4000 civarında. Ben asla hiçbirşeye karışmıyorum nereye ne verdiği konusunda da bilgim yok diyor. Borçları da çok. Eşi de bu konuda net bilgi vermeyen geçiştiren bi karakter. Siz evin bütçesini nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar? Yani arkadaşım yanlış mı yapıyor böyle? Tamamen hesabı kitabı kendi elime alsam daha mı iyi olur diye soruyor size?

Tamamen hesabi kitabi eline alacaksa bir kisi,evli olmasinin anlami yok. Bosasin adami,yerine gidip bir evlatlik alsin. O zaman herseye hakim olur.

Tamamen hesabi kitabi eline alacaksa bir kisi,evli olmasinin anlami yok. Bosasin adami,yerine gidip bir evlatlik alsin. O zaman herseye hakim olur.
Yok yanlış ifade ettik sanırım. Arkadaşım zaten şuan çalışmıyor. Yani eşimin maaşını ben mi yöneteyim diye soruyor.

Eşim çalışıyor ben çalışmıyorum. Ev alışveriş vs bütçesini eşim bana verir faturalar kira vs esimdedir. Yani erkek tek çalışsa da karı koca olarak çalışsalar da ortak hesap işleri yapılmalı. Sonuçta ev ikisinin borç ikisinin.

Yok yanlış ifade ettik sanırım. Arkadaşım zaten şuan çalışmıyor. Yani eşimin maaşını ben mi yöneteyim diye soruyor.
Yok anladim zaten. Esinin maasina zaten elini uzatmasi tamamen yanlis. Siz kendinizden pay bicim,calisiyorsunuz ama maasi alip esinizin eline sayiyorsunuz. Calisir misiniz bu sartlarda? Aptal degilseniz calismazsiniz. Arkadasiniz is bulana kadar boyle devam etmeli. İs bukunca da gelirleri ortaya koyup harcamalari ve odemeleri yapip kalan parayi bolusmeliler. Olmasi gereken budur. Cunku hayat musterek.

Eşim çalışıyor ben çalışmıyorum. Ev alışveriş vs bütçesini eşim bana verir faturalar kira vs esimdedir. Yani erkek tek çalışsa da karı koca olarak çalışsalar da ortak hesap işleri yapılmalı. Sonuçta ev ikisinin borç ikisinin.
Alışveriş dışında herşey arkadaşımın eşindeymiş. Açıkçası asıl sorun şu çok borçları olmasına rağmen eve tek maaş girmesine rağmen yaşam standartları yerinde. Eşinin borca girmesinden çekiniyor. Ama hem çalışmamanın hem de daha yeni evli sayılırlar bunun verdiği duyguyla ben halledeyim artık herşeyi demeye çekiniyor

Yok anladim zaten. Esinin maasina zaten elini uzatmasi tamamen yanlis. Siz kendinizden pay bicim,calisiyorsunuz ama maasi alip esinizin eline sayiyorsunuz. Calisir misiniz bu sartlarda? Aptal degilseniz calismazsiniz. Arkadasiniz is bulana kadar boyle devam etmeli. İs bukunca da gelirleri ortaya koyup harcamalari ve odemeleri yapip kalan parayi bolusmeliler. Olmasi gereken budur. Cunku hayat musterek.
Haklısınız. Oda zaten bunu yapmak istemiyor hatta çekiniyor teklif etmeye dahi. Eşini de incitmek istemiyor. Ama içinin de rahat etmediğini söylüyor

Ben çalışmıyorum kira faturalar otomatik kesiliyr eşimin maaşının çoğunluk nereye gittiğini bilirim. Çok ciddi bi açık olursa telefondan karttan yapılan harcamalara bakıyorum nakit olarak açık bırakmadı hiç gizli saklı işi de olmadı doğrusu

Alışveriş dışında herşey arkadaşımın eşindeymiş. Açıkçası asıl sorun şu çok borçları olmasına rağmen eve tek maaş girmesine rağmen yaşam standartları yerinde. Eşinin borca girmesinden çekiniyor. Ama hem çalışmamanın hem de daha yeni evli sayılırlar bunun verdiği duyguyla ben halledeyim artık herşeyi demeye çekiniyor
Yanlış anlamadıysam alışveriş dışında ki borçlara da arkadaşınız müdahil olmak istiyor öyle mi?

Bence hiç uğraşmasın. Yani paranın nereye gittiğinden hangi borca gittiğinden haberi varsa sıkıntı yok ortada. Durumları da iyiyse ekstra borç neden yapsın ki eşi?

Haklısınız. Oda zaten bunu yapmak istemiyor hatta çekiniyor teklif etmeye dahi. Eşini de incitmek istemiyor. Ama içinin de rahat etmediğini söylüyor
Borclarin odenmeyip biriktiginden mi sikayetci arkadasiniz? Eger oyleyse borc ekstresini istesin, kart borcuysa online islemlerden baksin, kira borcuysa kulagina gelir zaten ev sahibi kapiya dayanir.

Direk eline alamaz hiç bi erkek bu kontrolü kendi maaşında vermez yavaş yavaş yapacak erkekşer gerçekten hesabını bilemiyor

Her ay bir miktar alıp kenara koysun gerisine karışmasın. 400-500 mesela veya ne kadarsa.

Sürekli dışarda olan insandan hesap işini almak zor. Bir markete girsen 50-100 sen aşağı çıkamıyorsun öylesine gezsen bile.

Borclarin odenmeyip biriktiginden mi sikayetci arkadasiniz? Eger oyleyse borc ekstresini istesin, kart borcuysa online islemlerden baksin, kira borcuysa kulagina gelir zaten ev sahibi kapiya dayanir.
Evet acaba aylık bir yerlerin borcunu atlatıyor mu diğer aya fln diye tedirgin oluyor. Sorduğunda da hayır cevabını alıyormuş ama maddi olarak fazla rahat olduklarını düşünüyor arkadaşım

Evet acaba aylık bir yerlerin borcunu atlatıyor mu diğer aya fln diye tedirgin oluyor. Sorduğunda da hayır cevabını alıyormuş ama maddi olarak fazla rahat olduklarını düşünüyor arkadaşım
Kanit istesin. Borc kimeymis?

niye yönetsinki adamın maasını bir acık mı var .

gelir giderleri ögrensin ona göre birikim ytapsınlart

kimsenın maasını yönetmeyı sevmem bu kısı eşim dahı olsa ve yönetılmeyı de tabı kı

Ben yöneteyim demesi çok itici

Yani ben boşum hallederim nereye ne verilecek demek farklı

Ben çalışmıyorum ama standardımız aynı biz Nasıl geçiniyoruz gel bir hesap yapalım demek ayrı

Market fişlerini faturaları toplayıp ay donunda biz bir ayı Nasıl geçirdik bir bakalım demek ayrı

Bence evde oturmak onu bozmuş ben yöneteyim vs hoş değil iş bulup kafasını dağıtsın

Back
X