Ben bu konu her açıldığında şok içinde okuyorum cevapları yemin ederim ki. Çalışıyorum ama anlamıyorum yine de. Kadın mutfak robotu mu ya da ne bileyim üstüne zimmetli mi tüm işler? Eli kolu tutan adamlara hizmet kültürünü nasıl romantikleştirdik? Bu adam çalışmasa eve gelip yapacaktı, şimdi işten geliyor önünde her şey hazır. Elbette yardım edecek, otel mi orası?
Hele çocuk konusunun iş gibi görülmesini hiç anlamıyorum. On dakika da babası oyalasın deniyor ama normal mi bu? Tüm gün olmayan babayla daha fazla vakit geçirmesi gerekmiyor mu zaten bebeğin akşamları? Aralarındaki bağ nasıl kurulacak peki başka türlü? İki dakika sevmek için alıp ilk ağladığında anneye geri vermekle babalık mı oluyor?
Evdeki de tüm gün yoruluyor, koca gelip en azından dinleniyor, e bu kadın ne zaman dinlenecek? Çocuklu evde dinlenmek söz konusu değil demek ki belli bir süre. Burada kadınlar düzenli uykuyu unuttum diyor, adamlar da biraz elini taşın altına koyacak, çocuk onun aynı zamanda, elbette çocuksuz hayatı gibi olmayacak. Annenin bedeni tahrip oluyor, düzeni tamamen değişiyorsa bir zahmet baba da etkilensin. Spermini vermekle babalık olmuyor yoksa.
Hayır yani bir de kadın hizmetçi mi yav ya da adamla kadın arasında iş sözleşmesi mi var? Seni doyurup besliyorum, barınmanı sağlıyorum karşılığında tüm işler eksiksiz yapılacak diye bir kanun mu var? Azıcık merhameti olan, eşini seven adam zaten karısının canının çıkmasına kıyamaz.