Ev hanımları tü kakamı yahu!

Sizin gibiler yüzünden ev hanımları çalışmayı rahatlık olarak görüyor. Siz çocuğun zor Zaman'ına denk gelmişsiniz yardım eden de olmayınca zorlanmışsınız sanırım

Sizin gibiler derken ?

Zira günde 11 saat haftada 6 gün 3,5 aylık bebeği bakıcıya bırakıp çalıştım

Sonra çocuk 16 aylıkken işsiz kaldım bakıcı bıraktı ve çocuğa bakmaya başladım

Ilkokuldan beri hafta sonu evde tüm gün otursa hasta olan ben kış da olunca günlerce evde ve asosyal kaldım konuşulduk vs alışkanlığım yoktu zaten komşular da evde yoktu zira herkes çalışıyordu

Çalışmak rahatlık değil ama düzen getiriyor insanın hayatına

Işe yarıyorsun sosyalleşiyorsun vs vs

Iki gün evde dinleneyim dersem yine hasta oluyorum

Ben evde oturma ile yetinemiyorum evde temizlik yapmak için mi yıllarca sabah 6.30 okula gittim diye ağladığım günleri bilirim dile kolay 15 yıl günde 3 saatim yolda geçti il ile ilçe arasında

Hiç ev hanımı olmaya programlamadığım için bana ev hanımlığı ağır geldi ama bundan iş hayatının kolay olduğu sonucu nasıl çıktı ki

O zaman da temizliğe yardımcı alacak maddi durum vardı ama o psikoloji yoktu zira tüm gün evdeyim temizliği neden başkasına yaptırayım diyorsun zaten işe yaramaz hissediyordum öyle daha işe yaramaz olurum gibi geliyordu

Bak o da bir calisan kadin

bdv deki çalışan kadınların konusuna bakınca hiç bu kadar ümitli olmuyorum.
evde bekleyen kadın önemli olsaydı, erkekler yetinseydi, erkeklerin gözü sürekli dışarda olmazdı.
burada hemcinslerinizi aşağılayıp, erkeği yüceltiyorsunuz dolaylı olarak.

yorum yazacamda korkuyorum dünkü konuda da sessiz kalmıştım dayanamıcam şimdi

hanımlar ister calisin ister calismayin ama cocugunuzu 2-3 yasindan sonra krese gonderin. istediginiz kadar ben evde egitiyorum deyin ben buna inanmiyorum.
Ben çalışmadığım halde şu an kreşe gidiyor kızım. 3 yaşında yüzme biliyor,sayı sayıyor,ingilizce renkleri, sayıları biliyor en basidinden,satranç oynuyor vs vs. Ben eğitimli bir anne olmama rağmen bunların hepsini evde öğretemezdim. Ama okulda eğlenerek öğreniyor. Gayet mutlu ve severek gidiyor,bende gayet mutluyum,isteyerek gönderiyorum. Zorunluluk değil bu,evde oturup 5 yaşında ilkokula başlamasından kat kat iyidir okul disiplinini bu yaşta alması.

Canım seninle doktorculuk oynayalım.Çocukluğuna inelim.
Baban çok başa kakar mıydı?
Annen çalışır mıydı?

Adam gibi argümanınız varsa yazın , yoksa konuyu alakasız yerlere çekmeyin lütfen. Yazacak şey bulunca aklınıza bana saldırmak mı geldi, gerçekten çok özgün ve akıllıca bir fikir.
Yazdığım yazıda 1 mg yanlış yer var mı? 2 gün önceki boşanmak istiyorum, bebeğim küçük, hakim maddiyatım yok diye bebeği babasına verir mi konusunu bulup buraya kopyalayayım bu yorumu gidin o kıza da yapın.

Konuşacaksanız adam gibi konuşun terbiyesizlik yapmayın lütfen, canım nedir??? Bana laf ederek yazdığım düşüncelerin doğruluğunu/yanlışlığını değiştirmiyorsunuz. Yazdığım şeylerde katılmadığınız yerleri yazın yazacaksanız.

Pardon ama siz bu kanıya nasıl vardınız çevrenizde üç beş gördüğünüz örnekle nasıl böyle bir kıyaslama yaparsınızz ne hakla !!
İnsanın zorla çileden çıkartmayınn iki çocuğumuda babanne bakıyor okulunda başarılı küçüğüm bütün gün aktiviteler yapıyor dede ve babanneyle o kadar eğleniyor ve mutluki sıkıntı yok çok şükür sizemi yada adem beyemi soracağız çalışıp çalışmayacağımızı haddinizi bilin

Bir konunun daha suyu çıktı, hayırlı olsun..

Çok güzel demişim. Anlayışsız üyeler yüzünden konum kapanıyor ve banlanıyorum. Hicbir kötü cümle kullanmamama ragmen. Kullaniyim da bari gam yemeyeyim.
Gerizekalı yönetim diye begenmedigin ve genellikle senin cinsellik dolu hayat bakısına istinaden sana gelen yorumları begenmeyip b.. diye tabir ettigin ortamda hala durman her türlü atarı gideri hakettigini gösterir ki zaten yönetim de vermişti hakettigini :)

Canım seninle doktorculuk oynayalım.Çocukluğuna inelim.
Baban çok başa kakar mıydı?
Annen çalışır mıydı?
Bi de sen başlama abla
Ayıp.
Hergün burda yorumlarına denk geldiğimiz insanlardan biri o
Bir konuda ters düşünce çocukluğuna inelim filan, hiç doğru gelmiyo bana
Herkes her konuda aynı düşünemez ama saygılı olmakta fayda var

Arkadaşım, nasıl istiyorsan öyle yaşa tabi. Kimsenin sana bişey dayatmaya hakkı yokki. Sen yaptığının doğru olduğuna inanıyorsan zaten elalemin lafına da takılmaman lazım.

Ama şurada yazdıklarına bakınca, sen kendine destekçi bulmak için açmışsın bu konuyu sanki. Lüzümsuz bir şekilde ortam gerildi. 55 sayfa olmuş konu, kimse bir diğerinin yorumunu okuduğu için, kendi dünyası aydınlanacak, hayat görüşü değişecek değil.
Herkes istediği gibi yaşasın.

konu dışı olacak ama ,seni,merak ediyordum egem.iyi olduğuna sevindim.

konuya gelirsek;evlenir evlenmez hamile kaldığım için,çalışamadım.ha bugün ha yarın diyerek,14 yıl geçirdim.tabi buna

sevgili anneciğimin, oğluma tek başına,bakmak istememesi büyük etken oldu.eşimde,bakıcıya bırakmaya

karşıydı.çalışmamam işine geldi,bir nevi.tabi bu olayların 32 yıl önce olması da göz ardı edilmemeli.

yıllar sonra,ekonomik krizin olduğu dönemde,eşim yanında çalışanlar,işten ayrılınca bana ihtiyaç duydu.8 yıl onunla

çalıştım.tabi karın tokluğuna,ne sigorta ne bir maaş..hastalanınca bıraktım.şu anda 53 yaşındayım.hem

ben,hem yaşlı anne ve babam,tabiri caizse "kocamın eline bakıyoruz"çünkü annemlerin aldığı maaş,malesef kendilerini

geçindirmeye yetmiyor.

çalışmayan kadın,toplumumuzda,erkeğinin sırtından geçiniyor,gibi görülüyor mu bilmem ama,ben şahsen bunun

ezikliğini,yıllarca yaşadım.yani kısaca kadın çalışmalı diyenlerdenim.çocuklar bir şekilde büyüyor.inanın büyüdüğü

zaman da annem,iyi ki çalışmamış,bana bakmış demiyor.benim oğlum,ilk okula giderken,anne ,bütün arkadaşlarımın

annesi çalışıyor,keşke sen de çalışsaydın,öğretmen sorunca annem ev hanımı demeye,çekiniyorum demişti.

Annem çalışıyordu hiç öyle bir eksiklik hissetmedim

Eşimin annesi çalışmamış ama benim annem ile daha fazla anım var

Oyunlar vs eşim ise temizlik yasaklı misafir odası bir de gün olunca yapılan değişik pasta börek hatırlıyor

Önemli olan paylaşım yani

Örneğin annemin evi hiç önemli olmadı dağınık oldu benimki de öyle ama çocuğum özgür

Ayrıca da mesela çalışan annenin çocuğunun her an arkasını toplayacak annesi olmadığı için her işini kendi yapmayı öğrenir kimseye muhtaç olmaz

Yoksa ailemden uzağa nasıl taşınırım ama bana kim yardım edecek diye soran insanlar annesinin sözünden çıkmayan adamlar artar

Tercih kişinin kendisine kalmış ama ikisini de denemiş birisi olarak ben oyumu çalışmaktan yana kullanıyorum

Yok yahu ben erkegi niye yucelteyim?tam tersine duz mantiktalar diyorum yaptiklri bakis acilari yanlis ama oyleler iste bunu degistiremiyoruz diyorum

Internette bir yazi var adamin biri. Karisinin yaptigi islerin karsiligini hesaplamis. Temizlikci , bakici vs. Parasi diye. Bu meblayi karsilayamam sana borcluyum diyip tesekkür ediyor. Kocanin kazandigi para elin parasi degildir. Esin ve cocugunda hakkidir.

Tamam hanımlar bence yeter

İsteyen çalışır,istemeyen çalışmaz

Ne çalışan kadın çalışmayana bilenebilir

Ne de çalışmayan kadın çalışana..

Herkesin hayata bakış açısı ve standartları çok farklı..

Tamam ben polemik yaptım, cezama razıyım
Ama samantha mıdır nedir onla aynı cezayı hak etmiyorum
Yönetime gerizekalı
Evlenene kadar sevişmeyenlere mal
Ev hanımları evde bekleyen bilmem ne diyen şahısla aynı cezayı almam haksızlık olur

Ben olsam IP ban yapardım bi daha giremesin, yönetimi bile gerizekalıysa ne işi var burda parlak zekasını kendine saklasın bu iğrenç ağızı da.

1 gün gittim geri geldim o arada da ikinci üyelikten yazdım ne oldu yani hapse mi düştüm ne bu hirs hak ettigini buldun falan? Ben burda yorumlarini begendigim, yardimci oldugum veya bana yardimci olabilen insanlar icin duruyorum. Yonetim veya zır cahiller icin degil. Bunu bile akıl etmesi zor iste.

Burada herkes birbirine canım der,art niyetli yazmadım,benden küçük olduğun için yazdım,terbiyesizlik yaptığımı düşünmüyorum
Yazdığınız yazıda siz görmek istemesenizde ev hanımlarını tembellikle ,zavallılıkla suçluyorsunuz,bizler kızıyor muyuz,cevap veriyoruz
Konu açanların,boşanmak isteyenlerin hepsi ev hanımı değil ki,çalışan insanlar da bu kaygıyı taşıyor
Dalga geçmek amaçlı da sormadım,bazıları babasından bu konuda sorunlu olduğundan gerçekten çalışmanın önemine çok inanıyor
Yinede kırdıysam kusura bakmayın.Merak etmeyin,bundan sonra canımdemem hatta size yorum dahi yazmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…