Maşallah düşüncelerinizi ve düşüncelerinizi hayata gecirmenizi sahiden taktir ediyorum çünkü kimse rajat rahat boyle bir kararı alip hayata geciremez
Ve bu konudaki fikirlerinizi paylasmaniz sahiden guzel ne yazık ki toplum içinde genelde ev hanımı oturan kadın pozisyonundadır ne yazık ki işe yaramaz olarakta degerlwndirilme orani cok fazla
Kendi acimdan konusayim bi sure calistim ama ne yazik ki babamdan dolayi devam edemedim ama kendi açimdan özel kurumlarida stajdan dolayı kamu kurusluslarinida ev hayatinida yasadim genel itibariyle cesitli sektörlerde calisan arkadaslatimdan dolayida calisma hayatinin zorluklarini biliyorum kabulde ediyorum ama emin olun ev hanımlıgıda sıradan basit bir olay degil
Ben yasadigim bi konuyla ilgili ornek vermrk istiyorum
Birgun stajdayken kurumdaki memurlardan biri nisanlanmis oturdugumu ortamda nisandan falan soz acılmıstı orda bi abla sert bi sekilde ben x e o kadar calisan birini bul dedim beni dinlemedi gitti ev kızı buldu demisti o an sanki ev kızları sanki dunyanin uzerinden imha edilmesi gereken varliklar demisler gibi icim acıdı resmen
Sanki ev kızlarınım meslek sahibi olanlarla evlenmeye hakları yokmus gibi
Bu arada sanırım konunuzu sabote ettim
Kusura bakmayin
Tamam da canim ev hanımları da ona kadar devirip totoyu yatmiyor ki..İyi de erkekler de patrondan fırça yiyor, emir alıyor. Sizin eşinizin başkasından emir alması size dokunuyor mu mesela?
10 kere yazdım erkeklerin canı yok mu diye. Herif 6da kalkıyor, patron tırı vırısı çekiyor. Kadın da incileri dökülmesin diye çalışmıyor. Bu durumda bu kadınla erkek toplumda eşit olamaz. 134568 kere yazdığım gibi varolmak da saygı da eşitlik de bedavaya olmaz. Erkekler iş hayatının stresini çekiyorsa , kadınlar da bir zahmet çeksinler. Erkeklerin kadınlardan ne farkı var? Sadece mızmızlanmıyorlar, canları kadınlar kadar kıymetli değil bu kadar. Her kim birey olmak istiyorsa bedelini de çekecek kardeşim. Sıcak evde saat 10a kadar yatarak birey olamazsınız, toplumdan saygı talep edemezsiniz. Hayatı için çabalayan bir erkekle aynı kefeye düşemezsiniz.
Valla canim hakli oldugun yerler var tabi ama sabah 6 da kalkip 7 de isimin basinda oluyorum aksam eve gelmem 9 u buluyor. Butun gun csnla basla calisiyorum. İsimi meslegimi severek yapiyorum. Ama yinede o dedigin sayginliga ulasamadimİyi de erkekler de patrondan fırça yiyor, emir alıyor. Sizin eşinizin başkasından emir alması size dokunuyor mu mesela?
10 kere yazdım erkeklerin canı yok mu diye. Herif 6da kalkıyor, patron tırı vırısı çekiyor. Kadın da incileri dökülmesin diye çalışmıyor. Bu durumda bu kadınla erkek toplumda eşit olamaz. 134568 kere yazdığım gibi varolmak da saygı da eşitlik de bedavaya olmaz. Erkekler iş hayatının stresini çekiyorsa , kadınlar da bir zahmet çeksinler. Erkeklerin kadınlardan ne farkı var? Sadece mızmızlanmıyorlar, canları kadınlar kadar kıymetli değil bu kadar. Her kim birey olmak istiyorsa bedelini de çekecek kardeşim. Sıcak evde saat 10a kadar yatarak birey olamazsınız, toplumdan saygı talep edemezsiniz. Hayatı için çabalayan bir erkekle aynı kefeye düşemezsiniz.
"Eşim bana bakmak zorunda, çünkü ben onun hayat arkadaşıyım, çoucklarımda biricik evlatlarıdır." demişsiniz. Allah korusun eşiniz çalışamayacak duruma geldi veya vefat etti, siz de biricik evlatlarınızla eşsiz kaldınız. Hayat bu, erken yaşta göçüp gidebilir. Bu durumda ne olacak peki? Burada insanlar kadının çalışmasını savunurken birçok açıdan bu durumu değerlendirerek bunu savunuyorlar. Tercihler yapılırken hayatta başa gelebilecek olumsuz şeyleri de göz önünde bulundurmak lazım. 35-40 yaşından sonra iş bulmak hele ki bir kadın için çok zor, gençler için bile bu kadar zorken... Bulunur, bulunmaz değil ama hayat standartları ne olacak? Hadi sizde biraz tecrübe var, eğitim var. Biz istiyoruz ki genç kızlarımız nasıl olsa kocam ya da ailem bana bakmak zorunda diye düşünüp de eğitimlerine devam etmemeyi tercih etmesinler. Şimdi sizin karşınızda lise eğitimini tamamlamış bir genç kız olsa ve üniversite okuyup okumama, çalışıp çalışmama konusunda kararsız kalmış olsa ve gelse size sorsa, ona ne dersiniz? Eğer bir kadın kendine güveniyorsa, çok geniş açılı düşünebiliyorsa, bu hayatta 35 yaşında eşi vefat etse ve kendisi 2 küçük çocukla kalsa, başına öyle bir durum gelecek olursa hemen toparlanıp çocukları için çalışmayı göze alabiliyorsa, hemen ayağa kalkabilecek gücü varsa tamam, çalışmamayı tercih etsin. Eğer ki bu kadının çözümü, eşim vefat etti, çocuklarım da var, bize bakacak birini bulup yeniden evleneyim kafasındaysa ben bu klavyede iki kelime daha yazmak için kendimi yormam.Merhabalar ben üniversiye ve 6 yıllık kariyerden sonra ev hanımı olup çocuklarıma bakmayı tercih edenlerdenim. Elbetteki tercihimi çalışmaktan yana kullanabilirdim ama çocuklarımı kimseye teslim etmek istemedim. Varsın bir oyuncakları olsun ama anneleriyle oynasınlar. Varsın bir alışverişte et almayalım fakat yorgun bir anne ile olmasınlar. Hep ilk eğitimi benden alsınlar istedim. Şuan büyük 3,5 küçük 2,5 yaşında. Bende vakit değerlendirmek ve daha çok ilim için 2. üniversite tercihimi kullanıyorum. Belki oğullarımı okula gönderince çalışabilirim, bu benim tercihim. Eşim asla ve asla karışmaz bu konuya. Asıl konuya dönecek olursak; ben toplumumuzdaki ev hanımına bakış açısını anlayamıyorum. Çalışan hanım güçlü ve ayakta ama! ev hanımı yatıyor modundalar. Niyetim karşılaştırma yapmak değil, bana göre çalışanda, ev hanımıda değerlidir. Çünkü en önemlisi bizim, hepimizin güçlü bireyler olmamızdır. Eşim bana bakmak zorunda, çünkü ben onun hayat arkadaşıyım, çoucklarımda biricik evlatlarıdır. Toplumumuzdaki bu eş eline bakma meselesi yüzünden ara sıra eşime karşı hatalarım olmuştur. Ama sağolsun hep 'ben parayı kendim için değil, sizin için kazanıyorum' der. Yani biz yoksak hayatını bir şekilde zaten idame ettirir, onca yıl okuyup emek vermesine gerek yokki. Yapmayın hanımlar! Ev hanımlarını sadece dedikodu yapıp, totosunu devirip yatan hanımlar olarak görmeyin. Çalışma hayatınıda ev hanımlığınıda tatmış biri olarak, toplumumuzdaki çifte standartı kınıyorum.
Aynen bizde de durum böyledir. Eşim maaşını bana verir ve lazım olduğu zaman benden ister.Ben aydınlatayım. Eşim maaşını aldığında kurusuna kadar alıyorum. Ona haftalik harçlık veriyorum :)
Tabiki onlara bu yaşlarda verdiğiniz emek,özen yetişmeleri açısından herşeyden önemli. Ama bundan 15 sene sonra istediği ayakkabıyı, istediği telefonu alamadığınız zaman çocuklarınız sizin ne kadar mükemmel bir anne olduğunuzu düşünmeyecek. Ya da eşinizle aranız şimdilik iyi ama, bir gün ayrılmak zorunda kaldığınızda yıllar önce bıraktığınız iş hayatınıza eskisi gibi dönemeyeceksiniz belki. Eve et almak değil mevzu, geleceği de biraz düşünmek gerekiyor maalesef.
Ben ozellikle tenzih ettim sizin gibi anneleri zaten. Kendi cevremdekiler diye belirttim. İnanin ben denk gelmedim hic.Aslında bahsetmekten hoşlanmam size günlügümüzden bahsedeyim. Kica bir kitaplığımız var, sıkıldıysam alır ikinci kez okurum. Tv evde yasak, sadece cocuklar için bir kac çizgi film indirdik. Çocukların ellerine bıçak dahi veriyorum sırf el becerilerini geliştirdinler diye. Akşama kadar legosu koşması etkinliği derken yığınla ilgi gösyeriyorum. Akşamda baba ilgilenirken ben ev işlerini toparlıyorum. Uyku saatlerinde bir hikaye ve yatış. Yani çalışmama sebebim bu. Bakıcı benim kadar özenli olamaz bana göre. Yoksa elbetteki üretmek kadar iyi birşey yok. Bende çocuklarım üzerinden üretim yapmaya çalışıyorun
Tamam da kadınlar akşama kadar oturmuyor ki,helede çocuk varsa.Bekarsın anladığım kadarıyla evlen,çocuğun olsun,çalışma da görelim 10a kadar yatılıp,akşama kadar oturuluyor mu?Toplumda saygı görmek için illa çalışmak mı gerekli?
Vallahi sanki ben yazıyorumEhhh ben de tam bu kafadan bahsediyordum.
Kadın da erkek de homo sapiens, farkli türden değiller o zaman neden sizin yediğinizin içtiğinizin parasını vermek o adama düşüyor? Aileyseniz maddi sorumluluk da 50-50 olmalı. Adam yıllardır sabah 6da kalkıyor onun canı yok mu??? Çocuklar sizin de çocuğunuz neden maddiyatlarını üstünüze alınmıyorsunuz?
Diğer konuya da yazdım. Kadınlar her konuda ahkam kesiyorlar, eşitiz saygı istiyoruz bik bik bik ama iş eli taşın altına koymaya, çaba göstermeye gelince arazi oluyorlar. Konu finansa gelince kadınlar hep toz oluyor!!!! Ama erkekkjj bana bakmak zorunda kafası bir tek bizim toplumumuzda var. Benim şimdi yaşadığım toplumda herkes kendi birey olduğunun farkında, kimse yiyeceğini ödemekten başka birini yükümlü tutmuyor....neyse. Türk erkeklerine acıyorum, yıllardır konu finansa gelince birden aciz kalan yarım bireylerle evlenip onları hayatboyu sırtlarında taşıyorlar.
Hem çalışan hem evinin hanımı olan kadınları varın siz dn o zaman? akşam işten gel,yemek, temizlik ÇOCUK ...yetişmesi gereken işler.. eşinle çocuklarınla ilgilenmek..onların sana sağduyusu vs..
Normal bir ev hanımın yükünü kat kat çarparsınız böyle..
Ev hanımı olmakta kutsaldır; ama her ev hanımı mı? günlere gezmelere giden eşini çocuğunu düşünmeyen gösteriş meraklısı olanlar aynı kefeye koyulabilirmi..
Benim için ev hanımı olmak çok göreceli bi kavram.. Malesef hepsini bir tutamam.
Ben iş başa düşer diye evlenmedim ki ömürlük olsun istedim. Ama yinede okuyorum, yinede iş kapılarını açık tutmaya çalışıyorum. Boşanırım diye değil, sadece ileride çalışma gereksinimi doğar diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?