Ev hanımları tü kakamı yahu!

Bu konuda cok arada kaldim ben hangisi daha dogru bilemiyorum. Babam vefat edince annem zorunlu olarak calismaya basladi.Durumumuz cok kotuydu babadan kalma bir goz o da iki cocuk. Bize bakan kimsede olmadi ustelik konu komsunun insafiydaydik yani.Hatta bir kere evi yaktik kendimizde yaniyorduk az daha. O zamanlarda kadinlar bu kadar etkin degildi is hayatinda okulda bir etkinlik olurdu piknik filan herkesin annesi gelirdi benimki yok neden cunku calismak zorunda. 7-8 Yasindaki o boynu bukukluk o yanlizlik duygusunu hala animsarim. Kadinin guclu olmasi kendi ayaklari ustunde durmasi ekonomik ozgurlugu, egitimi elbette ki onemli ama bir cocugun en cok anesine ihtiyaci var bakiciya degil.

Ben şu yazdıklarınızı yapan biri olmadığım.halde şu bakış açısına maruz kalıyorum ya canımı sıkanda o. Gögüs
Ev hanımıyım demek utanılası bi durum değilki ama.. Sırf insanlar böyle düşünmüyor diye kötü hissetmeyin.Eminim çalışmaktan övünen kibirli insanlardır karşılaştıklarınız..
Ben bi annenin çocuklarını daha iyi yetiştirmesi için işinden ayrılmasını takdir ederdim ancak..
Sizin kazanacağınız paradan ve ekonomik özgürlüğünden çok daha önemli bi konu bu.

Ben çalışanları yadırgamıyorum zaten. Bakın bende çalıştım ve mezuniyetim olmasına rağmen hala okuyorum. Elbetteki meslek olmalı, insan herşeyden önce kendini geliştirmeli. Ama netice itibariyle şuan ev hanımıyım ve yadırganmak istemiyorum

Ben sırf annem yüzünden okuyup çalışmaya başladım sanırım onun gözünde kalanlar yüzünden ben çalışan bir anne olacam dedim hep inşallah Rabbimde güzel bir yuva kurup anne olmayı nasip eder bana.

[QUOTmm, post: 44879778, member: 514295"]Ev hanımıyım demek utanılası bi durum değilki ama.. Sırf insanlar böyle düşünmüyor diye kötü hissetmeyin.Eminim çalışmaktan övünen kibirli insanlardır karşılaştıklarınız..
Ben bi annenin çocuklarını daha iyi yetiştirmesi için işinden ayrılmasını takdir ederdim ancak..
Sizin kazanacağınız paradan ve ekonomik özgürlüğünden çok daha önemli bi konu bu.
[/QUOTE]

Çok teşekkur ederim.

Valla ben anlamıyorum bu zihniyeti, benim ailemdeki bütün kadınlar çalışıyor, ben böyle gördüm, böyle de devam edeceğim. Millet "ay biyolojik saatim geldi, hadi çocuk doğurayım" falan deyip çocuk yapıyor, ben çoluk çocuk konusu açıldığı zaman ben o çocuğu iyi yaşatamayacaksam neden dünyaya getireyim? falan modundayım. Bende mi tuhaflık var yoksa insanlar mı tuhaf anlamış değilim. Benim amcamla evlenerek köyden şehre gelmiş olan sevmediğim yengem bile evinde gelinliklerle alakalı incik boncuk işi yaparak para kazanıyor, iki çocuğunu da üniversiteye yolluyor şu an yani. Köyden gelmiş olmasını küçümsemek için söylemedim yanlış anlaşılmasın ama faydalı olma isteği her zaman eğitim seviyesiyle doğru orantılı olmuyor. Ben ne ailemden ne de sülalemden bugüne kadar "evlen, kocan sana bakmak zorunda" ya da "ailen sana bakmak zorunda" gibi bir cümle duymadım. Ben üniversiteyi kazandığımda "oku kızım, kendinden başka kimsenin hayrı yok bu dünyada" diyen bir sülaleye sahibim, herhalde bu yüzden bana garip geliyor bazı zihniyetler.

Yanlış olmasın, ben öyle çocuğunu büyütmek için ya da çalışmaya engeli olduğu için çalışmayan kadınları kastetmiyorum, kocam bana bakmak zorunda tarzında düşünenleri kastediyorum.

Bizim burda eleştirdiğimiz belirli bir süre çalışmayan kadınlar değil ki.kocam bana baksın ömür boyu zihniyetindekiler.
Bende çocuklarım kreşe başlayana kadar çalışmadım. O süreçte lisansüstü eğitimimi tamamladım. Ama hiç kendimi kötü hissetmedim, kimse bana tü kaka muameleside yapmadı , siz neye bu kadar alındınız?

İsteyen çalışır . .
İstemeyen Çalışmaz. .
Bende iş konusunda şanssız olanlardanım. .
İstediğim gibi bir iş bulamadığım için çalışmıyorum. .
Gayet doğal. .

Yorumlarıma dikkat ederseniz hiç birinde
kadın evde oturmalı ibaresini kullanmadım. Kadın üretmeli ama işe gitmiyor diye yagırganmamalı.

Ayrıca çalışan kadın çalışan erkekten çok daha fazla yoruluyor bence hele de çocuğu olan bayanlar kesinlikle eşlerinden kat kat daha fazla yoruluyor.
Gece sabaha kadar çocukla uğraş emzir uyut kaldır hasta olsun günlerce uykusuz işe git gel sonra eve gel yine yemeği de sen yap çayı da hazırla hafta sonu adam uyurken erkenden kalk işler yetişsin diye çamaşırları yıka kurula ütüle.
Yani bence evli kadın çalışıyorsa erkeklerden kat kat daha çalışmış oluyor 24 saat işi bitmiyor.
Çocuk olunca açıkcası ben bu yüzden korktum çalışmaktan.
Hele emzirme döneminde iki yıl boyunca sabahlara kadar 5 dk da bir emzirdim bebeğim gece üçlere kadar uyumazdı oturup beklerdim ki daha da öyleyiz yani sabah o şekilde kocama bile zor kahvaltı hazırlarken kalkıp da işe gitmek benim için korkunç geliyor.
Eşleri yardım edenler de vardır elbette ama ne olursa olsun yükün en fazlası kadınlarda.

Bunu yapabilen kadınları tebrik ediyorum kesinlikle,yine bu durumda da eşleriyle eşit olmuyorlar erkeklerden çok daha fazla çalışmış oluyorlar.

Altına imzamı atıyorum
Bu konudaki her mesajınızda haklısınız
Ev işi çocuk büyütmek kadının görevi değilse, evde yatana bakmakta adamın görevi değil.

Etrafımda fazlasıyla çalışan var, tabi hepsi diyemem ama bir kısmı ve kk'da açılan konulara dayanarak.

Çalışmak konusunda sizden çok farklı düşünmüyorum, en azından kendi adıma. Fakat konu sahibi kendi düşüncesini yazmış, gayet de kibar ve net bir dille. Siz de yorumunuzu yazarsınız. Hem sohbet, hem dertleşme, hem fikir alış verişi olur. Herkes hayata sizin baktığınız yerden bakmak zorunda da değil.

At gibi yetişkin olmak, bikbikbik yazmak gibi yersiz sözleri kullanınca ne oluyor anlamıyorum. Daha mı doğru oluyor yazdıklarınız kaba saba olunca?

Küçük yaşlar için bende senin gibi düşünüyorum Pelin . Ama çocuklar okula başladığında zaten çalışmaya alışkın bir kadın evde oturamıyor. Kaliteli yaşam standartı , iyi bir eğitim şart çocuklara. Onlar okulda, bende gezme geçeceğime çalışıp çocuğumu koleje göndereyim diyorsun zaten.

Kocalarınızın başına bir şey gelmesin dua edin.
Biz çalışıp hayatımızı kazanmaktan bahsederken hayatımız kimseye endeksli olmasın diyoruz.
Ya koca işsiz kalırsa?
Ya çalışamayacak hale gelirse?
Ya ölürse?
Ya boşanırsanız?
Ya ya ya...
Zibilyon tane ihtimal var. Kaldınız mı çocukla beraber güvencesiz, beş parasız ortalıkta...
Sigorta? Maaş? Güvence? Pardon koca bunları sağlayamayacaksa evlenmesin değil mi?
Bu garantili kocalar nerede üretiliyor ki ilişkinin son kullanma tarihi sizin ölümünüz?

Altına imzamı atıyorum
Bu konudaki her mesajınızda haklısınız
Ev işi çocuk büyütmek kadının görevi değilse, evde yatana bakmakta adamın görevi değil.

Yatmaktan kastınız nedir.? Konuyu tam okursanız sadece işe gitmek için erken kalkmadığımı göreceksiniz. Onun dışında sürekli çalışıyorum. Bana göre çalışmak para kazanmaktan ibaret değil, topluma faydalı olmakt8r

Valla kizim 5 aylik oldu ,bense atanamayan ogretmenlerdnim ,simdi dusunuyorum k ara kara kime guvenipte birakirim ,nasil our vs...
Evet esim para kazsnip ailesini gecindirmek zorunda ,ailede herkesin gorevi bellidir ,
Bakamayacaksa evlenmeseymis ,ben ekstra para icin calisma taraftari degilim zaten

Yorumlarıma dikkat ederseniz hiç birinde
kadın evde oturmalı ibaresini kullanmadım. Kadın üretmeli ama işe gitmiyor diye yagırganmamalı.
Ben size bir mesaj daha yazmıştım bu mesajımdan önce, sanırım görmediniz. Sorun değil tekrar yazarım, orada size bir soru sordum, o soruya vereceğiniz cevap benim için önemli. Ben size siz bu ibareyi kullandınız demedim ama kullanan o kadar çok insan var ki. Ve burayı okuyan da çok insan var.

Bunların hepsi taktir-i ilahidir. Kimse başına ne gelecek bilemez. Temkinli olmalı fakat tamamen olumsuza endekslenmemeli. Ben mesleğim varken okuyorum, bunun icin okuyorum zaten.

Mesleğim var ve onlar okula başlayınca çalısabilirim bu benim elimde

mesajınızda böyle bir düşünceniz olduğundan bahsetmemişsiniz ayrıca iş hayatı için 5 yıllık bir ara bile çok şey farkettirmez mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…