Ev Hanımları

baby2009

Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2013
24
1
16
Ankara
merhaba sevgili hanımlar.yeni geldim aranıza ve gelir gelmez de yardım istiyorum sizden :)
Aramızda çalışan hanımlar kadar,ev hanımları da vardır.
Ben de bir ev hanımıyım ama mutlu değilim.
Acaba bir ben mi bu durumu yaşıyorum.Mutsuzum,umutsuzum,çaresizim ve yalnızım.
Kendimi programlanmış robot olarak görüyorum.Yemek,temizlik,çamaşır,ütü,çocuk...
Sosyal hayat diye bir şey yok çünkü çocuğum var ve
bakacak kimse yok.Stres,sıkıntı doğal olarak eşimle ilişkimi de zedeliyor...
Evde,yalnız ama mutlu olan hanımlarrrrr;Bunu nasıl başarıyorsunuz???
İnanın kendimi çaresiz hissediyorum,lütfen yardım...

Aynen sürekli aynı işler. Benim annem ve kayınvalidem genç:) Arada kızımı onlara bırakıyoruz dışarı çıkıyoruz geziyoruz, haftasonu biyerlere kaçıyoruz. Ama iki gün sonra yine aynı. Bazen sıkıntıdan patlıyorum.

malesef çok zor bir durum yaşamayan pek bilemez.Artık en büyük umudum 2014 kpss sıkı bir çalışma temposuyla
inş. artık bende iş hayatına girmek istiyorum.Tükendim artık evde.
Sizin çalışma gibi bir düşünceniz var mı acaba?

Kadınlar klubündeki bütün bayanlar çalışıyor sanırım.Kimsenin konuyla ilgili görüşü olmadığına göre.

Kızım olmadan önce eşimle aynı iş yerinde çalışıyorduk. İş sahibi kendisi. Ama şimdi yaklaşık 2 yıldır evdeyim. Bende ilerde ufak cafe tarzı bi yer açmak istiyorum. Şunan kızım çok küçük, onu anne sevgisînden mahrum bırakmak istemiyorum.

bende catliyorum patliyorum sIkiliyorum hele boyle havalarda enerjim sifir resmen umutsuzluga kapiliyorum ama benim bu durumum cocuk olduktan sonra oldu :) galiba cocuktan dolayi hicbiryere gidemiyorum diye ev gezmelerini hic sevmem ama suan ona bile raziyim cock var diye galiba kimse davet etmiyor =)) disari ciksan cocugun uykusu tuvaleti birde koca bir canta burnumdan geliyor
bende kitaplarimi aldim simdi tam gaz 2014kpss :) hem kitap okumak degisiklik oluyor(kpss kitaplarindan mutlu oluyorum ruh halimi durumumu siz dusunun)onceen hic evde durmuyordum boyle olunca neye ugradigimi sasirdim
sunuda soyliyim oglum icin herseye deger Allah yavrularimiza uzun omurler,saglik versin. onlara ruh hali iyi bir annenin daha cok faydasi olacak

aynı şekilde bende tam gaz 2014 kpss ye ağırlık verdim.Hayırlısıyla olur inş. bir yerler de kurtuluruz evde oturmaktan.

Bende ev hanimiyim simdilik.
Ve cok mutluyum
Calismayi ozlemedim
Cocugunuz var diye evde oturmak zorunda degilsiniz ki
Alin cocugunuzuda gidin istediginiz yere
Cocukda hava almis olur
Sizde biraz morel olarak iyi olursunuz.

Bende senin gibiyim canım yanlız değilsin 5 aylık bebeğim ailemden de uzaktayım bırakabileceğim kimsem yok.Seni en iyi ben anlarım heralde :2:
Bende kpss'ye çalışıyorum inş.rabbim gönlümüze göre verir..

Bende ev hanimiyim simdilik.
Ve cok mutluyum
Calismayi ozlemedim
Cocugunuz var diye evde oturmak zorunda degilsiniz ki
Alin cocugunuzuda gidin istediginiz yere
Cocukda hava almis olur
Sizde biraz morel olarak iyi olursunuz.

Bende aylin arkadaşımız gibi düşünüyorum..Benim oğlum 2 yaşında ama canım ister ise çıkar gezerim..Arkadaşlarım var gelirler biz gideriz..Alışveriş merkezine gideriz kışın oğlum arabalara binince çok mutlu oluyor..Ayda 1 veya 2 defa tabi..Kış soğuk çıkamam diyorsan en iyi yer alışveriş merkezleri inan Oğlum içeri girer girmez koşmaya başlıyor havalar soğuk başka yere gitmek zor..

bende ev hanımıyım... iş hayatımda olmuştu... evlendim şimdi evdeyim.. ooohhhhhhh ne rahat hayat dedim... canım evim güzel evim...sıcacık sarar kollar beni... odalarım evim... evimin kokusu... :) bilmiyorum hanımlar ben çok mutluyum çok şükür evimde... sabahleyin güzel bi kahvaltı yapıyoruz eşimle güle oynaya... işine gönderiyorum arkasından duualar okuyup üfleyerek :) sonra canım isterse uyuyorum uykum yoksa evimi temizliyorum... eşyalarımı düzenliyorum... internetten yemek tarifleri.. tatlı tarifleri araştırıyorum... mutfak için püf noktalar buluyorum falan filan :) kendime sıcacık bi kahve yapıyorum yaslanıyorum arkama ... sessizliğin sesini dinliyorum ohhh beee :) mutluyum çok şükür... iş hayatımı düşünüyorum bazen... müdüre hesap vermeler... başarılı olamama korkusu iş yerinde sizi ezenler ezmeye çalışanlar işleri sizin üzerinize yıkmaya çalışannlar..laf sokanlar ...sinir bozanlar... sabahın köründe gıcık olunan olaylar... iki kuruş para kazanacağız diye ööööffff de ööööf... allah kadını narin yaratmış.. gelemiyor böyle şeylere maddi manevi yıpranıyor... dönelim bana akşama doğru yemeğimi yaparım eşim gelir.. onun gülen yüzünü görünce yelkenleri suya indirir huzuruma huzur katılır çok şükür... elhamdülillah... yemekten sonra beraber koyun koyuna bi film seyrederiz bazen kitap okuruz... ya bilmiyorum evimi çok seviyorum ben yaa.. başkasının dırdırını kaprisini çekmek istemiyorum... bütün enerjimi elin müdür olacak kibirlileri alacağına varsın benim gül yüzlüm alsın... eşimmm seni bana yar eden yaradana sonsuz şükür..... rabbim mutluluklar versin bu yazıyı okuyanlara.. :)

Biz çalışanların da sizden bir farkı yok ki, hayat böyle hep monoton, bazen yaptığım şeyleri hangi gün yaptığımı bile unutuyorum o kadar aynı =)) çözüm bulamadım henüz

Arkadaşlar,sosyal aktivite falan bir yere kadar, sonra onlarda monoton işler arasına giriyor

Velhasıl yuvarlanıp gidiyoruz işte =)

Son düzenleme:
bende 19 mayıs 2012 den beri ev hanımıyım
liseyi bitirdiğimden beri çalışıyorum
yıllarca özel sektörde bir sürü şirket değiştirdim
en son çalıştığım yerde pes ettim açıkcası
çalışma saatleri ve şartları beni bitirdi
üstelik oraya başladığımda 2 aylık evliydim
eve ve evliliğe henüz alışamamışken birde şartlar çok bunaltmıştı beni
ilk başlarda çok güzeldi ohh be demiştim ama şimdi evde sıkılmadım desem yalan olur
şu an işe başlasam temmuzda eşimin izni var tatil işimiz yatar
temmuzdan sonra evime yakın bir iş bakıcam inşallah

Bende tıpkı anlattığın gibiydim canım taaakii çocuk olana kadar

Aslında iç dünyası zengin bir insan için evde olmak çok büyük nimet..
Benim iki çocuğum var.Sabah erken hepimiz kahvaltı ediyoruz okula işe giden gidiyor ..Sonra çayımı alıp içeri yayılıyorum küçüğümle boğuşuyoruz biraz..Sonra canım isterse iş yapıyorum istemezse yapmıyorum,genelde istemiyor :). Önemli olan yemek onu hallediyorum pratikçe..Benim derdim maximum işi minimum zamanda yapmak ve zevklerime zaman kalması..Mesela aklımda kahve varsa ölsem onu içmeden parmağımı oynatmam bazen sevmiyorum bu huyumu..Bazen herşeyı bırakıp kapıyı çekip parka markete yürüyüşe gidiyorum ..Kendime kitaplar alıp onların içinde kaybolmayı seviyorum..Yakında ders çalışmaya başlayacağım mesela..Uzatmiyim yapacak o kadar çok şey var ki..Bana da zaman yetmiyor.

Ev hanımı olmak iş hayatından daha zor (sorumluluğu olmayan insanlar için)..hele cocugunuzu bırakacak kimseniz yoksa daha bir bunalım geçiyor günleriniz..kendinize zaman ayırmak için eşinizi beklemek zorundasınız.yemeği,işi vs si hiç bitmiyor malesef..beni mukayese etmem gerekirse ev hanımı olmak daha da yordu.çalışırken bu kadar yorulmuyordum.ama evlat aşkı için değer..onlar hayırla,sağlıkla büyüsünlerde,tek tesellim o.Kadın olmak zorlugun ta kendısı zaten..

Son düzenleme:
cnm bende ev hanımlarının robot gibi yaşamasını yadırgayanlardanım...eğer gerçekten gönülden isterseniz bi meşguliyet faydalı şeyler yapabilirsiniz....
hobiler edinin, el işleriyle uğraşın eve katkınız olur....
hemde vakit geçer....
kpss durumunuz varmış ozaman sıkı bi ders çalışma durumuna girin,...
boş oturmak sadece temzilik yemek ütü ile insan sadece uzaklaşır hayattan soyutlanırsınız....bişeyler yapmak bi işe yaramak herzaman insanı geliştirir... benim arkadaşım da sizin gibiydi ve oda durumdan şikayetçiydi..şimdi ise evde hamur işi börek çörek falan yapıp pastanelere satıyor...
hem para kazanıyor hemde boş vakit kalmıyor..üstelik çocuğuda var...

Bana göre mutlu ve huzurlu bi ev hanımı olmak en çok eşinizin geliriyle yani maddiyatla ilgili. Eğer eşinizin kazancı geçiminize, gezmenize, ihtiyaçlarınıza, sosyal aktivitelerinize yetiyorsa evet ev hanımı olmak güzeldir. Fakat eğer istediğiniz gibi gezemiyorsanız, giyinemiyorsanız, azda olsa istediğiniz gibi alışveriş yapamıyorsanız ev hanımı olmak çok zor. Karın tokluğuna evde oturmak gibi birşey. Sakın yanlış anlaşılmasın bu da benim düşüncem.

bende evhanımıyım elhamdürillah.çok da mutluyum .iyi bir liseyi iyi bir puanla bitirmeme rağmen benim zamanımda öss den geçerli not alamadım.aldıklarımda doğuda idi babamda razı olmadı.ünv. açıktan başladım.zaten o süre zarfındada hiç çalışmam hayatım olmadı.evlendim eşim ben çalışmanı istemiyorum .bana göre kadınlar çalışma hayatında çok eziliyorlar yoruluyorlar ben çok şahid oldum dedi .yani hiç çalışma hayatım olmadı.ama hiçde boş durmadım.
ilk yıl halk eğitim kursuna gittim sevdiğim hobimi geliştirdim.artık kurdele nakışı yaptıklarımı satabilecek durumdayım.
ondan sonra ehliyetimi aldım.yapacağım şeyleri ertelemedim.
şimdide kızım oldu.eşimi işe gönderdikten sonra anne kız başbaşa kahvaltı yaparız.sonra evimizi toplayıp makinelere atılcakları atarız.eğer hava güzelse dışarı parka gideriz.yoksa yakın arkadaşlarımıza akrabalarımıza gideriz.
sonra eve gelip akşam paşamıza sevdiği yemekleri yaparız .en çokda tatlıyı sever:)
yemek yedikten sonra ailece keyif yaparız.
yani ev hanımı olmaktan çok mutluyum.istediğim saatte yatıp istediğim saatte kalkıyorum.kızımı kendim istediğim gibi büyütüyorum.ondan asla ayrılmıyorum.onu bırakmak zorunda kalmıyorum.evimin işini istediğim gibi yapıyorum.ki çalışmış olsaydım mecbur temizlikçi tutardım.
velhasıl kelam umarım çalışmaya başlayınca ev hanımlığını aramassın.sana herşekilde mutluluklar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…