Ev hanımlığı mı, çalışmak mı?

Yok veremezler. Zaten bunca yıldır istemedim bir şey benim evliliğim benim sorumluluğum diyerek. Eşim arabasını değiştirince şu ankini bana vereceğini söylüyor. O da 1 sene içinde. Kursuma yetişmez

Ben de fikir sormuyorum aileye. Çünkü fikir sorduğunda karar mercii olup hesap sormaya başlıyorlar. Şu anda 1. Öncelik benim. 2. Sırada da oğlum, eşim ve yuvam geliyor.

Esinizin sonsuza dek size bakacagini nereden biliyorsunuz ? Aldatilabilirsiniz, dayak yiyebilirsiniz, esiniz vefat edebilir veya bu evliligi bir gun siz istemeyebilirsiniz. Bir guvenceniz olmadan nasil yasayacaksiniz ?
Bunu ben de eşime dedim de kızdı adam . Ya ölürsen ben ne yaparım Didim

Eşim para kaygısı olmadan zamanı müsait kurslarda keyfine göre ders ver diyor eğer öğretmenliğini geliştirmek için.
bencede bu gayet mantıklı hem evde oturmamış olursun hem para kazanır evinide ihmal etmemiş olursun gayet güzel bence

kurslarda ders vermek nereye kadar
bence sız yüzmüş yüzmüş kuyruguna getırmıssınız ısı
okul tamam formasyon tamam kpss kalmıs gerıye
ıstersenız bı sure dınlenın sonra yıne baslarsınız bıraz rahatlayın
ama benım dedıgımı dusunun ya gercekten ole kolay degıl 90 almak
hemde ıng ogretmenlerı hıc caba gostermeden atanırken
1 sene bıse degıl bence ıllakı zorluk olacak tabıkı
para kaygınız olmasa bıle devletın kadrolu ogretmenı olmak varken nıye kurslarda yapacakmısınız kı
ayrıca kurslar hafta sonu calıstırır ıllakı gec saatte cıkarsınız kursta calısmanın zevkı mı olurmus

imkanlarını degerlendir
çogumuz okumak isteyip okuyamadık belkide
sende elindeki şansı degerlendir

bencede bu gayet mantıklı hem evde oturmamış olursun hem para kazanır evinide ihmal etmemiş olursun gayet güzel bence

Evet bu eşimin önerisi, çalışmaya karşı değil. Fakat bu fikre tamamen sıcak bakamıyorum çünkü devlet tabi ki daha iyi bir maaş veriyor ve daha güvenilir. Tamamen karışığım şu an. Mutsuz değilim, elhamdülillah, Halime binlerce şükür ama mesela şu anda eşimin maddi kaygın yok demesi eski sıkıntıların olmaması. Yoksa harika bir durumu yok ve işi de yeni. Güven diyor bana, senin yatırımın benim diyor, ben işimde yanımda sen olduğun zaman başarılı olurum diyor. Fakat daha yeni yeni kıyafet alabiliyoruz, faturaları ayında ödüyoruz. Bir el yağda, diğeri balda hangisini seçsem diye bir durumum yok. Benim eski eğitim kültür sevdalarıma, ailemdeki rahatlığa kavuşuruz hayallerine oynuyor. O köprünün altından çökme sular aktı aslında ama insan işte atamıyor maziyi. Çocuğuma iyi bir örneğim, şu anda bir tek bunu biliyorum. Tırmalıyorum hayatı sesimi çıkarmadan. En çok konuştuğum şu sabahtan beri forum mesajlaşmaları. Bir karar verip devam edeceğim o yolda.

o zaman çok iyi düşünüp karar vermelisin aslında bir yandanda haklısın yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsin denemelisin yine inşallah kazanır atanırsın bir yerlere ama kazanamasanda bence sözleşmeli öğretmenlik yap eşinde işe yeni girmişse ne olacağı belli olmaz allah kötü şeyler yaşatmasın ve insanı ilerideki hayatında neler bekliyor bilemiyor ne yazıkki evet bence devam etmelisin kocanı bir şekilde ikna ederek ama yoksa mutsuzluk olur arada hayırlısı olsun

Özel ders verdim, yine veririm öğrencim var çokça.

Sabahları 5 te uyanıyorum oturup düşünmek için. Kahveyi de doldurup yanında kumru moduna giriyorum. Dersaneye devam edersem eşimle tekrar başlayacağım çatışmaya. Almazsan alma ben 10 da çıkıp gelirim diyeceğim. Ben kendi hayatımdan veriyorum, yanımda olmak zorundasın diyeceğim ve ona söz hakkı tanımayacağım. Sanırım gidişat böyle

benım esımde bana dedıkı o zaman benım de bır suru hayalım var bende senın gıbı hayalımı gerceklestırıcem dıye kendımı paralayım senınle ılgılenmeyım hayalım de hayalım dıye tutturayım bunalıma gıreyım olur mu dedı

Yanı bana artık sen evlendın zamanın da hata yapmasaydın ıyı bolum okusaydın da olsaydın bısey sımdı artık cok gec demek ıstedı

Bende cok moralım bozulduu

Ama sızın durum farklı sız zaten ıng ogretmenısınız atanmak ıcın tabıkı ugrasacaksınız

ne güzel işte eşin illa çalış demiyor daha ne istiyosun? bu devirde bütün erkekler çalışan kız arıyor parasını yemek için, seninki ne güzel çalışmasan da olur diyor kıymetini bil bence..

Ben hiç çalışmadım ama çalışmayı tercih ederdim bende kpss hazırlanıyorum önlisans ben markette olsun çarşıda pazarda olsun çok çocuk görüyorum annesinden bişey isteyen ve cevaplardan hep aynı oğlum - kızım paramiz yok akşam baban gelince alırız o zaman çok üzülüyorum halbuki kadının bi işi maaşı olsa çocuğuna istediği şeyi alabilir diye düşünüyorum

Ama kadın hayallerinin peşinden gidebilmeli. Çocuğa bakmak nasıl erkeğin hayatını etkilemiyorsa, yükümlülüğü kadın üstleniyorsa, evin geçimini sağlamak da erkeklerin sorumluluğu. İnşallah yapabilirsin. Ben de senin başlığın gibi oldum biraz bu günlerde. Ne bilim benlik bir haldeyim. Uff.. Allah hiç kötü günlerini göstermesin inşallah. Çocuktan sonra karışıyor durumlar.

ne güzel işte eşin illa çalış demiyor daha ne istiyosun? bu devirde bütün erkekler çalışan kız arıyor parasını yemek için, seninki ne güzel çalışmasan da olur diyor kıymetini bil bence..
Eşim benim başımın tacı. Ben de onun sultanı olmalıyım, de mi ama Neden bana sorgulattı bu kadar? Kızgınım biraz ama aklına uyup gelecekte pişman olmak istemiyorum.

eşimi çok seviyorum çok güzel giden bir evliliğim var (arada sorunlar olsa da) ama mesleğim benim elimde ki pırlantam çok şükür çalışıyorum çok şükür eşime muhtaç değilim erkek milletine hiçbir zaman güven olmayacağını da çok iyi öğrendim ne zaman kavga etsek "elimde mesleğim var basar giderim ne çekeceğim " diyorum tabi ki öyle kolay değil ama beni rahatlatıyor kendime güvenmemi sağlıyor

Eşim benim başımın tacı. Ben de onun sultanı olmalıyım, de mi ama Neden bana sorgulattı bu kadar? Kızgınım biraz ama aklına uyup gelecekte pişman olmak istemiyorum.
Onun dediklerini kabul ettiğimde gerçekten rahat şu anda. Koşturmuyorum, kendime vakit ayırıyorum. Okuyorum, yetişiyorum. Şu iki haftadır, oh be dünya varmış diyorum. Ama bu rahatlık nereye kadar sürer? Dünya hâli, tepetaklak dönüveriyor her şey. Ben yapım gereği hiç kimseden bir şey istemedim şu ana kadar. Bir eltim yanımda durdu, çocuğa bakarım dedi. Ama o da hazır büyümüş çocuk. İleride Allah nasib eder de bebeğim olursa bebekle bir tek ben varım.

erkek milletine güven olmaz o yüzden mutlaka bir güvencen seni zor durumda kurtaracak maddi birikimin olması lazım o yüzden tabii ki çalışmak.

kadını çalışmaktan alı koymaya çalışan erkekte art niyet ararım. yarın aldatılmayacağının ya da şiddet görmeyeceğinin garantisi yok üstelik bu sorunları yaşayan bu kadar kişi varken..

para sorunu yoksa keyfine bak bacım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…