Yok veremezler. Zaten bunca yıldır istemedim bir şey benim evliliğim benim sorumluluğum diyerek. Eşim arabasını değiştirince şu ankini bana vereceğini söylüyor. O da 1 sene içinde. Kursuma yetişmezBence sizin tek eksiğiniz kendinize ait bir araba. Bu sayede de eşiniz peşinizden sürüklenmez ve istediğiniz yere kendiniz gidebilirsiniz. Ona da laf vermemiş olursunuz. Aileniz size araba konusunda destek veremez mi? Verebilirse siz de kullanabilirseniz eşinizin de sizin peşinizde sürüklenme durumu son bulur diye düşünüyorum.
Ben de fikir sormuyorum aileye. Çünkü fikir sorduğunda karar mercii olup hesap sormaya başlıyorlar. Şu anda 1. Öncelik benim. 2. Sırada da oğlum, eşim ve yuvam geliyor.sagolun
benımde esım '' sana unıv okuman ıcın bır sans verılmıs ama sen degerlendırememıssın yanlıs bolum tercıh edıp okumussun sımdı cocougunu dusunuyorsn madem buldugun ıs de calıs '' dedı cok uzuldum
4 sene okuyacaksında atanıp calısacaksın da dedı
aılem bılse ne der bılmıyorum kımseye demeden gırıp denıcem
Bunu ben de eşime dedim de kızdı adam . Ya ölürsen ben ne yaparım DidimEsinizin sonsuza dek size bakacagini nereden biliyorsunuz ? Aldatilabilirsiniz, dayak yiyebilirsiniz, esiniz vefat edebilir veya bu evliligi bir gun siz istemeyebilirsiniz. Bir guvenceniz olmadan nasil yasayacaksiniz ?
bencede bu gayet mantıklı hem evde oturmamış olursun hem para kazanır evinide ihmal etmemiş olursun gayet güzel benceEşim para kaygısı olmadan zamanı müsait kurslarda keyfine göre ders ver diyor eğer öğretmenliğini geliştirmek için.
bencede bu gayet mantıklı hem evde oturmamış olursun hem para kazanır evinide ihmal etmemiş olursun gayet güzel bence
o zaman çok iyi düşünüp karar vermelisin aslında bir yandanda haklısın yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsin denemelisin yine inşallah kazanır atanırsın bir yerlere ama kazanamasanda bence sözleşmeli öğretmenlik yap eşinde işe yeni girmişse ne olacağı belli olmaz allah kötü şeyler yaşatmasın ve insanı ilerideki hayatında neler bekliyor bilemiyor ne yazıkkiEvet bu eşimin önerisi, çalışmaya karşı değil. Fakat bu fikre tamamen sıcak bakamıyorum çünkü devlet tabi ki daha iyi bir maaş veriyor ve daha güvenilir. Tamamen karışığım şu an. Mutsuz değilim, elhamdülillah, Halime binlerce şükür ama mesela şu anda eşimin maddi kaygın yok demesi eski sıkıntıların olmaması. Yoksa harika bir durumu yok ve işi de yeni. Güven diyor bana, senin yatırımın benim diyor, ben işimde yanımda sen olduğun zaman başarılı olurum diyor. Fakat daha yeni yeni kıyafet alabiliyoruz, faturaları ayında ödüyoruz. Bir el yağda, diğeri balda hangisini seçsem diye bir durumum yok. Benim eski eğitim kültür sevdalarıma, ailemdeki rahatlığa kavuşuruz hayallerine oynuyor. O köprünün altından çökme sular aktı aslında ama insan işte atamıyor maziyi. Çocuğuma iyi bir örneğim, şu anda bir tek bunu biliyorum. Tırmalıyorum hayatı sesimi çıkarmadan. En çok konuştuğum şu sabahtan beri forum mesajlaşmaları. Bir karar verip devam edeceğim o yolda.
Özel ders verdim, yine veririm öğrencim var çokça.aslında ailenizde haklı okadar okumuşsunuz mesleğinizi yapmalısınız..evet keseinlikle çok yorucu ama sadece ev hanımı olursanız kendinize emeklerinize saygısızlık etmiş olursunuz..dershaneler haftasonuda çalıştığı için sıkıntı oluyor. hiç olmadı özel ders verin..mesleğinizden kopmayın
ne güzel işte eşin illa çalış demiyor daha ne istiyosun? bu devirde bütün erkekler çalışan kız arıyor parasını yemek için, seninki ne güzel çalışmasan da olur diyor kıymetini bil bence..Hanımlar, bugünlerde hep aynı sorunlarla uğraşıyorum biraz eşim sebebiyle. Çocuk mu kpss mi diye düşünür dururdum, size sordum, derkeen..Kadın doğumda bazı sıkıntılarım olduğu ve dersane saatlerimin geç olması eşimi bıktırdı. Tartıştık da, konuştuk da.
Bana diyor ki, senin öğretmenlik koşturmanla ömrümüz geçiyor. Sen evi seviyorsun, eğitimi seviyorsun. Geçim sıkıntımız yok, kendi ayaklarım üstünde duracağım diye uğraşma. Beraber hep ertelediğimiz Arapça kursuna gidelim mesela. Ailene zaman ayır. Kurslarına git, falan filan.
Bir de annem rahatsız olduğu için onunla da ilgileniyorum. Mesela, onlara misafir gelmesi demek iki gün benim orada olmam demek. Geçen sene, formasyonum sırasında ne bana ne onlara misafir gelemedi doğru düzgün. Eşim sağolsun, götürür yardım eder ama iki evin koşuşturması ona da yansıyor.
Bense yorgunum galiba, zihnim yoruldu, hevesim kırıldı. Şu iki haftadır dersaneyi durdurdum düşünmek için. Ailem o kadar okudun bir şey yapamadın diye düşünüyorlar. Biraz onları memnun etme çabası da var bende. Eşim para kaygısı olmadan zamanı müsait kurslarda keyfine göre ders ver diyor eğer öğretmenliğini geliştirmek için.
Kaygılıyım, siz olsanız ne yapardınız?
Ama kadın hayallerinin peşinden gidebilmeli. Çocuğa bakmak nasıl erkeğin hayatını etkilemiyorsa, yükümlülüğü kadın üstleniyorsa, evin geçimini sağlamak da erkeklerin sorumluluğu. İnşallah yapabilirsin. Ben de senin başlığın gibi oldum biraz bu günlerde. Ne bilim benlik bir haldeyim. Uff.. Allah hiç kötü günlerini göstermesin inşallah. Çocuktan sonra karışıyor durumlar.benım esımde bana dedıkı o zaman benım de bır suru hayalım var bende senın gıbı hayalımı gerceklestırıcem dıye kendımı paralayım senınle ılgılenmeyım hayalım de hayalım dıye tutturayım bunalıma gıreyım olur mu dedı
Yanı bana artık sen evlendın zamanın da hata yapmasaydın ıyı bolum okusaydın da olsaydın bısey sımdı artık cok gec demek ıstedı
Bende cok moralım bozulduu
Ama sızın durum farklı sız zaten ıng ogretmenısınız atanmak ıcın tabıkı ugrasacaksınız
Eşim benim başımın tacı. Ben de onun sultanı olmalıyım, de mi amane güzel işte eşin illa çalış demiyor daha ne istiyosun? bu devirde bütün erkekler çalışan kız arıyor parasını yemek için, seninki ne güzel çalışmasan da olur diyor kıymetini bil bence..
Onun dediklerini kabul ettiğimde gerçekten rahat şu anda. Koşturmuyorum, kendime vakit ayırıyorum. Okuyorum, yetişiyorum. Şu iki haftadır, oh be dünya varmış diyorum. Ama bu rahatlık nereye kadar sürer? Dünya hâli, tepetaklak dönüveriyor her şey. Ben yapım gereği hiç kimseden bir şey istemedim şu ana kadar. Bir eltim yanımda durdu, çocuğa bakarım dedi. Ama o da hazır büyümüş çocuk. İleride Allah nasib eder de bebeğim olursa bebekle bir tek ben varım.Eşim benim başımın tacı. Ben de onun sultanı olmalıyım, de mi amaNeden bana sorgulattı bu kadar? Kızgınım biraz ama aklına uyup gelecekte pişman olmak istemiyorum.
para sorunu yoksa keyfine bak bacımHanımlar, bugünlerde hep aynı sorunlarla uğraşıyorum biraz eşim sebebiyle. Çocuk mu kpss mi diye düşünür dururdum, size sordum, derkeen..Kadın doğumda bazı sıkıntılarım olduğu ve dersane saatlerimin geç olması eşimi bıktırdı. Tartıştık da, konuştuk da.
Bana diyor ki, senin öğretmenlik koşturmanla ömrümüz geçiyor. Sen evi seviyorsun, eğitimi seviyorsun. Geçim sıkıntımız yok, kendi ayaklarım üstünde duracağım diye uğraşma. Beraber hep ertelediğimiz Arapça kursuna gidelim mesela. Ailene zaman ayır. Kurslarına git, falan filan.
Bir de annem rahatsız olduğu için onunla da ilgileniyorum. Mesela, onlara misafir gelmesi demek iki gün benim orada olmam demek. Geçen sene, formasyonum sırasında ne bana ne onlara misafir gelemedi doğru düzgün. Eşim sağolsun, götürür yardım eder ama iki evin koşuşturması ona da yansıyor.
Bense yorgunum galiba, zihnim yoruldu, hevesim kırıldı. Şu iki haftadır dersaneyi durdurdum düşünmek için. Ailem o kadar okudun bir şey yapamadın diye düşünüyorlar. Biraz onları memnun etme çabası da var bende. Eşim para kaygısı olmadan zamanı müsait kurslarda keyfine göre ders ver diyor eğer öğretmenliğini geliştirmek için.
Kaygılıyım, siz olsanız ne yapardınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?