Ev hanimligindan biktim.eziklik duygusundan biktim

Vallahi çok haklısın
İşsizlik ve çalışamamak insanın kendi öz saygısını çok kaybettiriyor
En basitinden eşinle anlaşamadın evsiz barksız ortadasın dayanak yok
Eşinle her şey iyi bile olsa ev insanı köreltiyor şimdi burada kurs sosyal yaşam hobi falan diyecekler onlar bile parayla olan şeyler
Yeri geliyor cafeye gidip kahve içecek paran olmuyor

Taşlayacaklar şimdi ama altı üstü öğretmen o da, holding CEOsu mu , çok nitelikli bir iş mi yapıyor atomu mu parçalıyor...kendisine böylece söyleyin
Holding genel müdürünüde, kanser araştırması yapan doktoruda onlar yetiştiriyor yetmez mi?

Holding genel müdürünüde, kanser araştırması yapan doktoruda onlar yetiştiriyor yetmez mi?

Az sayıda insan dışında öğretmenlik çok bozdu bence. Gerçekten bu işi hevesle şevkle yapan etrafımda kimse tanımıyorum. Çoğunluğun fikri yarım gün çalışalım, maaşımız da olsun şeklinde. Hal böyle olunca yeni nesilin eğitim seviyesini de beğenmiyorum zaten.

Dediğin gibi öğretmenler maalesef çok fazla ben dahi sıkılıyorum konuşmalarından

Ama eğitim sisteminin bugünkü durumunun sebebi öğretmenler değil daha doğrusu sadece öğretmenler değil
Velisi, öğrencisi, idaresi, toplumu çok uzun bir konu ki girmek istemiyorum
Biraz derine inersem yine mi siyasete girdiniz diye Mune banlar

Niye eşinize çocuğunuza evinize yaptığınız şey hizmetçi gibi geliyor ki çok çalışmak istiyorsanız diretin çalışın ama çalışan kadınlar da aynı işi yapıyor bilemedim niye böyle yaptığınızı bu kadar karamsar olmayın hayata

Ev işleriyle uğraşmak çok zor. Bir yerde okumuştum, ev hanımları yaptıkları her ev işinden ücret alsalar aldıkları maaş bir üst düzey yöneticinin maaşına denk oluyormuş. Ama bana daha çok ev işlerinden sıkılmışsınız gibi geldi yani başka aktivitelerle ilgilenmek, sosyal gruplara katılmak, belki bunu bir tür meslek olarak edinmek iyi gelebilir. Annemin önceden ev hanımı olan bir arkadaşı ücretsiz olarak açılan yoga kurslarına gide gele yoga eğitmeni oldu mesela. Bu bir örnek tabi, ilginize göre çoğaltılabilir.

Bütün bunları ben de İstanbul/California/Marsilya güneşi altında yapmak istiyorum.
Su marinaya yat baglayan herifler bir beni bulmadi ahhhhh beeeeeee
Vallaha yatı tekneyle,yogayı evde E.Salli cd eşliğinde yapılan plates ile değiştirirsen Türkiye'nin güney sahillerinde yaşayan kadınların hayatı hemen hemen bu şekilde

Birde su calisan kadinlar var calismayanlara.. ha sen calismiyodun dimi? Diyen. Yemin ediyorum onlari girtlaklayasim geliyor bazen
Geçen bi arkadaşa çalışıyo musun diye sordum. Biraz çıkışırcasına hayır dedi. Galiba sormamak mı lazım anlamadım sizin sorunuz gibi mi düşündü acaba

Geçen bi arkadaşa çalışıyo musun diye sordum. Biraz çıkışırcasına hayır dedi. Galiba sormamak mı lazım anlamadım sizin sorunuz gibi mi düşündü acaba
Sormak var sormak var.. kimisi gercekten ise yaramiyormus karsidaki havasinda soruyor, ben onlara ayar oluyorum.

Calisan kadinlar ev hanımligina özeniyor. Çalışmayan ise iş kadınına. Ben çalışıyorum şimdi tatildeyim eve giren para daha fazla olsa çalışmam evde otururum hobilerimle ilgilenirim. Siz kendiniz hakkında olumsuz düşünceler uretmnissiniz sebebini ise çalışmamaya bağlıyorsunuz. İşte çalışmak öyle göründüğü gibi kolay değil.bir ise girseniz koştura koştura ev işi yapsanız o zaman anlarsınız

Oğlumu büyütürken verdiğim üç yıllık ara hariç uzun yıllardır çalışıyorum.
Hayatımdan gayet memnunum.
Benim kendimi gerçekleştirme tarzım çalışmak,çocuklara,ebeveynlerine faydalı olmak, okumak,not çıkarmak,öğretmen arkadaşlarıma rehberlik yapmak.
Ne ev işleri için koşturuyorum,
ne de aile fertlerine,
ne olduğu belirsiz yemekler yediriyorum.
Her akşam tencere kaynıyor mutfağımızda.
Düzenli olursanız her şey tıkır tıkır işliyor.
Eşimle aramızda iş bölümü var.
Ev işleri için her hafta düzenli yardımcı alıyoruz.

Bununla birlikte içinde bulunduğum durum,
ev kadınlarının mutsuz olduğunu veya bana imrendiğini düşünmemi gerektirmiyor.
Ben böyle mutlu olurum,diğeri evde zaman geçirip çeşit çeşit yemekler pişirerek,
beriki örgü örerek,öteki resim yaparak.
Hepimizin mizacı,hayata bakışı ve beklentileri farklı.

Emin olduğum tek şey mutluluğun tek başına bunlara bağlı olmadığı.
Bu konuda yapılan araştırmalar da mutluluk konusunda bize çok farklı şeyler söylüyor.

Bir meslek sahibi olmak, çalışan kadın olmak güzel bir şey ama ev kadını olmak eziklik ve konuşacak bir şey bulamamak değildir, ev kadını olabilirsiniz ama aynı zamanda kendinizi geliştirebilirsiniz, her gün yaptığınız ev işlerinden zaman ayırıp kendinizi geliştirmek için kurslara gidebilir, kişisel gelişim kitapları okuyabilir, ilginizi çeken merak ettiğiniz konularda araştırmalar yapıp bilgi sahibi olabilirsiniz, eşiniz çalışmanızı engelliyor olabilir ama dünya görüşüne sahip olmanızı, gelişmenizi ve düşünmenizi engelleyemez değil mi?

Evde de üretken olabilirsin. Kimseyi suçlama bence.
Yaşadığın ruh hali senin sorunun.
El işi yapabilirsin
Nikah şekeri yapabilirsin.
(Firmalar bunun için günlük para ödüyor)
Takı yapıp satabilirsin.
Kitap okuyarak kendini geliştirebilirsin.
Yapacak çok şey var ve aslında çok şanslısın.
İş yerinde ruh sağlığını kaybeden ama çalışmak zorunda olan bazı insanlar da senin hayatına özeniyordur.

Çalışmak istediğini söyleyen arkadaşlarımın büyük kısmı iş filan aramiyor...bir işe başlamak / o işte başarılı olmak için herhangi bir mesleki donanım edinmeye calismiyorlar.Bir cogunun calismaktan kasti ama borc harc ama ailesinden isteyerek esinin kendisine iş kurmasi. Ustelik bu işle ilgili de herhangi bir ön hazırlık yapmaya ,arastirmaya yönelik niyet de yok.Adam dükkanı açacak o da kasanın başında duracak .İşin hangi sektöre olacağı fikri bile her ay değişiyor

Bende biktim valla hergun aynı yemek temizlik. Ama bi hayalim vardı onu gerçekleştirmeye engel bu evlilik ev isleri durumları aslında biraz da maddiyat engel belki maddiyat olsa bunlar engel olmayacak bilmiyorum.. umarım gerceklestirmeden ölmem.. bir karavan alıp gezmek her yeri

Yasak olan ya da yapamazsın denilen herşey insanın icinde ukte kalır sanki onu yapabilseydim herşey çok farklı olurdu daha mutlu olurdum diye düşünülür sizin bekarliginizdan beri önce anneniz sonra eşiniz size calisamazsin dediği için bu sizin icinizde normal olarak ukte kalmış elbette kimse kimsenin hayatına böyle bir yasak koyamaz ama kendinizi ezik gibi hissetmenizin sebebi psikolojik yani gercekten ezik falan değilsiniz bu durumu aşmalisiniz

hayatımın baharı sayılabilecek yaşta, 3 yıllık iş hayatı tecrübemle yaşayıp gidiyorum. işyerinde sıkıntı yaşadığım dönemler nefret ediyordum ama şu dönemde hiç şikayet etmemem gerektiğini atlamışım. evet, haftasonları evde olmak cok güzel bişey. ama calısmıyor olsam muhakkak zaman geçirtecek bir şeyler yapardım. pilatese giderdim, kurslara yazılırdım. yapacak cok şey olurdu bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…