Ev işi yapamıyorum,sürekli üşengeçlik halindeyim

ben de odamı toplamaya üşeniyorum. dağınıklığı sevmem ama içimden hiç gelmiyor benim de. gözümde büyüyor. çünkü ben odamı toplamaya bir başladım mı en ince ayrıntısına kadar düzenlediğim temizlediğim için uzun sürüyor (

Ben bu temizlik yap(mama)amama işine farklı bir açıdan yaklaşıcam.Kendi adıma en azından şöyle söyiyim.Kirada oturuyorum ve bu eve ısındamadım birtürlü ve bu nedenle zorlamayla iş yapabiliyorum.Birçok arkadaşın dediği gibi sonraya bırakıyorum bu seferde daha zor oluyor.Bu arada belirteyim 2 senelik evliyim ve bu eve gelin geldim.Evin içinde tadilat yapılmış ama bu hali bile sinirlerimi bozuyor.Biçimsiz bir oda banyo tuvalet ve mutfak.Özellikle banyo.Siz hiç üçgen banyo gördünüz mü?Nefret ediyorum ve içimden iş yapmak gelmiyor.Ama pis ve kirli görüntüyü sevmediğim içinde mecbur yapıyorum.Bence evin görüntüsüde iş yapmaya yada yapmamaya bir etken oluyor.Düşünsenize hertarafı düzenli yapılı bir evi temizlemek mi hoşunuza gider yoksa biçimsiz ve sevimsiz bir evi temizlemek mi?En azından iş bitince arkanızı dönüp baktığınızda belli olsun istersiniz değilmi.Bende görünmüyor işteEvet üşengeçlik büyük sorun ama birde bu şekli düşünmek lazım.

Son düzenleme:
"yemek yendikten sonra sofrayı sonra kaldırırım diye üşeniyorum daha sonra sofrayı kaldırsam bile bulaşıkları makineye atamıyorum ve biriktikçe birikiyor "

Şaka gibi ciddi olmazsınız :s bence sizin düzelmeye niyetiniz yok. İnsan bu yazıları okuyunca gaza gelip kalkıp bi işin ucundan tutar ama siz daha bi tabağı makinaya koymaya üşeniyorsunuz. Kocanız bişey demiyor mu? Ayrıca nasıl içiniz rahat ediyor öyle bir evde oturmaya? Size hiç mi misafir gelmiyor?

Bende de aynı sorun var, acaba kansızlık, vitamin eksikliği falanmı var diye tahlil yaptırdım birşey çıkmadı artık son çare psikiyatriste gidicem ama burada okuduklarımdan sonra biraz gaza geldim şimdi kalkıp evi toplıycam.

Bende de üşengeçlik değil artık bıkkınlık var çalışıyorum eve geliyorum her gün ayni işleri yapıyorum sonra herşey eskisi gibi çoğu zaman bırakıyorum dağınık kalıyor.

Ben eşimden utanırım açıkcası...
mutfaga su ıcmeye gıtse tezgah bulaşıklarla dolu olacak adamın mıdesı bulanır...
belkı eşin sana bırsey söylemez ama emin ol rahatsızdır bu durumdan...
yada alışana kadar evinize misafir alın mecbur oldugunuz ıcın yapıcaksınız en azından...

neden bu kadar sert yanıt verdiğini anlamadım derdime çare bulmak istiyorum

yanıtımın neresi sert.sayfalarca sana çözüm sunulmuş ama hiçbir çaban yokken hala cevap yazın diyorsun

işi biriktirmeden zamanında yapıcaksın canım yemekmı yendı hemen topluyup hoop makianaya...
camasır sık yıka hemen ütü kurur kurumaz
aksamları yatmadan lavabolara çamasır suyu dök beklesın sabah durula hoop pırıl pırıl..
erteledıkce ısın içinden cıkamazsın..
1 seferlık bı yardımcı al ev derlenıp toplasın.. sonrasını koyverme ama..

arkadaşlar çok güzel anlatmışsınız hepinize teşekkür ediyorum inşallah devamı gelir de bende kendimi biraz toparlamış olurum şuan da işyerindeyim o yuzden sorularınıza fazla cevap veremiyorum

Senin derdinin devası kişisel ataleti yenmek kitabı. okursan kendinden birşeyler bulursun.

ya kızlar benden umudunuzu kestiniz heralde artık cvp yazmıyosunuz oysa ne güzel şeyler anlatmıştınız

Ama sende hiç bir hareket yok anladığım kadarıyla daha ne yazalım sana sayfalarca döşedik be canım

Bak dün ne oldu eşim,ben,eşimin kardeşi ve eltim beraber alışverişe çıktık o yağmura rağmen,saatlerce dolaştık ayaklarımıza kara sular indi diyebilirim.

Akşam 7 gibi eve geldim eşim de markete gitti ben o arada bandanamı taktım müziğimi açtım içeri girer girmez hiç oturmadan süpürgeye suyu doldurdum,açtım bi güzel süpürdüm her yeri (3 günü geçmişti çünkü içim rahat etmedi bi türlü) banyoyu wc yi duşkabini bi güzel çamaşır suyuyla yıkadım,tozları aldım.Mutfağım her daim temizdir zaten..

Eşim geldi kızdı bana yarın yap diye,bugüne de yerleri silmeyi bıraktım bi güzel de dip köşe sildim,ütülerimi de 3 gün önce yapmıştım zaten.Şu an oturuyorum 1 saat sonra da mutfağa geçip yemek yapıcam.....

Umarım biraz da olsa tekrar yardımcı olmuşumdur...

nası içiniz rahat ediyo ne kadar rahatsınız maşallah ,koltuğun kırlenti kaysa o benim gözüme batar kalkıp onu düzeltirim deilki mutfakta yemek yiyip sofrayı toplamak zor gelicek 3 senelik evliyim gece 9 da işten eve gelsemde sofrayı toplamadan ertesi akşamın yemeğini yapmadan işimi bitirmeden gidip oturmam

Bu yazıya gelicek cevabı tahmin edebiliyorum "ama ben üşeniyorum" :d

kendıne öznedırıcı temızlık malzemelerı al
mesela kokulu sular ben evimi degişik kokulu sularla silerim mis gibim
temızlık reyonlarına bayılırım ya

Ay Allah nazardan saklasın üç çocuk olduğu halde mi evdeki dağınıklıktan şikayet ediyorsunuz :86:
olsun olsun o kadar olur 3 çocuğa yetişmek kolay mı,
ben şu bekar halimle bile sizlerden tüyo almaya çalışıyorum inşallah ileride işime yarar annem iş yaptırmadı bana böyle oldu

babam kadayıf yApar,çok güzel yemek yapar,sofrayı toplar,annem tatildeyse bulaşığı bile yıkar

babAm 57 yaşında düşünün yani. insanın içinde olacak yani bacım

acaba sen de terazi burcu musun? ben böyle akşama kadar miskin miskin otursam canım hiç sıkılmaz, akşam da eşim eve gelse yemeği hazırlasa, önüme koysa, afiyetle yesem, ben de eline sağlık canım çok lezzetli olmuş deyip salona çekilsem, tv izlesem, nette takılsam hiç utanmam sonra eşim kahvemi yapıp gelse afiyetle içsem, sonra ben koltukta uyuklarken eşim ütüyü yapsa, bir yandan makineye çamaşırları atsa... aaaah aaah bir tembeli bundan daha fazla ne mutlu edebilir ki?? pırlanta kolyeler mi sanki ???

yardım istemişsin ama sana yardım edebilecek kişiler bizler değiliz... güvenilir titiz bir bayan bulacaksın, sen işteyken gelecek evini misler gibi yapıp gidecek... çare bu, tabi bir de finansör :s

aslında benim bir fikrim daha var ama böyle birşey gerçekten var mı yok mu bilmiyorum. varsa, senin, benim ve bizim gibilerin problemine kesin çözüm; HİPNOZ :) çok araştırdım ama sonra araştırmaya devam etmeye ve gidip kendimi hipnoz yaptırmaya üşendim, kaldı öyle... halbuki böyle çevik, canlı, kıpır kıpır bir insan olmayı ne çok istiyorum... istersen sen bir de bunu araştır. belki gerçekten vardır böyle birşey. varsa yırtarız düşünseneeee

sevgiyle kal...

babam kadayıf yApar,çok güzel yemek yapar,sofrayı toplar,annem tatildeyse bulaşığı bile yıkar

babAm 57 yaşında düşünün yani. insanın içinde olacak yani bacım

benım babam elektırık supurgesı bıle acar
her seferınde nerden acıldıgını ve nekadar su kouycagını unutur ama

Çok mantıklı ama çok yeyince deli gibi uykusu geliyor insanın

haklisin canim
konu sahibi arkadasim mesela yemek hazirlarken bi yandanda cikan bulasiklarida yikasan yine az bulasik cikar ben oyle yapiyorum yani bi yandan yemek piserken diger yandan cikan bulasiklari yikarim sadece sofradaki bulasiklar vs kalir e onlarida koy makinaya olsun bitsin...ama sen yikamayi birak makineye koymaya useniyorsun olmazki ALLAH YARDIMCIN OLSUN...AMIN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…