- 7 Ekim 2009
- 4.295
- 5.168
- 723
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
- #23.061
İş hiiç bitmiyo şimdi eve gitcem altı üstüne gelmiştir yine.tabi bu yaz depresyonuymuş öğrendik:)))günaydınlar herkese.:)
herkes iş yapmış.
ben akşam yürüyüş yapınca yemekten sonra yerimden kalkamadım.:)
türkçesi bu da biz alışmışız ecnebice yazmaya.yalnız benim bosch yazışıma bakar mısın aceleden boşş yazmışım
tahmin etmiştik dovgayı.Dovga corbasi
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı pirinç
2 kg yogurt
1 bardak haşlanmış nohut
3 demet ispanak
2 demet nane
1 demet dereotu
2 demet kisnis
tuz
su
Yumurtayı, unu, pirinci, yoğurdu bir tencerede iyice karıştırınız,karisimi ocaga alip yavas yavas karistirin
iliyinca üzerine yavaş yavaş sicak suyu ilave ediniz,(yoğurtun koyu ayran kıvamına gelmesi gerekiyor), sonra normal ateşte elinizi bırakmadan tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırınız.
Kaynadıktan sonra ateşini kısınız, tam haşlanmış nohutunuzu ekleyiniz ve pismeye bırakınız. sonra ince kıyılmış yeşillikleri ilave edip bir taşım daha kaynatınız.en son tuzunu ilave ediniz
Not dovga corbasini isterseniz buzdolabindan cikarip soguk soguk da ice bilirsiniz
Corba soguyana kadar kapagini kapatmayin
dün ortası bulgur köftesi,altı da yoğurtlu ıspanaklı bir tarif gördüm.qrecka (et sote ile karabugday)
\
et sote yapiyoruz diger tarafta da karabugdayi haslayip suzuyoruz,karabugdayin uzerine et sote koyup afiyetle migdeye indiriyoruz
işlerle arama mesafe koydum.İş hiiç bitmiyo şimdi eve gitcem altı üstüne gelmiştir yine.tabi bu yaz depresyonuymuş öğrendik:)))
sizden mi korkacam kizam ahanda yazdimsen kaşındın qrecka,dovga tarifini ver bakalım şimdi :))
ahh be azerincim kendin
ah ahh ikinciyi dogurunca hastanede bi oh cekmistimGünaydın azerinn evet tarifleri alalım.
benim hamileliğim de çok zoor geçer kilo veririm sudan bile midem bulanır son aya kadar hep vardır bulantı
ben de son anda kurtardım patlıcanları.
aslında köy biraz zor oluyo yerlerini yadırgıyo uyumuyolar falan ama temiz hava için gidiyoruz süt peynir yağ falan alop geliyoruz doğal.
bu arada şu çoklu alıntıyı nasıl yapıyosunuz
hep is hep is nereye kadar ara sira boslamak da gerekgünaydınlar herkese.:)
herkes iş yapmış.
ben akşam yürüyüş yapınca yemekten sonra yerimden kalkamadım.:)
eneee yaprak sarmasi miMiš gibi taze yaprak sarması kızlar. Hem sarıcaz hem yicez. Konu komşu sizde buyrun. Biraz da dolaba atıcam misafir gelince iyi oluyo çıkar pişir hemen.
işlerle arama mesafe koydum.
akşam arkadaşım davet etti.
eşi de yokmuş.
kaç da gelirim,gelsem iş yaparmıyım bilemeyeceğim.
orjinali boyle canim yesilligi boltürkçesi bu da biz alışmışız ecnebice yazmaya.
tahmin etmiştik dovgayı.
iki demet kişniş çok değil mi?
ben hala alışamadım o tada.
biz yarmalı yaparız.
kişniş yerine pancar doğrayıp kaynarken atarız.
aslinda et soteli ya da kiymali oluyo bu yemek ama et soteli fotosunu bulamadim tavuk sotelisini koydumdün ortası bulgur köftesi,altı da yoğurtlu ıspanaklı bir tarif gördüm.
aynen böyle tavukla.
eneee bu iyice boslamis ya eviişlerle arama mesafe koydum.
akşam arkadaşım davet etti.
eşi de yokmuş.
kaç da gelirim,gelsem iş yaparmıyım bilemeyeceğim.
sizden mi korkacam kizam ahanda yazdim
ah ahh ikinciyi dogurunca hastanede bi oh cekmistimdedim ki Allahim sukurler olsun o kotu ve zor zamanlar gecti 3. dogurur muyum bilmem.ama buyuk konusmusum demek ki
ben de zaten kizim icin girmek istiyorum gitsin az biraz nefes alsin.hem guzel yerler orasi turistik yer.bi tarafi orman bi tarafi denizama kizim acaip yoruyo beni orda kimseyi yakinina birakmiyo cocugun babaanne dede gordugu mu var
hep is hep is nereye kadar ara sira boslamak da gerek
eneee yaprak sarmasi miikiz cocukla bi de yaprak mi saracan masallah
yap yap betuskız karabuğdayım var geçen ay mı ne aldıydım ne işe yaradığını bilemediğimden duruyo bir aydır :)) bunu yapayım bari....
neresi kız o turustik yer.... ne güzel anlattın öyle orda olasım geldi...
akşam ayaklarım s.o.s olunca kalkamadım.kaçamaaaak vaayyy.... hadi bakalım hayırlı olsun :))
malesef canimbulaşıkmakinasi parlatıcısı halılardaki lekeleri çok güzel çıkarıyor koltukları silerken deneyen varmı
Onları oturttuk yanımıza oyuncaklarla oynarken sardık işte.dün temizlik bugün misafir yoruldum vallasizden mi korkacam kizam ahanda yazdim
ah ahh ikinciyi dogurunca hastanede bi oh cekmistimdedim ki Allahim sukurler olsun o kotu ve zor zamanlar gecti 3. dogurur muyum bilmem.ama buyuk konusmusum demek ki
ben de zaten kizim icin girmek istiyorum gitsin az biraz nefes alsin.hem guzel yerler orasi turistik yer.bi tarafi orman bi tarafi denizama kizim acaip yoruyo beni orda kimseyi yakinina birakmiyo cocugun babaanne dede gordugu mu var
hep is hep is nereye kadar ara sira boslamak da gerek
eneee yaprak sarmasi miikiz cocukla bi de yaprak mi saracan masallah
oyy yerim onlari ya bayiliyorum ikizlereOnları oturttuk yanımıza oyuncaklarla oynarken sardık işte.dün temizlik bugün misafir yoruldum valla
Yok cnm benzemiyorlar. Bende bayıloyodum Allah verdi çok şükür ama şimdi de yorgunluktan bayılıyorumoyy yerim onlari ya bayiliyorum ikizlerebenziyolar mi bir birlerine ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?