Ev isleri

Yavrumveben

Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2023
729
394
18
Aklımda surekli evin dağınıklığı var
Hep toplu olsun istiyorum. Ama hep yorgunum bi iş yapmak istemiyorum oğlum zaten ya pirinç döker ya bi kutu mercimek döker canımdan iyice bezdirir. Evi her an toplu olan İnsanlara özeniyorum.Cat kapı misafir gelecek diye ödüm kopuyor.Ev dağınık oluncada modum aşırı düşüyor

Yatmadan önce her odaya 5 dk ayır. Sabah kalktığında toplu olur ev. Dolaplara çocuk kilidi takabilirsin. İşleri ertelememek de önemli erteledikce içinden çıkılmaz olur hemen o an yapmaya çalış. Benim de 2 oğlum var ancak bu şekilde yetisebiliyorum

Başak burcu problems

Cocuktan sonra duzenli olmak cok zor

Bence gerildikçe daha kötü oluyo yapmayın. Dolaplar kilitli olsun gerisi hallolur. Ben mutfakta bir iş yapabilmek için önüne minik tencereler ve yaptığım yemeğin malzemelerinden koyuyorum. Şanslıysam 10 dk oyalanıyo da soğan filan dograyabiliyorum.

O sorun bende de var bütün gün uyuyasım var iş yapasım yok o yüzden eşimle yapıyorum temizliği

En nankör iş; ev işi .
Maalesef...

Ev dağınık olduğu zaman bana da bir sinir hali geliyor. Modum düşüyor, gergin oluyorum.
Aşamadım bu durumu.

İki çocuğum var, biraz fazla hareketliler. Sürekli arka topluyorum. Bir odayı toplarken bakıyorum onlar diğer tarafı talan etmişler.
Asla dur duraklari yok.

Başlarında sürekli onlara bağıran bir anne olmak da istemiyorum. Ama evin hali beni aşırı geriyor.
Bari sadece kendi odanızı dağıtın mutfakta oyuncak olmasın diyorum. Ama kime diyorum
Ayağıma sürekli bir şeyler takılıyor.

Geçecek , elbet bu günlerde geçecek diye sabırla bekliyorum işte .

Ve iş yaparken her şeyi kurallı yapıyorum.
Nasıl desem, odada kirli bir bardak mesela. Onu alıp mutfağa tezgaha koymuyorum , o bardağı makineye atıyorum..
Çamaşır katladigim an, sepette dursun yerleştiririm demiyor hemen dolaba koyuyorum.
İşi tam yapıyorum.
Böyle biraz daha düzenli olunuyor.

Aksi taktirde bir yerden al öbür tarafa koy oluyor.

Gerekirse üç gün o şeyi oradan kaldırma eyvallah ama kaldırınca gerçek yerine kaldır ....

Bizim ev de aynı durumda arada salıyorum ben ,cocuklarimla vakit geçirmeye çalışıyorum. Zaten büyüdükçe dağınikliklar bitecek baska şeyler çıkacak.
O yüzden üzülmeyin kim gelirse de gelsin çocuklu ev burası normal yani

Aksamdan toplayin cocuklar uyuyunca benimde 2 cocugum var bitanesi daha 7 aylik ama. Her ikisinide uyutunca isleri hallediyorum evet gec uyuyorum aksamlari sabahlarida cok erken uyaniyorum ama onlar icin hersey az daha sabredersem sonunda bende sabrimin meyvelerini yicem. Mesela suan evimi bi gorsen heryer bi daginikki aksamdan yapmadim çünkü aksama kadarda anca toplarim ben topladikca kizim dokuyor

Bende aynı durumdayım inanın akşama kadar ayaklarım topuklarım ağrıyor 2 oğlan bi kız üstlerinde durmazsam dolap çekmece kıyafet hatta banyoya böle el atıyorlar yemek yedik mi bulaşıkları hemen elimde yıkıyorum yoksa üşenirim kalır oyun oynayacaklarsa bi odada oynamıyorum diyer yerlere izin vermem yemek veya atıştırmalık yiyilecekse mutlaka sofra sererim çamaşır kurudu mu elimde katlıyorum akşam uyudular mi düzenleyip yatıyoruz wc banyo sabah çocuklar uyurken hallediyorum yatağa girdim mi yorgunluktan bacaklarım sızlar çocukların peşinden koşmak zor

Kaç çocuk var ? Calisiyomusunuz? Bakliyatlari kaldirin ulaşamasin. Bende daginikliktan nefret ederim , çocukları oyun odasında oynatiyorum , salona oyuncak taşımiyoruz , getirirlerse de biraz oynayıp toplayıp götürüyoruz. Bizde de kıyafet fazlaligi var , onları halletmem lazım

Bebde öyleyim malesef eşimde... camın pisligine tahammul edebilirim ama evin daginikligina edemiyoruz 6 yaşında bir oglum 1.5 yasinda bir kizim var kız sakin olur derler nerdee oglumdan gormedigim haraketler heryeri birbirine sokuyor gece toplamadan asla uyumuyorum bu sekilde en azindan sabaha sadece yataklari kapatmak kaliyor gün icinde yayilip tv izleyemiyorum camasir bulasik yemek araogunler cocugun uykusu duşları vs derken ben yetisemiyorum.. yetisiyorum da oturmaya firsat bulamiyorum malesef buldugum firsatta aktivite yapiliyor cocuklarla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…