Ev işlerinde becerikli bayanlar, yardımınız lazım...

kindarrrr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
3.175
413
398
Isparta
Pazar günü ailem evime gelecek. Havalar soğuk olduğundan sigaramı 2-3 aydır salonda içiyorum. Kokuyu tahmin edersiniz.

Arada havalandırıyorum ama nereye kadar, dışarısı buz gibiyken çok fazla açık bırakamıyorum.

Şimdi ben pazar gününe kadar bu odadaki sinmiş kokuyu çıkarabilir miyim? babam bilmiyo sigara içtiğimi :18:

oda spreyi falan pek işe yaramıyor, yine geliyor sigara kokusu bildiğiniz enteresan, pratik çözümler var mı?

yardım litfennn

tatlım kimyasal kokular kullanmayı kimseyi önermiyorum. lavanta var onu kullan banyoya evinin muhtelif yerlerine koy yine tarcın koy ve baska bir kabada karbonat koy evin isini kirini kokusunu alır

Ben hamarat değilimdir ama önerim perdelerinizi yıkayın onlara sinmiştir koku. Koltukları koku alan spreylerle temizlemeye çalışabilirsiniz. Eğer eviniz giriş kat değilse gece yatmadan pencereleri açın kapıyı kapatın gece boyunca havalansın. Bunlar aklıma geliyor şimdilik.

perdeleri yıkamakla başlayın derim ben perdelere çok siniyor sigara kokusu perdeler yıkanırken baya bi havalandırıp temizlik yaparsanız bence büyük ölçüde çıkar koku.bir de kumaşlara sıkılabilen kokulardan alıp havalandırdıktan sonra koltuklara sıkabilirsiniz.

eski yöntemler aklıma geldi;mum ve tütsü..sonra bir kaseye sirke koy ve o odayı kapat bir gece boyunca öyle kalsın.

tatlım kimyasal kokular kullanmayı kimseyi önermiyorum. lavanta var onu kullan banyoya evinin muhtelif yerlerine koy yine tarcın koy ve baska bir kabada karbonat koy evin isini kirini kokusunu alır

tarçınla karbonat olacaktı evde hemen bire kase koyayım. hiç duymamıştım bak bunları, teşekkür ederim canım

benden hamarat olduğun kesin teşekkür ettim

koltukları düşünmemiştim, haklısın onlara da sinmiştir lanetin kokusu sağol canım

eski yöntemler aklıma geldi;mum ve tütsü..sonra bir kaseye sirke koy ve o odayı kapat bir gece boyunca öyle kalsın.

tütsü tamam da mumu hiç duymamıştım, deneyeyim kadesacım... sağolasın

kaselere sirke, karbonat, lavanta, tarçın koyulacak anlaşıldı

peki koltukların kumaşı böle tüylü güderi gibi bişey, nasıl sileyim ben onları?

tüylüyse fırça olmaz,o zaman eski bir örgü lif varsa onunla sil..leke çıkarıcı ekle öyle sil.ama bu sirke,tarçn karbonat olayını aynı gün yapma :) belki ev daha beter kokar

Merhaba;
Eğer yarın müsaitseniz tüllerinizi yıkatabilirsiniz.Tüllerinizi yıkatmadıgınız surece yapacagınız hersey sızı en fazla 1 saat ıdare eder.
Tüllerin haricinde keskin kokulu oda spreylerini bolca koltuklarınıza sıkarak ve havalandırarak bir nebze de olsun sinmiş kokuyu azaltabilirsiniz.
Kolay gelsin.

teşekkür ederim

ben perdeleri yıkamadan kurtulurum sanıyodum ama sanırım olmayacak

tarçınla karbonat olacaktı evde hemen bire kase koyayım. hiç duymamıştım bak bunları, teşekkür ederim canım

rica ederim balım karbonat zaten mükemmel bir temizleyicidir sirkede tarçında hem kokusuyla hem gıda degerirle harikadır tarcın agzı bile güzel kokuturmus. kimyasalları mümkün oldugu kadar kullanmamak lazım. ama asıl tavsiyem sigarayı bırakman cnm :)

Tül perde vs. yıkayın ve koltukları mutlaka silin. Mümkünse halıya da hoş kokulu bir temizlik ürünüyle silebilirsiniz. Koltuklar ve halı sandığımızdan çok daha koku tutuyor.

Tül perdeyi yıkayıp koltukları silmeden sorun çözülmez.Koku bombardımanına tutmak ters teper ağır kötü bir koku oluşabilir.Su,sabun ve kas gücü başka çare yok :)

inşallah bırakıcam, çok etkiliyo...

ama güzel de sanki

Tül perde vs. yıkayın ve koltukları mutlaka silin. Mümkünse halıya da hoş kokulu bir temizlik ürünüyle silebilirsiniz. Koltuklar ve halı sandığımızdan çok daha koku tutuyor.

baştan aşağı temizlik yapıcam desene :26: sağol sevgican

Tül perdeyi yıkayıp koltukları silmeden sorun çözülmez.Koku bombardımanına tutmak ters teper ağır kötü bir koku oluşabilir.Su,sabun ve kas gücü başka çare yok :)

heheh, su sabun mevcut da malesef edelelerime pek güvenmiyorum bir de tembellik var ki aahh ahh :106:

önce güzel bi temizlik yap sonra da çok güzel kalıp şeklinde lavanta, gül kokuları falan satılıyor. ben onlardan kullanıyorum.. yemek odam çiçek bahçesi gbi kokuyor. hatta kalıp bitti ama hala kokuyor oda mis gibi

Tulleri yikamadan olmaz :)

Bir de aktarlardan lavanta yagi, kayisi yagi alip
kucuk bir cezvede suyla kaynat odaya birak
koku moku kalmaz :)

Kokulu mumlar da ise yarar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…