önce güzel bi temizlik yapsonra da çok güzel kalıp şeklinde lavanta, gül kokuları falan satılıyor. ben onlardan kullanıyorum.. yemek odam çiçek bahçesi gbi kokuyor. hatta kalıp bitti ama hala kokuyor oda mis gibi
Tulleri yikamadan olmaz :)
Bir de aktarlardan lavanta yagi, kayisi yagi alip
kucuk bir cezvede suyla kaynat odaya birak
koku moku kalmaz :)
Kokulu mumlar da ise yarar...
Canım ilk iş tabiki kokunun sindiği temel eşyaları halletmek.Perdeleri güzel yıka beyazlat ütüle..Halıya sinen koku beterdir onu yıkamaya verebilirsin ya da kendin kokulu bir halı temizleyiciyle silip,halı yıkama makinen varsa halledebilirsinKoltukları da aynı şekilde lifle silersen mis gibi olur.
Bir de sirkeyle su kaynat 1 gece boyunca kalsın o odada.Kapıyı da kitle.
Daha sonra bir güzel havalandır ve temizlenmiş eşyaları tekrar eski düzenine getirdikten sonra güzel mumlar ve zevkine göre kokularla evini kokutabilirsin..
Şimdiden kolay gelsinn
soğuk havalara aldırış etmeden sigara içmedimiz halde camları pencereleri açarım sonuna kadar tüllerimi her ay yıkarım duvarlarımı 2 ayda bir silerim. haftada 1 genel temizlik yaparım hafta içleri günlük temizlik hafta sonu genel temizlik yaparım hergün tozumu almaya özen gösteririm. misafir'lerime sadece mutfakta sigara içmesine müsade ederim.Hiç sıkıntı yaşamam
Pazar günü ailem evime gelecek. Havalar soğuk olduğundan sigaramı 2-3 aydır salonda içiyorum. Kokuyu tahmin edersiniz.
Arada havalandırıyorum ama nereye kadar, dışarısı buz gibiyken çok fazla açık bırakamıyorum.
Şimdi ben pazar gününe kadar bu odadaki sinmiş kokuyu çıkarabilir miyim? babam bilmiyo sigara içtiğimi :18:
oda spreyi falan pek işe yaramıyor, yine geliyor sigara kokusubildiğiniz enteresan, pratik çözümler var mı?
yardım litfennn
Merhaba :
Perdelerini azcık deterjanla , bol yumoşla yıka hatta yumoş pembesi var onu al mis kokuyor , yumoşlu su yap nemli nemli sil koltuklarını bziim evde köpek var tahmin edersiniz nasıl köpek kokar bazen ev ben böyle yapıyorum mis oluyor ev ama 2-3 saat havalandırıyorum
sonra paspas yaparken Cif yersil var ondan al mis kokar kolayda çıkamz büttn eşyalarını 15 kısaa programda yıka bol yumoşla
halını balkonun varsa çıakr balkona as 1- saaat kadar kosu gitsin en çok halıya siner koku.ben de içtiğim zamanlarda , byle yaaprdım. hatta tansaştan aktarda tütsü al yak evde babanlar gelceği gün eger kalırsa azcık sigara kokusu dersin tutsünün külleri koktu babacıgımmm
hahahahtütsüyü yutar mı bilmem ama denemek lazım.
her adımı yazmışsın teşekkür ederimfekat okurken yoruldum ben nasıl yapıcam bunca işi, çok tembelim ooofff offf
valla arkadaşım tülleri yıkamadan o lanet kokudan kurtulamazsın
tüllere ve perdelere o kadar koku siniyorki sanki kahvehane gibi kokuyor ev o zamn
koltuklarıda şöyle bi kosla lı su yap onunla üstten bi sil evide silip süpürdünmü misss gibi
kolay gelsin..
bence yuta bilir kalıcı parfümündede sık perdelere ama koltukalrını sil mutlaka ordan kırarsan kırarsın pot.
İnan yaaşdıgın şehirde olsam üşenmem gelip yardım ederim ama hepsni yapman 2 saatini alır. Evinide temizcene silip süpür paspasla mis olsun.
Kolay gelsin daha çok yöntem var ama üşenirim diyorsan yormayayım o gözlerini
Evde mum yak kokulu mum ama gelemden 2-3 gun önce sen odadayken diğer odalarada , güvenli bir şekilde bardagın içine koyabilirsin allah muhavaza, mum sigara dumanınıda kokusunuda bir nebze azaltır .
mesela odaya bir bardaga kaba SİRKE koyabilirsin. Sirkede kokuyu giderir. Sonradan 2 saat havalandırman gerekir:26:
:44::44::44:
Aaa şey avr kuru lavanta al aktardan ennnnn etkili çözümdü benim için annem ler 1 hafta tatile gitti evde iç iç tabi 4 gün evde içmedim sonra kuru lavanta koydum tabaklara, ev mis oldu evin heryerine koy
Bunu netten buldum hiç denemedim: Islak süngeri ipe geçirip odaya as bütün kokuyu dumanı alırmış:26:
ben ikeaden kokulu mumlar alıyorum canım inan kokuyu alıyor.
Ama tüllerden yinede kaçış yok bilesin
İyi aksamlar arkadaslar guzel fikirler vermis ama bence babacigin biliyordur sigara ictigini anne ve babalar anlar bana goretemizlik icin salondaki butun perdeleribol vernelle yika vernelin gul kokusu olanlari var onlardan al,koltuklarini once bulasik deterjani ile sil sonra vernelli su ile sil ,halilarida havalandir usten vernelli su ile sil cuku sigara kokusu en cok perde,hali ve kiyafetlere siner yerleride yuzey temizleyici ile sil.En onmlisi butun elbiselerini yika cunku kiyafetlere cok siner birde pazar gunu sigara icmeki kokusu ustune basina sinmesin.
bütün yöntemleri arkadaşlar saymış zaten,
halı ve koltuklar zaten kaçınılmaz silinmesi lazım,su yaptığınız kovanın içine biraz sirke damlatırsanız kokuyu alır.
onun dışında odadaki sehpa örtülerinide bol yumuşatıcıyla yıkayınca,kokuyu çeken herşey temizlenmiş olur.
temizlik bitince de bence vanilya ya da karanfil kokulu sabunlar koyun odaya o tip kokular kalıcı oluyor
bence önce sigarayı bırak tatlım.
1.perdeleri yıka
2.camları sil
3.koltukları sil
4.halıları sil
bunları bol yumuşatıcıyla yıka ve sil
teşekkür ederim
ben perdeleri yıkamadan kurtulurum sanıyodum ama sanırım olmayacak
hahhahaöyle kesinlikle, bırakmak lazım da öyle lanet bişey ki...
teşekkür ederim canımyarın bütün gün ev temizleyeceğim anlaşıldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?