Ev kadini nasil olunur?

HaziiranGecesii

Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2014
74
92
18
- Yurtdışı
Mrb. evimde henüz bir düzen oluşturamadim.Olmuyor,olmuyor.
Yemek yapamiyorum,camasir yikiyorum yikiyorum bitmiyor,ev de devamli bir daginiklik...

Lütfen beni toparlayacak fikirler,öneriler verin. Eksiksiz olmasa da iyi bir ev kadini olmak istiyorum..

Son düzenleme:
ben de cocuk olsa suan neyaparim bilmiyorum,onlar aglar ben aglarim artik.
cocuk olmadan biraz rayina girse hersey

benm girmiyor valla ne yapayım ben bi odayı toplayıp diğerine geçene kadar orası tekrar dağılıyor..yaşabilecek kadar yapıyorum herşeyi hem kendim gerilmiyorum hem de çocuklarımı eşimi germiyorum ..artan vakitte de çocuklar oyun oynuyorum..

Bence ne kadar az eşya o kadar az iş. Kayınvalidemin eşyaları var şu an, kocaman vitrin içinde kristaller, biblolar, masalarda yapma çiçekler, köşelerde artık ağaç olmuş bitkiler, milyon tane köşe yastığı, 1737364738 tane tabak çanak...toz almak zaten bir gün sürüuor.

İşte benim 1,5 ay önceki halim. İlk günler delircektim bir düzen yok! Ana yavaş yavaş oluyor o düzen merak etmeyin. Panik yapıp gerilmeyin yeter.

Aynen. Annemle aynı kadını alıyoruz annemin evinde dağlar kadar ıncık cıncık var kadın tüm günde bitiremiyor benim ev yarım günde tamam. Kadın bana gelince göbek atıyor.

Aynen. Annemle aynı kadını alıyoruz annemin evinde dağlar kadar ıncık cıncık var kadın tüm günde bitiremiyor benim ev yarım günde tamam. Kadın bana gelince göbek atıyor.

Kayınvalidem de bir kadın almıştı. Kadın köşe yastıklarını çırpıp düzeltene kadar çengel bulmaca çözdüm.

Benim evliligimin ilk 6 ayi temizlik kavgasiyla gecti uni.yi bitirdigim giibi evlendim ama esim beni gundelikci saniyor olacakti ki surekli temizlikle ilgili sorun cikiyodu.zamanla ogreniyosun canim oturuyo duzen.aldigini yerine kaldir olayin ozu:)buzlugunu doldur yemek icin en pratigi o ben fazla yapip onu bile kaldiriyorum buzluga.her sabah supuruyorum iki gunde bi siliyorum.simdi bebis var ister istemez dagiliyor ama yinede ilk zamanlarimki gibi diil:)zaman tani kendine:)

Ev işi hiç azalmaz ki gittikçe artıyor benim gözüm deama sende hergun bir odani cok iyi toparlayip temizleye bilirsin cok iyi temizlersen oteki gun ustunde durmazsin birde muzikle yaparsan daha kolaylasir

Ev işi hiç azalmaz ki gittikçe artıyor benim gözüm deama sende hergun bir odani cok iyi toparlayip temizleye bilirsin cok iyi temizlersen oteki gun ustunde durmazsin birde muzikle yaparsan daha kolaylasir

bende ilk zamanlarda böyleydim kimin evine gitsem derli toplu
benim eve sürpriz biri gelirse diye korkardımçüünkü toplayamıyordum
sonra işleri biriktirmemeye çabaladım ertesi güne bırakmadım ve aldığım şeyi yerine bıraktım
kolay gelsin kk da faydalı bilgiler bölümünde çok yardım alabilirsin

Canım öncelikle yemek yapamıyorum lafını unut kaldır bi kenara. Once kendimden ornek vericem sana yaklaşık 2 yıldır evliyim 1 yasında kızım var. Universite biter bitmez evlendim ve inan fırın bile çalıştırmadan evlendim. Ilk olarak yemek konusunda sunu soyleyim internette milyon tane tarif var deneyerek en güzelini bul ben kac tane yemek yaktım bilemezsin :)) ama
Simdi oyle yemekler yaparim ki herkes tarif ister.:) temizlik konusuna gelince daha once camasir suyuyla yağ çözücüyü ayırt edemeyen ben simdi hergun ev süpürüp siliyorum hemde çeşit çeşit temizleyicim var :) haftanın bir gunünü de çatıyorum pazartesi gunu once balkonu yıka sonra git banyoya camasir suyunu dok gel, tum evi supur sil banyoyu yıka toz al pestilin çıksın :) en son mutfağı yap. Bunu her hafta yap. Sonra iki güne bir supur sil (ben bebekli oldugum icin hergun hatta bazen iki kere yapıyorum gunde ) ayrıca bulaşık makinende her zaman hazır olsun ve mutfağı hep toplu bırak bu isini inanılmaz kolaylaştırır. Temizlikte bitti mı çamaşırı dert etme kimsenin çamaşırı bitmez :) bak bana herkes agzi açık bakıyor.Asciyla şoförle büyümüş özgür kız ev kızı olup hiperaktif bir bebek bakıp bunları yapıyor siye :) kav ve görümce bile herkese beni gösteriyor duşun :))) istersen yaparsın sakin bunalma

Ben ev kadını değilim ama ablamdan örnek vereyim, kendisi evli ve çalışıyor, aynı zamanda okuyor, bir de kızı var 3,5 yaşında
yemek yaptıgında genelde 2 günlük yapar, eşi fazla sebze sevmediğinden genelde pilav, tavuk, et falan oluyor menü
buzluğa pratik yiyecekler depolamış, köfte falan eve gelince mikrodalgada çözdürüyor yapıyor
haftasonları 1 günün temizliğe ayırıyor
her sabah kızını bakıcıya götürüyor
akşam alıyor parka falan götürüyor
o uyuduktan sonra hoop derse başlıyor
sabah işe ay ben yazarken yoruldum. evlilik zor valla ya.
çamaşırları da genelde biriktiriyor tabi yazın daha çok çıkar, onun da 1 odası çamaşır odası her daim çamaşır asılı o odada=))

ne biliyim yemek olarak bence buzluğa pratik şeyler atabilirsiniz, eve gelince çözdürüp yapmak için
yemeklerinizi her gün yapmak yerine çok yapın 2 gün yiyin
çamaşır yaz olduğu için çok çıkar ama yine de 3 günde 1 falan açın makineyi, kuruyanları hemen kaldırın yerleştirin sonra çok sürükleniyor ortada kalıyor, ütüleri de cok biirktirmeyin annem çok biriktirir bazen tüm akşamını ütüye ayırır çok sinirli oluyo o zaman =))
her gün üstünden temizleyin evinizi çok kirlenmez, üstünden dediğim toz alın, süpürge yapın yerleri silin ama dipköşe değil, öyle görünen yerleri.. haftada 1 falan da dipköşe temizlersiniz.. hem çok kirlenmemiş olur yorulmazsınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…