Ev kadini nasil olunur?

Valla ben 2 senede beceremedim o işi. Biri bana da anlatsa keşke. Ya sa boşver böyle güzel. Bırak dağınık kalsın modundayım. Tembelim ben tembeeelll

aynı ben on yıllık evliyim daha o düzeni oturtamadım ev ço0ook dağılıyor ve benim cnm hiiiç iş yapmak istemiyor

bu cumartesi erken kalkıp yapiim diorum ama hiç inandırıcı gelmiyorum kendime:)

eşini çalıştıracaksın.
başka yolu yok
ver eline elektrikli süpürgeyi.
ver eline viledayı.
ver eline yıkanmış çamaşırları.

yoksa işin zor...

Öncelikle planı olmalısın. Ben sana ne yaptığımı söyleleyim. Bir iş listesi çıkarıyorum. Daha sonra sırası ile işleri yapmaya başlıyorum. Yaptığım her işin yanına + koyuyorm ve bitirdiğim saati not alıyorum.
Aşağıdaki listeyi örnek alalım :). Listeye göre öncelikle çamaşırları makineye atarım ki diğer işleri yaparken onlar bir taraftan yıkansın. Sonra evi önce süpürür sonra silerim (istersen buna halıları silkele, kaldır gibi de ekleyebilirsin). Daha sonraki adım yemeği ocağa koymak olur o da bir taraftan pişsin. Ara sıra yemeği kontrol edebilirim(süpürgeyi bitirdim nasılsa). Yemek pişerken toz alır ve ortalığı toplarım bunların ikisi aynı anda oluyor zaten. AA çamaşırlar yıkanmış onları da asarım işlem tamam. Yemek de pişti sayılır oh mis :) e bi duş alayım bari.

Örnek liste:

Evi sil
Süpür
Toz al
Ortalığı topla
Çamaşırları Makineye at
Çamaşır as
Yemeği ocağa koy

Velhasıl ne yapacağımı kağıda yazdığımda işlerin tamamını görünce en doğru sıra ile minimum sürede tamamlayabiliyorum.

Bu sicakta da ev isi yapilmiyor ki ya
Simdi bi supurge yaptim, terden sirilsiklam oldum. Daha toz alicam, balkonu yikicam, camasir, utu,...
Goruyosun ki, sen bu isleri duzene soksan bile, kurtulamayacaksin o yuzden kasma bosver

aynen bu şekilde:)

bunların tamamını ne kadar sürede bitiriyorsun cnm ?

kendin gibi ol yeter bence. çünkü potasiyelinin üstüne çıkmaya çalışırsan koca olacak adam öyle alırşır, sonra yardım istersen söylenmeye başlar..
zamanla kendine uygun bir tarzın olacak, elinden geldiğinin iyisini yapmaya çalış bence yeterli.

bunların tamamını ne kadar sürede bitiriyorsun cnm ?
Bu listedekileri düşünecek olursak hepsi sadece 2 saatimi alır. Evim 100m2 süpürmek silmek 40 dk mı fln alıyor. Toz almak ve evi toplamak da yarım saatimi alıyor. Yemeği ocağa koymak max yarım saatimi alsa. Çamaşırları makineye koymak yıkanınca asmak da toplam 20 dk mı alır.

oooh miss sonrasında da dulıp hazırlanıp eşini bekliyorsundur. özeniyorum sizin gibi bayanlara. ben çoook uyuyorum. cumartesi birde kalkıp kahvaltıdan sonra geri yatıyorum bu yüzden hiiiç iş yapamıyorum ve çok mutsuzum böylede

bilmem nasıl olunur okuycam yorumları ben daha olamadığımı hissediyorum şahsen..bence olamamışımdır da baksanıza çamaşır ve ütü olayını hala aşamadım..

Ben kocasamda asamicam bence camasir utu olayini hic bitmiyoki kardesim
bitmiyor bide ben ütü yapmazdım kendime de ütülenmeyecek kıyafetler alıyordum kocam polis olunca zaten pantolonları gömlekleri he birde burası nemden ve sıcaktan devriliyor bursa...birikip dağ oluyor bazen yardımcı alıyorum ama utanıyorum anam nasıl yetişiyor diye o da çalışan kadın...

sabah eşini uğurladıktan sonra evi toparla hızlıca, kirlileri kirli sepetindekilerle birlikte makineye at. o sıra yapacağın yemeğe de karar verebilirsin. eğer ocaklık yemekse ocağı yemege atıp işlerine öyle devam edebilirsin. daha sonra hemen evi süpür. ardından silme işlemine başla ve toz al. en son tuvalet ve banyo. çöpleri akşamdan topla. kapıcın yoksa kocana ver sabahları çöpü atsın. tüm bu işlemleri yaparken eğer makineden çamaşırın çıkmışsa asarsın, ara sıra yemeği kontrol edersin. eşinin gelmesine 1 saat kala kendine bakım yap. duşunu al, üzerini değiş vs. ütü işini hafta 1 gün kendini ayarla öyle yap. mesela hergün dip köşe temizlik yapmana gerek yok. sonuçta 2 kişisiniz. haftanın 1 günü ütü yapacaksan o gün sadece evi topla ve süpür. zaten zamanla elin hızlanır.

tüm bu saydıklarımı gün içinde 2 kişi olmanızı göz önüne alıp seninde ev hanımı olmanı sayarsak en fazla 3 saat zamanını alır.

ben mesela kirlileri kirli sepetine atarım. yemekten sonra bulaşıkları makineye dizerim. sabahları en fazla yarım saatte evi toplarım. en fazla yarım saat süpürürüm. sabah erkenden tuvaleti banyoyu temizlerim günlük. akşamdan çöpü toplayıp kapıya koyarım. ütüyü haftada 1 yaparım. ütü yaptığım gün rutin işimin dışına çıkmam. dip köşe temizliği ince ince olmak üzere en fazla 2 haftada bir yaparım. zaten pek dağınık biri değilim. evde herşey düzenlidir ve gereksiz eşyadan kaçındığım için sorun yaşamıyorum.

Ya evet evdeyken insan miskinleşiyor, oturdukça oturası geliyor insanın. Ama bir önceki günden plan yaparsanız sabah işlerim var diye kalkasınız geliyor. Bir de işleri yapınca ev temizlenince falan insan bir mutlu oluyor huzurlu oluyor içi rahatlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…