Ev mi araba mı?

Kasko sigorta 37 bin mi niye o kadar çok ya
bence sizin şöyyyle bir gerçek hayata karışmanız lazım. size reçete yazıyorum.

fiyat araştırması:
4 adet kış lastiği
1 adet 10 bin bakımı
1 depo dolumu
1 kere yağ değişimi

1 adet 2+1 ev badanası
1 seferlik yük asansörü kurulumu

1 adet devlet bankasına kredi ön görüşmesi
1 adet emlakçıya komisyonun ne olduğunun sorulması -hadi bunu ben söyleyeyim 40 bin sizin alacağanız evin emlakçı komisyonu zaten.

Evim olsa sadece memura veririm,kiraciyla lirayla uğraşmak da ayrı dert değil mi
Ben aslında ev sahibi kadın ölüp de evden çıkmam gerekirse kendi taşınabilecegim evi isterim 500 bin de deseler kuytu ücra yerlerde oturamam oturmadim hiç inşallah mecbur da kalmam Allah korusun.Kriterime uygun olmazsa alsam da al sat yaparım

dağın başındaki 2+1 65 metrekare toki evleri bile 900 bin oldu tey teyy.2 sene önce rahatça alabiliyordum.alıp kiraya verecektim şu an mümkün değil.eskişehir yolu üzerinde oturuyorum.buralarda evler 4 milyondan başlıyor.gel de al taksitle.mümkün değil.arsadan eve girdik bağlıca da.o da yapılmadı .kiraya devammmm.

Nasıl yani bu bankacı,emlakçı vs ön görüşmeler de mi ücrete tabi
On bin bakımı ne bu arada

Bu kafaya da ayrı ayar oluyorum zaten. Evi memura vermek. Sanki memur olunca her ay düzenli ödeyeceğinin garantisi var. Anlamadım memurlar çok mu zengin ? Geçen ay ev aradım bi ton, aman memur şartı diye başımı yediler. He memur değilim deyince burun kıvıranların yıllık peşin ödeyeyim deyince dibi düşüyordu. İnsanoğlu olarak çok garip yaratıklarız vesselam

Arsadan eve girmenin maliyeti ne durumda peki

e siz memursunuz tek çocuklusunuz oralara gidip oturmam diyorsunuz
oralarda memur kiracıyı nasıl bulacaksınız onu düşündünüz mü?

servis güzergahı değil, çocuklara uygun okullar yok. ya çok dışarıda etraf ıssız olan yerler, ya da aşırı kalabalık gürültülü olan düzensiz mahalleler

annem elvankentte oturuyor
ki elvan görece düzgün mahalledir bakın etrafına göre
apartmanda memur olan bir polis bir astsubay var onların da kendi evi, başka memur yok
memur olan kimse gelmedi 10+ senedir kiraya
misal gelen son kiracı da ödememiş ne kirayı ne aidatı aylarca öyle bırakıp kaçmış

ki elvanda tren var, durağı bize 3 dakika, kendi dolmuşu var otobüsü var, alışveirş için geniş bir caddesi var.

Nasıl yani bu bankacı,emlakçı vs ön görüşmeler de mi ücrete tabi
On bin bakımı ne bu arada
yok ön görüşmenin ücreti yok ama sizin bir gidip görüşmeniz lazım bence

şöyle ki özellikle düşük gelirli semtlerde kirayı ödemeyip kaçmak çok yaygın
kaçıp giden memur olmayan adamı ara ki bulasın...

Ödememesi halinde memurdan icra yoluyla alması kolay olur,kurumuna icra evragi gitmesini istemez vs,bunda anlaşılmayacak bir şey yok

Ankarada 2 milyona bile ev kalmadi cey Bende takipteyim ev piyasasini hatta bir emlakcidan da danismanlik aliyorum. Suan ev kredisi kimseye cikmiyor ciksa bile imkansiz rakamlar ev kredileri acilsa yine katlar fiyatlar demisti.
yok evet.dar gelirli değiliz ama ev almamız artık imkansız.aileden kalan bir iki bir şeylerimiz olmasa sıfır malla yaşayıp öleceğiz .iyi semtten arsadan girebildik anca.o da 4 yıldır yapılmıyor.

Benim kardeşim de 100bin kenarda var ne arabaya yeltenebiliyor nede ev almaya. Ya fiyatlardan haberiniz yok yada mantıklı cozumleriniz varsa okumak isterim kardeşim de biseyler sahibi olsun

Satılık kiralık olamayacak evi zaten secmem,olmazsa da olmasın.Ya da kirayı uygun tutarım bir okula yakın olur tercih eden bir memur olur belki eşi ev hanımı olan fln

Ödememesi halinde memurdan icra yoluyla alması kolay olur,kurumuna icra evragi gitmesini istemez vs,bunda anlaşılmayacak bir şey yok
İcra takibi başlatmak da öyle kolay mı? Hemen bi ay ödemeyince ne evden çıkarabilirsiniz ne de hemen kirayı alabilirsiniz. Bence artık ekonomik şartlardan çoğu memurun icra hassasiyeti bile kalmadı. Etrafımdaki çoğu insanın bankalarla zaten başı belada. Ne diyim Allah iyi insanlarla karşılaştırsın

Benim kardeşim de 100bin kenarda var ne arabaya yeltenebiliyor nede ev almaya. Ya fiyatlardan haberiniz yok yada mantıklı cozumleriniz varsa okumak isterim kardeşim de biseyler sahibi olsun
Fiyatlardan haberim var ama iki sene sonra belki şimdiki 10 bin kredi bile çöp gibi kalacak, gözümü karartıp karartmama aşamasındayim

Bugün bir arkadaşla konuştuk bu konuyu,araba fiyatları artık artmayacak çünkü togg devreye girince satılmayacak aldığın araba elinde kalır diyor
Arkadaşınızın hayal gücü baya geniş,bu saatten sonra bu ülkede ne ev,ne de araba fiyatları düşer.Togg arabalara gelince,büyük oranda bir seçim yatırımı olduğunu düşünüyorum.Keşke tüm vatandaşların kolayca ulaşabileceği ölçüde,ekonomik bir araç yapmayı deneseydiler.

Memur ise er ya da geç icraya verilir maaşından kesilir,yeri yurdu da zaten bellidir,memur olmayanda daha fazla sıkıntı olur.
Amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…