- 10 Nisan 2014
- 42.494
- 113.833
- 798
şu konuya zengin biri gelip şuyum var buyum var derse yolarım valla gece gece.biz fakirler güzelce sohbet edelim.Hizu kafayı yedirteceksin bana bu saatte.
Yanliz bizdeki keyif paşalarda yok,geçen gün kapiya gelen herifle kavga ettim.İnşallah topuklarıma sıktırmazşu konuya zengin biri gelip şuyum var buyum var derse yolarım valla gece gece.biz fakirler güzelce sohbet edelim.
satılmış mı evin?Yanliz bizdeki keyif paşalarda yok,geçen gün kapiya gelen herifle kavga ettim.İnşallah topuklarıma sıktırmaz.
Radyo bankoda satiyolar hisseli arsabilkent eskiden de pahalıydı ama son yıllarda iyice uçtu.ben öğrenciyken bağlıca köydü yaşamkent vs yoktu tarlaydı her yer.şimdilerde lüks semtler oldular.tanıdığım köylüler rant zengini oldular.en az alanı 10 daire aldı .temelli tarafları bile pahalandı ki oralarda yaşanır mı?eskişehire doğru gidip arsa mı alsak ne?20 yıl sonra çocuklara bir işe yarar.
Onu diyorum işte arkadaşınızın kestirmesi de baya yanlış. Yanlış demeyelim de temelsiz.Türkiye'de hiçbir şeyi kestirmek artık mümkün değil bence,bir yıl öncesiyle bu yıl arasındaki farka bakalım,bir yıl sonra kim bilir ne durumda olacağız
Vall akıbeti belli değil,tapu mapu göstermesi lazım.4000 deyince benim tansiyonum falan fırladı,ses tonum baya yükseldi çünkü ev sahibi bize böyle bir şey söylemedi asla.Avukatla görüştük,tefeci falan olabilir dikkatli olun dedi.Diken üstündeyim anlayacağın.satılmış mı evin?
sakın fazla çocuk yapmayın demeyin.allah rızkını verir diye saldırıyorlar.okul seneye 120 bin olacakmış kara kara onu düşünüyorum .nereye ev alacağımmm tey teyy.Radyo bankoda satiyolar hisseli arsahep ozenmisimdir oraya baglanan dayilara ilk arabaya binisimde arayip fiyat alicam
Evlat icin yapilir
ay bir topuğa sıktırmak olmuş kaç para haberiniz var mı?Yanliz bizdeki keyif paşalarda yok,geçen gün kapiya gelen herifle kavga ettim.İnşallah topuklarıma sıktırmaz.
gecen yil ted anaokulu donemlik 50 bin diye laf etmistim simdi ne oldu bakamiyorum bile. Gerci bize daha cok var. Ozel okula gondermeyip napican cocuk arapcayi soker devlet okulunda okumayi ogrenemez. Borsa iyi kazaniyo bu ara ev alinmaz araba alinmaz borsalama timessakın fazla çocuk yapmayın demeyin.allah rızkını verir diye saldırıyorlar.okul seneye 120 bin olacakmış kara kara onu düşünüyorum .nereye ev alacağımmm tey teyy.
Yoklar cunku hepsi ucan atlarina binip gittilerekonomi konularına asgari ücretle lüks yaşıyoruz herşeyi alıyoruzcular da ne zamandır gelmiyor.özledim onlarııı.
bekarken maaşımla kıbrıs dahil 5 ülke gezdim doya doya.şimdilerde pasaport harçlarına vizeye bile param yok tey teyyy.Yoklar cunku hepsi ucan atlarina binip gittileröldü yavrum onlar… artik kimse asgari ucretle gecinemiyor.
Ben olsam alabilirsem ev alırım.Araba çok masraflı.Merhabalar,45-50 arası bir birikimim var evin arabam yok, öğretmenim 4 yaşındaki oğlumla birlikte yaşıyoruz babasının 800 nafakası var başka desteği yok,Efe Tüfe oranında artacak her yıl Haziran da.Oglum kreşe gidiyor, çalıştığım okul,kreş,ev birbirine yakın.
Ehliyetim var pratiğim yok ama arabam olsa direksiyon geliştirme dersi alırım.
Kiram şimdilik 1300,Şubat'ta zam gelecek,kreş 2300 TL,borcum yok.
2+1 lik 700 bin civarı daireler var yakınımda,kiraya verip onlardan mi alsam diyorum ama ev alırsam arabam asla olmayacak çocuğu olana lazım deniyor ileride okuluna getir götür yapmakta.Bu defa da çocuğun ihtiyaçlarına eğitim ödeneklerine yetişebilir miyim kafam çok karışık ..
Ocak ayında hem Ocak zammı hem uzman öğretmenlik farkına güveniyorum biraz,biraz cesaret geldi sanki..
Altın birikimi çok tatmin etmiyor beni iki adım ileri uç adım geri geliyorum sanki,somut bir şeyler yapmalıyım,ama ne ?
Birde pesinatiniz çok az geldi.En kötü evler 1 milyon .Aylık ödemesi maaşınız kadar cikabilir.Yakin zamanda seçimden dolayı kredi faizleri düşebilir.Ancak öyle olur.Peşinat biriktirmeye devam edin.Merhabalar,45-50 arası bir birikimim var evin arabam yok, öğretmenim 4 yaşındaki oğlumla birlikte yaşıyoruz babasının 800 nafakası var başka desteği yok,Efe Tüfe oranında artacak her yıl Haziran da.Oglum kreşe gidiyor, çalıştığım okul,kreş,ev birbirine yakın.
2+1 lik 700 bin civarı daireler var yakınımda,kiraya verip onlardan mi alsam diyorum ama ev alırsam arabam asla olmayacak çocuğu olana lazım deniyor ileride okuluna getir götür yapmakta.Bu defa da çocuğun ihtiyaçlarına eğitim ödeneklerine yetişebilir miyim kafam çok karışık ..
Ocak ayında hem Ocak zammı hem uzman öğretmenlik farkına güveniyorum biraz,biraz cesaret geldi sanki..
Altın birikimi çok tatmin etmiyor beni iki adım ileri uç adım geri geliyorum sanki,somut bir şeyler yapmalıyım,ama ne ?
700 bine ev bulduysaniz harika.Merhabalar,45-50 arası bir birikimim var evin arabam yok, öğretmenim 4 yaşındaki oğlumla birlikte yaşıyoruz babasının 800 nafakası var başka desteği yok,Efe Tüfe oranında artacak her yıl Haziran da.Oglum kreşe gidiyor, çalıştığım okul,kreş,ev birbirine yakın.
650 bin kredi cekecegine emin misin? Öğretmen kuzenim pesinatin çoğunu biriktirmisti, 250 binlik kredi çekmek istedi cekemedi. Ailesi falan ihtiyaç kredisi bilmemne bir şekilde toparladilar. Bence madem kiraya vereceksin başka şehirden daha ucuz,daha yatırımlık bir şey bakabilirsin:)
*Bahsi geçen kuzenim de İstanbul'da yaisyor,buradan ev almak imkansız olduğu için başka şehirden aldı. Zamanla onu satar peşinat yaparım falan diye
Emlakçı komisyonu vereceksiniz genelde satan kişinin de emlak komisyonunu ödüyorsunuz.Evin satış değerinin binde 3 üçü diye hatirliyorum.Bizim evi aldığımız kişiler o şartla satmıştı.Tapu masrafı zaten ikiyle carpilacak .hiçbir ev satan kişi tapu masrafina karışmaz.Bu iki gidere bile sendeki peşinat yetmez.Paranizi altın dövizde biriktirmeye devam edin.emlak komisyonu tapu masrafı için hesap kurdu diye bir site var .Oradan bakabilirsiniz.Hangi kredi diye sitedende çekeceğiniz kredi miktarina göre aylık ne ödeniyor .Ufak ufak bakmaya başlayabilirsiniz.Kredi çekilirken Evin satış degerinin yüzde 80 i kredi yüzde 20 si peşinat diye hesaplaniyordu.gecen arkadaşım ev için arastiriyordu devlet bankalari çok cüzi 250 -300 veriyormuş.is bankası daha fazla dedi.birde seçimden dolayı yine kredilerin düşme ihtimali var.Nasıl yani bu bankacı,emlakçı vs ön görüşmeler de mi ücrete tabi
On bin bakımı ne bu arada
Bi iş Bankası ile görüşün ya da maaş aldığınız banka ile.Maas alınan bankalar biraz daha yardımcı oluyorlar.Otomatik maaştan kesildiği icin.Sizin yerinizde olsam ev işinin pesini bırakmam.2+1 700 olan ev iyiyse ve okula vs yakınsa kredileri araştırirdim.Simdi olmasa bile fırsat çıkarsa daha hazırlıklı olabilmek için.Emlakçı komisyonu vereceksiniz genelde satan kişinin de emlak komisyonunu ödüyorsunuz.Evin satış değerinin binde 3 üçü diye hatirliyorum.Bizim evi aldığımız kişiler o şartla satmıştı.Tapu masrafı zaten ikiyle carpilacak .hiçbir ev satan kişi tapu masrafina karışmaz.Bu iki gidere bile sendeki peşinat yetmez.Paranizi altın dövizde biriktirmeye devam edin.emlak komisyonu tapu masrafı için hesap kurdu diye bir site var .Oradan bakabilirsiniz.Hangi kredi diye sitedende çekeceğiniz kredi miktarina göre aylık ne ödeniyor .Ufak ufak bakmaya başlayabilirsiniz.Kredi çekilirken Evin satış degerinin yüzde 80 i kredi yüzde 20 si peşinat diye hesaplaniyordu.gecen arkadaşım ev için arastiriyordu devlet bankalari çok cüzi 250 -300 veriyormuş.is bankası daha fazla dedi.birde seçimden dolayı yine kredilerin düşme ihtimali var.
biraz daha peşinat biriktirirdim ama tabi TL değil. sonra ev alırdım. araba durduğu yerde masraf malesef. şu zamanda büyük ihtiyaç kesinlikle ama evin getirisi çok daha fazla. ev alırdım sonraki aşamada araba alırdım. Cihat Çiçeği dinleyin lütfen youtube da. yatırım çok önemli bir konu. yanlış yere harcamayın paranızı.Merhabalar,45-50 arası bir birikimim var evin arabam yok, öğretmenim 4 yaşındaki oğlumla birlikte yaşıyoruz babasının 800 nafakası var başka desteği yok,Efe Tüfe oranında artacak her yıl Haziran da.Oglum kreşe gidiyor, çalıştığım okul,kreş,ev birbirine yakın.
Ted in de her şehirdeki okulu iyi değil aman dikkat :) borsaya giremiyorum ben de girmeyi çok istiyorum yurt dışındayım akbankla çalışıyorum ama malesef kayıt bulunamadı diye uyarı verip atıyor beni o sayfadan. ah yoksa neler yapardıma
gecen yil ted anaokulu donemlik 50 bin diye laf etmistim simdi ne oldu bakamiyorum bile. Gerci bize daha cok var. Ozel okula gondermeyip napican cocuk arapcayi soker devlet okulunda okumayi ogrenemez. Borsa iyi kazaniyo bu ara ev alinmaz araba alinmaz borsalama times
Birikimimiz 50 bin kadarsa, 700 binlik ev için kullanacağınız kredi miktarı zorlayacaktır sizi, önce kredi kosullari ile ilgili bankalarla görüşün, ev almak daha mantıklı ama şu an elinizdeki birikimle imkansız gibi görünüyorMerhabalar,45-50 arası bir birikimim var evin arabam yok, öğretmenim 4 yaşındaki oğlumla birlikte yaşıyoruz babasının 800 nafakası var başka desteği yok,Efe Tüfe oranında artacak her yıl Haziran da.Oglum kreşe gidiyor, çalıştığım okul,kreş,ev birbirine yakın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?