Almamıştım satıldı işte
İnanmıyorum demedim,peşinatsiz alınsaydı zaten iki sene önceki evi kacirmazdim.Pesinatsiz alan siz duydunuz mu anlamında yokladımDalga geçtiğinizi düşünmeye başladım. Belli ki piyasayı cidden bilmiyorsunuz. Bunu anlayabilirim. Ancak bunca insanın lafına da inanmıyosunuz, kaç yıl öncenin kulaktan dolma söylentilerine inanıyosunuz. Emlakçılara benim 50 bin lira peşinatım var diye söylerseniz size ev bile gezdirmezler. krediyi falan geçtim.
Emlak komisyonu kendinizinkini vereceksiniz karsı taraf bazen kendisininkininde verilmesini istiyor.Kendisi para vermek istemediği için o komisyonu evin fiyatına ekleyebiliyor.Yani yine para sizden çıkıyor.Anlaşmanıza bağlı.Normalde zorunlu değil ama ev sahibi ev fiyatına ekliyor.Bize hep öyle denk geldi.Bizde satıcı hiçbirşeye karışmadı.Tapu masraflarınıda emlak komisyonunuda biz verdik.Onları hesap ederek girin yani.Ekstra masraflar .Evet çok az hatta kesintiyle elime geçen 747 TL,800 e bile itiraz etti adam istinafa taşıdı.Hic babalığı hak eden biri değilmiş,neyseki tefe Tüfe oranında artış olacak her yıl...Yıllık artış kararı olduğu icin nafaks yükseltme davam kabul gormezmis özel okula gitmediği sürece..ortaokula gelince bakacağım
Öyle demeyin ya ben de devlet okulundayim,gayet de öğreniyorlar fakat sınıflar kalabalık işte.
Evet emlakciya komisyon veriliyor yüzde 4 diye hatırlıyorum ama ev sahibini de mi biz veriyormusuz demek
Olan olmuş. Babası zaten insan olsa kendisi fazla verir teklif bile etmez. Alsın 700 ₺ hayrını görsün. 10 lt sıvı yağ alır o paraya. Neyse boş ver herkes ettiğini bulur.Evet çok az hatta kesintiyle elime geçen 747 TL,800 e bile itiraz etti adam istinafa taşıdı.Hic babalığı hak eden biri değilmiş,neyseki tefe Tüfe oranında artış olacak her yıl...Yıllık artış kararı olduğu icin nafaks yükseltme davam kabul gormezmis özel okula gitmediği sürece..ortaokula gelince bakacağım
Baktım da az başlıyor ama yılda iki kez taksitlere zam geliyor ve satarken düşük miktarda satılıyor çok cazip gelmediToki ye şartlarına baktınız mı hiç?
yanlış anlamayın peşinatınız az kredi çıkmayabilir
çıksa bile ödemesi çok yüksek olabilir
Hiç anlamıyorsun emlak işinden. Toki evleri düşük mü satılıyor? Toki evleri 2 yıl içinde değerini 5 e katladı ankarada.kiralarına da yüzde 200 zam geldi.Baktım da az başlıyor ama yılda iki kez taksitlere zam geliyor ve satarken düşük miktarda satılıyor çok cazip gelmedi
1+1 evlere ya da üniversite cevresi evlere baktınızmı?İzmir Bucada İzmir Menemende öğrenciye kiraya verilebilecek çok uyguna evlerde var.Ama işte takip etmesi var.En kötü 3000 lira kira alırsınız.15 bin zaten veremem gelirim o kadar değil,8000 maksimum o bile şüpheli..Evet araba işi çökertir gibi görünüyor psikolojimi,birikime ve kısa mesafelerde dolanmaya devam
Ücra yerlerde oluyor ve küçük oluyormus hiç girmedim TOKİ evine, satanların yalancısıyımHiç anlamıyorsun emlak işinden. Toki evleri düşük mü satılıyor? Toki evleri 2 yıl içinde değerini 5 e katladı ankarada.kiralarına da yüzde 200 zam geldi.
2 sene önce 180 bine almadığım toki evi şu an 900.000Ücra yerlerde oluyor ve küçük oluyormus hiç girmedim TOKİ evine, satanların yalancısıyım
50 gram altına da bir telefon veriyorlar. O kadar vahim durumlardayız.40-50 binle
700 lik ev nasıl alınacak ?
Bence altın alın hepsiyle
En mantıklısı
Zaten en fazla 50 gr alabilirsiniz
Değerlenebilecek bir yerden kredi çekip arsa alabilir. Onu da en az 10 sene unutacak. 50 bin üstü gelir yoksa ev imkansız artık krediyle.Sizin peşinat dediğiniz paraya maalesef eve eşya bile alınmıyor.
Birikimimizi artirmaniz lazim.
Çocuğun da velayeti sizde şuan onunda gideri çok olur.
Siz biriktirmeye devam edin.
Keşke önceliğiniz kendiniz olsaydiniz.
Bekarken harcadığınız paralar aileye yardım vs size negatif yönde etki ediyor.
Allah yardımcınız olsun
Zor valla durumu.Değerlenebilecek bir yerden kredi çekip arsa alabilir. Onu da en az 10 sene unutacak. 50 bin üstü gelir yoksa ev imkansız artık krediyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?