Ev mi araba mı?

evi kiraya verip devam ederiz diyor da olabilirsiniz. misal siz bin tl kira ise alacağınız evi 3 yada 4 bine kira veririrm rahat olur gibi düşünceleriniz de var sanırım. öyle olmuyor. kiracı kira ödemiyor, evi batırıp size bi ton mastaf çıkartıyor. evin kira getirisine güvenmeyin... ama 40-50 bin birikmişe okadara ödeme çıkartmanız mümkün görünmüyor... arkadaş karı koca çalışmasına eve giren para 30 bin civarı olmasına rağmen çıkan kredi tutarı 400lerde anca oldu...

İnanmıyorum demedim,peşinatsiz alınsaydı zaten iki sene önceki evi kacirmazdim.Pesinatsiz alan siz duydunuz mu anlamında yokladım

Emlak komisyonu kendinizinkini vereceksiniz karsı taraf bazen kendisininkininde verilmesini istiyor.Kendisi para vermek istemediği için o komisyonu evin fiyatına ekleyebiliyor.Yani yine para sizden çıkıyor.Anlaşmanıza bağlı.Normalde zorunlu değil ama ev sahibi ev fiyatına ekliyor.Bize hep öyle denk geldi.Bizde satıcı hiçbirşeye karışmadı.Tapu masraflarınıda emlak komisyonunuda biz verdik.Onları hesap ederek girin yani.Ekstra masraflar .

Olan olmuş. Babası zaten insan olsa kendisi fazla verir teklif bile etmez. Alsın 700 ₺ hayrını görsün. 10 lt sıvı yağ alır o paraya. Neyse boş ver herkes ettiğini bulur.

Toki ye şartlarına baktınız mı hiç?
yanlış anlamayın peşinatınız az kredi çıkmayabilir
çıksa bile ödemesi çok yüksek olabilir

Toki ye şartlarına baktınız mı hiç?
yanlış anlamayın peşinatınız az kredi çıkmayabilir
çıksa bile ödemesi çok yüksek olabilir
Baktım da az başlıyor ama yılda iki kez taksitlere zam geliyor ve satarken düşük miktarda satılıyor çok cazip gelmedi

15 bin zaten veremem gelirim o kadar değil,8000 maksimum o bile şüpheli..Evet araba işi çökertir gibi görünüyor psikolojimi,birikime ve kısa mesafelerde dolanmaya devam
1+1 evlere ya da üniversite cevresi evlere baktınızmı?İzmir Bucada İzmir Menemende öğrenciye kiraya verilebilecek çok uyguna evlerde var.Ama işte takip etmesi var.En kötü 3000 lira kira alırsınız.

Hiç anlamıyorsun emlak işinden. Toki evleri düşük mü satılıyor? Toki evleri 2 yıl içinde değerini 5 e katladı ankarada.kiralarına da yüzde 200 zam geldi.
Ücra yerlerde oluyor ve küçük oluyormus hiç girmedim TOKİ evine, satanların yalancısıyım

Sizin peşinat dediğiniz paraya maalesef eve eşya bile alınmıyor.
Birikimimizi artirmaniz lazim.
Çocuğun da velayeti sizde şuan onunda gideri çok olur.
Siz biriktirmeye devam edin.
Keşke önceliğiniz kendiniz olsaydiniz.
Bekarken harcadığınız paralar aileye yardım vs size negatif yönde etki ediyor.
Allah yardımcınız olsun

Değerlenebilecek bir yerden kredi çekip arsa alabilir. Onu da en az 10 sene unutacak. 50 bin üstü gelir yoksa ev imkansız artık krediyle.

Ben ev diyorum
Ama 50-60 birikimle nasıl 700 lük ev alacaksınız ?
Bir kısım aile desteği bir kısım kredi mi ?

Bu zamanda ev aldın aldın somra daha alınmaz , en kötü evler trilyondan başlıyor.
Eğer bir imkan doğarsa kesinlikle ev
Araba gerekirse sonradan alınır.
Gerekirse kiralanır ama ev fiyatları git gide uçuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…