Ev peşinatını versem mi?

laylaylom20

Nirvana
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2008
581
401
648
İstanbul
Merhabalar
Ben 2 aylık evliyim. evlenince işten ayrıldım ve eşimin yaşadığı yere taşındım. Su an çalışmıyorum. Bir sure daha calisabilecegimi sanmiyorum.

Esim calisiyor. Önceden yaptigi bir birikimi yok esimin.Kiradayiz. Kiraya verdigimiz para boşa gidiyor gibi geliyor bana. Bir an önce krediyle bir ev alalim diye düşünüyorum. Ama su an pesinat olarak bir paramiz yok. Daha dogrusu benim evlenmeden önce biriktirdigim bir para var. Bu pesinat olarak yetebilecek bir para. Esim bu birikmis paramdan daha dogrusu ne kadar oldugundan haberdar değil.

Şimdi ben bu para kenarda kalsın, dunya hali ne olacagi belli olmaz diyordum. Ama pesinat olarak versem bizim icin daha faydalı olacak gibi geldi.
Sizce ne yapmaliyim?

Bence kenarda kalsın, dünya hali. Bi bakmışsın kredi çekip ödüyorsun, ama ya eşin işten ayrılırsa, kötüsünü de düşün. Kredi iyi birşey değil yaşadığım için diyorum, az az birikim yapın, birkaç yıla etraftan borç felan üzerini kapatır bi ev alırsınız ınsallah

Ben ev alırken verdim , iyiki yapmışım diyorum. Çünkü evlerinde , kiraninda fiyatları durmaksızın artıyor. Git Gide zorlaşıyor. Yarın bir şey olursa diye düşünüyor insan tabi ama babama güveniyorum.
Pişman değilim.
Edit: altinlarimida verdim , hem de hiç dusunmedim. Çalışmıyorum esimde krediyi ödüyor.

İçin rahat değilse bir yıl sonra aç bu konuyu,bak bakalım evlilik nasıl gidiyor.

vermeyin paradan da haberi olmasın

Ben vermezdim haberdar değilken.
O çok çok zengin adamlar bile aksi durumda çocuğuna nafaka vermeyi bile sadaka gibi görürken; çalışıp didinip arttırdığım parayı vermezdim.
Eşiniz de biriktirseydi aynı mantıkla o zaman.
Siz bir şeylerden feragat etmişsiniz ki birikmiş, bence sıfırdan bir sayfa açın bundan sonra ortak birikim yapın.

Haberi yoksa hiç söyleme ,krediler aldı başını gidiyor ,ülkece geleceğimiz çok parlak değil o nedenle yüklü borç bana doğru gelmiyor .Kenardaki para dursun biraz zaman geçsin ondan sonra yeniden düşünürsünüz esinin de ne düşündüğü önemli

Sanirim ortada gercek bi evlilik yok..zira bugune dek esimle hayati paylastik..5 yillik kiraciyim ev pesinatim olsa bian bile dusunmez alirdim.ilk ev sahibimiz 2 yil sonra evi satti cikin dedi..2.ev sahibimiz bizi kandirdi..insaat pisligini bize temizletti bi guzel yerlestik.yerlestikten sonra daha senemiz dolmadan 3 aylik gamileyken cikin ben oturacagim dedi..
Cok sukur atandim ve lojman cikti..bu surecte tasinma vs cok yipandik maddi manevi..dusun 15 gunluk bbeginle dikis agrilarimla ev tasimak zorunda kaldim..ah ede ede o ev sahibine.
Dunya hali diyorsunuz ama ev almak ayni zamanda en karli yatirim.

bir kadının kenarda birikimi olmalı kendi adına mevkisi eğitimi ne olursa olsun .O para öyle ihtiyaçlar için kullanılıyor ki yıllar sonra şaşarsınız.Çok örneklerini gördüm arkadaşımın eşi doktordu erken evlendi okumadı adam başka kadın aaşık oldu çocuğuna acımadı boşadı çok cüzi nafaka ödüyor şimdi.Boşanma aşamasında kızın avukata verecek yeterli parası yoktu.şimdi boynu bükük anne babasının emekli maaşını harcıyor.Ne oldum değil ne olacağım demeli şu hayatta bir daha o para elinize geçmez demedi demeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…