Ev peşinatını versem mi?

Bu arada paranız tl olarak duruyorsa gecmis olsun, zaten 3-4 aya pul olacak. Kredi faizlerinin dusmesini bos yere beklemeyin. Dusmeyecek. Aylik maas 30-40 bin degilse zaten ev almak icin biriktirmeniz hayli zor.
İnsaat sektoru daraliyor ama ev fiyatlari dusmez. Ha duser,ne zaman duser, marmara depremi gerceklesince dusecek. Nerede yasiyorsunuz bilmiyorum ama marmarada cok siddetli deprem bekleniyor. Hem de 1 tane degil.

Peşinatınız var ise ev alın derim,ev fiyatları hep artıyor eşinizin peşinat biriktirmesini beklerseniz alacağınız evin fiyatıda artacak,10 yıl öncede emlak balonu patlıyacak ev fiyatları düşecek diyorları hala aynı düşme yok.

vermeyin bence, erkekler kadında para olunca bir anda sorumsuz hale gelebiliyorlar, ya da verecekseniz tapuyu muhakkak ortak yaptırın.. insanlık hali ayrılık olur , eşiniz işsiz kalır bişi olur ev gider elden paranızda yanıp kül olmasın..

evlilik böyle bişey değil ya. inanamıyorum bu konuları okudukça. valla bravo. ticarete dökmüşsünüz. parayı verin, senet alın tam olsun.
Katılıyorum size. O zaman o mantıkla adam da kazandığını harcamasın eve o da ne olur ne olmaz diye tutsun kenarda. Ki zaten evlilik Birliği içinde alınan mal ortak oluyor. Sizin üstünüze olsun olmasın ne farkeder.

daha cok yeni evlisiniz eşinizle aranız nasıl bilmiyorum ama annem babamdan peşinat aldım diyerek verebilirsiniz
simdiye kadar neden söylemedin diye birde aranız acılmasın

Öncelikle kredi ile ev almaya karşıyım, hatta kredinin her türlüsüne karşıyım.
Asıl meseleye gelirsek, Türkiye'deki ev sahibi her on aileden rahat dokuzunda evi erkek alır. Hiçkimsede çıkıp aman sakla paranı karının haberi olmasın dünyanın binbir türlü hali var falan demez. Adamda benim param saklayayım diye düşünmez zaten. Aileme ev alıyorum ailem için kullanıyorum diye düşünür. Bizim paramız der.
Ama iş kadına gelince zihniyeti görüyorsunuz: *benim param* oluverir. Sakla verme sakın tavsiyeleri havada uçuşur...
Sonra kadın erkek eşit, hayat müşterek bla bla bla.... Külahıma anlatın o eşitliği....

Siz anlamasanız da olur.

"Anlayamadım" lafın gelişi bir kelimeydi. Evlendikten sonra boşanma halinde ikiye bölünmesinden rahatsız olmuşsunuz. Bayan şuan çalışmıyor ve evi eşi geçindirecek. Dolayısıyla peşinatı vermiş olsa bile geriye kalan ödemeyi eşi yapacak zaten. Kaldı ki beraber ödemiş olsalar bile iki tarafında payı vardır.

Bu tarz düşünen (kadın ya erkek farketmez) insanları görünce iyi ki hukuk diye bir şey var diyorum.

Üslubunuzun çirkin olduğunu söylememe bile gerek yok sanırım.

Parayi benim param olarak adlandirmamin sebebi daha esimle evlenmeden ve hatta tanışmadan kazanip biriktirdigim bir para olması.

Yoksa aile birligi içerisinde edinilen her türlü gelir mülk vs " bizim"dir. Onun veya benim kazanmış olmam fark etmez.

Bi kadının kenarda parası olmalı
Miktarını gizli tutun illaki ver derse bi miktarını verin ama bence söylemeyin harcadım vs dersiniz

Para bankada kalacagina ev yatirimi olarak degerlendirmek daha dogru. Ama faizler de cok yuksek bu aralar. Sizin de isiniz olmadigina gore, esinizin garantili bir isi var mi?

Bikac ay once faizleri ciddi manada dusurmuslerdi o zaman almak mantikliydi ama suan hem ev fiyatlari yuksek hem de faizler. Bence bekleyin hem o sirada kafanizda verip vermeme konusu netlesir.
Birde bence bu tarz seyler kisiden kisiye degisir. Evlilik boyle birsey olmamali tabiki ama kadin dezavantajliysa kendini dusunmeli, bazi onlemler almali. Ama duzgun adamlara karsi boyle onlemler almak gereksiz bence.

Verme,o parayı da asla asla söyleme.. Hatta eline geçtikçe üstüne eklemeye bak. Evliliğimde mutluyum eşime güveniyorum hiç ağzım yanmadı ama yine de böyle olmalı diye düşünüyorum. Hayatın bin türlü hali var.

Ben kendi adima söylüyorum yıllarca çalışıp biriktirdiğim paramı eşime vermezdim.Belki takıları verirdim ama para kenarda dururdu.Olur ya taksiti ödemekte zorlanirsak bir miktar destek çıkardım.Yarin birgün anne olacaksınız bu ev kredisi 2-3 yılda bitmez ki anne olmak için 10 yıl bekleyecekte değilsiniz.İnanin daha zor günler gelecek.Yine de siz bilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…