- 24 Eylül 2010
- 6.219
- 20.330
- 548
- Konu Sahibi laylaylom20
-
Aynı şeyi düşündüm. Madem evlilikte para saklamak mantıklı geliyor, o adamın emeğiyle kazandığı paradan yemek boğazımdan geçmezdi.Bir ben mi tuhafim diyordum iyi yetistiniz
Ben boyle para saklasam esimden, evde onun kazanip getirdigi parayla bir sey yemek bile icime sinmez. Cunku ayri gayri varsa benim de onun parasinda hakkim yoktur.
peşinat senede 20-30 bin biriktirsen ev fiyatları senede 70-80 bın tl artıyorO da ev almak istiyor. Önce peşinat biriktirmeyi amaçlıyor, sonrasinda da kredi çekeriz diyor.
Evliliğin otursun ondan sonra gir boyle islereMerhabalar
Ben 2 aylık evliyim. evlenince işten ayrıldım ve eşimin yaşadığı yere taşındım. Su an çalışmıyorum. Bir sure daha calisabilecegimi sanmiyorum.
Esim calisiyor. Önceden yaptigi bir birikimi yok esimin.Kiradayiz. Kiraya verdigimiz para boşa gidiyor gibi geliyor bana. Bir an önce krediyle bir ev alalim diye düşünüyorum. Ama su an pesinat olarak bir paramiz yok. Daha dogrusu benim evlenmeden önce biriktirdigim bir para var. Bu pesinat olarak yetebilecek bir para. Esim bu birikmis paramdan daha dogrusu ne kadar oldugundan haberdar değil.
Şimdi ben bu para kenarda kalsın, dunya hali ne olacagi belli olmaz diyordum. Ama pesinat olarak versem bizim icin daha faydalı olacak gibi geldi.
Sizce ne yapmaliyim?
peşinat senede 20-30 bin biriktirsen ev fiyatları senede 70-80 bın tl artıyor
aynı sekılde kredı fazılerı de
öyle biriktirme ile ev alma dönemleri 1980 lerde kaldı.
Bence verin. Ev de sizin adınıza olsun madem. Neden boşuna kira ödeyesiniz ki. Gerçi aklıma şu takıldı sadece. Evlendikten sonraki edinimler ikiye bölünüyor diye biliyorum. Onu bir araştırın.
Ben dünya hali ne olacağı belli olmaz kimsenin miktarını bile bilmediği bir paran var madem bırak öyle kalsınMerhabalar
Ben 2 aylık evliyim. evlenince işten ayrıldım ve eşimin yaşadığı yere taşındım. Su an çalışmıyorum. Bir sure daha calisabilecegimi sanmiyorum.
Esim calisiyor. Önceden yaptigi bir birikimi yok esimin.Kiradayiz. Kiraya verdigimiz para boşa gidiyor gibi geliyor bana. Bir an önce krediyle bir ev alalim diye düşünüyorum. Ama su an pesinat olarak bir paramiz yok. Daha dogrusu benim evlenmeden önce biriktirdigim bir para var. Bu pesinat olarak yetebilecek bir para. Esim bu birikmis paramdan daha dogrusu ne kadar oldugundan haberdar değil.
Şimdi ben bu para kenarda kalsın, dunya hali ne olacagi belli olmaz diyordum. Ama pesinat olarak versem bizim icin daha faydalı olacak gibi geldi.
Sizce ne yapmaliyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?