Ev peşinatını versem mi?

Eşin peşinat biriktirmeyi düşünüyorsa biraz daha bekle söyleme bence.Onun 1-2yillik birikimi,siz iş bulursanız sizin birikiminiz ve suanki paranız birleşince daha az kredi cekersiniz. Siz iş bulmadan evliliğinizin ilk aylarinda böyle maddi bir yük gereksiz

Esiniz taksitleri ödeyecek siz de peşinatı vereceksiniz ve ev ikinizin olacak benim açımdan paranızı ortaya koymanızda bir sakınca yok tek sorun faizlerin çok yüksek olması.Ev almak için dogru zaman değil gibi duruyor..

Kiraya giden para boşa gidiyor ama krediler de hiç uygun degil.(Gerçi krediler düzelir mi onu da bilmiyoruz). Bence bir sene bekleyin(en azindan bahara kadar) o da biraz biriktirir siz de çalışırsanız eklersiniz ve daha az kredi çekip evi alırsınız. Evlilik de çok yeni hemen büyük borca girip sıkıntı çekmeyin. Ama bu arada paranın değer kaybetmeyecegi bir sekilde saklayin tabi. Bu arada ev kimin üzerine olacak? Sizin üzerinize yapmaya niyeti yok gibiyse paranizi hiç ortaya çıkarmayın bence

daha 2 aylik evlisiniz, ev almakta bu kadar acele niye?
Biraz peşinat biriktirmek şart.. birkaç yıla birikim üstüne kredi ile tamamlarsiniz ama acele etmeyin..
ayrıca evin kimin üstüne oldugunun hiçbir onemi yok. evlendikten sonra alinan her şey yari yarıya..

Şuan çalışıyor olsaydınız vermeyin derdim ama evi tamamen eşiniz geçindiriyor. Bence vermeniz lazım

Benim kenarıda param varken eşimi daha zora sokmam tabiki veririm
Eşime de 63732525 kere söylemiştim zaten benim şu kadar param var diye.
Az önce maaşımdaki zam farkını yatırmışlar çok küçük bi miktar, hemen dayanamadım eşime söyledim ağzımda bakla ıslanmıyor.
Ama eşinizle de ilgili bir durum tabi bu. Paranız olduğunu bilince ister ya da baskı yapar diye endişe ediyorsanız söylemeyin

Verin tapuyu ortak yaptırın .
Ben öyle yaptım. Hiç pişman değilim. ocak ayında borç bıtıyor çok şükür.

Altin olsa verin derim de.bu sizin kendi paranizmis ve sanirim cokta az degil.bence soylemeyin bi sure kalsin sizde.evliligin basindasiniz ilerde ne olacagi belli olmaz

Hayir asla verme canim. Ben o hatayi yaptim sen yapma. Seni cok iyi anliyorum suan yzni evlisin ev alalim rahat edelim diyosun. Bende ayni senin gibi bekarligimda kurus kurus biriktiridm geldim adamin eline verdim dukkan aldik cok sukur ama ne oldu her ay paralari catir catir ailesine yoluyo ve bildigin yillardir borctan cikamiyoruz borc edip gonderiyoruz. Aklin varsa verme vericeksende yarisini ver

Birikmiş para ne kadar?
Kira ne kadar?
Alacağınız ev fiyatları ortalama ne kadar?
Masrafsız tadilatsız bir ev alabilir misiniz?

Bunlara vereceğiniz cevaba göre değişir..

şuan ev alınmaz bu faizlerle paranızı faize yatırın gelen faizlede kiranızı karşılayın ,eşinizde kira verdiği parayı faizdeki paraya eklesin biriksin orda ha ben param olduğunu eşime söylemek istemiyorum diyorsanız siz yatırın faize birikim yapın,krediler düştüğünde alırsınız,verdiğiniz kira neden boşuna gitsin evde oturuyorsunuz sonuçta

Sonuçta ev sizin neden vermeyi düşünmüyorsunuz anlamadım benimde evlenmeden önce ufak bir birikimim vardı peşinata yetmese bile ekledim böyle böyle sonuçta az kredi çekiliyor faiz işliyor Eşiniz bu paradan neden bahsetmedin hiç diye sorabilir evlenirken girerdiniz yani eve fiyatlar almış başını gidiyor

Verin tabi ki. O evde siz de oturmayacak misiniz?
Adam pesinat yokken bir yandan kira odeyip bir yandan pesinat cikaracak. Bir yandan ev gecindirecek.
Sonra da kredi odeyecek.
Siz bu arada adamdan para saklayacaksiniz.

Peki siz bunun ardindan o evi kendi eviniz gibi benimseyebilecek misiniz? Veya bu aileye aile diyebilecek misiniz? Aile olmak paylasmaktir, birliktedir. Bu nasil is?

evlilik böyle bişey değil ya. inanamıyorum bu konuları okudukça. valla bravo. ticarete dökmüşsünüz. parayı verin, senet alın tam olsun.

Bir ben mi tuhafim diyordum iyi yetistiniz

Ben boyle para saklasam esimden, evde onun kazanip getirdigi parayla bir sey yemek bile icime sinmez. Cunku ayri gayri varsa benim de onun parasinda hakkim yoktur.

Bu enflasyonla kenarda duran paranız pul olacak zaten. Her şeyin fiyatı artıyor, boş yere kira veriyorsunuz. Bence verin, bir an önce alın evinizi. Yarın birgün çocuğunuz olsun istersiniz, bu sefer ev almak daha da zor olur sizin için. Ayrıca zaten evlisiniz artık. Eşiniz maaşını eve getiriyorsa sizin paramı vereyim mi diye düşünmeniz bile ayıp.

bende aynı senın gıbıydım enişteme sordum
yıllar sonra ablamın böyle bir parası çıksa ne yaparsın dedim ,
boşanma sebebi dedi , sen kocandan para saklıyorsun ve yalan söylüyorsun dedi ,

çünkü ailesi inanılmaz düğün borcu bırakmışlardı üstümüze , ve çok zor durumdaydık ,
büyük bir kısmını verdim ama genede bir kenera biraz para bıraktım tabiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…