Ev sahibi olmak

Maşallah
Orta gelirle bunların hepsini nasıl yaptınız hayran kaldım
Düğün altın ev arsa ve şimdi de araba
Bizim gelir orta gelir üstü
Sadece ev kredimiz var ve zor gecınıyoruz artık hep ucu ucuna
Victor 😘😘 severim ben seni takip ediyorum.
Vallahi oldu yani ama nedir atiyorum evimizin degeri 500-600 binlik degil 270-280 gibi. Bide 6-7 yil once aldik o zaman ev fiyatlari dusuktu tabi simdiki degeri bu.
Veya her sene tatilimiz var ama 5 yildizli degil hotele gideriz genelde sabah kahvalti aksam yemegi olan.
Ulke geneline baktigim zaman guzel geciniyoruz ama yani cok sukur idare ediyoruz. He birikim var mi yok :) oda artik araba falan aldiktan sonra olur insallah. Kredi cekip yapiyoruz ne yapiyorsak. Bi tane cocugumuz var simdi ikinciye hamileyim 😇 ama bunlarin hepsi sosyal yasantiyla cok alakali. Benim cok ust bi harcamam olmaz mesela. Kiyafet vs herseyim var gerekmedikce veya cok begenmedikce almam.
Cocuguma herseyin en iyisini yaparim ama bi burdan hic kısmayız bide bogazdan :) geri kalanlar ortalama duzeyde kiyafet ayakkabi almam vs gibi

Victor 😘😘 severim ben seni takip ediyorum.
Vallahi oldu yani ama nedir atiyorum evimizin degeri 500-600 binlik degil 270-280 gibi. Bide 6-7 yil once aldik o zaman ev fiyatlari dusuktu tabi simdiki degeri bu.
Veya her sene tatilimiz var ama 5 yildizli degil hotele gideriz genelde sabah kahvalti aksam yemegi olan.
Ulke geneline baktigim zaman guzel geciniyoruz ama yani cok sukur idare ediyoruz. He birikim var mi yok :) oda artik araba falan aldiktan sonra olur insallah. Kredi cekip yapiyoruz ne yapiyorsak. Bi tane cocugumuz var simdi ikinciye hamileyim 😇 ama bunlarin hepsi sosyal yasantiyla cok alakali. Benim cok ust bi harcamam olmaz mesela. Kiyafet vs herseyim var gerekmedikce veya cok begenmedikce almam.
Cocuguma herseyin en iyisini yaparim ama bi burdan hic kısmayız bide bogazdan :) geri kalanlar ortalama duzeyde kiyafet ayakkabi almam vs gibi
Masallah
Valla ben de lüks harcama yapmam ama sadece bir ev alabildik onun da daha borcu var 6 sene
Benim de bebeğim var hele bebek olduktan sonra hayat maddi anlamda daha zor
Boğazdan kısıldığı da oluyor cunku yetmiyor yani ...
Bu sene tatile gidecek para da kalmadı ... bizde mi bir tuhaflık var acaba

Bence kiraya verilen para çöp.Hic altın vs yok muydu takı yani.Yavas yavaş biriktirmeye başlayın şimdi alamasanız bile ileride oturacak bir eviniz olur en azından.Emeklilikte rahat edersiniz.

Tek memur maaşıyla (eşim) 250 bin liralık evde aldık evlendiğimizden beri kaç kez tatile gittim her türlü yardımı da yaparım evimde yeme içme herşey var canımız ne zaman istese dışarı da çıkarız ve biz bunu 5 bin lira maaşla yapıyoruz 2900 lira kredi miz var sadece siz gerçekten iki maaşla nasıl yapamıyorsunuz vallahi yazmayacaktım ama yazdırdınuz gerçekçi konuşuyorum ve diyorum ki insan isteyince herşeyi yapar sadece para ve zaman yönetimini iyi bilsin insan yeter
Gerçekten merak ettiğim için soruyorum hicbir şekilde destek almadan gecinebiliyor musunuz yazdığınız şekilde. Ekstra birşey çıkarsa falan yetiyor mu yani?
1200 kira ödüyoruz, dışarda yemek olayımiz kalmadı, buzlukta et falan var yazdan, salcami,.kuru fasulyemi, nohutumu annem verir. Ara ara baska verdigi şeylerde var. Zeytinin, tereyağımi kendim yaparım, zeytinyağını toplu alırım. Eşimle alış alışveriş olayını bitirdik buna rağmen biz ya ucu ucuna denk getiriyoruz ya da birikimden yiyoruz.
Eylül'den beri ücretsiz izindeyim. Oğlumu bir kuruma götürüyorum 3 ayda bir 1700 lira ödüyoruz.
Hem sosyal hayatınızdan hem yemenizden kismadan rahat bir şekilde nasıl gecindiginizi merak ettim açıkçası

öncelikle teşekkür ederim. Hayat standartlarımız tek maaşla birikim yaptığımız halde yerlerde değil. Gezeriz de eğleniriz de ama her akşam, her gün değil mesela. Ayda belirli bir rutinimiz var dışarda yeriz sonra kısarız 1 gram da olsa altın almaya çalışırım.

hayat standartları herkesin aynı değil. Aynı olmak zorunda da değil. Ancak insanlar ben tamamım, bu yeter dediği yerde her şeyi bitiriyor.

ben de çalışıyor olsaydım daha fazla birikime yatırırdım. Bu birikim parayı alıp kenara koymak değil çünkü paranın değeri yok. Altın alıp koyuyorum.

ne olursa olsun insanların böyle işsizlikle canına kıydıkları dönemde, 2 maaşla kıskandığım insanları geçemiyorum üüüüfff onların evi var vs deyişlerine tahammül edemiyorum. Bir zahmet az ye koy kenara 3 kuruş, herkes ayaklarını uzata uzata ev sahibi oluyor sanki. Bu arada bizim evimiz de var. Kredisinin bitmesine 4yıl kaldı. Eşim evlenmeden önce almış. Bebişim büyüdüğünde Allah izin verirse ben de çalışacağım zaten. Çalışma heveslisi değilim evladımı kendim büyütmek isterim ama onun geleceği için mecburum.

yaram bu konuda böyle, herkesin bir fikri var tabii ki. Böyle konularda sinirleniyorum. Bence her şey kişide bitiyor. Aylık 20.000₺ alan yakınım tüm parasını yurtdışına giderek harcadı örneğin. Önemli olan harcamayı bilmek, parayı yönetmek. Çok parası olan. az parası olan meselesi değil bu...
Aslında kim için ne önemli olduğu altında da var taşlar.
Kimisi evi olunca mutlu olur kimisi dünyayı gezince.
Hı burada konu sahibi evi önemli bulup kenara atamiyor demek ki hayatını bol bol yaşamak istiyor ama o da yok diyor. Heralde her gün pastirma, biftek yiyorlar belki de başka türlü gidiyor. Ama gidiyor işte onunda derdi bu 🤷🏻‍♀️
Gram altın almaktansa altın hesabi daha güvenli degil mi? Bende düşünüyorum bu ara bu tarz bir şey.
Hanımlar merak ettım de eğer bir sakıncası yoksa yaslarınızı ve kac yıldır evlı oldugunuzu ogrenebılır miyim? Para biriktirme isteğiniz ne kadar süredir var?

Gerçekten merak ettiğim için soruyorum hicbir şekilde destek almadan gecinebiliyor musunuz yazdığınız şekilde. Ekstra birşey çıkarsa falan yetiyor mu yani?
1200 kira ödüyoruz, dışarda yemek olayımiz kalmadı, buzlukta et falan var yazdan, salcami,.kuru fasulyemi, nohutumu annem verir. Ara ara baska verdigi şeylerde var. Zeytinin, tereyağımi kendim yaparım, zeytinyağını toplu alırım. Eşimle alış alışveriş olayını bitirdik buna rağmen biz ya ucu ucuna denk getiriyoruz ya da birikimden yiyoruz.
Eylül'den beri ücretsiz izindeyim. Oğlumu bir kuruma götürüyorum 3 ayda bir 1700 lira ödüyoruz.
Hem sosyal hayatınızdan hem yemenizden kismadan rahat bir şekilde nasıl gecindiginizi merak ettim açıkçası
Aynı fikirdeyim
Evimiz ara daire ısı sorunumuz yok ve daha yüksek maaşlara çalışıyoruz
evde salonda oturuyoruz diye kış basından beri sadece salonun peteği yanıyor
Bebeğimi uyutırken yatak odası peteğini de acıyorum uyanınca kapatıyorum ve buna rağmen d gaz 350 TL geldi
Yani iki Petek 350 TL
Normal insanlar gibi tüm evi yaksak herhalde 800 TL gelecek
Aylık 100 TL apartman aidatı var
Telefon faturalarımız var
Elektrik su
Bebeğimin doktoru var ayda 250 tl
Bir Demir vitamini d vitamini gaz damlası 70-80 TL
Kesinlikle müsrif bir insan değilimdir
Bize de annemler çok alır verir erzak vs o bu

Arabaya 100 TL mazot koysan iki adım gidiyorsun
Bir kalıp peynir 50 TL
Fındığın kilosu 70 TL
Bebeğime hurma alıyorım 70 TL kilosu
Et fiyatlarına hiç girmıyorum
Bez fiyatları da aynı şekilde ki bezin de en uygununu alıyorum ama son iki senedir özellikle yetmıyor yetmıyor yani
Yetireni ve birikim yapanı , gezmesinden tatilinden kısmadan bunu yapabilir alkışlıyorum
Geçen sene Ankara’ya gittik bir geceliğine
Ve otel parası da vermedik kuzenimde kaldık ama yolda ve orada git gel yemek ye
Mazot parası
Müzeye gir , orayı gez burayı bir günde 1000 TL harcadık geldik
Ankara’ya gitmek Lüks mü şimdi :)
Ceviz Hurma almak lüks mü
Ülkem ne hale geldi

Masallah
Valla ben de lüks harcama yapmam ama sadece bir ev alabildik onun da daha borcu var 6 sene
Benim de bebeğim var hele bebek olduktan sonra hayat maddi anlamda daha zor
Boğazdan kısıldığı da oluyor cunku yetmiyor yani ...
Bu sene tatile gidecek para da kalmadı ... bizde mi bir tuhaflık var acaba
Valla sasirdim victor ben sizin durumunuzu dedigin gibi hep ortalamanin biraz ustunde olarak biliyordum ara ara denk geliyordum yorumlarindan.
Bebegin kiyafetlerini falan nerden alıyorsun? O magazalar arasinda da cok ucurum var mesela. Ben magaza olarak lcw dan aliyorum bi carters, mother care oralardan hic bisey almadim cunku pahali geliyor mesela.
Veya bazi pazarlarda bi bolum oluyor marka bebek kiyafetlerinin daha uyguna satıldığı oyle de aldığım oluyor arada denk getirdigimde.
Yada bebek arabasini zamaninda 1000 tl gibi biseye almistik daha pahalilari ve uygunlari vardi tabiki. Ama onuda ortalama tercih etmistik. Ne biliyim sen boyle diyince biz mi hic bisey yapmiyoruz acaba diye dusundum ama yoo cok şükür diyim oyle hergun makarnayla gecinip biz cok iyi geciniyoruzcu degilim baktiginda. Yada gideriz gezeriz yer iceriz. Bende anlamadim suan bu iste bi terslik var 😁 Nerde yasiyordunuz bide ev krediniz falan cok mu yuksek acaba? Yada ne biliyim hani biraz daha rahat harcaniyodur belki para bilemedim canim.
Ben mesela uzun suredir mont almadim kendime çünkü cok var. Ayakkabimda yeterli sayida var. Oyle cesit cesit yoktur ama az özdür.
Kuafor masrafim azdır. Aklimiza gelmeyen bi kalemde gider fazla olabilir canim sizde veya biz mi bi yerden kısıyoruz bunu dusunucem ciddi ciddi :)

Valla sasirdim victor ben sizin durumunuzu dedigin gibi hep ortalamanin biraz ustunde olarak biliyordum ara ara denk geliyordum yorumlarindan.
Bebegin kiyafetlerini falan nerden alıyorsun? O magazalar arasinda da cok ucurum var mesela. Ben magaza olarak lcw dan aliyorum bi carters, mother care oralardan hic bisey almadim cunku pahali geliyor mesela.
Veya bazi pazarlarda bi bolum oluyor marka bebek kiyafetlerinin daha uyguna satıldığı oyle de aldığım oluyor arada denk getirdigimde.
Yada bebek arabasini zamaninda 1000 tl gibi biseye almistik daha pahalilari ve uygunlari vardi tabiki. Ama onuda ortalama tercih etmistik. Ne biliyim sen boyle diyince biz mi hic bisey yapmiyoruz acaba diye dusundum ama yoo cok şükür diyim oyle hergun makarnayla gecinip biz cok iyi geciniyoruzcu degilim baktiginda. Yada gideriz gezeriz yer iceriz. Bende anlamadim suan bu iste bi terslik var 😁 Nerde yasiyordunuz bide ev krediniz falan cok mu yuksek acaba? Yada ne biliyim hani biraz daha rahat harcaniyodur belki para bilemedim canim.
Ben mesela uzun suredir mont almadim kendime çünkü cok var. Ayakkabimda yeterli sayida var. Oyle cesit cesit yoktur ama az özdür.
Kuafor masrafim azdır. Aklimiza gelmeyen bi kalemde gider fazla olabilir canim sizde veya biz mi bi yerden kısıyoruz bunu dusunucem ciddi ciddi :)
Kuaföre hiç gitmiyorum
Bebek kıyafetlerini e bebek den indirimden alıyorum
Sadece uyku tulumunu kitikate aldım
Bir de yenidoğan kıyafetlerini
Bebek arabasını casual cadillac aldım
Oto koltuğunu britax römer
Bebeğimde bazı hastalıklardan şüphelenildi
Devlet o testleri yapmadı ona para harcadık falan
Maaşın iyi olsa da artık maaşa iyi demek için ultra iyi gelirin olması gerek bence

Hanımlar merak ettım de eğer bir sakıncası yoksa yaslarınızı ve kac yıldır evlı oldugunuzu ogrenebılır miyim? Para biriktirme isteğiniz ne kadar süredir var?
26 yaşındayım, 6 aylık evliyim. Evlendikten sonra başladı önceden parayı bu kadar hiç önemsemezdim. Ailemi garantiye almak istiyorum.

Kuaföre hiç gitmiyorum
Bebek kıyafetlerini e bebek den indirimden alıyorum
Sadece uyku tulumunu kitikate aldım
Bir de yenidoğan kıyafetlerini
Bebek arabasını casual cadillac aldım
Oto koltuğunu britax römer
Bebeğimde bazı hastalıklardan şüphelenildi
Devlet o testleri yapmadı ona para harcadık falan
Maaşın iyi olsa da artık maaşa iyi demek için ultra iyi gelirin olması gerek bence
E bebek çok indirimli değil aslında genel olarak başka sitelere baksanız daha fazla indirim görebilirsiniz söylemek istedim

Aynı fikirdeyim
Evimiz ara daire ısı sorunumuz yok ve daha yüksek maaşlara çalışıyoruz
evde salonda oturuyoruz diye kış basından beri sadece salonun peteği yanıyor
Bebeğimi uyutırken yatak odası peteğini de acıyorum uyanınca kapatıyorum ve buna rağmen d gaz 350 TL geldi
Yani iki Petek 350 TL
Normal insanlar gibi tüm evi yaksak herhalde 800 TL gelecek
Aylık 100 TL apartman aidatı var
Telefon faturalarımız var
Elektrik su
Bebeğimin doktoru var ayda 250 tl
Bir Demir vitamini d vitamini gaz damlası 70-80 TL
Kesinlikle müsrif bir insan değilimdir
Bize de annemler çok alır verir erzak vs o bu

Arabaya 100 TL mazot koysan iki adım gidiyorsun
Bir kalıp peynir 50 TL
Fındığın kilosu 70 TL
Bebeğime hurma alıyorım 70 TL kilosu
Et fiyatlarına hiç girmıyorum
Bez fiyatları da aynı şekilde ki bezin de en uygununu alıyorum ama son iki senedir özellikle yetmıyor yetmıyor yani
Yetireni ve birikim yapanı , gezmesinden tatilinden kısmadan bunu yapabilir alkışlıyorum
Geçen sene Ankara’ya gittik bir geceliğine
Ve otel parası da vermedik kuzenimde kaldık ama yolda ve orada git gel yemek ye
Mazot parası
Müzeye gir , orayı gez burayı bir günde 1000 TL harcadık geldik
Ankara’ya gitmek Lüks mü şimdi :)
Ceviz Hurma almak lüks mü
Ülkem ne hale geldi
Aç kapa yapmak daha çok yakar. Ortalama bir ayarda tutun hep açık kalsın doğalgaz

26 yaşındayım, 6 aylık evliyim. Evlendikten sonra başladı önceden parayı bu kadar hiç önemsemezdim. Ailemi garantiye almak istiyorum.
Tesekkür ederim cevap verdiğiniz için. Ben oldum olası tutumlu biriydim. Para biriktirme derdine hiç girmemiştim ama zaten bir köşede harcayamadıklarım birikiyordu. Gecen sene annemin baskılarına dayanamayıp kredi çektim ve ev aldım. Ev aldıktan sonra da para biriktirme gibi bir sevdam olmadı ama bugünlerde köşeye biraz atsam diye ciddi ciddi düşünmeye başladım. Hala bekar olmamın da bu düşüncenin oluşmamasında payı var galiba

Tek memur maaşıyla (eşim) 250 bin liralık evde aldık evlendiğimizden beri kaç kez tatile gittim her türlü yardımı da yaparım evimde yeme içme herşey var canımız ne zaman istese dışarı da çıkarız ve biz bunu 5 bin lira maaşla yapıyoruz 2900 lira kredi miz var sadece siz gerçekten iki maaşla nasıl yapamıyorsunuz vallahi yazmayacaktım ama yazdırdınuz gerçekçi konuşuyorum ve diyorum ki insan isteyince herşeyi yapar sadece para ve zaman yönetimini iyi bilsin insan yeter
Evet haklısınız. Evime 2100 tl ayırıp gerisini borca yatırsaydik biz de ev sahibiydik. 2100 ile nasıl gecinecektik acaba ben inanmıyorum şu şartlarda o parayla her istediğimi yapıyorum diyenlere. 2100 rahat rahat yaşanacak para değil şu şartlarda hiç mi extra masrafiniz çıkmiyor bir rahatsızlıktan dolayı hastaneye gidip 200 verdiğiniz olmadı mı veya birine hediye aldığınız? Sevdiğiniz insanlarla bi yerde yemek yemek en az 200 tl.

Tesekkür ederim cevap verdiğiniz için. Ben oldum olası tutumlu biriydim. Para biriktirme derdine hiç girmemiştim ama zaten bir köşede harcayamadıklarım birikiyordu. Gecen sene annemin baskılarına dayanamayıp kredi çektim ve ev aldım. Ev aldıktan sonra da para biriktirme gibi bir sevdam olmadı ama bugünlerde köşeye biraz atsam diye ciddi ciddi düşünmeye başladım. Hala bekar olmamın da bu düşüncenin oluşmamasında payı var galiba
Kesinlikle her ay bir tam altın bile alıp koyabilirsiniz tek başınızasınız iyi değerlendirin bugünleri..

Petekleri kapatıyorum kombiyi değil
Petek kapatmanın çok faydası oluyor mu gercekten? Ben de gecen sene odanın birini hiç kullanmadığımdan o odanınkini kapattım. Bu yıl hepsini yakıyorum. Gecen sene oyle yaparken 250 TL dogal gaz geldi bu sene 387. Bu yıl zaten doğal gaza %30 zam gelmişti. Haliyle benim petek aç kapanın bir yararı olmadığını düşünüyorum

Kesinlikle her ay bir tam altın bile alıp koyabilirsiniz tek başınızasınız iyi değerlendirin bugünleri..
Ben de oyle yapmayı düşünüyorum. Maas gunu geldiğinde krediye gidecek parayı ve diğer masraflarımı hesaplayacağım ve maasın kacını kullanacagıma karar verip gerisini altın yapacagım

Petek kapatmanın çok faydası oluyor mu gercekten? Ben de gecen sene odanın birini hiç kullanmadığımdan o odanınkini kapattım. Bu yıl hepsini yakıyorum. Gecen sene oyle yaparken 250 TL dogal gaz geldi bu sene 387. Bu yıl zaten doğal gaza %30 zam gelmişti. Haliyle benim petek aç kapanın bir yararı olmadığını düşünüyorum
Olur tabiki neden olmasın
Sizin dediğiniz gibi olsa 40 petegi olan bir villaya da aynı fatura gelir
10 peteği olan daireye de

Ben de oyle yapmayı düşünüyorum. Maas gunu geldiğinde krediye gidecek parayı ve diğer masraflarımı hesaplayacağım ve maasın kacını kullanacagıma karar verip gerisini altın yapacagım
Kalan parayla değil de birikim için bu buraya gidecek tarzda direkt ayırırsanız birikim yapabilirsiniz. Yoksa kalan para bu sefer yetmez aamaan bu ayda birikim olmayıversin dersiniz o zaman sıkıntı olur. Harcamalar gibi birikimin parasını da direkt ayırmalısınız

Back
X