Ben şuna inanıyorum insan isterse herşeyi yapabiliyo bakıyorum çevreme iki çocuklu üç çocuklu aileler en az 800-900 kira ödüyolar çocuk olduğu için doğalgazı da erkenden yakıyolar zaten çocukların masrafı ayrı bişey bu insanlar aylık 3000 liraya geçinebiliyolar insan isteyince herşeyi yapar sadece bilinçli bi tüketici olmak gerek
insan isterse elbette herşeyi yapar ama benim baktığım nokta bambaşka. geçinmeye gelince herkes kışlığını yazdan hazırlıyor. herkes maaşından altın veya döviz kenara ayırıp birşeyler yapmaya çalışıyor.
ama bir de 1 kez geldiğim hayatın tadını çıkarmak var.
mesela eğer yazlığım yoksa benim için yaz tatili pansiyonda kalmak yada ev tutmak olmaz. çünkü o tatil benim dinlenmeme hizmet etmek zorunda. o zaman daha yüksek bütçeliyi seçerim. 1 sene için 1 hafta izin bana göre azdır, kışın da arada tatil yapmam gerekir ki nefes alıp kaldığım yerden devam edebileyim.
ucuzdan pahalı yoktur sözüne inanırım. o nedenle ucuz birşeyi alıp 1 senede çöp edeceğime marka tercih ederim. her zaman indirim kovalarım ama bu devirde indirim de pahalı..
dışarıda yemek konusunda da, hijyen takıntım var, bunu sağlayan her yerde yiyebilirim ama konser, tiyatro, festival ... sevdiğim şeyleri kaçırmak istemem. ve bunu ayda 1le sınırlamak da açıkçası eşşek gibi 7.30-17 arası çalışırken, hatta evde bile çalışmaya devam ederken bana haksızlık olarak geliyor.
ve bu yazdıklarım aslında herkesin hayatında olması çok normal olan şeyler. ama hayat o kadar pahalı ki.. ucu ucuna anca dönüyor yada yetmeyeceği için vazgeçerek insan üzülüyor.
bütün bunları siz gerçekten hiçbir şeyi kısmadan söylediğiniz bütçe ile yapıyorsanız tebrikler. ama birşeyler ciddi kısıtlanıyorsa bu o zaman hesabını bilip geçinmek değil mecburiyetten doğan bir yaşam şekli olmuyor mu mesela ?
ama tekrar ediyorum bu devirde kalan 2000 tl ile fatura + ev geçimi sağlamak başarı.