- 9 Temmuz 2018
- 623
- 776
- 103
- Konu Sahibi YazYagmuru1
-
biz kendimiz yaptırdık.çünkü biz kullanırken bozuldu.Merhaba hanımlar, oturduğum evde dördüncü yılım. Kombi 12 yaşında. Özellikle belirtiyorum. Haziran ayından beri arıza yapıyor. Ev sahibi ile konuştum, kiracı yapar dedi 1000 TL ödedim. Şimdi yine arıza yaptı..Bunun usulü nedir lütfen yardımcı olun.
Kullanıcı kaynaklı arıza ödemeleri ve düzenli bakımlar kiracıya ait ama diğer her türlü sebepte ( miadını doldurup eskimesi de dahil) ev sahibi ödemek durumunda. Not: Ev sahibiyim :)Merhaba hanımlar, oturduğum evde dördüncü yılım. Kombi 12 yaşında. Özellikle belirtiyorum. Haziran ayından beri arıza yapıyor. Ev sahibi ile konuştum, kiracı yapar dedi 1000 TL ödedim. Şimdi yine arıza yaptı..Bunun usulü nedir lütfen yardımcı olun.
Ömrü dolan bir kombiyse evin demirbaşı olduğundan ev sahibine düşer. Ama normal sizin kullanımınızda bozulmuş bir şey olsaydı sizin yaptırmanız gerekirdiMerhaba hanımlar, oturduğum evde dördüncü yılım. Kombi 12 yaşında. Özellikle belirtiyorum. Haziran ayından beri arıza yapıyor. Ev sahibi ile konuştum, kiracı yapar dedi 1000 TL ödedim. Şimdi yine arıza yaptı..Bunun usulü nedir lütfen yardımcı olun.
Su ısıtmıyordu, metal bir plaka değişti. Ev sahibine göster dedi ama kabul etmedi. Bundan sonra kiracı kendi kombisini taksın derim falan dedi. Yoruldum bu işlere tek koşmaktanValla ben de taşındıktan birkaç ay sonra kombi bozulunca ev sahibiyle konuştum. Ben yaptırmam sana sağlam verdim şimdi sana düşer tamiri dedi. Kira sözleşmesinde bakım kiracıya, tamir ev sahibine aittir yazıyordu onu hatırlattım. Kem küm etti ama baktım ödemeye niyeti yok mecbur biz yaptırdık ödedik. Sonra bi daha arıza yaptı bu kez ona haber bile vermeden kendimiz hallettik.
Servisle detaylı şekilde konuştum geldiğinde. Bu ürün çok mu eski dedim, hayır o kadar eski değil dedi. Kullanıcı hatası yüzünden bozulur mu dedim. Ablacım kombi sonuçta, üstünde tepinmediğin sürece kullanıcı kaynaklı bozulmaz dedi. Yani kullanıcı kaynaklı bozulma ihtimali biraz düşük bir cihaz kombi. Sonuçta düğmeye basıyorsun çalışıyor, yeri de sabit. Ama zaman içinde eskime kaynaklı sorunlar oluyor tabii doğal olarak. 1000 tl çok masraf olmuş, sorun neydi? Tekrar arıza yaparsa eskime ve arıza konusunda servisten rapor falan rica et bence, bu durumların soruna göre değişmesi daha uygun geliyor bana. Ben mesela bir keresinde basınç musluğunu ters yöne çevirdim diye musluk kırılmıştı, bu benim hatamdı. Ama sonraki arıza kendi kendine meydana gelmişti, benimle alakası yoktu.
Bu gozler yumruk atarak kombi calistirmaya calisan insan gördü. Eger dogalgsz kombisiyse birsuru vanasi var onunlarla oynayip bozanida gordum. Artik hic biseye sasirmiyorum ben. Ayrica duzenli bakim yapilmadiysa bozulmus olabilir, buda kullanici hatasi olmaz mi?Eski evimizde kombi ne zaman arizalansa ev sahibi ödüyordu. Kullanıcı kaynaklı nasıl bozulabilir ki kombi? Kendi hâlinde alet sonuçta. Sadece düğmesine basıyorsun o kadar. Bence ev sahibinin ödemesi lazım. Ama bakımlar tabii kiracıya ait o ayrı.
Normal insan gibi kullanımdan bahsediyorumBu gozler yumruk atarak kombi calistirmaya calisan insan gördü. Eger dogalgsz kombisiyse birsuru vanasi var onunlarla oynayip bozanida gordum. Artik hic biseye sasirmiyorum ben. Ayrica duzenli bakim yapilmadiysa bozulmus olabilir, buda kullanici hatasi olmaz mi?
Kiracı öder diye birşey yok yarı yarıya ödeniyor..kirada oturduğumuzda bizimse arıza vermişti ev sahibine söylemiştik yarı yarıya yapalım demişti..Merhaba hanımlar, oturduğum evde dördüncü yılım. Kombi 12 yaşında. Özellikle belirtiyorum. Haziran ayından beri arıza yapıyor. Ev sahibi ile konuştum, kiracı yapar dedi 1000 TL ödedim. Şimdi yine arıza yaptı..Bunun usulü nedir lütfen yardımcı olun.
Kullanıma bağlı yıpranmazlar kiracıya ait dergiler.Ayrica kombi demirbastr.ev sahibi yapytir .Merhaba hanımlar, oturduğum evde dördüncü yılım. Kombi 12 yaşında. Özellikle belirtiyorum. Haziran ayından beri arıza yapıyor. Ev sahibi ile konuştum, kiracı yapar dedi 1000 TL ödedim. Şimdi yine arıza yaptı..Bunun usulü nedir lütfen yardımcı olun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?