Ev sahibi ve 12 yıllık kombi

İki farklı evde kombimiz bozuldu. İlkinde aradık sorun var teknik servis çağırdık şöyle bir sorun varmış dedik. Tamam siz yaptırın faturayı bana atın dedi. Diğer ayın kirasından düştük.
İkincisinde de aradık. Parça değişecekti ikincisinde parça değişmeye geldiklerinde ev sahibi de geldi.
O ödedi.
Zaten biz her seferinde sorduk ikisinde de kullanıcı kaynaklı değil dedi.
Bence ev sahibi ödemeli.
Servis sizden olmuş hor kullanmışsınız derse başka tabii.
Ama direkt nedeni bilmeden kiracı öder demek olmaz

Kiralar artık çok ucuz kalıyor. Aynı ev 7 bin kiracim 2 bine oturuyor. Yarısını sen yap dese de yapmam
Ben bir parçasını kiracı olarak bin lira verip yaptırsam ev sahibini doyuramadığım için evden çıkarken o parçayı alır yerine bozuk olanı takarım. Hadi şimdi yaptırmadan kiraya versin de görelim.

Kombide ne gibi bir kullanici hatasi olur bilemedim. Evin demirbasi. Baltayla dalmadiysaniz kullanıcı hatadi degildir diye düşünüyorum. Eski de bir modelmis. Bu durumda ev sahibi ödemeli gibi geliyor.

Ev sahibi ödemeli tabiki
Kombi demirbaştır
Kullanıma bağlı bozulma nedir
Kombi devamlı aç/kapa yapılan bir cihaz değildir
Kiracım kombi bozuldu dese servisi çağır kiradan düş derim bana ait olan birşeyi o neden ödesin
Çıkıp giderken almayacağı birşeyi ev sahibi öder

Kombi demirbaştır ev sahibi ödemeli. Bizimde bozuktu ev sahibine söyledik kiradan düştük kiracı ödememeli çünkü kombi standart çalışır aç/kapa.

Biz öyle yapmıştık. Bozuk bir şofben vardı evde. Kendimiz şofben taktık, giderken de götürdük. Almanya’da evler mutfaksız kiralanır, kiracı mutfak yaptırır. Giderken de söker götürür. Biz de o noktaya gidiyoruz.

Evin demirbası oldugu için ev sahibi yaptırmak zorunda, soyle dusunun bir sebepten oturu bir yıl içinde tasınmak zorunda kaldınız e sizde kombiye masraf yapmıssınız. Yeni gelen kiracı da temiz kombiyi kullanacak. Bu adaletli olur mu! Kiradan düşme şartıyla yaptırmayı teklif edin.

Ev sahibim bakımları da arızaları da kendi yaptırıyordu . Tuvalette ciddi sıkıntı oldu onu da yaptırdı. Zaten evin sigortası olduğundan sigorta ödüyordu

Kiralar artık çok ucuz kalıyor. Aynı ev 7 bin kiracim 2 bine oturuyor. Yarısını sen yap dese de yapmam
Kiradan bağımsız bu ev sahibinin sorumluluğudur. Beş senesi dolunca güncelleyebilirsiniz kiranızı. Kiracılarımdan elektrik, su tesisatı, kombi vs gibi demirbaşların arızalarında para almıyorum, zaten olması gereken budur. Ya ben yaptırıyorum ben yoksam onlar yaptırıyor faturasını atıp kiradan düşerek kirayı yatırıyor. Bu işin jargonu, usulü budur.

10 yıllık cihazı yaptırmayın lütfen. Miyadı o kadar zaten. Servis ücreti ödeyip duracaksınız.
Yenisine ikna edin, aldırın.

Kiracınız şu anda 2000 liraya oturuyorsa o evin kira değeri 7000 lira olamaz,tamamen şişirme bir rakamdır.Ayrıca kombi evin demirbaşı olup,kullanıcı hatası kaynaklı arızalar hariç,tüm masrafı ev sahibine aittir.

Hak ediyorlar iyi yapmışsınız

Bizim eski adi ev sahibi de kiralarken kombi eski gerekirse yenisini taktırırız demişti.
Hem yenisini taktırmadı hem de her arıza da mırın kırın etti. Kendi yaptırdı ama söylene söylene. Sanki üstünde tepindik.

12 yillik kombi eski sayililmaz ki (bir zamanlar 25senelikti kullandigimiz kombi)
şimdiki cihazların ömrü maalesef 10 yıl. Hatta elektrik anahtarlarının bile basma limiti olduğunu duyunca ee yuh yani demiştim de satış döngüsünün böyle devam ettiğini söylemişlerdi bana..

Kombiyi ev sahibi yaptırmalı, siz evden çıkarken parça değiştiyse takılan parçayı alacak mısınız?

Aslında ev sahibinin kombiyi yenilemesi gerek çünkü 12 sene oldukça uzun bir süre. Ama ev sahibi yaptırmak istemiyorsa işiniz zor. Evde siz oturuyorsunuz, önümüz kış. Yaptırmazsa ya siz yaptıracaksınız ya da evden çıkacaksınız. Ev sahibi de elbet yaptıracağınızı ya da siz çıkınca anında kiracı bulacağını düşünüyor. Yaptırmak istemezse ev sahibi kimin haklı olduğunun önemi kalmayacak, evden çıkın ya da böyle oturun diyecek. Aynısı zamanında başımıza geldi, inat edip kalın giyinerek kışı geçirdik. Çocuğunuz varsa inatlaşmanız zor.

Yurtdisinda durum farkli olabilir ama bizde de ayni durum var. Kombi cok cok eski ve bakim hicccc yapilmamis. Gecen sene Kis ortasinda 3 ay tek damla sicak suyumuz yoktu, tamirci Turkiye'deki gibi degil, haftalar aylar sonra geliyor. spor salonunda dus aldik kokmamak icin. Faturayi ev sahibine gonderttik. Sonra yine bozuldu, bu sefer acil durum icin gelen birini bulduk, yine fatura ev sahibine gitti. En so'n gelen tamirci boruyu gevsek birakmis, alt komsuya Su gitti. Herbirseyi ev sahibinin yapmasi gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…