- 21 Eylül 2022
- 628
- 54
- 18
- Konu Sahibi YazYagmuru1
-
Kiralar artık çok ucuz kalıyor. Aynı ev 7 bin kiracim 2 bine oturuyor. Yarısını sen yap dese de yapmamKullanıma bağlı yıpranmazlar kiracıya ait dergiler.Ayrica kombi demirbastr.ev sahibi yapytir .
Ben bir parçasını kiracı olarak bin lira verip yaptırsam ev sahibini doyuramadığım için evden çıkarken o parçayı alır yerine bozuk olanı takarım. Hadi şimdi yaptırmadan kiraya versin de görelim.Kiralar artık çok ucuz kalıyor. Aynı ev 7 bin kiracim 2 bine oturuyor. Yarısını sen yap dese de yapmam
O zaman her ay evinize 5.000 tl lik masraf yaptırın. Şöyle bi yenilensin eviniz. Nasılsa her ay 5.000 eksik alıyorum gözüyle bakıyosunuzKiralar artık çok ucuz kalıyor. Aynı ev 7 bin kiracim 2 bine oturuyor. Yarısını sen yap dese de yapmam
Biz öyle yapmıştık. Bozuk bir şofben vardı evde. Kendimiz şofben taktık, giderken de götürdük. Almanya’da evler mutfaksız kiralanır, kiracı mutfak yaptırır. Giderken de söker götürür. Biz de o noktaya gidiyoruz.Ben bir parçasını kiracı olarak bin lira verip yaptırsam ev sahibini doyuramadığım için evden çıkarken o parçayı alır yerine bozuk olanı takarım. Hadi şimdi yaptırmadan kiraya versin de görelim.
Kiradan bağımsız bu ev sahibinin sorumluluğudur. Beş senesi dolunca güncelleyebilirsiniz kiranızı. Kiracılarımdan elektrik, su tesisatı, kombi vs gibi demirbaşların arızalarında para almıyorum, zaten olması gereken budur. Ya ben yaptırıyorum ben yoksam onlar yaptırıyor faturasını atıp kiradan düşerek kirayı yatırıyor. Bu işin jargonu, usulü budur.Kiralar artık çok ucuz kalıyor. Aynı ev 7 bin kiracim 2 bine oturuyor. Yarısını sen yap dese de yapmam
Kiracınız şu anda 2000 liraya oturuyorsa o evin kira değeri 7000 lira olamaz,tamamen şişirme bir rakamdır.Ayrıca kombi evin demirbaşı olup,kullanıcı hatası kaynaklı arızalar hariç,tüm masrafı ev sahibine aittir.Kiralar artık çok ucuz kalıyor. Aynı ev 7 bin kiracim 2 bine oturuyor. Yarısını sen yap dese de yapmam
Hak ediyorlar iyi yapmışsınızBiz öyle yapmıştık. Bozuk bir şofben vardı evde. Kendimiz şofben taktık, giderken de götürdük. Almanya’da evler mutfaksız kiralanır, kiracı mutfak yaptırır. Giderken de söker götürür. Biz de o noktaya gidiyoruz.
şimdiki cihazların ömrü maalesef 10 yıl. Hatta elektrik anahtarlarının bile basma limiti olduğunu duyunca ee yuh yani demiştim de satış döngüsünün böyle devam ettiğini söylemişlerdi bana..12 yillik kombi eski sayililmaz ki (bir zamanlar 25senelikti kullandigimiz kombi)
Yurtdisinda durum farkli olabilir ama bizde de ayni durum var. Kombi cok cok eski ve bakim hicccc yapilmamis. Gecen sene Kis ortasinda 3 ay tek damla sicak suyumuz yoktu, tamirci Turkiye'deki gibi degil, haftalar aylar sonra geliyor. spor salonunda dus aldik kokmamak icin. Faturayi ev sahibine gonderttik. Sonra yine bozuldu, bu sefer acil durum icin gelen birini bulduk, yine fatura ev sahibine gitti. En so'n gelen tamirci boruyu gevsek birakmis, alt komsuya Su gitti. Herbirseyi ev sahibinin yapmasi gerekiyorMerhaba hanımlar, oturduğum evde dördüncü yılım. Kombi 12 yaşında. Özellikle belirtiyorum. Haziran ayından beri arıza yapıyor. Ev sahibi ile konuştum, kiracı yapar dedi 1000 TL ödedim. Şimdi yine arıza yaptı..Bunun usulü nedir lütfen yardımcı olun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?