Evcilik Oyunu

Ben mesaf
Benim eşim de eğitime gitti. Araya mesafe girince birbirimizi özleriz, birbirimizin değerini anlarız diye düşünüyordum. Tam aksi oldu. İyice soğuduk birbirimizden.

Telefonla konuşuyoruz. Oğlunu sorar .Yedi mi, içti mi ,oynuyor mu, bi fotosunu at bu kadar. Sarilsam karşılık vermez. Duvar gibi dikilir. Sacmasapan hareketleri var. Enerjimi somuruyor resmen. Suratı hep asik. Dışarda çok farklı. Is arkadaşları çok espirili, cana yakın ,hayat dolu falan diyor. Bu benim adam mi diyorum içimden. Sanırım garezi bana.

Açık açık konuşmayı denediniz mi? Senin bana garezin nedir, sevmiyorsan bitsin bu iş; sadece ütülü gömlek, sıcak yemek için mi benle ısrarla evli kalmaktasın diye sordunuz mu? Kimseyi dinlemeyin; böyle hayat olmaz.

Defalarca konuşmayı denedim. Adamla iletişim kurmak nerdeyse imkansız. Gecistiriyor, konuşmuyor. Gözü ya tv de ya telefonda. Cinnet geçirir insan. Ben de artık totosunu kaldırmak istemiyorum. Konuşmak isteyince falan bi havalara giriyor anlatamam.

O zaman siz kendi kararınızı kendiniz vereceksiniz. Hayırlısı olsun inşallah.

eğer olmuyorsa sürdürmenin bence bir mantığı yok, iyi bir el olamamış olabilirsiniz ama bu anne baba olmanızı engellemez.

Siz mutsuzsanız büyüklere net bir şekilde kararlı olduğunuzu anlatın, eski topraklar anlamazlar çünkü onlar katlanmaya alışmışlar.

O zaman çift terapisti öneririm ben. Yani hep böyle olsaydı boşanın derdim ama evlendikten sonra değişen birşeyler olmuş, ne olduğunu çift terapisti aracılığıyla anlayarak çözüme ulaştırabilirsiniz. Eşinizi ikna edebilirseniz gidin muhakkak faydasını görürsünüz. Yalnız gitmeye karar verdiğinizde gideceğiniz psikolog ya da psikiyatrın eğitimlerini mutlaka araştırın, nereden mezun olduğu, hangi eğitimleri aldığı gibi. Böylece yalan yanlış eğitimleri almış insanlarla yanlış yönlendirilmezsiniz. Umarım evliliğiniz eski haline dönebilir.

Ay valla içim cız etti daha 30 yaşındasın çok gençsin sevmek sevilmek hakkın. O şehir dışı seyahatlerine güvenemezdim ben, hep aynı şehire mi gidiyo?

Nasıl cinsellik yok ya anlamadım. Erkek yani nasıl istemez mi hiç ? İkinci bi kadın olmasın ? Bence bu evliliği güzelce konuş esinle. Bir karar verin bu böyle nereye kadar

Ortada bir evlilik yok gibi görünüyor gerçekten. Bir anne bir de baba var.. Evlilik bu değil ama. Beklentini karşılamayan bi durumu yaşamaya kimse seni mecbur edemez. Ne demek ayrılmayı kabul etmedi. Etmiyorsa bu oyunda senin de olduğunu kabul edip senin de kurallarına saygı duyacak. Acaba diyorum eşinin sana bi kırgınlığı, bir kızgınlığı olabilir mi??
Ailene saygılı, bu çok iyi bir artı.. Çocuguna iyi baba, e neler okuyoruz bazen bu da takdire şayan bi durum. Adamın tepkisi sana. Eğer seni kaybetmeyi göze alacak kadar senden soğumuş biri olsa inan bana aileni de takmaz. Sanki sende affedemediği, içine sindiremediği bişeyler olabilir mi???

Olabilir tabi. Eşim kapalı bi kutu gibi konussa derdim şu dese hersey cozulecekte konuşmuyor. İşin ilginç tarafı is icin gittiği yerde musait oldukça akrabalarimla vakit geçiriyor.

Olabilir tabi. Eşim kapalı bi kutu gibi konussa derdim şu dese hersey cozulecekte konuşmuyor. İşin ilginç tarafı is icin gittiği yerde musait oldukça akrabalarimla vakit geçiriyor.
Kesinlikle boşanma olayına girmeden önce irdele bunu. Belli ki eşin çok ketum.. Ama seni sevmese emin ol buna annenden, babandan ve akrabandan da uzak durur muhatap olmaz. Onlar senin insanın olduğu için görüşüyor onlarla bu da sana saygı duyduğu anlamına gelir. Gerekirse bir danışmandan destek alın eşinin içindeki dışa vurmasını sağla. Mutlaka bişey var..
Sen kömüş ü bilir misin Ne alaka deme.. Boğa gibi bi hayvandır. Bizim oralarda yani karadenizde derler ki, erkek kömüşe benzer. Bişeye kızıp içine atarsa kessen eskisi gibi olamaz derler. Bu da öyle bişey sanırım. Var bişey gibi geliyo bana yaa.. Benim eşim de böyle ketumdur. İçine atar.. Anlamam bazen. Aradan zaman geçer.. Sonra kavga ederim çıldırma noktasına gelirim bi yerde çözülür de anlarım sorunu. Niye paylaşmıyosun dediğimde söylesem ne olacak yine kendini haklı çıkaracaksın der.. Adam haklı

Boşanmak istediğinizi söyleyin. Kabul etmezse o zaman evlilik terapisine gitmeyi şart koşun . Bu da ona vereceğiniz son şans olsun. Sorunlarınızı konuşun, sebebini anlayın ki çözüme ulaşmak kolay olsun..

Ben birkaç başlıkta şunu anlatmaya çalışmıştım. Eşinizin ailesi ile olan sorunlarınız mutlaka evliliğinize yansır. Siz de bunu açık yüreklilikle söylemişsiniz. Bu sebeple evliliğim çok yara aldı, demişsiniz. Eğer eşinizi seviyorsanız ailesiyle iyi geçinmeye, en azından onlara saygı duymaya çalışmalısınız. Aksi halde çok kötü sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Erkekler evlenince anne ve babaları onları evlatlıktan reddetmiyorlar. Bu sakın unutulmasın.
Sizin asıl sorduğunuz soruya ise burada kimse cevap veremez. Eşinizi karşınıza alıp konuşmalısınız.

Bir erkek hadi aşık değildir bu kadar sürede özlememiştir ama cinselliği özlemeyen sağlıklı erkek yoktur. Başka biri olma ihtimali çok yüksek.
Aynı evin içinde sıfır iletişim ve paylaşımla evlilik yürütmek son derece mantıksız. Eşinizle kararlı bir şekilde konuşun.

Ne tuhaf. Sizle ilgisiz alakasiz ama sizin butun aileyle ilgili alakali.
Sizin aileden biriyle bir alakasi olmasin? Yani bu isin icinde bi is var gercekten sacma bir davranis. Telefonuna bakabiliyorsan biraz kurcala bakalim.

Sen çok yaşa emi

Evlenliligimizin ilk yılları ailem de ailem diye kendini paraliyordu. Çok zor günler geçirdik hepsi geçmişte kalsın.Bir yıldan fazla hiçbiriyle görüşmedim sonra dedimki içimden ömür küsecek kadar uzun degil. Benim de oglum var, gelinim torunum gelmese kahrolurum.Tekrar mesafeli bir şekilde görüşmeye başladım. Bu sefer eşim ailesiyle benim zorlamamla görüşmeye, gidip gelmemeye başladı. Anlamak imkansız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…