Evde hakkım varmı

Nickianne

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2017
361
650
103
31
Ben 4 yıllık evliyim geçen gün kayınvalide ile otururken konu açıldı ben evi oğluma verdim ama senin evde hakkın yok dedi tabi ben şok oldum eşime bekarken vermiş evi evlenmeden edinilen mülklerde eşlerin hakkı olmuyormuş biraz araştırdım acaba eşimin vefatı veya boşanma gibi bir durum olursa benim evde hakkım olmaz mı kardeşleri veya ailesinin hakkı varmı evde bu gibi durumlarla karşılaşan varsa yardımcı olursanız sevinirim

vefatta size kalır. boşanmada kalmaz..

Benimde ilk beynim de uyanan soru şu ki siz bunu yazıyosanız eşinizle aranızda bir soruın mu var? Çünkü şuan böyle bir şey düşünmeniz saçma geldi. He kayınvalidenizin de bunu durduk yere dillendirmesi de saçma gerçi. Sorunuzu yanıtlayayım yine de hayır hak talep edemezsiniz boşanma durumunda vefat durumunda hakkınız vardır

Tartışma sırasında söyledi kayınvalide

Çocuğunuz yokken eşiniz vefat ederse, eşinizin kardeşleri de mirasçı olur. Boşanma durumunda ev üzerinde zaten hakkınız olmadığı belirtilmiş.

Bışanmada hakkınız olmaz.

Vefat halinde çocuk yoksa ana babası ile birlikte mirasçı olursunuz, çocuk varsa çocuklarınızla birlikte eşinizin mirasçısı olursunuz.
Ama bazen haberlerde denk geliyor, kardeşler vs miras davası açabiliyorlar. İşte o evin alımında katkıları olduğunu kanıtlayan belgelerle. Sonuç ne oluyor ben de bilmiyorum

ev eşinin üzerineyse bekarken edinilen mülk olduğu için boşanma durumunda hakkınız olmaz ancak vefat vs gibi hallerde eşinin mirasçısı olduğun için evden 1/4 oranında pay alırsın geri kalan 3/4 ü varsa çocuklarınıza kalır eğer çocuk yoksa sizin aldığınız payın kalan kısmı üst soya geçer yani eşinizin anne babasına

allahım ne günler göreceğiz
bir tartışma esnasında kaynana söylemiş ve siz eşim ölürse hakkım olur mu diye soruyorsunuz
biz bu kadar hesap yapar hale ne zaman geldik eşim ölmüş ben hakkı düşüneceğim ölmemişken
vefatta evet hakkın var ama boşanmada niye hakkın olsun evi eşin bile yapmamış.ah bu kadınlar ah

kaynanayla mal mülk tartışması ev kavgası mı yaptınız da kaynana bunları söyledi.
bazen konuşmanın tartışmanın bir kısmı buraya yazılıyor karşı tarafın neden böyle şeyler söylediği yazılmıyor bizde tabii karşı tarafa yükleniyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…