- 30 Temmuz 2015
- 25.788
- 73.561
- 598
- 34
eşinin vefatı halinde mirasçısı olursun ama boşanmanız halinde evde hakkın yok maalesef, eşinin kişisel malı.Ben 4 yıllık evliyim geçen gün kayınvalide ile otururken konu açıldı ben evi oğluma verdim ama senin evde hakkın yok dedi tabi ben şok oldum eşime bekarken vermiş evi evlenmeden edinilen mülklerde eşlerin hakkı olmuyormuş biraz araştırdım acaba eşimin vefatı veya boşanma gibi bir durum olursa benim evde hakkım olmaz mı kardeşleri veya ailesinin hakkı varmı evde bu gibi durumlarla karşılaşan varsa yardımcı olursanız sevinirim
Bosanirsaniz hakkiniz yok
Vefat durumunda da cocugunuz varsa birlikte hak sahibi olursunuz. Cocugunuz yoksa esinizin ailesi ile birlikte hak sahibi olursunuz
Da nerden cikti bu haklarinizi ogrenmek? Tuhaf yani
Ya bu konudaki kaynana mal diye malla mal olunmak zorunda degil ki? Kaynanaya kizmis gelmis soruyor, sence kac kisi bosaniyor? Herkes geberiyor kocam da kocam diye yuzlerine karsi ama arkalarindan vay hakkimNiye tuhaf olsun,
Hakkını her yerde arıcan.
Hakkını da öğrencen.
Böyle romantik laflarla az insan evinden edilmedi, sokaklara atılmadı kocası ölünce veya boşanınca.
Kadın boşanacak nafaka hakkından bir haber, çocuğa bakamam deyip boşanmıyor.
Ya bu konudaki kaynana mal diye malla mal olunmak zorunda degil ki? Kaynanaya kizmis gelmis soruyor, sence kac kisi bosaniyor? Herkes geberiyor kocam da kocam diye yuzlerine karsi ama arkalarindan vay hakkim
Ölene kadar boşama kocayı...
Kredilerde evlendikten sonraki kısmı birlikte ödemiş olduğunuz için hakkınız var diye biliyorum. Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin tabi.Benim esimde biz nisanliyken krediyle aldi borcunj beraber oduyoruz 10 sene odeyecez bazen sikistik maddi olarak ama bosanma durumunda hakkim yok malesef.bu daha kotu bi durum bence
Alys aha konuyu ne guzel ozetlemis arkadas
Madem ölünce hakkim olacak niye bosayayim kafasinda olan cooook kadin var,e bir o kadar da erkek vardir eminim
Yasal olarak evlenmeden önce edinilen mülkte eşin hakkı olmaz ama çocuğun olur. fakat nisanliyken mesela kredi ile alındı ise ve siz de borca ortak olduğunuzu birlikte odediginizi ispat edebilirseniz mahkeme kararı ile hem bosanma hem ölümde bir şansınız olabilir.Ben 4 yıllık evliyim geçen gün kayınvalide ile otururken konu açıldı ben evi oğluma verdim ama senin evde hakkın yok dedi tabi ben şok oldum eşime bekarken vermiş evi evlenmeden edinilen mülklerde eşlerin hakkı olmuyormuş biraz araştırdım acaba eşimin vefatı veya boşanma gibi bir durum olursa benim evde hakkım olmaz mı kardeşleri veya ailesinin hakkı varmı evde bu gibi durumlarla karşılaşan varsa yardımcı olursanız sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?