Evde hakkım varmı

siz evliyken bile verilmis olsaydi mirasta hak sahibi olunamiyor kaynananiz dogru soyluyor.
ortak alinan seylere ortaksiniz siz de esime bir sey olsa demeye nasil diliniz vardı anlamadım neyse

Anca esinizin vefati halinde hakkiniz var. Kv evi siz evlendikten sonra esinize verseydi ya da kv oldukten sonra miras yoluyla ev esinize gecseydi bile hakkinizin olcagini sanmıyorum. Miras yoluyla gelen mal bosanmaya dahil olmuyor diye biliyorum. Ancak esinizin ölümünde hak sahibi olursunuz cocugunuz varsa sizden daha fazla pay alir mirastan.

eğer ortada çocuk varsa evde hakkınız oluyormuş kuzenimin eşi araştırmıştı ordan duydum bende onun dışında yok aklına takıldıysa bu durum yeni ev alın çıkın ikinizin olsun

eşinizin vefat etmesi durumuzda mallar %50 size, %50 çocuklar arasında pay olarak dağılır ama konu komiğime gitti.
boşanma durumunda tabi ki hakkınız yok...

Nişanlı iken kredi ile eşimin üstüne aldık birlikte ödüyoruz diyen bir üye vardı baktım mesajı bulamadım. kendi banka hesabınız üzerinden ev giderlerini (doğalgaz, su, elektrik, aidat gibi) odediginiz dekontlar evde payiniz olduğunun göstergesi olabiliyor. ama en mantıklısı üstüne biraz para koyup yeni bir ev almak gibi. konu sahibi de böyle yapabilir.

Niye siz şok oldunuz ki

Evlenmeden edinilen mallar ortak degil. Onlarin kendi hakki ama kv boyke söylemesi de çok saçma.

Ölüm ya da boşanma durumunda ev umurumda olmaz. Kimin önce gidecegini kim bilir

bosanma durumunda hakkınız yok
olum durumunda çocuğunuz varsa çocuklarla birlikte mirasçı olursunuz
çocuk yoksa kv kp yaşıyorsa onlarla mirasçı olursunuz
çocuk yok kv kp de olmuş ise esinizin kardeşleri ile birlikte mirasçı olursunuz

Biz nişanlıyken eşimin ailesi ev aldı bize, oturmamiz için. Dortte bir kadar kısmını eşim kredi çekti, geri kalan bütün kısmı ailesi verdi. Nikahimiz düğünden önce olmuştu, çırpındım ki önce evin tapusunu al, sonra nikahı yapalım.
Hakkım olmayan bir evde, asla hak iddia etmem. Kocam öldükten sonra zaten malını ne yapayim, genç yaşta düşünecek baska sey mi kalmadi

Pardon bir yanlışlık olmuş o mesaj nasıl size gelmiş anladım kusura bakmayın
Sorun değil. sorabilirsin tabi ev konusunu hele ki çocuğun varsa veya hamile isen kendini güvende hisstmek istemiş olabilirsin. gene de hel sen kimseye o mesajindaki gibi şeyler söyleme. belki gerçekten bu konuda sana yardımı dokunacak biri olur, senin mesajını görür vazgeçer.

Kusura bakmayın gerçekten hamileyim sinirlerim bozuk ama oh olsun lafını durunca nevrim döndü

Yuva yıkılsa napıcaktı evi alla sen
Tuhafsınız
Bende kızıma ev versem damadı kondurmak istemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…