Evde her şey düzgün olunca ne oluyor?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mb1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ayarında olmalı.ne çok pis nede oyle hergun elde bezle dolanmak...haftada ıkı tuvalete çamaşır suyu dokerım tuv ve banyoya.. harıcınde başka temzılık malzemesı.çünkü çocuğum var kendı sağlığımı es geçsemde onunkını geçemem.o koku beni mahvederken çocuğuma ne yapmaz.hergun mutfağa çamaşır suyu cif vs dokmem durulandığından emın olmam çünkü. hafta sonu yaparım bırtek..hem eşime hem kızıma hem kendıme yazık sağlık ve zaman açısından.ama her gün supurum evımı(öğle arası,iş Çıkışı,spor çıkışı)hafta ortası toz alırım ustun körü sil geç yaparım.akşam bulaşıkları yıkarım sabaha birşey çıkmıyor zaten.ıkı bardak, yumurta tavası ,kahvaltılık tabakları tezgah ustunde bana pislik gıbı gelmıyor.eve geçince toparlıyorum hemen.akşam yemeğide yapıyorum bu sırada.yemek pişerken yapıyorum bunları.akşam yemeğinden sonra asla iş yapmam ama çay keyfi yaparım kızımla ılgılenırım eşimle otururum.kızımı uyutmadanda bulaşığa el değdirmem.herkes yattıktan sonra ortalığı toparlarım ertesi gune temız oluyor zaten.kızm oyuncak dağıtır ve toplar oyuncaklara el değdirmem hiç.çamaşırları özene bözene katlamam ama düzenlidir katlıdır hepsi.herseyın yerı olduğundan topalranması kolay oluyor.

Reactions: mb1
Ev dağınıksa konsantrasyon problemi yaşarım. Hicbirseye kendimi tam manasiyla veremem. Zihnim bulanır. Derli doplu bir ev ,gözü yormaz. Duzenli dolaplar birsey alip koyarken hareket rahatligi saglar. Zaman kazandirir.
Evler depolama alani degildir. Ihtiyacimizi karsilayacak kadar esyaya sahip olursak gereksiz daginikliktan ve is yukunden kurtuluruz.
Insan yasadigi yeri temiz tutmali, duzenlemeli.
Eli ayagi tutan her insan karnini doyurabilecek kadar mutfak becerisine sahip olmali.
Aksini kabul edemiyorum.
Benim evim de dagiliyor tabi ki , iki cocuk toplam dort kisi yasiyoruz.
Bir evi toplamak iki tencere mis gibi ev yemegi yapmak ne kadar zamanimizi alabilir evde olan bir insan icin

mesela şöyle söyleyeyim

haftada bir evime yardımcı geliyor

o akşam eve bir giriyoruz her şey asker gibi duruyor yastıklar vs her şey dizili

ama evde yaşanmışlık yok mağaza gibi vitrin gibi

sonra mutfağa giriyorum yemek yiyoruz bırakıyorum tabağı çanağı gidiyorum salona oğlumla oyun oynuyoruz o oynamak istemiyorsa kediyle oynuyoruz topları çıkarıyorum bir sürü bir ona bir buna atlıyor

çay kahve içiyoruz elimizdeki fincan bitince bırakıyoruz sehpaya, masaya neresi denk gelirse muhabbete devam ediyoruz

örneğin o fincan tabak ya da her ne ise onun için neden yerimden kalkayım ki

ya da üstümdeki hırkayı çıkardım kalkıp yatak odasına götürüp katlayıp koymak benim için gereksiz bir iş

ve evimizde yataklar sadece o gün kapatılır mesela

yani ertesi sabah evden çıkarken bir önceki gün asker gibi dizilen evden eser kalmaz

mesela yatakları toplamak gibi bir kavram hayatımda yok

2005 ten beri annemle yaşamıyorum o tarihten beri yatağı kapattığım çok nadirdir

sabah kalktığımda yatağı düzeltmek için harcayacağım zamanı 10 dakika daha uyumaya ayırırım ya da ben kalktım eşimi hadi hadi kalk yatağı düzelteceğim diye dürtüklemek yerine başka şeyle ilgilenirim

gece olunca geliyoruz ve yine yatıyoruz zira

ben de aksine çok derli toplu evlerde rahatsız olurum aman ev sahibi bunun duruşunu bozduğumu düşündü mü acaba diye

ya da tabağım bitti sehpaya koydum sohbet ediyoruz

hemen o tabağı götüren insan beni gerer konuşuyoruz dursun tabak sehpada en son götürürsün olur biter diye geçiririm içimden

hep yazarım halam mesela daha evde misafir otururken misafirin bulaşığını yıkamaya başlardı

hayatta gördüğüm en saçma davranış bana göre zira misafir tabağa çanağa yemeğe değil evdeki insanlara gelir misafir oturacak o mutfakta iş yapacak bana göre değil

misafir varken de toplar koyarım tezgaha gittikten sonra yıkarım gece yıkarım acelesi yok ki

özetle bana temizlik, düzen vs değil insanlarla hoş vakit geçirmek lazım

Benim annem aşırı titiz ve düzenli bir kadındı ben o kadar bunalmistim ki kendi evim olursa kesinlikle böyle olmicak dedim ve evet olmadım ben standart bı insanım zaman zaman salonum da mutfağım da dağınık olabiliyor ben hiç sıkıntı çekmedim yaşarken. Sürekli sürekli temizlik yapmıyorum ama tabiki düzenli olunca da güzel oluyor valla şuan hamileyim bebek gelince durum ne olur bilemiyorum

halan gibi bir misafirim vardi gecenlerde,
sofradan kalktik, sofrayi topladik tabi ama tezgahta bulasiklar,
ben genel olarak herkes yattiktan sonra bulasik makinesine dizerim, hem cocuklarla gecirdigimiz zamandan calmayayim, hem de yatmadan once az da olsa hareket etmis olayim diye,
neyse arkadas sivadi kollari, yapma dememe ragmen temizledi her seyi,
tabi ben cok gerildim, ertesi gun toplar toplamaz yerlestirdim her seyi yerine, evet ev tertemiz oldu ama 20 dakika sonra cocuklar yatti,
deger mi bence degmez.

onun disinda yatak toplamaya ben marie kondodan sonra basladim,
diyor ki yataginizi toplayin, boylelikle daha derli toplu olmak zorunda kalirsiniz
yatak toplu olmayinca, ben genelde ustune yigin yapardim her seyi cunku,
iyi oldu bence guzel oldu.

surekli temizlik yapmam,
ama su buharli aletlerden aldim, temizlik yapinca da tam hijyenik oluyor ev artik

Psikolojik olarak iyi hissediyorum düzenli evde. Kolilediğim eşyam bile bir düzen içindedir. Yazlık, kışlık, aksesuar, kitap vs. onları ayırırım. Özel koli yaptırdım hatta sırf bu sebeple. Ev pis olunca uyuyamam mesela. Kişinin kendi ile alakalı.

huzurlu oluyorum
temizlik hastasi titiz bir insan degilim ama yaşam alanim derli toplu ve duzenli olmali
yani ortalikta katlanmayi bekleyen camasirlar makinaya atilmayi bekleyen bulasiklar ayagimin altina surekli dolanan bir seyler olunca rahat edemiyorum evde cocuk olmasina ragmen herzaman toplarim

ben yatağın üstüne çıkardıklarımızı atmayalım diye yatak odasına iki koltuk koydum

yani hem giyinirken otururuz hem de ev kıyafetlerimizi vs üzerine çıkarırız diye

birini kedi hanım ele geçirdi orada onun yatağı var kendisi uyuyor diğerine atıyoruz üstümüzden çıkanları

o buharlılar bir ara modaydı

ben de alacaktım ama fayda maliyet analizimden geçememişti o zamanlar

yeni çıkmıştı iyileri pahalı idi ucuzları dandik gibiydi

sonra da moda bitti ben onu fayans aralarına vs tutmam deyip vazgeçtim

aslında halı falan da yok benim evde kolay olabilir ama haftada bir temizlik bana yetiyor şimdilik

bur bir motivasyondan ziyade aliskanlik meselesi bence annemin evinde kalkar kalkmaz cay koyulur cay olana kadar ortalik toplanirdi yataklar vs. lavabolar yikanirdi hala ayni aliskanliklar devam gunluk rutin olmus artik

Ev kalabalık gözükünce benim ruhum çürür
Minimalleşe minimalleşe eşim bi ben kaldım ayıklamadığın diyor :)
Birşeyi 3 5 ay kullanmadıysam bana göre gereksizdir
Kalabalık ve düzensizlik daha çok zaman kaybettiriyor
Az öz olunca hem yorulmuyorsun
Hem zamanın sana kalıyor

Anneme bunu milyonkez sordum aldığım tek cevap ölüm var cenaze bişey olur rezil oluruz diyo ben öldükten sonra niye ve nasıl rezil oluyosam onu da hala anlayamadım çözemiyorum vallahi

sen direk roboto gecersin,

ben suan ona maddiyat ayiramiyorum, dedigin gibi ucuzlarini gozum tutmuyor, pahalilarina gucum yetmiyor,
bir kac yila kismetse :))

sonra da yardimci isini ayda bire dusurursun, gelsin cam kapi dolap silsin gitsin :)

sen direk roboto gecersin,

ben suan ona maddiyat ayiramiyorum, dedigin gibi ucuzlarini gozum tutmuyor, pahalilarina gucum yetmiyor,
bir kac yila kismetse :))

sonra da yardimci isini ayda bire dusurursun, gelsin cam kapi dolap silsin gitsin :)

olabilir de kedi var bacım

kedi ve robotu bir arada düşünemiyorum hala

bir de dağınıklığı toplamak lazım

yerlerde oyuncaklar ıvır zıvırlar var

robot onları toplamaz ki

neyse teyzemiz sağlıklı sıhhatli olsun da gelmeye devam etsin

:))))

Bende düzeni severim, dağınık ortamda dikkatim de dağılır ama şu minimalleşme olayını bir beceremedim. Siz nasıl başardınız?

Bende düzeni severim, dağınık ortamda dikkatim de dağılır ama şu minimalleşme olayını bir beceremedim. Siz nasıl başardınız?
İlk başta giysilerden başladım
Mesela bir kış sezonunda hiç giymediğimiz bşr kıyafet varsa sonraki sezona saklamadım
Direk belediye kutularına
Siz satabilirsinizde
Tabi bu arada alışveriş yaparken artık kullanmayacağım birşey almadım asla
Yeni bir ceket almak istiyorsam evden iki parça giysi ayrıma şartı koydum kendime
Giysiler iki sezonda düzene oturdu
Sonra mutfağa geçtim
Kullanmadığım herşeyi ayırdım
Misafire ayrı takımım falan yok
Benden ala misafirmi var
Tek bi takım var hep onu kullanıyorum
Plastik ıcır zıvır doldurmadım
Atılacak hale gelmeden yerine yenisini almadım hiç
Ortalama 3 ayda bir çekemeceleri gözden geçirirm komple
Evrak vs ayıklar atarım
Ev düzene girince tamamını toplaması bi saat
Bi başlayınca gerisi geliyor
Ben verdikcede mutlu oluyorum sanırım oda motive ediyor

Ben titiz bir insan değilimdir hatta bazen üşengeçlik ederim ev işlerimi aksatırım. (Bu huyumu törpülemeye çalışıyorum.) Ama düzeni severim, dağınık ortamda dikkatim de dağılır rahat edemem. Bir de mutfak işini severim.

Herkesin karakteri, hayattan beklentisi farklı. Mesela kız kardeşim de benim aksime dağınık yaşar. O da öyle mutludur.

Şunu da yazmadan geçemeyeceğim. Misafirlikte hemen misafirin tabağını alan, daha misafirler evdeyken bulaşık yıkamaya, ev süpürmeye başlayan insanlara gıcık olurum ve evlerinde rahat edemem.

Maşallah size. Darısı başıma artık.

Valla herşey 4*4 lük zaten hiçbizaman olmaz da.. Hadi diyelim öyle :) pek de bişey olmuyo açıkçası.. Normal yaşam devam ediyo işte.. Siz nasıl rahat ve iyi hisse4diyosanız öyle takılmaya devam edin..insan içinden geldiği gibi yaşamalı

Evim temiz olunca kendimi huzurlu hissediyorum temizlik yaptiktan sonraki ruh halim harika oluyor.daginiklikta yapamiyorum ben kendimi kotu hissediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…