evde iş bölümü

ben doğulu bir erkeğe düştüm gözümü açtırmıyo işten neymiş efendim öyle görmüşler.aman evlendiğime yüzlerce pişmanım.nerden yaptın ah deli kafam diyorum.

valla benımkı de doğulu ama yardım edıo şimdi anlaşma yaptık
sıraya koyucaz işleri mesela ben masayı hazırlıcam o kaldırcakmakıneye yerleştırcek evı supurmek ona aıt toz alma bana yerlerı sılme ona çamaşırları ben makıneye atıcam o asıcak ben utulucem o yerleştırcek o tarz şeyler liste yapıcaz

hakikaten bu işler baştan alıştırmaya bağlı galiba. Benimde düğünüme 24 gün var. Gerçi evimizi temizlerken falan bayağı yardımcı oldu saolsun benim canım nişanlım.Ama yinede bazen diyoki sen neden sürekli bana iş yaptırmaya çalışıyorsun? :)) Bende banyo ve tuvalet temizliğini onun görevi ilan ettim. Çünkü nefret eder kirli banyo ve tuvaletten. Ozaman bu iş senin görevin dedim. ve daha ilk günden temizlettim. Diyorum ki bak bende çalışıcam ve bu evde birlikte yaşıcaz, o yüzden birbirimize destek olmalıyız. Herşeyi üzerime alamam. o da bana diyorki tabi yardım edicem sana. ama nolur kimse görmesin yaptığım işleri . Mesela cam silmem balkon yıkamam birde çamaşır asmam. Ama evimizin içinde yardım ederim sana. Birde mesela babam bazen anneme yemek yaparken yardım etmek için kalkar salata falan yapar sofrayı kurmaya çalışır. Annem hemen ya mutfağı batırdın falan diye söylenmeye başlar. bende kızıyorum anneme 1 kere 2 kere batırır sonra öğrenir nasıl yapması gerektiğini. Sen böle tepki verirsen adam niye yardım etsinki? dimi ama
o yüzden kirletirse ben silerim arkasından yeterki bişiler yapmaya çalışsın. Canım birgün anneme misafir gelcekti. Ben mutfağa girdim kek çırpıcam buda o.odasında oturuyo. gittim dedimki gel seninle kek yapalım. Hemen geldi ben malzemeleri döktüm o çırpmaya başladı. Acayip mutlu oldu ama. çocuk gibi ben kek yapıyorum falan diyo. anneme gidip dediki anne bakalım misafirlerin beğenecekmi benim kekimi. bende hiç bozmadım varsın o yapmış olsun dimi ama :))

evet katılıorum sana benım eşim yapıo aslında halıları falanda o çırpıo onu sevıyorum ya ama benım aılem kızıo hatta bazıları lıgt falan dıo geçen etkılenmıştı ondan yapmıodu dıodu bak o yapmıo bu yapmıo lıgt dıolar falan bıraz kustum gene başladı valla ne olursa olsun yardım etmelerı gerek ben valla batırsada mutlu oluyorum yeterkı yapsın sevınıorum bır batırı ıkı batırır uçuncudse öğrenır

Evet canım yapması gerek tabi ama ezocum bahtsızlık olarak görmüş ve onu teselli etmek istedim.Yapmazsa eğer ben kendi adıma söyliyim tv seyredeceğine iş yapıp yardım etsin isterim keriz değilim yaa.Ben de çalışıyorum.Eşim aslında cerrah olacakmış öyle bir göz var ki adamda benden iyi çamaşır katlar,aynı çorapları asarken yanyana koyar çamaşır askısına.Bir de benim yıkadığım bulaşığı beğenmez bazen,hani bazen teflon tavaları acele ile yıkayınca leke kalıyor yaa tatlicadiarzu

yemın edıyorum benı kı benden daha temız zaten ben ev işlerınden pek anlamıodum ama eşim çok temız ve derlı toplu ben dağınığımdır oda aynı çok guzel sıo çamaşırları kıyafetlerı guzel katlıo duzgun yerleştırıo ben onun kadar ıyı değilim utuyude guzel yapıo valla benım utuluyemedım pantolonu jılet gıbı yapıo

Bir çoğunu hayretler içinde okudum. "Vay anasına!" dedirtiniz :) benim kocamın bilmediği hiç birşey yok. her yemeğin yapılışı düzeni... Gel gelelim hiç bir şeye kolay kolay dokunmaz. evliliğimiz başında kahvaltıyı kaldırırken yardım ederdi. O da kalktı. Ben çalışan bir bayanım 7 de evde olurken her gün şu niye burada o niye burada pasaklıya adım çıktı. Gerçi çok fazla çalışıyor gün içinde dinlemeye vakti olmayıp, süngü düşmüş şekilde eve geliyor. Ne yapacağım ben ama ben de yoruluyorum?

julied kek olayı da var ben de. hazır kek unu vardı. misafirim gelmek üzereydi. bütün malzemeleri koyup ondan karıştırmasını istemiştim. o arada hazırlanmaya gittim. yapmasına yaptı ama arkadaşına keki ben yaptım dedi:)) Ertesi gün kayınvalideme sonra anneme söyledi.:)) hiçç cevap vermedim ama çok güldüm bırakın sevinsinler garipler!

benim canim esim de yemek yapma hastaliği var...misafir gelecegi zaman ona birakirim menuyu...ama ev işi özellikle bulasigi hic sevmez..yemegi yapar sofrayi hazirlar ama mutfagi o sekilde birakir...ugrasmasi bana artikk naniknanik

Benim esim pek birsey yapmiyor :S
bahcede is varsa onu yapar..evde tamir isleri varsa onlari yapar.ama yemekmis.. toz almakmis..supurmekmis..bunlari yapmaz belki yardimci ol desem yapar da ben birsey demiyorum..ona soyleyene kadar kendim yaparim :))

pijamalarını katladığını görsem ooooooooooooo bugün iyimisin hayatım derim çünküm bu çok nadir olur:mymeka:
kirli sepetine kirlilerini tam isabet ettirdiyse tebrik ederim
ama hakkını yemeyeyim yoruldum bu evin işlerinden dediğimde
evin nesi var yapma her yer tertemiz sen dinlen derfisfisfis

ayda 15 gün evdedir ve o dönem tüm kahvaltı ona aittir...
ev işlerinde de her zaman sorar yardımlık bişey varmı diye istersem şayet paylaşırız o zamanda örneğin yerleri siler yada makina tutar...
genelde akşam mutfağına beraber gireriz ekseriyetle salatayı o yapar,masayı hazırlar
oldukça hamarattır sağolsun bu konuda çok şanslıyım...
yazın balkonu yıkar masayı hazırlar çayımı koyar ancak çıkıp sigarayı tellendirme işi kalır bana...
ana :1shok:yazarken bile ne çok iş yapıyormuş meğer benim canım kociş :1hug:

Son düzenleme:
amma çalıştırıosunuz adamları yahu, ama aferin, ben de sizler gibi olucam işalla :)
kadının da çalıştığı durumda ev işlerini paylaşmak şart gerçekten..
sevgilim de hamarattır, yemek yapar temizlik yapar hep yardım eder birlikte kaldıımızda.. bunları umarım köprüyü geçene kadar yapmıodur tabiii :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Evde yemekleri genelde eşim yapar,çokta lezzetli olur,ben çoğu yemeği yapmasını ondan öğrendim,en sevmediğide masayı toplamaktır eee olacak okadar....

sımdı dıyorlarkı cicim aylarınız tabıkı yrd eder ama sonra..? yaw ben kımseye anlatamıyorum anlatmakta zorunda deılım tabıkı ama eşime misafır oldugunda ben zaten yaptırmıyorum, ona en fazla sehpaları cıkarttırıorum ama mısafırlerden once ve sonra hemen bı bakmısım ya wc temızlıyor ya mutfakta tabakları duzenlıyor ya da odaları toparlıyor.. Yani diyecegım bu ev işlerı hevesı eşimin yapısından kaynaklanıyor..Dagınıklıgı sevmıyor,bırde erkek oturur kadın hızmet eder anlayısına tamamen karsı.. Mısafırler gıder, otur karıcım ya bıraz dınlen der mutfaga gıder,bulasıkları makıneye koyar..vs tabı bende hayatta rahat edemem,ben oturcam o iş yapacak.. Yani kısacası kızlar biz beraber her türlü iş yapmaktan zevk alıyoruz..a.s.

uzun süredir bütün işleri ben yapıyorum..şikayetimde yok..

ya aranızda en şansız benim galiba
daha 2 aylık evliyim
ve eşimle sabah beraber çıkıp akşam beraber geliyoruz
ama o hiç bir işe elini sürmüyor
anca hizmet bekliyor
ben yoruldugumu dile getirince
yapma boşver diyor
insan kalkar yardım edeyim der dimi nerrrrdeeeeeeee

biz kayınvalideyle oturuyoruz...
çogunlukla kayınvalidemle paylaşırız işi...
:roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…