evde iş bölümü

benim eşim evdeyse ben camasır yıkarım saolsun hep o asar.
masayı kurmama, toplamama yardım eder.
tutupta evi supurup,silip tozalmasınıda ben istemem zaten
ufak işlerde hep yardım eder saolsun.
eşim zayıf ve iş yerınde cok yoruldugundan ben genelde pek ona kıyamam
oda bana kıyamıyoo ucundan yardım edıyo işteeedelikafaduldendelikafadulden

Bu işte bir sır var ama ben o sırrı on senedir çözemedim. Benim kociş te işten gelir yemekten sonra yan gelir yatar . Düşünmez bu kadıncaz çalışıyor bebek te var diye sırrı verin kızlar yaaa

ahahahah madem eşin sana uyacak.bizde sana destek olmalıyız. vallaaaaaaaaaaa benimkisiiiiiiiiiii bütün herşeyi yaparrrr.soframızıdaa kurarrr bide üstüne bana kahve yaparr.orta sekerDD
aynen böle ilet beyciğineeeee

şaka bi yana:biz şindiden plan yaptık.elinden geldiğince yardım eder heralde.ama aslaaaaa cam sildirmem.o da silmez zaten.ne o ölyleee.kocası kılıbık dedirtmem ben he

khergün iş geri gömlek kumaş giymek zorunda ütüsünü kendiyapar yemeğini kendi yapar bazen temizlik yaparken tozu flaanda alır süpürür hamarattır

Pek bişeye yardım etmez ama şuan çoluk çocuk olmadığı için ve çalıştığımdan dolayı sık misafir almadığım için çok önemsemiyorum, yapabildiğimi ben yapıyorum canım istemezse yapmıyorum. Ama hasta filan olsam yemek hazırlar bana, o yüzden normalde yardım etmemesine çok takılmıyorum. :CüvCüv:

ütü dışında bi sürü işi yapar...
yapmıyor diyen hanımlara:işin sırrı dırdır da!!! dırdır yapmadan yapmıyolar...
4.5 ay oldu evleneli..iş yapsın diye açta kaldım,piste bıraktım evi..nasıl alıştırırsam öle gider diye..kazandım galiba zaferi..
ama yapmıyorsada yapmaz..her insan aynıı değil..

eşime hafta sonu temizlik yapıcam dediğimde bende yardım ederim der ama ne tesadüfki hep uyuya kalır koltuktakaydirigubbakcemile3

Ben bunlara inanmıyorum erkek erkekliğini kadın kadınlığını bilecek. Yorulduğunda herkes birbirine yardım etmeye çalışmalı tabii ki ama benim kocam çamaşır yıkıyo,bulaşık yıkıyo yemek yapıyo falan ben bunlara inanmıyorum. Öyle olsa adam neden evlensin? Light olmak için mi? bu arada ben erkeğim sonradan bu erkek mi tartışmaları olmasın. Eşim bu siteye takılıyo bi bakıym dedim ama çoğu sallama bu laflarınızın. Forumun ortalarında biri yazmış kocam cam siler, halı silkeler diye. Böyle bir erkeklik mi var yaa! Karı-koca yer değiştirsin o zaman. Yardımlaşma olmalı ama iş birbirini kullanmaya gelince o zaman o evlilikten ne hayır gelir. Dayanamıyorum bu feminst yaklaşımlara ya! Objemiyiz neyiz anlamadım. Oh be rahatladım..

siz hizmetçiyi bedavaya getirmek için evlendiniz heralde beyefendi! sizin evlilikten anladığınız bu ise eşinizin adına üzüldüğümü söylemeden geçemeyeceğim.

Sok oldum :1shok:
Esine hayat arkadasina yardim etmekle light mi olunuyor yani? Ne kadar sacma yasakkelime
Siz belki inanmazsiniz ama ben bulasik yikayan ve yemek yapan erkek gördüm. Hatta haftasonu balkondan hali silken bir erkek bile gördüm.
Adam neden mi evleniyor? Esini sevdigi ve mutlu etmek istedigi icin.
Ama sizin yazinizda da belli oldugu gibi maalesef herkes o sebeplerden evlenmiyormus.

şuan canım kocammutfakta bulaşıkları makinaya diziyor ben bulantılarım yüzünden mutfaga gi,remiyorum

İşte modernliğiniz bu sizin, bulaşık-yemek-halı silkelemek benim eşimi mutlu edecekse ben hergün yaparım ama bu konu başlığını baştan sona okuyun ne demek istediğimi anlarsınız. Evde oturup kocasını kullanan kadınlarıda biliyorum ben. Neyse gideyim bu forumdan en iyisi. Allah yolunuzu açık etsin. feminen düşünen modern eşitliğin büyük savunucuları olmaktan başka birşey yapacağınızı zannetmiyorum.

Allah sizinde yolunuzu acik etsin.
Baska birsey demek istemiyorum...

erkeklerin yardım etmesi bencede lightlık anlamına gelmio hayat eşitse kadınlarda çalışıyorsa erkeklerde pek ala yardım edebilriler erkek yapamaz die bi durum söz konusu bile değil kadın erkek eşit değildir çoğu konuda buna okdir ama evde yardımda edemez die bişiy olamaz bence bu feministlikte diil cnm ayrıca

Sırf evde ara sıra bana yardım etsin diye dökmediğim dil kalmadı, bazen güzellikle tatlı dille,bazen sitemle ...Ama ettiremedim ,,,eşimi bana yardım ettiremedim...İnatçı çıktı adamım:sm_cool:
Evdeki iş bölümümüz basittir o yüzden:
Beraber evi kirletiriz, ben temzilerim...
Beraber çamaşır kirletiriz, ben yıkar asarım...
Beraber acıkırız ,ben yemeğini yaparım , o da sofrada yemeğini bekler...cokacimcoook

Bu kadar basit bizim evdeki iş bölümümüz sırnaşık şey

Ama dışardaki işlere gelince de ben karışmam,ödenecek ,faturalar, borçlar... vs.vs..

Alışverişi de beraber yaparız ...

bizde de durum tam olarak bukadar olmasa da benzer. bize temizlik ve ütü için zaten kadın geliyo haftada bir. onları ben de yapmıorum yani .yemek bana ait ama et yada balıksa eşim yapar. çamaşır yıkama asma da bana ait. şikayetim yok ama tek derdim dağınıklığı. ounun dağınıklığını toplamaktan bitap düşüyorum. yoksa çok iş yaptığımdan değil

evlenene kadar herişi ben yaparım aşkım diyodu,evlendik biraz yardım etti sonra o da bitti
ama Allah için hakkını yemiyeyim kendi gömleklerini ütüler hergün,yatağı toplar benden sonra kalktığı için
çamaşır asılcaksa asar,topancaksa toplar ;tabi ben evde yokken
eğer gerekirse arada süpürgede yapar ama çok nadiren eğer misafir gelicekse
ben evdeysem hiçbişey yapmaz,bilgisayar başında oturur dururklava:

Valla senın gıbı düşünen kadında olacagına ben ınanmıyorum.Buda bana sallama geldı..

çok ilginç gerçekten. ev işi tamamen kadının işidir ve bir erkek için evlenmenin en büyük amacı bunları yapacak biri olmasıdır. ben bu sonucu çıkardım bu yazılanlardan. ne mutlu bana ki benimle bu niyetle evlenmeyen bir eşim var. benim eşimde ben hasta falan olmadıça pek ev işi yapmaz ama bu olaya bu açıdan baktığı için değil, sevmediği, alışmadığı ve de beceremediği içindir. madem olay kadın işi erkek işine giriyor, ben eşşek gibi dışarlarda çalışıp eve para getiriyorsam, sabahtan akşama milletin kahrını çekiyorsam, eve gelince de o işler aynı dışarda çalışmak gibi beraber yapılacak arkadaşım. herkesin canı tatlı herkes eve yorgun geliyor. ama kadın yemek hazırlıyorsa o haliyle erkek de sofrayı kuracak. gerekirse cam da siler halı da silkeler. (kaldı ki halı silkelemek bir kadın için güç isteyen zor bir iştir). evinin, karısının, ailesinin mutluluğu için bunları yapacak ve kendini de light görmeyecek bir erkeğin ancak alnından öperim ben. demek ki karısı o kadar kıymetlidir onun için. bilmem bir nebze olsun anlatabildimmi...

aynı bizim evkaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…