- 2 Aralık 2013
- 9.491
- 37.850
- 548
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Benim kaynanam kurbanda bana gelen etleri bile kendi aldı yavrum elindekinin kıymetini bil. Hatta Bi tanıdık 5 kilo zeytinyağı getirmiş 2 ye ayırırken yakaladım.O et kurban etiydi biz kurbanı tamamen bağışladık diye kendince verdi işte...
Benimkide düğünde ki kendi tarafından gelen takıları aldı neler gördüm neler hangisini yazayımBenim kaynanam kurbanda bana gelen etleri bile kendi aldı yavrum elindekinin kıymetini bil. Hatta Bi tanıdık 5 kilo zeytinyağı getirmiş 2 ye ayırırken yakaladım.
Ay şimdi hangi kv daha kötü yarışına girmeyeceğim ama elimde değil. Düğün zamanı paramız yok düğünü siz yapın diye ağladılar ciddi ağladılar mecazi değil. Ben mobilya bakmaya gitmeden kv kendine 3 takım koltuk takımı 1 yatak odası aldı.Benimkide düğünde ki kendi tarafından gelen takıları aldı neler gördüm neler hangisini yazayım
Ben en kötüsü bende demiyorum kiAy şimdi hangi kv daha kötü yarışına girmeyeceğim ama elimde değil. Düğün zamanı paramız yok düğünü siz yapın diye ağladılar ciddi ağladılar mecazi değil. Ben mobilya bakmaya gitmeden kv kendine 3 takım koltuk takımı 1 yatak odası aldı.Oğluna biz daha tanışmadan önce evini tadilat yaptırdı hala borcunu ödüyor oğlu. Ay sustum tamam senşn kv daha kötü.
Sosyal mesafe en çok bana yaradı öpmek yokKendi evinde yalnız kalmaktan korkanları bi ben mi anlamıyorum?
Konudan pek bişey anlamadım.Henüz ortada ramazan yok,yemek yok,sana saran kv yok.Eee neyin konusu bu?
Ben olsam otur evinde kendi yemeğini yap derdim.Yine iyiymiş senin kv.Öp başına koy..
Ayıptır sorması ondan beklemek yerine siz neden yapmıyorsunuz ?Eşimin annesi kronik şeker hastası ve görümcem için gün aşırı evden çıkıyor görümcemin ikinci çocuğu oldu yardıma işini görmeye gidiyor.(eşiyle arabayla gidiyorlar 3 km falan)Nedendir bilmem bu aralar bize sardı eşime izninde gelmeyecek misin diye soruyor.Beni arıyor ne yapıyorsun canın sıkılıyor mu vs. soruyor niyetini tam çözmüş değilim şuan.Bugün beni aradığında birşeye ihtiyacınız olursa söyle dedi eşim geceye gittiğinde(gececi olunca olduğunda bende annemlerde kalıyorum dört gün boyunca) ramazanda iftar yemeğini sen yapar mısın dedim toplamda 11 gün iftarı işyerinde açacak sefer tasına yemek koyacak üç çeşit olur yaparım dedi.Pek ihtimal vermiyorum ama yapar inşallah.Umudum yok kara kara bunu düşünüyorum sözünden dönmez değil mi?...
Tartışma çıkarmam ama çocuk yok karşında artık tutamayacağın sözler verme derim bize.Kızının eşi var şuan yanında ve büyük torun sırf dedesini istiyor diye bile gidiyorlar.Benim yardımım keyfi değil yani annem yapamıyor.Haftada dört gün değil 12 günde 4 gün oluyor bu durumdan ailem veya eşim şikayetçi değil sadece ben istemiyorum aslında ama yapacak birşey yok şuan böyle.Çok ilginç siniz, şimdiden sözünden döner mi diye bekliyorsunuz. Dönse de tartışma çıkarsam gibi havanız var. Herkes kendi ev ahalisinden sorumludur. Kadın kendi kızına gidip yardım ediyorsa, sizde kendi annenize gidip yardım ediyorsunuz. Hafta da 4 gün aile evinde geçirmek de ayrı ilginç. Anneniz evlendirmeseymiş sizi böyle yanından ayırmayacaksaydı
Konunun içeriğinde yazdım ya eşim gececi olunca annemlerde oluyorum diye bu sebepten... Geçen sene hergün gelip onun için yemek yapardım ama bu sene sokağa çıkmak sakıncalı minibüse hiç binemem bu durumda annesi yapmazsa annemden sıcak yemek getireceğim abimle arabayla başka yolu kalmadı.Ayıptır sorması ondan beklemek yerine siz neden yapmıyorsunuz ?
Çok aşırı saçma kadın oğlunu evlendirmiş ki rahat etmek için . Ayrıca ona bakacak olsaydı evlendirmez yemeğini yapardı . Görümceni kıskanman da ayrı saçmalık zaten . Tabiki kadın kızına yardıma gidecek . Sen niye ananın evine gidiyorsun o zman . Senin çocuğun olsa annen de sana gelmesin o halde . Biraz empati kurmayı bilsen zaten anlardın ama yorumlara baktığımda hiç de anlayacak gibi durmadığını farkettim . Eşinin aç kalmamasını istiyorsan evinde otur eşine yemek yap . Annenin evine bu kadar meraklıysan sorumluluk niye aldın o zman ? Ohhh ne güzel ben anneme gideyim kayınvalidem eşime baksın . Hatta bi çocuk doğur ona da baksın kadının işi gücü sensin nasıl olsa . Eğer oğlunu seviyorsan o kadına da saygı duymak zorundasın her ne kadar kabullenmek istemesen de o eşinin annesi bu yaşa kadar getirmiş . Sevmek zorunda değilsin saygı duymak zorundasın . Eşinde de suç varki seni bu kadar şımartmış ne işin var otur evinde demiyor . Belki de kafasını dinlemek için karışmıyordur sana malum Yani düşün sen bi kendini yargıla gece yatmadan annenin evindeEşimin annesi kronik şeker hastası ve görümcem için gün aşırı evden çıkıyor görümcemin ikinci çocuğu oldu yardıma işini görmeye gidiyor.(eşiyle arabayla gidiyorlar 3 km falan)Nedendir bilmem bu aralar bize sardı eşime izninde gelmeyecek misin diye soruyor.Beni arıyor ne yapıyorsun canın sıkılıyor mu vs. soruyor niyetini tam çözmüş değilim şuan.Bugün beni aradığında birşeye ihtiyacınız olursa söyle dedi eşim geceye gittiğinde(gececi olunca olduğunda bende annemlerde kalıyorum dört gün boyunca) ramazanda iftar yemeğini sen yapar mısın dedim toplamda 11 gün iftarı işyerinde açacak sefer tasına yemek koyacak üç çeşit olur yaparım dedi.Pek ihtimal vermiyorum ama yapar inşallah.Umudum yok kara kara bunu düşünüyorum sözünden dönmez değil mi?...
Ben sevdiğim insanları kıskanırım eşimin ailesini zerre sevmiyorum burada yanıldınÇok aşırı saçma kadın oğlunu evlendirmiş ki rahat etmek için . Ayrıca ona bakacak olsaydı evlendirmez yemeğini yapardı . Görümceni kıskanman da ayrı saçmalık zaten . Tabiki kadın kızına yardıma gidecek . Sen niye ananın evine gidiyorsun o zman . Senin çocuğun olsa annen de sana gelmesin o halde . Biraz empati kurmayı bilsen zaten anlardın ama yorumlara baktığımda hiç de anlayacak gibi durmadığını farkettim . Eşinin aç kalmamasını istiyorsan evinde otur eşine yemek yap . Annenin evine bu kadar meraklıysan sorumluluk niye aldın o zman ? Ohhh ne güzel ben anneme gideyim kayınvalidem eşime baksın . Hatta bi çocuk doğur ona da baksın kadının işi gücü sensin nasıl olsa . Eğer oğlunu seviyorsan o kadına da saygı duymak zorundasın her ne kadar kabullenmek istemesen de o eşinin annesi bu yaşa kadar getirmiş . Sevmek zorunda değilsin saygı duymak zorundasın . Eşinde de suç varki seni bu kadar şımartmış ne işin var otur evinde demiyor . Belki de kafasını dinlemek için karışmıyordur sana malum Yani düşün sen bi kendini yargıla gece yatmadan annenin evinde
Peynir ekmek yada tost yer bu kadarını yapıyor ama ben sıcak yemek yerken o neden onu yesin ki annesi yaptığı yemekten koysun istedim...Eşiniz kocaman yetişkin bir insan, kendi karnını kendi doyuramaz mı? Hayatında bir kadın olmayınca, açlıktan ölür mü diyorsunuz? Bu kadar kara kara düşünmenize sebep olacak sorunu ben pek anlamadım ya da.
Iki kez okudum bende ve hala anlamadimBen derdi neden anlamadım?
Peynir ve ekmek hazır şeyler, tostu 4 yaşındaki kızım da yapıyor. =)) Bence asıl sorun kayınvalidenin yemek yapıp yapmayacak olması değil, eşinizin kendi karnını doyuramayacağını düşünmeniz. Hazır bir köfte alır, bir makarna, bir çorba yapar. Doyar yani. Hiçbir şey yapamıyorum diyen insan, kesinlikle fazla rahata alışmıştır, yapamaması beceriksizliğinden değildir. Baklava açsın, sarma sarsın demiyoruz neticede. Biraz kendi başının çaresine baksın, küçük çocuk değil ki. Ayrıca aç kalacağından korkuyorsa, kendi istesin annesinden. Daha mantıklı değil mi?Peynir ekmek yada tost yer bu kadarını yapıyor ama ben sıcak yemek yerken o neden onu yesin ki annesi yaptığı yemekten koysun istedim...
Yooo benim tek hesabim var bunu nerden çıkardın? Senin gibi dertlerim olmadığı için başka çok isim var anlayacağın@Acibenimilacım ve @granitamania aynı kişisin sanırım başka işin mı yok kız
Peynir ekmek yada tost yer bu kadarını yapıyor ama ben sıcak yemek yerken o neden onu yesin ki annesi yaptığı yemekten koysun istedim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?