Evde kaliteli vakit geçirme!

Herkesin kaliteli anlayışı farklıdır. Neler yapmaktan hoşlanırsınız bilmiyoruz. Annem mesela, asla tv izlerken bile boş oturmaz, ya ahşap boyama yapar ya dantel örer ya kumaş boyar ya takı yapar. Kayınvalidem de asla boş oturmaz ya börek sarar ya değişik bir kurabiye dener. Bense bunların hiçbirinden zevk almam, yok kursa git yok hobi edin hiç bana göre değil. Ev işi yapmak, yeme-içme için uğraşmak da bana günümün boş geçtiğini hissettiriyor. Ya gezmem lazım ya dizi-film izlemem ya kitap okumam veya bir şeyler araştırmam.

Evet herkesin ilgi alanı farklıdır dediğin gibi bende o yüzden yazdım neler yapınca mutlu olursunuz bende biseyler yapmak istiyorum çünkü farklı şeyler ama maddi durum yok konu komşu da uygun değil ya cevremi degistirmem lazım böyle mutlu değilim çünkü

Ben var ya iyi ki ev hanımı değilim.
Bombos gibi geçirirdim günlerimi kesin.
Evde geçen tatillerimden belli yani kitap, dizi, film, belgesel..

Ev hanımı bayanlar neler yapıyorsunuz evde zaman nasıl geçiyor acaba? Kaliteli zaman nasıl geçirilir?

Ev hanımı değilim ama hafta sonları evdeyim. Çok nadir çıkarım hafta sonları, C.tesi pazar ve ev işlerini bitiririm, Pazar günü eşim en az öğlene kadar uyur, en geç 8 de okuma odamda oluyorum, çayımı alıp iki saat kadar kitap okuyup sonra defterimi alıyorum önüme, içimden ne gelirse yazıyorum. Bu arada saat 11 civarı oluyor arada kk ya takılıyorum sonra izlemek istediğim en az bir belgeseli izleyip notlar alıyorum, bu hafta Bahriye Üçok ile ilgili bir belgesel izledim netten. Saat 1 gibi eşim kalkar kahvaltı faslından sonra dışarı çıkar arkadaşlarıyla buluşmak için. Bir iki çeşit yemek yapıp en son yıkanacak nevresimleri makinaya attıktan sonra tekrar okuma odama gidip kitabıma devam ederim, koltukta hafif bir şekerleme de yaptığım zaman o gün çok tatlı geçmiştir. Akşam 8 gibi gelir eşim yemekten sonra birlikte film izleriz, kaliteli zaman benim için okuma odamda geçen zaman

Ben var ya iyi ki ev hanımı değilim.
Bombos gibi geçirirdim günlerimi kesin.
Evde geçen tatillerimden belli yani kitap, dizi, film, belgesel..
Evet insanı boğuyor demi bi süre sonra bende adam akıllı bi is istiyorum ama bulamıyorum memurluk da çok zor

Ne kadar güzel okumak gerçekten insanı bambaşka dünyalara götürüyor ama kafanın rahat olması lazım dolu kafayla da okusan da anlamiyosun ki

Ne kadar güzel okumak gerçekten insanı bambaşka dünyalara götürüyor ama kafanın rahat olması lazım dolu kafayla da okusan da anlamiyosun ki

Ben kafamı boşaltmak için okuyorum
Kitaba başladığım an tüm sorunlar siliniyor kafamdan
Bir nevi terapi benim için, beynimi, ruhumu dinlendiriyorum

Çalışıyorum normalde, evde olmayı da sokak sokak gezmeyi de çok severim.

Temizlik çamaşır da bana göre verimli bir uğraş yaşadığım alanı düzenlemek bana iyi geliyor ama 1 saatten fazla vakit ayırmam bunlara. Mutfakta zaman geçirmeyi de çok seviyorum kek yemek bişeyler yaparım muhakkak terapi gibi bana. Hobi insanı değilim çabuk sıkılırım bi ara miyuki yaptım bi boncuktan kuş bile yapamadan bıraktım. Haftasonu günü planlarım öğleye kadar ev mutfak işleri öğleden sonra gezme akşam da kitap film ne varsa. Bunların hepsini yaptıysam gece yatarken acayip mutlu oluyorum :)

Ayy cok guzel bir cevap bayildim dogrusu:)) Banada bu soru sorulsa bende"bilmiyorum " derdim:))
Bende uzun bir calisma suresinden sonra evde oturuyorum. Yaptigim cok sey var ama hala yeterli degil ve cok sikiliyorum bazen(
Evet çalışmak insana iyi geliyor kesinlikle insan yoruluyor akşam da yatıyor erkenden çok evde durmak iyi değil inşallah hayırlı kapılar acar Allahım.bizlere

Bende çok istiyorum eskiden çok kitap okurdum ama şimdi okuyamiyorum ev işi ve çocukla ilgilenin ce gün bitiyo sakin kafayla okumak lazım oğlumu uyutunca da uyuyorum bende yoruluyorum
Ağır kitaplar yerine basit best seller tarzı şeyler dene. Yarım saatlik fırsatın bile olsa okunuyor onlar aşırı bir konsantrasyon istemiyorlar. Okuma alışkanlığını diri tutmak önemli yoksa kaybediyor insan. Kafan ciddi kitap götürmeyince de bunları okumak en kolayı alışverişkolik serisi var mesela hem deli eğlenceli hem de kafa yormuyor

Nerden bulabilirim söylediğin kitapları kütüphanede var midir

Nerden bulabilirim söylediğin kitapları kütüphanede var midir[/QUOTE]
Bilemiyorum olmadı ikinci el kitap satan yerlere bakın internetten satış yapan sahaflar da var çok ucuza alırsın. Agatha christie de okuyabilirsiniz polisiye seviyorsanız. Bi lokmada yutuluyor

Nerden bulabilirim söylediğin kitapları kütüphanede var midir
Bilemiyorum olmadı ikinci el kitap satan yerlere bakın internetten satış yapan sahaflar da var çok ucuza alırsın. Agatha christie de okuyabilirsiniz polisiye seviyorsanız. Bi lokmada yutuluyor[/QUOTE]
Evet canım daha önce okumustum seviyorum polisiye de ama bilgi veren kitaplari seviyorum genelde öğretici akıcı olması lazım söylediklerine bakicam canım sagolasin

Benimde aklıma bi sürü şey geliyo okuma hevesim gidiyor sonra hangi kitapları okuyosun

Bu ara tarih okuyorum şu an elimde Benazir Bhutto ' nun hayatı var sonra da Behice Boran'ın hayatını okuyacağım. Hep aynı türden okuyamıyorum ben arada değişiklik yapıyorum bundan önce Paulo Coelho'nun Aldatmak romanını okudum, ay başında Uğur Mumcu'nun Sakıncalı Piyade' sini okudum. Bazen döner eskiden okuduğum kitapları yeniden okurum Pierre Daco'nun Çağdaş Psikolojinin Olağan Üstü Başarıları gibi, 800 e yakın kitabım var, Ağustostan itibaren Kemal Tahir'in Esir Şehir üçlemesine başlayacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…