• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evde köpek besleyen var mı?

Köpekler kokmazlar. Eğer bakımı düzenli yapılırsa köprk kokan bir hayvan değildir. Tüyleri düzenli taranır, aşıları yapılır, gerektiğinde (cinsine göre değişir) yıkanırsa kokmaz. Ama kedilerin özellikle çiftleşme zamanı kendilerine has bir kokusu vardır. Hormonlarından kaynaklı. Aslında insanlarda kokarlar. Adrenalin yaydıklarında özellikle ama çok aşina olduğumuz için biz bu kokuyu farketmiyoruz. Tüyler pis olur üstünde bakteri olursa kist yapar ama o da yine tamamen bakıcıya bağlı bir durum.
Melek girmez olayına hiç girmiyorum. Bilir kişi değilim ama buna doğrusu inanmıyorum. Onları gördükleri doğru ama Allah'ın yarattığının yanına niye melek girmesin? Mantığım almıyor bunu. Ama bu benim değil ilahiyatçıların konusu.
Kısacası herkes evinde bakmamalı, bakamaz!
Siz hiç golden retriever ya da pekinez beslediniz mi? Tecrübelerime dayanarak söylüyorum bu iki cins ne yaparsanız yapın kokuyor.

Melek olayına kesinlikle katılmıyorum ben de. Onlara bir yuva verdiğimiz, sokaktan kurtardığımız için daha çok melek gelir evimize bence.

Balkona kapatmak için eve köpek almayın lütfen yazık o da bir can. Süs gibi alıp bir kenara koyamazsiniz. Tabi ki sıkıntı olacak eğitim verene kadar çocuk gibi düşünün. Her cins evde bakilmaz köpeğin cinsine ve özelliğine göre de değişir maliyeti. Ben 3 sene golden baktım yavrucum hastalandı ve rahmetli oldu. Daha 1 aylıkken almıştım çok da güzel eğitim verdim cok uslu söz dinleyen bir kopekti. Ama her mamayi yemezdi. Asilarini da ihmal etmemek lazım. Benim kızım çok tüy döküyordu ama her gün temizlik yapmak bana zor gelmiyordu.

Hayatta en çok istediğim şey bi köpeğimin olmasıydı ama köpek bakmak bana göre çok zor. Hayvancağıza yazık olur diye almadım hiç. Şimdi bir kedim var, bakımı çok kolay olduğu için mutlu mesut yaşıyoruz.

Kedi ya da köpek, hiçbir hayvanı balkonlara, küçücük odalara kapatmaya hakkımız yok. Biz yemek yerken hiç rahat vermediği için Şüküfe'yi odaya kapatıyoruz ama içim gidiyor ki en fazla yarım saatlik iş. Köpekler, kedilere göre daha duygusaldır, hiç duramaz tek başına. Bir yerde okumuştum, evden çıkarken köpeğine ben gidiyorum demezsen bütün gün ağlıyorlarmış. Bir de balkonda tuttuğunuzu düşünün. Hele de büyük köpeklerden düşünüyorsanız 2 kat yazık olur hayvana.

Gerçekten kokan köpekler var ama belki bakımıyla alakalıdır, bu konuda bir şey diyemem. Köpeklerin veteriner masrafları kedilere göre daha fazla diye biliyorum ben. Kaliteli mama almak lazım ayrıca. Evde pişenlerden yesin demek olmaz.

Günde 2-3 kez tuvalet için çıkarmanız lazım, ki köpek almama nedenlerimden biri budur. Bugün çok soğuk çıkarmayayım gibi bir lüksünüz olamaz.

Bunları yaparım diyorsanız tabi ki alın, onların sevgisi hiçbir şeyde yok.

O benim melegim zaten!tabii ki zorluklari var ama hangi guzel seyin zorlugu yok ki?
Benim bir kopek sahiplenme dusuncem yokken sahibinin terkettigi bir kopegi evlat edindim.planlayarak sahiplenseydim elbette sahiplenmeden once sizin gibi soru isaretleri olurdu kafamda.ama ben onu sevdikce birlikte vakit gecirdikce evimizin vazgecilmez uyesi oldu..onun varligini dunyanin en mis kokularina degisemem!su var ki ben hayvanlari cok severdim arkadaslarin kizmasi da hayvanlari cok sevmelerinden bence..sokaga atilan oyle cok can var ki..
Sorunuz olursa,fikriniz devam ediyorsa cevaplayabilirim
Haa benim prensimde bu yakisikli ,tum kadinlar kulubu hayvanseverlerine merhaba der
IMG_20140924_182621.webp
:)

Ben varim . Oncelikle omurlerinin ortalama 15 yil oldugunu hatirlatayim Allah bilir tabiki..balkonda yasarmi demissiniz o oyuncak degil sizin istediginiz yerde yasasin unutmayin evinize aldiginiz andan ihtibaren evin bir bireyi olacak..siz istediginiz icin onu balkona hapsedemezsiniz biraz empati yaparak anlarsiniz.. aylik masraf dediginiz hicc belli olmaz bi hastalanir veya disarida yaralanir yediginden zehirlenir veya atesi cikar buz dolabinizin uzerinde acil veteriner numarasi bulunacak en ufak durumda duruma gore ucret degisir ki bu cok yuksek meblaglari bulabikir.. rutin aylik masraf benim oglum kucuk irk.. tras ve trnak bakimi ikisi butun zaten..60 tl.. piredamlasi 40 tl.. banyo 35tl.. mama 10 kilosu 80 tl.asi aylari geldigi zaman asi fiyatlari 35 ila 55 arasi degisir her asii farkli fiyat.. yani asi aylarini saymazsak ve hastalik vs.. dusunmezsek aylik 250 300 gideri var. Hee evin haline gelirsek 4 uncu koltuk takimi aldim 3 senede :) abartmiyorum tamm 39takim nevresim attim 3 yorgan 5 tane yastik goze alabiluyorsan bunlari gule gule buyut sahipl3n

O benim melegim zaten!tabii ki zorluklari var ama hangi guzel seyin zorlugu yok ki?
Benim bir kopek sahiplenme dusuncem yokken sahibinin terkettigi bir kopegi evlat edindim.planlayarak sahiplenseydim elbette sahiplenmeden once sizin gibi soru isaretleri olurdu kafamda.ama ben onu sevdikce birlikte vakit gecirdikce evimizin vazgecilmez uyesi oldu..onun varligini dunyanin en mis kokularina degisemem!su var ki ben hayvanlari cok severdim arkadaslarin kizmasi da hayvanlari cok sevmelerinden bence..sokaga atilan oyle cok can var ki..
Sorunuz olursa,fikriniz devam ediyorsa cevaplayabilirim
Haa benim prensimde bu yakisikli ,tum kadinlar kulubu hayvanseverlerine merhaba derEki Görüntüle 1254384 :)
Oglunuz cok tatli ve yakisli bendende ona koskoca birmerhabaa.. gercekten herkeze kotu de gelse bizler icin kokusu missler gibi degilmi bam baska bir duygu

Ama cok guzel bir duygu ama siz em bastan balkon dusundugunuz icin anlasiliyorki sadece heves tam bir bag yada sevgi degil.. benim oglum 8 yasinda yanima geldiiginde daha 20 gunluk bir bebekti 8 sene oldu hic ayrilmadik ben evlendim 3 sene once 3 senedir kendi evimizdeyiz ve su an ben gebeyim bebegimizi bekliyoruz.. oglumun kiz kardesi olacak insAllah..

ben şahit olduğum için konu sahibine bilgi vermek istedim dikkatli olur araştırır diye iyi bakılmadığı sürece kist vs olabilir. bunu doktorlar söylüyor ben değil ayrıca konu sahibine dedim iyi bakabileceğinizi düşünüyorsanız besleyin diye vurguladım yorumlara yorum yapılmasın konu sahibi bu konuyu sorarsa bilgi verirsiniz bana değil.http://www.haberturk.com/saglik/haber/81682-kopek-tuyu-yuttu-hayati-karardi bu link i okuyabilirsiniz
Kist olayina bir aciklik getireyim.. asilari duzenli ve tam oldugu surece tuglerin sac telinden hic bir farki yoktur.. ee asilari yapilmazsa duzenli olarak o zaman sadece kist degil:) disardan kaparsa eger bir hastalik uyuzda olursunuz kuduz da kisti gectim yani hepsinin onlemi asssiii

Hayatta en çok istediğim şey bi köpeğimin olmasıydı ama köpek bakmak bana göre çok zor. Hayvancağıza yazık olur diye almadım hiç. Şimdi bir kedim var, bakımı çok kolay olduğu için mutlu mesut yaşıyoruz.

Kedi ya da köpek, hiçbir hayvanı balkonlara, küçücük odalara kapatmaya hakkımız yok. Biz yemek yerken hiç rahat vermediği için Şüküfe'yi odaya kapatıyoruz ama içim gidiyor ki en fazla yarım saatlik iş. Köpekler, kedilere göre daha duygusaldır, hiç duramaz tek başına. Bir yerde okumuştum, evden çıkarken köpeğine ben gidiyorum demezsen bütün gün ağlıyorlarmış. Bir de balkonda tuttuğunuzu düşünün. Hele de büyük köpeklerden düşünüyorsanız 2 kat yazık olur hayvana.

Gerçekten kokan köpekler var ama belki bakımıyla alakalıdır, bu konuda bir şey diyemem. Köpeklerin veteriner masrafları kedilere göre daha fazla diye biliyorum ben. Kaliteli mama almak lazım ayrıca. Evde pişenlerden yesin demek olmaz.

Günde 2-3 kez tuvalet için çıkarmanız lazım, ki köpek almama nedenlerimden biri budur. Bugün çok soğuk çıkarmayayım gibi bir lüksünüz olamaz.

Bunları yaparım diyorsanız tabi ki alın, onların sevgisi hiçbir şeyde yok.

bizim köpeğimizde(ona köpek demekte çok tuhafıma gidiyor) bebekken evde tek kalamazdı, bırakmazdı yarım saat evden çıkmaya, ağlardı. Güven duygusu oluşmadığından öyleymiş, tekrar geleceğimizi bilmediğinden. Şimdi hiçç umrunda değil, biz gidiyoruz kızım sana mama alıp geleceğiz diyoruz öpüp el sallıyorum, direkt evine uyumaya gidiyor biz çıkmadan:) missgibi kokar, ama hakikaten mis gibi kokar, bize öyle geldiği için değil yani. Tüyü de hiç dökülmüyor. Banyosunu yaptırırız düzenli, günde 2-3 defa dışarı çıkartırız, eve gelince hemen patileri ağzı yüzü yıkanıp kurutulur, tüyleri taranır, keyifff ohh :) Evin bireyi , bi konuşmadığı eksik. fotoğrafını da koyayım:KK49:

Eklentiler

• canımm.webp
    canımm.webp
    18,6 KB · Görüntüleme: 136
arkadaşlar merhaba;

eve yavru köpek alıp sahiplenmeyi düşünüyoruz, bakımı nasıldır zormu çok pislik olurmu balkonda tutsak ev yapsam olur mu bilgisi olanlar yazabilir mi ? aylık bakımı vs varsa ücretleri nasıldır
Daha almadan balkonda bir ev yapmayı düşünüyorsan almamanı tavsiye ederim.
Evde köpek besleyenler onların hayatıyla bütünleşir. Ama sen seveceğin zaman alıp, sonra balkona bırakacaksan ki ne kadar güvenli o zaman olmaz, onun hakları açısından da uygun değil.
İlla evde beslemek gerekmiyor dışarıdaki tüm hayvanlar bizim, dışarı çıkınca çöp kenarlarına bakmak yeterli.

2 köpeğim var, ikisi de evde.
Bebekliğinden alıştırarak büyütürseniz gayet de güzel evde yalnız kalır. Asıl yanlış olan yanında insan olmayan duramayan bağımlı köpek yetiştirmek çünkü köpeğin de sizin de hayatınızı çok zorlaştırır.
Pislikten kastınız ne bilemiyorum ama ne kadar temizlik yapsanız yapın köpekli evin köpeksiz ev gibi olması imkansıza yakın. Özellikle mevsim geçişlerinde tüy dökümü artar, aldığınız ırka bağlı olarak elinizde süpürgeyle yaşayabilirsiniz eğer titiz bir insansanız.
Balkon tabii ki olmaz.

Aylık ücreti tamamen size bağlı. Kaliteli bir kuru mamayla beslerseniz -ırka bağlı olarak değişmekle birlikte- 70 ila 200 TL arasında mama masrafı olur, mamanın markasına göre değişir.
İki-üç ayda bir iç parazit ilaçları olur.
Yaz aylarında dış parazit ilaçları olur.

Çiğ beslemeye karar verirseniz yine aylık 100-120 TL civarında yemek masrafınız olur. Ancak ilk kez köpek sahibi olacak birine çiğ beslemeyle başlamasını önermem.

Bebekken aşı masrafları var.
Bunlar sabit masraflar. Allah korusun hastalık vs olursa tabii bu rakamlar çok uçuyor.

Benimde var. Portlek gozlum o benim. Egitim cok onemli. Butun asilarini zamanina yaptirmalisiniz. Benim pasam hemen ogreniyordu herseyi. Simdi hem turkce anliyor hemde hollandaca. Ayni cocuk gibiler, cok ilgi bekliyorlar. Onun kafesi cezasi. Ilk baslarda biraz sert davranmak gerekiyir ogrensin diye. Oof ama bir tatli oluyorlarki. Resmen cocuk gibiler ya. Balkonda bakicaksan alma. Yazik gunah...

Eve köpek almak büyük sorumluluk özellikle yavruysa bunun üzerine eğitim de ekleniyor.

Öncelikle kist konusuna açıklık getireyim, can dostum diye bir program var veteriner anlatıyor iç ve dış parazitleri düzenli yapıldığı surece sorun olmaz... Ki ben sokaklarda kopeklerle büyümüş bir insanım yuvalarına bile girerdim hicbir şey olmadı ki kolay kolay hicbir hastalık geçmez hayvanlardan insanlara....

Dini boyutuna gelelim köpek kendi dışkısını yiyen bir hayvan olduğu için o evde namaz kılınmaz mekruh olur. melekler girmez diye bir kaide yok... Ama temiz bakılırsa bunda bir sorun olacağını düşünmüyorum ama yine de mekruh diyorlar.

Köpeğin sorumluluğuna gelirsek, duygusal hayvanlar evde kesinlikle yalnız olmaz özellikle yavruysa sürekli ağlayıp çevreyi de rahatsız edecektir uzerinizde baskı birikecektir. Tuvaleti geldiğinde havlayarak dışarı çıkmak isteyecektir, onu günde en az 1 saat dolaştırmak zorundasınız sağlığı icin...
Bunun yanında masrafları da var onlarla ilgili net bir bilgim yok... Mamasıydı aşılarıydı...

Kendinize hayat arkadaşı arıyorsanız köpek çok doğru secim ama tatillere giderim seyyehat ederim diyorsanız arabnız ve gideceğiniz yerde evcil hayvan kabul edilemiyorsa bu zor...

Ayrıca kopek alacaksaniz kesinlikle yavru olsun bana açalışsın diye sartlanmayin sokağa atılan bir çok eğitimli cins köpek var... Çok seviyorum beslemek istiyorum derseniz köpeklere çok sayıda geçici ve kalıcı yuva aranıyor geçici yuva olarak hem sevginizi paylaşır hem kendinizi deneyebilirsiniz...

Onlarla yasamak harika bir duygu ama sorumluluğu çok büyük çok çok iyi düşünmek gerekir ki ne onun ne bizim canımız yansın :KK43:

Back
X