Evde maaş yönetimi

sarilimoncuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2022
2.129
4.988
63
Merhabalar
Evde para yönetimi nasıl olmalı, maaşlar birleştirilmeli mi yoksa ayrı mı olmalı bu konuda sizlere danışmak istiyorum.
Evlendiğimizden beri ek gelirimiz dolayısıyla maaşıma ihtiyacımız olmuyordu. Tamamen bana kalıyordu. Ben ister harcıyordum ister birikim yapıyordum.
Artık ek gelirimiz yok ve sadece eşimle benim maaşım var.
Kısaca özetlersem
Evimiz kira değil
Eşimin maaşı 40.000
Benim ise 24.000
9.000 tl taksit dışında ödememiz yok.
Sizce maaş konusunda nasıl bir yol izlemeliyim?

Bence gerektiği durumda eve katkida bulunmalisiniz.
Örn.artik kış geliyor dogal gaz faturasini bu ay ben ödeyeyim diyebilirisniz gibi

Bence gerektiği durumda eve katkida bulunmalisiniz.
Örn.artik kış geliyor dogal gaz faturasini bu ay ben ödeyeyim diyebilirisniz gibi
Direkt şu giderler bana ait artık ben ödeyeyim yada aylık sana maaşımdan şu kadar vereyim demek yerine yine maaşımın bende kalmasını ama destek olmamı mı tavsiye ediyorsunuz?

Bu durumda sizin maaş kartınızın yedeği de eşinizde mi? Oda sizden harcıyor mu?
Yok benim param yine benim param, onda kartim yok, istemedi yani, sadece bana verdi al butun herseyi burdan ode diye, gerisine karismaz, maasimi sormaz, istemez
Ben de bi onunkinden bi benimkinden, yuklu hesaplari onunkinden yaparim

En azından ilk yillar eşler alışana kadar güven acisindan maaşlar ayrı olmalı ama ortak gider parası olmalı.İki taraf ta 30 bin kazanır örnek veriyorum.En az kendilerine 5 10 bin ayırmaları lazım.Ben şahsen para kazansal eşim tutsa o parayı harman savursa veya ailesine verse cildiririm.

Bunu sanırım daha önce başka bir konuya da yazmıştım. Bizim maaş hesapları aynı, ortak hesap kullanıyoruz. İkimizin maaşı da aynı hesaba yatar, tüm ödemeler otomatik kesilir, çocukların ve kendimizin birikim hesabına otomatik aktarılır. Her ikimizin telefonunda da app olduğu için kim nereye ne harcamış görür biliriz. Yıllardır böyle bu zamana kadar hiç bir sorun yaşamadık, senin paran benim param muhabbeti hiç geçmedi, kim neyi ödeyecek sorunumuz olmadı.

Herkesin yöntemi farklıdır. Bizde önce eşimin maaşı biter, yetmediği yerde -ki artık yetmiyor maalesef- benim maaşıma geçeriz. Kalırsa da birikime atarım.
Teşekkür ederim
Aynne boyle demek istedim canım, bana bu mantikli geldi
Anladım çok teşekkürler
Yok benim param yine benim param, onda kartim yok, istemedi yani, sadece bana verdi al butun herseyi burdan ode diye, gerisine karismaz, maasimi sormaz, istemez
Ben de bi onunkinden bi benimkinden, yuklu hesaplari onunkinden yaparim
Hahaha harika

5 yıllık evliyiz. Güven konusunda bir sıkıntı yok. Harcamalarımıza güveniriz fakat ilk kez benim maaşıma da ihtiyaç olacak. Belki ihtiyaç olmaz yine aynı düzende gideriz. Yeni bebeğimiz oldu. Giderlerimiz değişti tam ne kadar harcıyoruz onu da bilmiyorum. Önceden ek gelirimizle benim de desteğim oluyordu. Ve kendi maaşımı eve katmamak garip gelmiyordu. Şimdi tamamen eşimin harcaması doğru mu yanlış mı olur bilemiyorum.

Eşinizin maaşı tüm ihtiyaçlarınız için yeterli ise onunkini kullanıp, sizinkini full aileniz için biriktirebilirsiniz.

Eşinizin maaşının yetmediği ve kendi kişisel harcamanız için arada sizin maasiniza girilip, onun dışında full kenara atılması ama bunu kendi hesabiniz üzerinden yapmanız, ancak esiniz ile miktar konusunda açık iletişimde olmanızı tavsiye ederim.

Çok sistemli tam eşime göre.
Çok teşekkürler

Paranın belli bir kısmını kendinize ayirin.Sonrz geri kalanı eşinize verin.Yada siz eve birşeyler alın.

Teşekkür ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…